Přerov – Slavia 3:6 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
3:6 (1:1, 1:3, 1:2)
HC Slavia Praha
Neděle 18.02.2018, 17:00 • MEO Aréna, Přerov • Chance liga • 50. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezkou hokejovou neděli z Přerova! Dnes uvidíme na Moravě přímý souboj o čtvrtou příčku tabulky. Domácí Přerov i hostující Slavia mají jistý postup do play off, bojuje se však o o výhodu domácího prostředí na začátku čtvrtfinále.
     
    Boj o čtvrtou pozici WSM Ligy je tři kola před koncem základní části pořádně vyrovnaný. Perou se o ni Prostějov (4. místo, 86 bodů), Přerov (5. místo, 86 bodů) a Slavia (6. místo, 84 bodů). Třetí Kladno (91 bodů) má už svou pozici téměř jistou.
     
    HC ZUBR Přerov

    Moravané dál bodově těží hlavně ze skvělého prosince a ledna, kdy ze čtrnácti zápasů dokázali hned dvanáctkrát vyhrát. Zaznamenali dokonce sérii osmi výher v řadě. Od poloviny ledna jejich výkonnost kolísá, stále se však drží mezi nejlepšími týmy ligy. Zubři si nedávno vyšlápli třeba na Kladno s Jaromírem Jágrem v sestavě a s posledního kola odcházeli také sebevědomí – z Litoměřic si odvezli vítězství 6:4, i když ještě ve 38. minutě prohrávali 0:2.

    HC Slavia Praha

    Zato hosté z hlavního města přijíždějí lehce rozladění. V celé WSM Lize snad není tak ukázkový příklad týmu, jehož výsledky se pohybují v dlouhých vlnách. Vezměme to třeba od 18. listopadu: 5 vítězství v řadě, následně 3 porážky za sebou, pak opět 5 vítězství, 3 porážky, 7 vítězství a teď už zase 4 porážky v řadě. Z výborné třetí pozice na začátku února tak sešívaní spadli až na šestou příčku. Stále jsou však na dostřel kýžené čtvrté pozici – a dnes o ni budou chtít v přímé souboji s Přerovem pořádně zabojovat a najet zase na opačnou stranu výkonnostní vlny.
     
    Vzájemné zápasy v této sezoně

    Slavia – Přerov 2:0 (11. kolo)
    Přerov – Slavia 2:3 (24. kolo)
    Slavia – Přerov 1:2 (37. kolo)
     
    Nejproduktivnější hráči

    Kanadské bodování Přerova vedou s 34 body dva hráči – zkušení útočníci Roman Pšurný a Tomáš Sýkora. Pšurný v 49 odehraných zápasech nasbíral 10 branek a 24 asistencí, kapitán Zubrů Sýkora během stejného penza utkání čtrnáctkrát skóroval a ve 20 případech na branku přihrával.

    Nejproduktivnější hráč Slavie má na kontě stejné množství bodů jako oba Přerované. Bilance Davida Šafránka je dokonce navlas stejná jako bilance Romana Pšurného. Nastoupil do 49 duelů a zaznamenal 10 přesných tref a 24 gólových nahrávek.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Klimeš (Šimboch) – Rosandić, Chmelíř, Malina, M. Novotný, Pala (A), R. Černý – Goiš, T. Sýkora (C), Šlahař – Milan Procházka, Pšurný, F. Dvořák – Plášek (A), M. Kratochvíl, Š. Kratochvíl – Gazda, Gago, Tomaník.
    trenér: Kamil Přecechtěl

    HC Slavia Praha: Polívka (Frodl) – J. Drtina (A), J. Novák (C), Barák, Ryzák, Kasík, J. Holý, Pohl – Račuk, Šagát, Z. Doležal – L. Krejčík, Furch, Šmerha – J. Doležal, Kubica, Jankovský.
    trenér: Milan Razým

    Rozhodčí: Čech, Kašík – Komínek, Otáhal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak to byl vskutku rychlý vstup do zápasu od hostí! První nájezd do útočného pásma skončil gólem, Šagát posunul doleva na MARKA RAČUKA a Slavia vede velmi brzy. Asistence: Martin Šagát.
     
