Prešov – Podbrezová 0:2 (kon.) | Senica – Dunajská Streda 0:2 (kon.) | Michalovce – Slovan Bratislava 1:1 (kon.)
Žilina – Ružomberok 2:0 (kon.) | Nitra – Trenčín 1:1 (kon.)
konec
FC Nitra
1:1 (1:0)
AS Trenčín
sk Neděle 18.02.2018, 14:00 • ViOn Aréna • Niké liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 20. kola Fortuna ligy. V slovenskej najvyššej súťaži vrcholí boj o prvú šestku. Záujem o posledné miestenky majú Nitra aj Trenčín.

    Nitra zimovala na siedmom mieste. V devätnástich jesenných dueloch nazbierala 28 bodov s priaznivým skóre 18:12. Nováčik vsádza na pevnú defenzívu a môže sa pochváliť najnižším počtom inkasovaných gólov vo Fortuna lige. Vďaka tomu zaznamenal sedem zväčša tesných víťazstiev, sedem remíz a päť porážok. Nitrania mali predovšetkým dobrý vstup do sezóny, no v ostatných kolách začali strácať a na trojbodový zápis čakajú od konca októbra. Navyše neboli presvedčiví ani v zimnej príprave. V šiestich stretnutiach trikrát prehrali, dvakrát remizovali a zdolali iba druholigové Nové Mesto nad Váhom. Nitrania sa budú musieť na jar vyrovnať aj s tým, že nemôžu nastupovať na domácom štadióne, ktorý prechádza rekonštrukciou, a tak absolvujú ligové súboje v Zlatých Moravciach.

    Trenčín poskočil v poslednom jesennom kole na priebežnú šiestu priečku, ktorá by mu zaručovala účasť v nadstavbovej časti o titul. V doterajšom priebehu sezóny získal 29 bodov so skóre 47:30. Na Sihoti stratili počas zimnej prestávky najlepšieho strelca Rangela Jangu, ktorý odišiel do Belgicka, no na podobné odchody sú v klube zvyknutí. Trenčania odohrali v rámci zimnej prípravy rovnako ako Nitrania šesť zápasov. Trikrát prehrali, keď nestačili na český Baník Ostrava, ruské Dinamo Moskva a chorvátsky Hajduk Split. Naopak si poradili s druholigovým Novým Mestom nad Váhom aj Interom Bratislava a zdolali taktiež srbský Napredak Kruševac.

    Prvý vzájomný duel Nitry a Trenčína v aktuálnom ročníku sa skončil víťazstvom AS. Futbalisti z Považia triumfovali na domácom trávniku po zásahoch Manceho a Jangu 2:1. Za hostí sa vtedy presadil Kóňa.
     
    Dnešný fortunaligový duel sa odohrá v Zlatých Moravciach, kde budú hráči Nitry nastupovať na svoje domáce zápasy v rámci jarnej časti súťaže. Organizátorom narobil problém sneh, ktorý museli odstrániť z hracej plochy, no ihrisko je pripravené a odloženie stretnutia nehrozí.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Nitra: Hroššo – Niba, Križan, Vencl, Kuník – Fábry, Kotrík, Kóňa (C), Steinhübel, Charizopulos – Valenta.
    Náhradníci: Šípoš – Ngeyitala, Guláš, Macho, Militosjan, Fábry.

    AS Trenčín: Šemrinec (C) – Čögley, Šulek, Keston, Lawrence – Zubairu, Ubbink, El Mahdioui – Gong, Mance, Sleegers.
    Náhradníci: Chovan – Skovajsa, Kadák, Čataković, Kleščík, Kvocera, Azango.

    Rozhodcovia: Kružliak – Hancko, Pozor.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop mali na starosti domáci futbalisti. Nitrania nastúpili v tradičnej belaso-bielej kombinácii, Trenčania zvolili čierne dresy.
     
    2
    Christián Steinhübel predviedol zaujímavý prienik z ľavého krídla. Jeho snaha preniknúť do pokutového územia však nebola úspešná.
     
