Arizona – Edmonton 1:0 (kon.) | Vegas – Montreal 6:3 (kon.) | Tampa – New Jersey 3:4 (kon.)
Pittsburgh – Toronto 5:3 (kon.) | Nashville – Detroit 1:3 (kon.) | Chicago – Washington 7:1 (kon.)
Vancouver – Boston 6:1 (kon.) | Calgary – Florida 3:6 (kon.) | NY Rangers – Philadelphia 4:7 (kon.)
Colorado – Edmonton 2:4 (kon.) | Carolina – New Jersey 2:3 (po pr.)
konec
Vegas Golden Knights
6:3 (3:2, 2:0, 1:1)
Montreal Canadiens
Neděle 18.02.2018, 01:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    48:44 Jonathan DROUIN - 6:3
     
    48:44
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté se dokázali prosadit v první přesilové hře a dává si to za vinu brankář domácího celku Marc-Andre Fleury, který hodně zbytečně fauloval. Proti gólové střele ale nemohl nic dělat, ránou se pyšnil JONATHAN DROUIN, jeho pokus proletěl brankáři pod levou rukou. Asistence: Jeff Petry, Brendan Gallagher.
     
    48:30
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Marc-Andre Fleury – 2 min., nedovolené bránění). Trest odpyká Jonathan Marchessault.
    44:02 Nate SCHMIDT - 6:2
     
    44:02
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Tak tady už je nejspíš vítěz dnešního zápasu jasný. Další kombinace na pár přihrávek a naprosto osamocený NASH SCHMIDT, který ke své asistenci přidává i přesný zásah. Ihned po zpracování kotouče vyslal ránu na branku a kotouč spadl pod horní tyčku, brankář dokázal reagovat až pozdě. Asistence: Reilly Smith.
     
    42:15
    To byl ale reflex! Marc-Andre Fleury potvrdil své kvality a blýskl se pohotovým zákrok lapačkou, zkoušel ho překonat Logan Shaw.
     
    35:30
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Nate Schmidt – 2 min., podražení).
    23:19 Reilly SMITH - 5:2
     
    23:19
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    A znovu a znovu, neskutečná produktivita domácího celku dokazuje, proč je Vegas v tabulce tak nahoře. Tentokrát došlo k několika soubojům o kotouč těsně před Pricem a nejl=pe se zorientoval REILLY SMITH, který tímto přidává svůj druhý zásah v zápase. Těsně před brankářem dokázal dorazit kotouč do prázdné branky. Asistence: Deryk Engelland, Jonathan Marchessault.
    23:07 Ryan CARPENTER - 4:2
     
    23:07
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    A je tam další, domácí zvýšují své vedení na rozdíl dvou branek, první vážnější šance domácích v druhé třetině. RYAN CARPENTER dokázal svou nenápadnou ránou zápěstím poslal kotouč do pravého horní rohu branky, brankář Carey Price neměl šanci reagovat a vlastně se ani nepohl. Asisence: Colin Miller, Jonathan Marchessault.
     
    14:58
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Nikita Ščerbak – 2 min., podražení).
    11:47 Nikita ŠČERBAK - 3:2
     
    11:47
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí teď udělali fatální chybu u rozehrávky, kterou dokonale potrestal NIKITA ŠČERBAK. Tento hostující útočník se prezentoval pohlednou kličkou kolem brankáře a poté trefil kotouč do odkryté branky z většího úhlu. Je z toho tedy kontaktní branka, první třetina dnešního zápasu je opravdu hodně zajímavá. Asistence: Alex Galchenyuk, Karl Alzner.
     
    09:51
    Střídání v týmu Montreal Canadiens: ze hřiště odchází Antti Niemi, přichází Carey Price.
    09:51 Tomáš NOSEK - 3:1
     
    09:51
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Domácí gólostroj se ne a ne zastavit! Třetí branka domácího celku! David Perron se nejprve rval o kotouč a poté viděl zcela osamoceného TOMÁŠE NOSKA, který se dokázal trefit do pravé šibenice brankářovy svatyně! Je z toho tedy druhý gól v krátkém časovém období. Asistence: Erik Haula, Ryan Carpenter.
    06:50 Brad HUNT - 2:1
     
    06:50
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    A vedení je opět na domácí straně! Zatím jsou fanoušci svědky velice pohledného hokeje, kterému nechybí vůbec nic! Od modré čáry se ke střele odhodlal BRAD HUNT a udělal hodně dobře, jeho dělovka zapadla do pravé šibenice branky, rána byla čistá a nikým tečovaná. Asistence: Luca Sbisa.
    04:32 Charles HUDON - 1:1
     
    04:32
    Montreal právě vstřelil branku!
    A je to tady, to je ale odpověď! Nádhernou sólovou akci převedl CHARLSES HUDON, který si to z pravé strany namířili rovnou na Fleuryho a dokázal ho kličkou dokonale zmást, jeho následná rána do odkryté branky už nemohla skončit jinak, než v síťi. Asistence: Max Pacioretty, Joe Morrow.
    02:16 Reilly SMITH - 1:0
     
    02:16
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    To teda moc dlouho netrvalo a domácí využívají první přesilovou hru v zápase. Po pěkně kombinaci dostal na střelu nabito REILLY SMITH, který svou ránou prostřelil naprosto vše, co mu stálo v cestě, brankář Antti Niemi se nedokázal včas přemístit a inkasuje hned v úvodu duelu. Asistence: Nate Schmidt, Jonathan Marchessault.
     
    01:07
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Victor Mete – 2 min., hákování).

    Marek Jašek

    Branky a nahrávky: 3. R. Smith (Schmidt, Marchessault), 7. Hunt (Sbisa), 10. Nosek (Haula, Carpenter), 24. Carpenter (C. Miller, Marchessault), 24. R. Smith (Engelland, Marchessault), 45. Schmidt (R. Smith) – 5. Hudon (Pacioretty, Morrow), 12. Ščerbak (Galchenyuk, Alzner), 49. Drouin (Petry, Gallagher)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lagacé) – Schmidt, McNabb, Theodore, Engelland (A), Hunt, C. Miller, Sbisa (A) – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith – Neal, Haula, Perron – Tuch, Eakin, O. Lindberg (A) – Carpenter, Bellemare, Nosek.
    Montreal Canadiens: Niemi (10. Price) – Petry, Alzner, Jo. Benn, Morrow, Schlemko, Mete (C) – Lehkonen, Hudon, Pacioretty (A) – Ščerbak, Drouin, Galchenyuk (A) – Gallagher, Plekanec, Byron – L. Shaw, J. de La Rose, Carr.

    Rozhodčí: Walsh I. , St. Laurent F.– Nagy, Cameron
    thejrc.org