    01:00
    Hosté jsou nadále při chuti, jsou nyní jasně aktivnější. Ale jejich tlak ziskem puku přerušil Rosandič a rozehrává od vlastní branky.
     
    01:39
    V rohu kouzlil s pukem hostující Doležal, jenže nahrál nepřesně a MEO vyjelo do protiútoku, střelu Maliny podržel v lapačce Polívka. Po buly, které vyhráli domácí, Slavia vyhazuje pouze na icing.
     
    02:04
    Vhazování v útočném pásmu Přerova se bude opakovat, sudí vykazuje z buly jednoho z domácích.
     
    02:22
    První trest pro hosty. U branky si nešetrně počínal obránce Ryzák, hokejku strčil Pláškovi mezi nohy a dostává dvě minuty.
     
    02:48
    Stále se Meopta nemůže dostat do nějakého přesilovkového vzorce, Slavia se zatím v klidu brání.
     
    03:16
    Vyhození od Kasíka skončilo na domácí střídačce, hra je zastavena.
     
    03:21
    Střela Paly od modré byla blokována holí jednoho z domácích hráčů a letěla tak vysoko, že sudím zmizel puk z dohledu. Po buly hned přišla střela na Polívku, ten raději zastaví hru.
     
    03:43
    Do konce početní výhody Přerova zbývá zhruba půl minuta, ale zatím to žádná sláva není. Změnit to chtěl Sýkora střelou z levého kruhu, byl ale nepřesný.
     
    04:27
    Hosté v plném počtu, až nyní rozjel Přerov kolotoč v útoku, všechny pokus ale mířily mimo bránu, pokračujeme tak za stavu 0:1.
     
    04:59
    Ten už nemusel dlouho platit, na modrou čáru dostal přesný pas Tomaník se Sýkorou, druhý jmenovaný se uvolnil a byl osamocen, jenže Tomaník nahrál nepřesně, za Sýkoru a hosté, konkrétně Zdeněk Kubica, získali puk.
     
    05:54
    Roman Pšurný okusí kvalitu trestné lavice, po souboji za brankou je vyloučen za držení.
     
    06:12
    Slavia tak rozehrává přesilovku, Novotný ale zastavil čistě jedoucího Šagáta a domácí vyhazují přes všechny čáry.
     
    06:50
    Hostům se stále nepovedlo najet do útočného pásma a první polovina dvou minut je fuč. Zvláště, když MEO opět vyhazuje ven.
     
    07:39
    Je to ze strany Sešívaných takové nijaké. Snaží se kombinovat, ale vše je daleko od branky. Po další nepřesné kombinaci navíc Zubři vyhazují přes všechny čáry a jsou v plném počtu.
     
    08:30
    Od modré pokusil štěstí Jaroslav Kasík, ale nepovedlo se mu zamířit přesně. Ale následná akce, kdy se před ležícím Klimešem ocitl osamocen Aleš Furch, už gólem mohla skončit. Jenže Furch si neporadil s poskakujícím pukem.
     
    09:37
    Chybnou rozehrávku vystihl domácí Matouš Kratochvíl a možná by bylo lepší, kdyby střílel z první, ale volil ještě zpětnou kličku a ta se mu nepovedla. Hosté se následně osvobodili, icing ale nebyl pískán a domácí následně vjeli do ofsajdu. Komerční pauza.
     
    10:13
    Klimeš nerozehrál přesně a musel se trochu strachovat, zda pět slávistů neudělá nějaký nepořádek v útoku, nakonec vyřešil vše přidržením kotouče a bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    10:39
    Krejčík dostal kotouč od Polívky a rozehrál dále na Drtinu, potažmo Holého, jeho pas nebyl přesný. Zatím je to dost neurovnaná hra s poměrně velkým počtem technických chyb.
     
    11:54
    Střelu domácího obránce nemohl Polívka přes změť těl vidět, naštěstí pro něj však to klubko těl před ním kotouč zblokovalo.
     
    12:05
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Matouš Kratochvíl – 2 min., podražení).
     
