Lazio – Hellas Verona 2:0 (kon.)
konec
S. S. Lazio
2:0 (0:0)
Hellas Verona
Pondělí 19.02.2018, 20:45 • Stadio Olimpico (Řím) • Italská Serie A • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi S. S. Lazio a Hellas Verona FC.
     
    S. S. Lazio

    Na domácí straně stojí velmi ambiciózní Lazio, které si pro letošní ročník dalo za cíl umístění na pohárových příčkách. Samotná realita tomu zatím odpovídá, nicméně Lazio v posledních zápasech nepředvádí zrovna ideální výkony. Mužstvo z hlavního města Itálie prohrálo poslední tři ligové zápasy, což mělo za výsledek pokles na dosavadní pátou pozici. Lazio se ale tradičně opírá o velmi střelecky produktivní útočnou vazbu, jenž je zatím druhá nejlepší v celé soutěži.
     
    Hellas Verona FC

    Hellas Verona se po jednoleté odmlce podíval zpět do italské nejvyšší soutěže. Vstup do letošního ročníku ale není vůbec optimální, tento celek se momentálně pohybuje v sestupových vodách. Není se čemu divit, Verona zatím zvítězila pouze ve čtyřech zápasech a hůře už je na tom pouze naprosto marné Benevento. Hellas v posledních kláních navazuje na špatné výkony a a z posledních pěti ligových utkání získal pouhé tři body. Dosti bídně je na tom i defenzivní vazba, jenž je po Beneventu nejhorší v celé soutěži.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    S. S. Lazio: Strakoša – Wallace, de Vrij, Radu – Marušić, S. Milinković-Savić, Parolo, Lulić, J. Lukaku – Alberto – Immobile.
    Náhradníci: Vargić, Guerrieri – Basta, Patric, Nani, Anderson, Cáceres, F. Caicedo, Bastos, Luiz Felipe, Di Gennaro, Murgia.

    Hellas Verona FC: Nícolas – Rômulo, Caracciolo, Vuković, Boldor – Fares, Valoti, Marcel Büchel, Verde – Matos – Kean.
    Náhradníci: Silvestri, Coppola – F. Zuculini, Fossati, Aarons, Lee Seung-woo, Calvano, Bearzotti, Souprayen, Petković, Heurtaux, Felicioli.

    Rozhodčí: Calvarese – Di Iorio, Rocca.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Poprvé k míči se dostal také favorit zápasu, avšak prudká přihrávka byla nakonec razantně odklizena z pokutového území.
     
    4
    Další útočnou akci se chystá započít zadák de Vrij, který zatím marně hledá volného spoluhráče. Přihrávka zřejmě poletí na levou stranu na Radua.
     
    5
    Alberto oslovil u pokutového území volného Milinkoviče-Saviče, který byl vytlačen z nebezpečného prostoru. Posléze se Marušičovi nepovedlo vybojovat rohový kop.
     
    6
    Právě Marušič se trochu unáhlil s centrovaným balónem, který navíc skončil na zádech prvního bránícího hráče. Lazio bude vhazovat.
     
    7
    Netrvalo dlouho a do hracího předmětu udeřil také Lukaku, jenž pro změnu narazil na kopačku Caracciola. Verona je pod drtivým tlakem.
     
    8
    Na beznadějné počínání svých kolegů se nevydržel díval Alberto, jehož pohotová rána zaplula do náruče pozorného Nícolase.
     
    9
    Kapitán Lulič táhl další útočnou akci středem hrací plochy, načež putovala kolmice na Immobileho. Italský forvard se ale v dobře nahrávky nacházel v ofsajdu.
     
    10
    Až nyní se hostům podařilo trochu uklidnit hru a v tuto chvíli se s míčem seznamuje kompletní obranná řada. Římané napadají rozehrávku.
     
    11
    Parolo obdržel přihrávku do pokutového území, odkud zkoušel po krátkém driblinku vypálit. Výsledkem je rána daleko vedle vzdálenější tyče.
     
    12
    Najednou se do obrovské šance řítil kanonýr Immobile, který loženku naprosto zpackal. Domácí útočník totiž zacílil úplně mimo bránu.
    12. Immobile selhal v šanci.
     
    13
    Kousek od středového kruhu se nedovoleným zákrokem prezentoval Büchel, jenž ještě posléze pozdržel rozehrávku soupeře.
     
    14
    Technicky velmi dobře vybavený Alberto se chopil rozehrávky volného kopu z menšího úhlu. Prudká nabídka se nakonec stala snadnou kořistí Boldora.
     
    15
    Kdepak, tohle nikam nepovede. Hostující celek se okamžitě po zisku míče pokusil o rychlý kontr, kolmice na Keana ale skončila za postranní čárou.
     