    3
    Pre oba tímy je to veľmi dôležitý duel, ktorý môže rozhodnúť o ich budúcnosti vo zvyšku sezóny. Trenčín sa v prípade víťazstva výrazne priblíži k postupu do nadstavbovej časti o titul.
     
    4
    Christián Steinhübel vybehol až na hrot nitrianskeho útoku, ale prihrávka Reného Kotríka smerovala na hráčov AS Trenčín.
     
    5
    Abdul Zubairu síce dostával prihrávku do šestnástky, ale proti vyšším obrancom súpera nemal šancu, a tak loptu nezískal.
     
    6
    Trenčania volia opatrnú rozohrávku z vlastnej polovice. Nitrania nenapádajú vysoko a vykrývajú stred poľa.
     
    7
    Róbert Valenta preveril v rýchlostnom súboji Jamesa Lawrenca. Anglický futbalista zvolil pod tlakom iba prihrávku na brankára Šemrinca.
     
    8
    Róbert Valenta sa ocitol vo veľmi zaujímavej pozícii v tesnej blízkosti brány a hlavičkou ohrozil Šemrinca. Trenčiansky gólman dobre zasiahol a rozhodca navyše videl ofsajd.
     
    9
    Desley Ubbink získal loptu v strede ihriska a využil priestor pred sebou. Jeho strela z diaľky však skončila na futbalistoch FC Nitra.
     
    10
    Fanúšikovia Nitry sa tešili, že Róbert Valenta pôjde do šance, ale nedokázal si prebrať loptu do brejku. Dobre ho zastavil Martin Šulek.
     
    11
    Trenčania nevyužili prvý rohový kop v dnešnom stretnutí. Ubbinkov center na prednú žrď sa odrazil priamo k brankárovi Lukášovi Hroššovi.
     
    12
    Na niektorých miestach je už teraz podmočený terén poriadne hrboľatý. Christián Steinhübel sa musel vyrovnať s viacerými nerovnosťami a spomalilo to jeho postup vpred.
     
    13
    Ihrisko v Zlatých Moravciach bolo počas dňa vyslobodzované spod snehovej prikrývky. Takmer polovica hracej plochy je však v tieni hlavnej tribúny, čo sa podpisuje na kvalite povrchu.
     
    14
    Futbalisti chvíľu nemali do čoho kopnúť. Peter Čögley musel dlho čakať na loptu pred autovým vhadzovaním.
     
    15
    Igor Šemrinec nemal jednoduchú pozíciu v rozohrávke, keď ho dostali pod tlak dvaja hráči Nitry. Hosťujúci gólman odkopol loptu mimo ihriska.
     
    16
    Protiútok hostí bol zastavený ešte v stredovom kruhu. Abdul Zubairu dostal kopanec do pravej nohy od Reného Kotríka a musí byť ošetrený.
     
    17
    Trávnik v blízkosti oboch striedačiek je už po úvodnej štvrťhodine poriadne poškodený. Hráči sa musia vyrovnať s blatom pod kopačkami.
     
    18
    Nitrania nevyužili chybnú rozohrávku súpera a pokazili autové vhadzovanie. Ondřej Vencl odpálil loptu mimo ihriska.
     
    19
    Hráči oboch tímov sa snažia kombinovať na slnečnej časti trávnika, kde je povrch podstatne kvalitnejší. Tento priestor je však zhustený.
     
    20
    Hilary Gong individuálne prešiel po pravom krídle a prudko odcentroval pred bránu. Tam bol pripravený nitriansky stopér, ktorý loptu odhlavičkoval.
     
    21
    Stále čakáme na zaujímavejší moment pred niektorou z brán. Lukáš Hroššo a Igor Šemrinec ešte nemuseli zasahovať.
     
    22
    Matúš Kuník odviedol kvalitnú defenzívnu prácu. V osobnom súboji vytlačil do rohu ihriska Kestona a vybojoval pre svoj tím odkop od brány.
     