    12:15
    Zpoza branky se vynořil hostující Martin Šagát a vyslal nepříjemnou střelu, se kterou si dokázal Klimeš poradit a připsal si tak další zákrok do statistik. Následné buly vyhráli hosté a rozehrávají druhou početní výhodu.
     
    13:02
    Dobrou akci předvedlo v oslabení duo Rosandič – Šlahař, kdy druhý jmenovaný vystřelil po přihrávce z levého kruhu a Polívku trefil kamsi na masku. Slavia je nyní spíše týmem, který hraje to oslabení.
     
    14:05
    Domácí v plném počtu. Skvěle odbráněná přesilovka.
     
    14:29
    V rohu zůstal ležet jeden z domácích hráčů, jmenovitě Šlahař, a toho Pražané využili, rázem byli v přečíslení 3 na 1, ale opět, zklamali se v přihrávkách. Hra je přerušena, Šlahař se ale sám zvedl a odjel na střídačku.
     
    15:06
    Další únik Přerova, na svědomí ho po chybě hostující obrany měl Milan Procházka, sám před Polívkou zkusil střelu mezi betony, hostující brankář si vše ale pohlídal! Komerční přestávka.
     
    15:14
    Hosté se dostali na puk a chtěli rozehrávat dále, opět je zradila kombinace. Meopta si tak najela zpět do útoku a u pražské střídačky probíhá boj o puk. Ten vyhráli domácí a rozjeli misi na další gól, střela z mezikruží však nebyla ničím výrazná.
     
    16:01
    Ze střední vzdálenosti pálil Rosandič, kotouč byl tečován a nadělal tak slávistickému brankáři problémy, sudí nepřerušoval hru ihned, ale až za pár sekund, za brankovou čáru se puk nedostal, takže veškerý vzruch byl zbytečný.
     
    16:05
    Kubica se ihned po buly dopustil podražení a je vyloučen na dvě minuty.
     
    16:41
    Přerov právě vstřelil branku!
    Nakonec se to Přerovu povedlo! Další zavážka puku do útočného pásma skončila na úrovni kruhů, kde si po sklepnutí od Rosandiče našel touš JIŘÍ GOIŠ a zblízka překonává Polívku! Asistence: Mislav Rosandić, Jakub Šlahař.
     
    17:35
    Přerov rozjíždí další útok a s tím se zrodila další šance, kdy se do útoku protlačil Matouš Kratochvíl a volil rychlou střelu před brankovištěm, Polívka byl ale pozorný!
     
    17:50
    Domácí přebrali taktovku a více se tlačí do branky. Probudilo se taktéž doposud nevýrazné publikum, rázem okolní tribuny s kotlem více spolupracují.
     
    18:19
    A další střela od levého mantinelu, pálil Rosandič a Polívka má opět další práci.
     
    18:29
    Část diváků již zvedala ruce nad hlavu, puk sice skončil na zadní síti branky, ale ze vnější strany a radost byla zbytečná. Hosté jsou pod tlakem.
     
    19:19
    V pořadí třetí vyhození Sešívaných za sebou již je označeno jako icing, domácí chtějí přidat druhý gól, a proto hned střídají, aby poslali na led čerstvé síly.
     
    19:45
    Třetina se dohrává u modré čáry v souboji o puk a nakonec tam i skončila.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dvacetiminutovka je za námi, hosté šli do vedení hned po 17 sekundách, kdy skóroval Račuk, Přerov následně měl více šancí a tlačil, nakonec vydoloval přesilovkový gól na konci 17. minuty z hole Goiše. Další třetina začne zhruba za 15 minut.
     
    Druhá třetina začne o chvíli později, je tam problém s ledem, konkrétně prasklina v něm.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Přerov právě vstřelil branku!
    Parádní akce a stejně jako Slavia v první třetině, tak i Přerov ve druhé střílí brzký gól. Po střele slávistického hráče se kotouč dostal na hůl Chmelíře, který na modré našel Sýkoru. Domácí kapitán se však neukvapil, povedenou zadovkou našel za sebou volného JAKUBA ŠLAHAŘE, ten střelou do pravého vinglu nedal Polívkovi šanci! Asistence: Tomáš Sýkora, Lukáš Chmelíř.
     
