Muži - dopolední program (kon.) | Ženy - odpolední program (kon.)
Muži - večerní program (kon.)
konec
Muži - dopolední program

Neděle 18.02.2018, 01:05 • Kangnung curling centre, Kangnung • Zimní olympijské hry - Curling
Sledujte:
     
    Průběžná tabulka po 7 kolech z 12

    1. Švédsko 5/0 (výhry/porážky)
    2. Kanada 4/2
    -. Švýcarsko 4/2
    4. Japonsko 3/2
    5. USA 2/3
    -. Velká Británie 2/3
    -. Itálie 2/3
    -. Norsko 2/3
    9. Dánsko 1/4
    -. Jižní Korea 1/4 (04:05:41)
     
    Hodně kolísavé bylo sedmé kolo v podání curlerů. Utkání se přelévala z jedné strany na druhou a týmy se v jednotlivých endech a zápasech střídaly, který z nich napíše větší počet bodů.

    V zápase Švýcarů s Kanadou se jako klíčový ukázal hned první end, kdy Švýcaři získali čtyři a body, a i když se Kanaďané snažili po zbytek zápasu dotahovat nakonec se msueli smířit s porážkou, kterou jim definitivně určil zřejmě poslední švýcarský kámen v devátém endu.

    Japonci ukázali, že přijeli do Pchjončchangu výborně připravení a zatím na turnaji prohráli pouze s dosavadními lídry turnaje. Nyní rozdrtili Američany. Oba týmy měly před vzájemným duelem shodnou bilanci výher a proher, ale Japonci zámořského soka v první polovině zápasu k ničemu nepustili a nakonec vyhráli už po sedmém endu.

    Norsko se z počátku s Dánskem hodně přetahovalo. Klíčový okamžik přišel ve čtvrtém a šestém endu, kdy v obou případech zapsali Norové čtyři body, Dáni mohutně snižovali, ale nakonec po výsledku odešli poražení 8:10.
     
    Konečné výsledky

    Norsko – Dánsko 10:8
    USA – Japonsko 2:8
    Švýcarsko – Kanada 8:6
     
    Sedmé kolo curlingového turnaje mužů právě skončilo.
     
    10
    Schwarz zvládl poslední kámen na jistotu a kanadský s přehledem vyrzil. Švýcaři nakonec po boji vítězí 8:6.
     
    10
    Koe musel zahrát takové draw, které by dostalo jeho kámen těsně za švýcarský. To se mu však nepodařilo a Benoit Schawrz má v ruce kámen zápasu.
     
    10
    Zbývá odhodit kameny skipů a Švýcar Schwarz zařizuje double take-outem zřejmě vítězství Švýcarů, protože na kruzích není momentálně žádný kanadský kámen.
     
    10
    Desátý end mezi Kanadou a Švýcarskem je v začátku, ale měl by být rychlejší než předchozí, protože oběma týmům už moc času na rozmýšlení nezbývá.
     
    10
    Mezitím už skončilo utkání mezi Norskem a Dánskem. Norský skip Thomas Ulsrud posledním kamenem zařídil take-out jednoho ze dvou dánských kamenů a Dáni připsali pouze bod, což bylo v jejich případě málo. Norsko tedy porazilo Dánsko 10:8.
     
    9
    Průběžné výsledky po 9. endu

    Norsko – Dánsko 10:7
    USA – Japonsko 2:8 (konečný výsledek)
    Švýcarsko – Kanada 8:6
     
    9
    Celá hala napjatě očekávala, jak dopadne poslední kámen a ten byl milimetrově přesný a mírným ťuknutím se dostal na střed kruhů. Švýcaři tak přežili kritický okamžik a drží vedení. Do následného endu si ponesou náskok dvou bodů. Výhodu posledního kamene v následujícím endu ale budou mít Kanaďané.
     
    9
    Kanaďanům se porada vyplatila a závěrečným kamenem rázem útočí na trojku. Tak tohle je hodně důležitý moment tohoto utkání mezi Kanadou a Švýcarskem.
     
    9
    Kanaďané rázem berou oddechový čas, protože cítí šanci na zvrat v zápase.
     
    9
    Švýcaři už tak přesní nebyli a zřejmě na ně dolehla tíha okamžiku.
     
    9
    Kanaďanům se podařilo milimetrově přesné draw na T-line a zámořský celek má rázem zálusk na dvojku, kterou by se poprvé v zápase dostal do vedení.
     
    9
    Švýcaři ihned jeden z nich vyráží.
     
    9
    Kanada má na kruzích nejlepší kámen před dvěma švýcarskými a Kennedy raději postavil dva guardy před kruhy.
     
    9
    V duelu Norska s Dánskem zařizuje norský skip Thomas Ulsrud posledním kamenem jedničku a jde se do desátého endu, ve kterém Norové povedou o tři body.

    Ondřej Jícha

    Konečné výsledky 7. kola
    Norsko - Dánsko 10:8
    USA - Japonsko 2:8
    Švýcarsko - Kanada 8:6
    thejrc.org