    23
    Julien Keston prenikol do pokutového územia súpera, ale nedokázal presnejšie prihrať spoluhráčom. Lukáš Hroššo opäť nemal prácu.
     
    24
    Ondřej Vencl zvládol dôležitý obranný súboj s rýchlym Hilarym Gongom. Krídelníkovi Trenčína nedovolil ani odcentrovať.
     
    25
    Martin Šulek nepresne prihrával obrannému kolegovi Jamesovi Lawrencovi. Angličan na poslednú chvíľu zachytil loptu na trávniku.
     
    26
    Zlatomoravskému trávniku nepomohol ani včerajší ligový duel domáceho ViOnu proti lídrovi z Trnavy. Hráči dnes preto bojujú nielen so súpermi, ale aj s povrchom.
     
    27
    Trenčania postupne ovládli dianie na trávniku a stabilne kontrolujú loptu. Stále je to však v bezpečnej vzdialenosti od nitrianskej brány.
     
    28
    René Kotrík išiel do riskatnej kĺzačky v strede poľa. Síce súpera nezasiahol, ale hlavný rozhodca mu prišiel dôrazne dohovoriť.
     
    29
    Abdul Zubairu a Hilary Gong si výborne narazili loptu na hranici pokutového územia, ale druhý menovaný sa pošmykol a nemohol zakončiť.
     
    30
    Joey Sleegers sa pokúsil o nečakanú strelu z otočky. Jeho technický pokus zvnútra šestnástky ale nebol presný a Lukáš Hroššo iba kontroloval let lopty.
     
    31
    Na opačnej strane ihriska prišiel center z ľavého krídla do pokutového územia. René Kotrík našiel iba futbalistov v čiernych dresoch.
     
    32
    Róbert Valenta dostával prihrávku do šestnástky, ale nedokázal si ju spracovať a James Alexander Lawrence ju odkopol na autové vhadzovanie.
     
    33
    Nitrania stratili loptu v blízkosti rohovej zástavky. Po nepresnej kombinácii sa musia vrátiť späť na vlastnú polovicu ihriska.
     
    34
    Trenčania sa prepracovali do pokutového územia, Julien Keston chcel prudkým centrom nájsť spoluhráčov, ale poslal loptu mimo brány.
     
    35
    Hostia nevyužili rohový kop, ale zostali v útoku a po obliehaní nitrianskej šestnástky prišla strela Zubairua, ktorá bola zrazená na ďalší roh.
     
    36
    Nitra dala gól! Neskutočný moment v Zlatých Moravciach. Šemrinec pri rozohrávke trafil iba RENÉHO KOTRÍKA a lopta padala do trenčianskej brány. Nitriansky útočník však zostal stáť pred čiarou a nedokázal ju dotlačiť do siete. Domáci fanúšikovia sa najprv chytali za hlavu, že nevyužil tutovku, ale rozhodca ukázal, že lopta údajne prešla do brány.
    36. René KOTRÍK - 1:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    37
    Igor Šemrinec pri inkasovanom góle doplatil na chybu v rozohrávke, ktorá sa mu dnes nestala prvýkrát. Úvodné dve zaváhania domáci nepotrestali, no do tretice im to vyšlo.
     
    39
    Nitrania sa dostali do tesného vedenia napriek tomu, že prakticky ešte neohrozili brankára Šemrinca a v doterajšom priebehu stretnutia sa sústredili predovšetkým na defenzívu.
     
    40
    Trenčín musí zareagovať na nepriaznivý vývoj stretnutia. Po inkasovanom góle sa snažia hostia usadiť na útočnej polovici ihriska.
     
    41
    Futbalisti AS sú nasťahovaní pred šestnástkou súpera a domáci sa bránia v hlbokom bloku, cez ktorý sa ťažko presadzuje.
     
    42
    Hlavný rozhodca Kružliak musel siahnuť do kapsičky. Christián Steinhübel nedovolene atakoval Hilaryho Gonga a dostal prvú žltú kartu dnešného zápasu.
     