    21:20
    Utkání mají nyní ve své režii domácí a jsou lepším celkem. Před pár okamžiky Plášek dojel kotouč a podržel domácí v útoku, ze kterého sice Přerov rychle vyjel, jenže zanedlouho byl na modré sám Tomaník a bylo štěstím pro hosty, že si nezpracoval kotouč přesně.
     
    22:35
    Jiří Drtina si našel kotouč u mantinelu a rozjel další akci Slavie. Ta pokračovala přes Furcha na Šmerhu, který chtěl ještě akci vyšperkovat pasem na Krejčíka, ležící hráč žlutého dresu byl ale proti.
     
    23:18
    Hosté vyvinuli menší tlak v jejich pásmu, nakonec střílel Jan Pohl, Klimeš vyrazil mimo.
     
    24:00
    Opravdu se dobrou minutu nemohla dostat Meopta z tlaku, povedlo se to částečně, odpálený kotouč byl přizvednut hokejkou jednoho ze slávistických hráčů a kotouč skončil na střídačce.
     
    24:22
    Lukáš Chmelíř chtěl původně sice rozehrát, nakonec se to ale minulo účinkem a bylo to spíše vyhození z pásma. Špatného dorozumění v hostující obraně využil před modrou Gago a najížděl si k bráně Polívky, nemohl však pořádně vystřelit.
     
    25:06
    Krejčík zastavil puk rukou, což je dovoleno a oddálil tak nájezd Zubrů do pásma. Ti ale půjdou do oslabení, v středním pásmu fauloval Novotný.
     
    25:30
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Martin Novotný – 2 min., podražení).
     
    25:46
    Slavia právě vstřelila branku!
    První střela, kterou hosté vyslali v přesilovce, měla nakonec velký podíl na druhém gólu Slavie. Novák přiťuknul puk Drtinovi, ten na nic nečekal a vypálil od modré. Jeho střelu však Klimeš v náručí neudržel a připravený MARTIN ŠAGÁT ležícího Klimeše již překonal snadno. Asistence: Jiří Drtina, Jan Novák.
     
    26:19
    Snahu Přerova rychle odpovědět zastavuje ofsajd a nakonec i komerční brejk.
     
    26:44
    Na kotouči je Matouš Kratochvíl, snaží se umotat obránce hostí, ale nedaří se mu to, byl zdvojen a rychle o puk přišel. Slavia následně vyjela na zteč, Zdeněk Doležal ale z rohu nepřesně přihrál.
     
    27:43
    Těžko říci, jak popsat tuto hru. Každý je chvíli na puku, v tlaku, sem tam někdo vyhodí. Nicméně bude se vylučovat na straně Zubrů, na zemi zůstal ležet hostující obránce Pohl a na ledě se objevily krvavé stopy.
     
    28:03
    Rozsudek sudích zní takto. Obžalovaný Daniel Gazda se odsuzuje ke čtyřem minutám nepodmíněně za faul vysokou holí. Přitěžující okolnost bylo krvavé zranění v obličeji Pohla. Rozsudek je pravomocný. Po úklidu ledu budeme moci pokračovat ve hře.
     
    28:03
    Stále nehrajeme, krve je na ledě celkem dost.
     
    28:07
    Oslabení zahájili Zubři vyhozením z pásma, jenže Slavia okamžitě otáčí hru ke Klimešově bráně.
     
    28:45
    Slavia právě vstřelila branku!
    Uplynulo 42 sekund a Gazdovi se pobyt na trestné o dalších 78 zkrátí. Gólové obsazení bylo úplně stejné jako u gólu Pražanů číslo dva. Tedy Novák nahrával na Jiřího Drtinu, jeho střelu tečoval opět MARTIN ŠAGÁT a Klimeš loví puk ze sítě potřetí. Asistence: Jiří Drtina, Jan Novák.
     
    29:58
    Polovina druhé části přesilovky je pryč, Slavia v ní neexceluje tak, jako v předchozí. Změnit to chtěl Marek Račuk, jeho projektil skončil v ochranné síti nad ledem.
     
