Arizona – Edmonton 1:0 (kon.) | Vegas – Montreal 6:3 (kon.) | Tampa – New Jersey 3:4 (kon.)
Pittsburgh – Toronto 5:3 (kon.) | Nashville – Detroit 1:3 (kon.) | Chicago – Washington 7:1 (kon.)
Vancouver – Boston 6:1 (kon.) | Calgary – Florida 3:6 (kon.) | NY Rangers – Philadelphia 4:7 (kon.)
Colorado – Edmonton 2:4 (kon.) | Carolina – New Jersey 2:3 (po pr.)
konec
Chicago Blackhawks
7:1 (3:1, 3:0, 1:0)
Washington Capitals
Neděle 18.02.2018, 02:30 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání

    David Kämpf (CHI) 0+0, 3 střely, TOI 13:50
    Michal Kempný (CHI) 0+1, 3 střely, TOI 18:01 (05:27:54)
     
    Hvězdy utkání

    1. Jonathan Toews (CHI) 1+2
    2. Patrick Kane (CHI) 1+1
    3. Vinnie Hinostroza (CHI) 0+2
     
    Statistiky: Střely na bránu: 44-20; Zablokované střely: 15-17; Vhazování: 48%-52%; Hity: 18-35; Přesilové hry: 1/4-0/2; Trestné minuty: 11-25.

     
    Patrick Kane odehrál fantastické utkání, když po vstřelení gólu v závěru prostřední části zaznamenal jubilejní 500. asistenci v dresu Chicaga a stal se pátým hráčem v historii organizace, který zaznamenal 300 a více gólů s 500 a více asistencemi. Český obránce Michal Kempný odehrál dobrý zápas a připsal si bod za asistenci, zatímco jeho krajan David Kämpf ve druhé třetině schytal nepříjemný hit a zamířil na ošetřovnu, nakonec ale zápas proti neškodnému Washingtonu dohrál. Alexandr Ovečkin nezaznamenal ani bod a naopak byl dvakrát vyloučen. Konečný výsledek jednoznačného utkání v United Center, kde domácí Chicago konečně po více než měsíci dokázalo porazit Caps. Chicago Blackhawks 7 Washinghton Capitals 1.

     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Matt Niskanen na pravém křídle vypálil před vrcholem pravého kruhu a Anton Forsberg jeho pokus vyrazil na vzdálenější levé tyči pravým betonem.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:04
    Trestné lavice jsou na obou stranách prázdné a oba týmy hrají v závěru zápasu opět v plném počtu.
     
    56:04
    Tom Wilson sestřelil v útočném pásmu Chicaga domácího Alexe DeBrincata, který tvrdě dopadl na ledovou plochu! Ryan Hartman chtěl pomstít svého spoluhráče a dostal dvě minuty za hrubost, zatímco Tom Wilson stejný trest, na vrh ale ještě deset minut osobní trest za nesportovní chování. Odpyká Alex Chiasson.
     
    55:29
    Connor Murphy dobře vypálil od modré čáry a jeho střela mířila těsně nad ledem k levé tyči, Philipp Grubauer ji ale vyrážečkou přiloženou k pravému betonu vyrazil!
     
    54:27
    Patrick Sharp na pravém křídle vystřelil z ostrého úhlu a Philipp Grubauer na přední tyči zmrazil puk pod lapačkou. Chicago vede nad Washingtonem 7:1. Komerční přestávka.
     
    53:47
    Capitals se na pravém křídle ocitli v postavení mimo hru a ani změna brankáře jim nedodala potřebný impuls.
     
    53:05
    Lance Bouma se snažil po přihrávce Jonathana Toewse prosadit v blízkosti pravé tyče, jenže bekhendem posunul puk pouze pod lapačku Philippa Grubauera.
     
    52:02
    Vyloučený kapitán Washingtonu je zpět na ledové ploše a hokejisté hostujícího celku hrají v plném počtu.
     
    51:20
    Capitals zatím zvládají oslabení výborně a Chicago se ještě nedokázalo dostat přes útočnou modrou čáru.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:02
    Alexandr Ovečkin podruhé v zápase usedl na trestnou lavici, tentokrát za sekání, a Chicago si po krátké reklamní přestávce zahraje svou čtvrtou přesilovou hru. Zatím využilo jednu.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 7. J. Toews (Saad), 13. Saad (Hinostroza, J. Toews), 20. Schmaltz (Dahlström, Seabrook), 37. P. Kane (J. Toews), 38. Hartman (Kempný), 39. Anisimov (Hinostroza, P. Kane), 49. DeBrincat (Hartman, Sharp) – 11. T. Wilson (Niskanen)


    Chicago Blackhawks: A. Forsberg (Bérubé) – Keith (A), Oesterle, Kempný, Seabrook (A), C. Murphy, Dahlström – Saad, J. Toews (C), Wingels – Bouma, Schmaltz, P. Kane – Sharp, Hartman, DeBrincat – Hinostroza, Kämpf, Anisimov. Hlavní trenér: Joel Quenneville.
    Washington Capitals: Holtby (41. Grubauer) – Djoos, Carlson, Orlov, Niskanen, Orpik (A), Bowey – Ovečkin (C), Bäckström (A), T. Wilson – Chiasson, Kuzněcov, Oshie – Connolly, Eller, Burakovsky – Stephenson, Beagle, Smith-Pelly. Hlavní trenér: Barry Trotz.

    Rozhodčí: Steve Kozari, Justin StPierre. Čároví: Mark Wheler, Darren Gibbs

    Diváci: 22066
    thejrc.org