    43
    Zaujímavý protiútok domáceho tímu. Andrej Fábry poslal prudký center z ľavej strany pred bránu a Igor Šemrinec musel loptu vytlačiť do bezpečia.
     
    44
    Nitriansky kapitán Tomáš Kóňa kvalitne vypálil z veľkej diaľky. Jeho pokus padal pod brvno, ale Igor Šemrinec dokázal loptu vyraziť na rohový kop.
    44. Kóňova strela z diaľky
    Zdroj: www.huste.tv
     
    45
    Nitra pohrozila v závere prvého dejstva. Po rohovom kope hlavičkoval nepresne Tomáš Kóňa, ktorý sa presadil vo vzdušnom súboji.
     
    45+1
    Bude sa hrať ešte jedna minúta navyše. Domáci futbalisti teraz kontrolujú loptu a udržiavajú si najtesnejšie vedenie.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Súboj dvoch tímov súperiacich o postup do elitnej šestky sa vyvíja lepšie pre domácich futbalistov. Nitra síce bola dlho pasívnejšia, no zlý odkop Šemrinca využil René Kotrík a so šťastím dokázal loptu dostať tesne za čiaru. Aktívnejší Trenčania potom zostali zaskočení a pri dobrej strele Kóňu ich podržal brankár.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop bol tentoraz v réžii hosťujúceho tímu. Trenčín zatiaľ prehráva s Nitrou a virtuálne v tabuľke klesá na siedmej miesto.
     
    47
    Tréneri cez prestávku neurobili žiadnu zmenu v základných zostavách. Svoje striedania si odložili do neskoršieho priebehu stretnutia.
     
    48
    Nitrania nevyužili prvý rohový kop v druhom dejstve. Futbalisti AS Trenčín kraľovali vo vzdušnom priestore pred Šemrincom.
     
    49
    Julien Keston dokázal odcentrovať z ľavej strany, ale jeho pokus bol zrazený a Lukáš Hroššo úspešne schoval loptu v náručí.
     
    50
    Peter Čögley dvakrát po sebe centroval z pravej strany. V oboch prípadoch našiel iba futbalistov FC Nitra.
     
    51
    Abdul Zubairu predviedol dobré kľučky, zbavil sa postupne troch hráčov Nitry, ale tí ho dokázali vytlačiť späť na vlastnú polovicu.
     
    52
    Po dlhej kombinácii hostí zakončoval z hranice šestnástky Joey Sleegers, ale loptu zblokovali hráči Nitry.
     
    53
    Desley Ubbink dnes nedokáže z rohových kopov nájsť svojich spoluhráčov. Tentoraz poslal loptu priamo do rukavíc Lukáša Hrošša.
     
    54
    Aktívny Joey Sleegers dáva o sebe čoraz viac vedieť. V tomto prípade sa snažil o center do šestnástky a získal ďalší roh.
     
    55
    Desley Ubbink zase nemieril presne od rohovej zástavky, ale má šancu na reparát, pretože lopta smerovala za čiaru od jedného z Nitranov.
     
    55
    Trenčín dal gól! Hosťom sa podarilo využiť rohový kop. Ubbinkov center predĺžil za seba Mance a ASCHRAF EL MAHDIOUI hlavičkoval zblízka priamo do siete. Lukáš Hroššo nemal nárok.
    55. Aschraf El Mahdioui - 1:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    57
    Futbalisti Trenčína boli v úvodných desiatich minútach druhého polčasu aktívnejší a dosiahli vyrovnanie. Zaujímavosťou je, že to dokázali z prvej strely do priestoru brány.
     
    58
    Domáci futbalisti sú stále stiahnutí na vlastnej polovici. Nitrania vyčkávajú na chyby svojho súpera, aby mohli zaútočiť z brejku.
     
    59
    Tréner Galád urobil prvé striedanie v dnešnom zápase. Z trávnika odišiel Andrej Fábry, ktorého vymenil Vahagn Militosjan.
     
    60
    Po hodine hry centroval z ľavého krídla Joey Sleegers a loptu schoval v náručí brankár Lukáš Hroššo, ktorý však potom nepríjemne dopadol na trávnik.
     