    30:29
    Jiří Doležal vypálil od levého mantinelu, Klimeš opět vyrazil před sebe a nechybělo mnoho, aby inkasoval počtvrté, neboť se Šmerha obtáčel a chtěl z bekhendu dorážet!
     
    31:03
    Vhazování po levé ruce Klimešově se bude opakovat, jeden z pražských hráčů si nedržel předepsané postavení.
     
    31:39
    Radomír Pala dostal menší hrazdu ve středním pásmu, hra plynule pokračuje bez přerušení. Začíná se nám přiostřovat, domácí cítí mírnou křivdu za pár neodpískaných zákroků.
     
    32:39
    Mislav Rosandić zbytečně odložil střelu z vrcholku kruhů a schytává to trochu z tribun, troufám si tvrdit, že při variantě střely z první by to gól zřejmě byl.
     
    33:17
    Puky létají k trestoměřičům poměrně často, bude se vhazovat ve středovém kruhu s logem pivovaru Zubr.
     
    34:35
    Opět je hra mírně rozháraná, oba týmy nevydrží na puku dlouho. Déle na něm vydržel slávista Krejčík a nahrál před bránu Račukovi, ten trefil pouze Klimeše. Po menší strkanici přichází komerční pauza.
     
    34:59
    Od modré střílel Marek Ryzák, v záklonu mířil mimo. Domácí dumají, jak prolomit obranu Slavie a ohrozit Polívku, který moc práce ve druhém dějství neměl.
     
    35:44
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jiří Doležal – 2 min., vysoká hůl).
     
    36:00
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tohle byla sůl přímo do otevřené rány a asi to nikdo na stadionu nečekal. Nepřesný pas na Rosandiče využil k nasazení tempa Šagát, všiml si najíždějícího Kasíka na druhé straně, kotouč mu přenechal a JAROSLAV KASÍK z první poslal Klimeše na střídačku. Asistence: Martin Šagát, Lukáš Krejčík.
     
    36:00
    Střídání v týmu HC ZUBR Přerov: ze hřiště odchází Lukáš Klimeš, přichází Juraj Šimboch.
     
    37:08
    Zubry evidentně čtvrtý gól otřásl a nemohou se dostat vůbec k ničemu. Nyní chtěli, ale ofsajd byl proti.
     
    37:44
    Hosté v plném počtu.
     
    37:50
    Nahozený kotouč raději sebral Polívka do lapačky a nedal sebemenší šanci domácím hráčům.
     
    38:35
    Další akci Přerova zastavuje ofsajd, v něm se nacházel Lubomír Malina.
     
    38:58
    Milan Procházka si najížděl do útočného pásma a vypálil, Polívka trochu neohrabaně vyrazil kotouč mimo jeho dění. Zubři ale zůstávají na puku a chtějí přidat třetí trefu.
     
    39:38
    Ryzák si v útočné pásmu Meopty vyšlápl na Kratochvíla a jeho přílišnou aktivitu oceňuje sudí Čech dvěma minutami za hrubost.
     
    39:43
    Kasík okamžitě po zisku puku vyhodil přes celé hřiště a fakticky tak ukončil i celou třetinu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá část dnešního zápasu je za námi, Přerov do ní vstoupil výborně, když po 43 sekundách poslal do vedení domácí Šlahař. Jenže Slavia využila dvakrát přesilovku, nejprve srovnal Šagát, ten samý hráč měl prsty i u třetího gólu hráčů z hlavního města během vyloučení Gazdy na 2+2 minuty. Aby toho nebylo pro MEO málo, v oslabení ujel Šagát a měl podíl na čtvrtém gólu, kdy přenechal kotouč Kasíkovi. Po 40 minutách je tak stav 2:4, do Přerova se vrátíme za 15 minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Přerov dohrává ještě přesilovku po vyloučení Ryzáka, hned na nic nečekal a vypálil od modré Chmelíř, létá to okolo Polívky pěkně.
     
    41:05
    Po vyhození hostí přes všechny čáry najel do útoku domácí Roman Pšurný, Polívka vyrazil do rohu, následně se domácí ocitli v ofsajdu.
     
    41:38
    Hosté v plném počtu.
     
    42:01
    Od modré pálil Rosandič, jeho střela byla blokována a skončila v ochranné síti nad hostující brankou. Bude se vhazovat po pravici Polívky.
     
    42:18
    Matouš Kratochvíl zkusil střelu z mezikruží, ta se mu však nepovedla a Slavia vyrazila do protiútoku, vyhozený kotouč raději vyjel chytit Šimboch, který po čtvrtém gólu Slavie vystřídal Klimeše.
     
    44:16
    Pšurný dostal přihrávku mezi dva obránce a upaloval sám na branku, nebyl však ale natolik rychlý, aby mohl zakončit a obránci Slavie ho bez potíží dobruslili.
     
    44:52
    Ryzák jde podruhé za sebou na trestnou, nyní kvůli podražení. Ideální příležitost pro Meoptu, jak snížit.
     
    45:08
    Jiří Doležal náhodou našel kotouč v útočném pásmu a vyjel s ním na dlouhou cestu, samozřejmě, aby ušetřil čas. Vše zakončil střelou, Šimboch ji vyrazil. Na druhou stranu se pak řítila trojice Přerovanů, Polívka se pro puk včas vrhl a přerušil další dění.
     
    46:03
    Zatím je početní výhoda Přerova nijaká, navíc se Slavia dostane do útočného pásma. Tam dlouho nevydržela, těžiště hry se stěhuje znovu před Polívku.
     
    46:43
    Ryzák se bude moci vrátit do hry, na trestné ani nemusel tolik stresovat, Přerov nic v přesilovce nepředvedl.
     
    47:35
    Situace na hraně ofsajdu, dle názoru sudího ale Sešívaní přešli modrou čáru dobře. Po střele na Šimbocha a jeho zásahu následuje komerční pauza.
     
    47:56
    Na puku jsou poslední dobou více Pražané, na Zubrech je nicméně vidět, že chtějí hrát dopředu. Každý bod se totiž ve vyrovnané tabulce ligy nesmírně hodí.
     
    48:50
    Slavia právě vstřelila branku!
    Troufám si tvrdit, že je definitivně rozhodnuto. Opět rychlý přechod do útoku z defenzivy, po dvou přihrávkách od Holého a Jankovského ho z pravého kruhu přesně zakončil JAN HOLÝ a nálada na stadionu je velice ponurá. Asistence: Václav Jankovský, Jiří Doležal.
     
    50:03
    Furch se sice nacházel na zemi jako první, ale byl to on, kdo fauloval Rosandiče, stáhl ho na zem a jde jako pátý hostující hráč na trestnou lavici.
     
    50:47
    Ani tato početní výhoda nepřináší do MEO Arény žádné inovace. Sympatické alespoň je, že se Přerov snaží hrát a vsítit kontaktní branku. Vůbec se mu to ale nedaří.
     
    51:32
    O střelu se z pozice u levého kruhu pokusil Tomáš Sýkora, Polívka s přehledem sebral kotouč do lapačky.
     
    52:11
    Slavia právě vstřelila branku!
    Přerovský pohřeb. Slavia naprosto ve třetí třetině dominuje a přidává druhý gól během necelých 8 minut. Kubica získal kotouč ve vlastním oslabení a spolu s Doležalem a navrátilcem z trestné, Furchem, jeli do přečíslení 3 na 2, to vyřešil JIŘÍ DOLEŽAL přesnou střelou z mezikruží a na kontě Přerova svítí gól číslo 6. Asistence: Zdeněk Kubica.
     
    52:51
    Opět další chyba v rozehře a Jiří Doležal měl chuť na další body do žebříčku kanadského bodování, zastavila ho ale nepřesná přihrávka. Následně domácí opět trochu zatížili Polívku dvěma střelami za sebou, hru ale hostující muž v masce přerušil a je tu poslední komerční přestávka dnes.
     
    54:02
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Michal Gago – 2 min., podražení).
     