    61
    Lukáš Hroššo stále leží na hracej ploche a je pri ňom dvojica nitrianskych lekárov. Celý domáci tím čaká, ako sa vyvinie situácia.
     
    62
    Hroššo zle dopadol na pravý členok. Nitriansky brankár hneď potom poriadne kričal, takže je v hre aj jeho striedanie.
     
    63
    Nitriansky brankársky náhradník Dávid Šípoš sa už pripravuje pri striedačke, kde sa ho snaží rozhýbať jeden spoluhráč.
     
    64
    Lukáš Hroššo napriek bolesti skúsi pokračovať v dnešnom zápase, ktorý je pre Nitru mimoriadne dôležitý. Vyslúžil si za to potlesk.
     
    65
    Po približne päťminútovej prestávke duel pokračuje ďalej. Lukáš Hroššo síce výrazne kríva, ale chce dochytať zápas.
     
    67
    Dostali sme sa približne do polovice druhého polčasu, v ktorom sa určite bude nadstavovať viac ako v prvom dejstve. Trenčania dokázali vyrovnať a snažia sa o obrat.
     
    68
    Antonio Mance si vypýtal faul v stredovom kruhu. Trenčania zostanú pri lopte a môžu pokračovať v ofenzívnej snahe.
     
    69
    Hostia sa presadzujú prevažne po ľavom krídle, kde predvádza v druhom polčase dobrý výkon Joey Sleegers.
     
    70
    Nitrianski futbalisti mohli po dlhšom čase zaútočiť, ale René Kotrík dostal prihrávku do ofsajdu, takže nemohol pokračovať v postupe dopredu.
     
    71
    Desley Ubbink chcel vysunúť spoluhráča do šance efektnou pätičkou, no defenzíva Nitry bola pozorná a získala loptu do svojej moci.
     
    72
    Remízový výsledok viac vyhovuje hráčom Trenčína, ktorí by si vďaka tomu udržali tesný náskok na šiestom mieste. Prípadné víťazstvo by im však padlo vhod ešte viac.
     
    73
    Evidujeme prvú zmenu v zostave Trenčína. Z ihriska odišiel aktívny Joey Sleegers, na jeho miesto naskočil Philip Azango.
     
    74
    Striedajúci Azango sa rýchlo zapojil do hry a dobre odcentroval na Manceho stojaceho v šestnástke. Ten sa však nepresadil v hlavičkovom súboji.
     
    75
    Christián Steinhübel prenikol na hranicu šestnástky, kde bol faulovaný. Ivan Kružliak chvíľu váhal s verdiktom, ale napokon odpískal faul. Je z toho penalta pre domácich.
     
    76
    Christián Steinhübel po dlhšom ošetrení odišiel z hracej plochy. Loptu na biely bod si postavil Tomáš Kóňa.
     
    77
    Igor Šemrinec predviedol mimoriadne dôležitý zákrok a napravil svoju chybu z prvého polčasu, keď ponúkol gól Kotríkovi. Tomáš Kóňa zostal smutný.
    77. Tomáš Kóňa nepremenil penaltu
    Zdroj: www.huste.tv
     
    78
    Domáci si pýtali ďalší pokutový kop. Vahagn Militosjan bol atakovaný v šestnástke, ale hlavný rozhodca tentoraz odmietol špekulácie.
     
    79
    Trenčania ubránili rohový kop súpera a potom vyrazili do rýchleho brejku. Azango však váhal s vniknutím do šestnástky a strela Kestona bola zblokovaná.
     
    81
    Igor Šemrinec zase váhal s rozohrávkou. Zbytočne držal loptu na kopačke a na poslednú chvíľu ju posunul voľnému kolegovi.
     
    82
    Lukáš Hroššo stiahol do rukavíc prudkú prihrávku Zubairua, ktorý nedokázal nájsť žiadneho zo spoluhráčov z šestnástke.
     