    54:12
    Furch nahrával do rohu hřiště na lépe postavené spoluhráče, byl však za modrou čárou a Meopta vyhodila ven. To samé o pár sekund později.
     
    55:12
    Otázka je, zda vůbec nějak hosty bude mrzet, že nevyužili přesilovku. Spíše jí nyní využívají jako prostředek na šetření času a domácí se taktéž v klidu brání.
     
    56:02
    Domácí v plném počtu.
     
    56:20
    Malina střílel, jeho pokus blokoval Jiří Doležal, Polívka odklouzal mimo brankoviště a vypadalo to na zajímavý závar před brankou, ale nestalo se tak, a je vidět, že se utkání spíše dohrává.
     
    56:51
    V rohu za Šimbochovou brankou zůstal z neznámých důvodů ležet Račuk, sám se ale zvedá a odjíždí na střídačku. Zároveň s touto situací je mojí povinností oznámit vám počet diváků, v Přerově se jich sešlo 2 149.
     
    57:17
    Přerov právě vstřelil branku!
    Přerov ale ještě nechce odejít z ledu poražen o čtyři branky, a proto ještě dává gól! Na modré trochu riskovali hostující obránci, čehož využil MATOUŠ KRATOCHVÍL, sám nasadil rychlost, sjel si na druhou stranu a vystřelil pod víko Polívkovy klece. Bez asistence.
     
    57:42
    Další otřesený slávista zůstal ležet na ledě, ale nakonec se sám zvedá a odjíždí taktéž na střídačku. Utkání se chýlí ke konci, oba celky dohrávají spíše z povinnosti.
     
    58:15
    Přerov však mohl přidat čtvrtou branku, M. Kratochvíl ale nebyl u puku o krok dříve a nedoklepl ho do prázdné brány!
     
    58:56
    Střelu Ryzáka vyrazil Šimboch betony a načal poslední minutu celého špílu.
     
    59:36
    Hosté ujeli do přečíslení 3 na 1, Furch nedokázal zužitkovat přihrávku před branku po přihrávce od Jiřího Doležala!
     
    Konec zápasu.
     
    Tato akce nám tak zároveň ukončila nepříliš pohledné utkání 50. kola WSM Ligy, kdy sice Přerov prohrával po 18 sekundách, ale domácí dokázali otočit skóre hned na úvodu druhé třetiny. Jenže následně využila Slavia dvakrát početní výhody, jednou početní nevýhody a vedla tak 2:4. Ve třetí třetině přidala v rozmezí 49. – 53. minuty dvě trefy a poté se už utkání pouze dohrávalo. Slavia dnes byla od druhé poloviny utkání lepší a posunuje se tak díky výhře 6:3 na čtvrté místo tabulky, před Prostějov a Přerov. S přáním příjemného zbytku nedělního večera a úspěšným startem nového pracovního týdne se s vámi loučí Tomáš Kalas. (19:32:48)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 17. Goiš (Rosandić, Šlahař), 21. Šlahař (T. Sýkora, Chmelíř), 58. M. Kratochvíl – 1. Račuk (Šagát), 26. Šagát (J. Drtina, J. Novák), 29. Šagát (J. Drtina, J. Novák), 36. Kasík (Šagát, L. Krejčík), 49. J. Holý (Jankovský, J. Doležal), 53. J. Doležal (Kubica)


    HC ZUBR Přerov: Klimeš (36. Šimboch) – Rosandić, Chmelíř, Malina, M. Novotný, Pala (A), R. Černý – Goiš, T. Sýkora (C), Šlahař – Milan Procházka, Pšurný, F. Dvořák – Plášek (A), M. Kratochvíl, Š. Kratochvíl – Gazda, Gago, Tomaník.
    HC Slavia Praha: Polívka (Frodl) – J. Drtina (A), J. Novák (C), Barák, Ryzák, Kasík, J. Holý, Pohl – Račuk, Šagát, Z. Doležal – L. Krejčík, Furch, Šmerha – J. Doležal, Kubica, Jankovský.

    Rozhodčí: Čech, Kašík – Komínek, Otáhal

    Diváci: 2 149
    thejrc.org