    83
    Christián Steinhübel využil ľahkovážnosť súperovej defenzívy, potiahol si loptu bližšie k bráne a ľavačkou preveril brankára Šemrinca.
     
    84
    Nitrania urobili druhé striedanie v dnešnom zápase. Z ihriska odišiel Róbert Valenta, ktorého vymenil Aurelien Ngeyitala.
     
    85
    Striedajúci Aurelien Ngeyitala mal ihneď možnosť ukázať niečo zo svojich individuálnych schopností. Z pravého krídla ale neodcentroval.
     
    86
    Je tu zmena aj v tábore hostí. Antonio Mance opustil hraciu plochu, na jeho miesto prišiel Hamza Čataković.
     
    87
    Je tu druhá žltá karta pre hráča FC Nitra. Richard Križan takticky zastavil protiútok hostí ešte na stredovej čiare a bol zaslúžene potrestaný.
     
    89
    Trenčania nevyužili rohový kop. Po Ubbinkovom centri sa lopta dostala mimo šestnástky a od Kestona putovala za čiaru.
     
    90
    Azango s Čatakovičom chceli zaútočiť po ľavom krídle, ale Macdonald Niba dobre zasiahol v defenzíve a nepustil Trenčín do brejku.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridal nad rámec riadneho hracieho času až päť minút. Dôvodom bolo dlhé ošetrovanie Lukáša Hrošša.
     
    90+2
    Hamza Čataković dostal prihrávku na hranicu šestnástky, ale tam mu nevyšlo spracovanie a loptu nemohol poslať na bránu.
     
    90+3
    Desley Ubbink rozohrával rohový kop Trenčína. Loptu zakrútil v dobrej výške pred domácu bránu, no nenašiel spoluhráčov.
     
    90+3
    Posledné striedanie v nitrianskom tábore. Na trávnik vybehol Dominik Guláš, ktorý vystriedal Christiána Steinhübela.
     
    90+4
    Domáci futbalisti nezužitkovali rohový kop. Odrazená lopta sa dostala mimo šestnástky a odtiaľ prišla veľmi nepresná strela.
     
    90+5
    Vahagn Militosjan si nabehol za trenčiansku defenzívu, ale mal k lopte ďaleko, a tak ju získal do svojej moci Igor Šemrinec.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Situácia v boji o šieste miesto zostáva nezmenená. Nitra remizovala s Trenčínom v Zlatých Moravciach 1:1. Hostia boli počas celého duelu futbalovejší, ale ťažko sa dostávali do šancí a z hry vážnejšie neohrozili Lukáša Hrošša. Na pôde súpera museli otáčať skóre, pretože v 36. minúte sa so šťastím presadil René Kotrík, ktorý potrestal zlú rozohrávku Šemrinca. Po zmene strán však prišlo zaslúžené vyrovnanie Trenčína, keď využil rohový kop Aschraf El Mahdioui. Vyrovnaný stav mohol zmeniť v záverečnej štvrťhodine Tomáš Kóňa, ale nitriansky kapitán nevyužil pokutový kop. (15:59:22)

    Tomáš Lengyel

    Branky: 36. Kotrík – 55. El Mahdioui (Mance)

    Karty:   42. Steinhübel (NIT), 87. Križan (NIT)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 2:1. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:9.
    FC Nitra: Hroššo – Niba, Križan, Vencl, Kuník – Fábry (59. Militosjan), Kotrík, Kóňa (C), Steinhübel (90+3. Guláš), Charizopulos – Valenta (84. Ngeyitala).
    Náhradníci: Šípoš – Ngeyitala, Guláš, Macho, Militosjan, Fábry.

    AS Trenčín: Šemrinec (C) – Čögley, Šulek, Keston, Lawrence – Zubairu, Ubbink, El Mahdioui – Gong, Mance (86. Čataković), Sleegers (73. Azango).
    Náhradníci: Chovan – Skovajsa, Kadák, Čataković, Kleščík, Kvocera, Azango.

    Rozhodčí: Kružliak – Hancko, Pozor.
    ocianews.com