    16
    Kolem pokutového území Hellase se před malým momentem nacházelo snad devět hráčů v žlutomodrém kompletu, domácí si dokázali vybojovat alespoň roh.
     
    17
    Římané nakonec zahrávali hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu a zejména ten druhý byl nesmírně nebezpečný. Naskakující Wallace ale trefil pouze prostředek brány.
    17. Wallace zacílil pouze doprostřed.
     
    18
    Do malého vápna nakonec připlachtil ještě jeden centrovaný pokus od rohového praporku, tentokráte se ale nedělo nic závratného.
     
    19
    Obrana Hellasu je naprosto rozhozená a poslední minuty se pouze brání. Tentokráte dostal hodně prostoru Alberto, jenomže jeho pokus byl příliš slabý.
     
    20
    Pár vteřinek poté se kousek za šestnáctkou dokázal uvolnit aktivní Alberto, který pro změnu pálil kousek vedle tyče. Nícolas nemusel zasahovat.
     
    21
    Konečně se hosté alespoň na krátký časový úsek dostali k opačné šestnáctce. Büchel to zkoušel vzduchem, kde na jeho centr číhal Radu.
     
    22
    Verde sváděl rychlostní souboj de Vrijem, načež hostující křídelník si trochu nešťastným způsobem ukopl balón od kopačky.
     
    23
    Na druhém pólu hrací plochy se nám po delší době připomněl Immobile, který napodobil svého kolegu Alberta a taktéž vypálil pouze doprostřed.
     
    24
    Na další z řady rohových kopů si naskočil Milinkovič-Savič, jehož hlavička putovala vysoko nad brankovou konstrukci. Nícolas bude rozehrávat.
     
    25
    Tohle už ale bylo nebezpečné! Obrana Hellasu naprosto zapomněla na zcela osamoceného Marušiče, kterému se zakončení vůbec nepovedlo.
     
    26
    Immobile si dlouho rozmýšlel, zda nahrát na pravé křídlo na Marušiče. První jmenovaný se k tomuto úmyslu opravdu odhodlal, avšak pravý záložník jen stěží dosáhl na prudkou nabídku.
     
    27
    Parolo si musel dát velký pozor, aby v šestnáctce neposlal na zelený pažit Matose. Domácí středopolař posléze raději ztečoval centr za brankovou čáru.
     
    28
    Logicky se tak Verona dostala ke svému úvodnímu rohovému kopu, který nepřinesl žádné zaknčení. Navíc se posléze Caracciolo dopustil faulu na Lukakua.
     
    29
    De Vrij nedosáhl na ostrý centr a málem to mohlo mít smrtící následky. Matosovi ale nevyšla průniková přhrávka na naběhnuvšího Büchela.
     
    30
    Lukaku se s ničím neparál a po krátkém driblinku se pokoušel najít své útočné spoluhráče. V šestnáctce si udělal prostor Milinkovič-Savič, jehož hlavička nakonec doplachtila pouze na horní síť.
     
    31
    Tak tohle byl hodně podezřelý zákrok v hostující šestnáctce. Na první pohled se zdálo, že Lulič byl zcela jasně faulován. Hlavní sudí ale nakonec nechává pokračovat ve hře.
     
    32
    Zároveň se nám časomíra dostala za třetinu času a stále sledujeme naprosto dominantní představení Lazia. Domácí se ale i nadále nemohou střelecky prosadit.
     
    33
    Vukovičovi se nakonec s trochou štěstí podařilo odkopnout balón z nebezpečného prostoru, domácí se ale hodně rychle dostali ke ztracenému míči.
     
    34
    Kdepak, Lazio si bude muset na úvodní branku ještě počkat. Alberto se totiž dostal k sympatické ráně, která nakonec usedla na horní konstrukci.
    34. Alberto trefil pouze břevno.
     
    35
    Střely celkem: 19 – 1.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli se bude také nastavovat.
     
    40
    Verona dostala jedinečnou možnost z volného kopu, Verdeho rozehrávka ale měla prachbídné parametry. Míč se tak pouze snesl za pokutové území.
     
    41
    Také na druhé straně se konala standardní situace, nicméně výsledek byl téměř totožný. Poté se ještě chystal ke střele Alberto, míč ale neprošel přes mohutný blok před Nícolasem.
     
    42
    Aby toho nebylo málo, tak v rychlostním souboji zcela očividně nestíhal Boldor, který povalil k zemi Lukakua. Lazio má další příležitost z volného kopu.
     
    43
    K balónu se opět postavil velmi dobře hrající Alberto, načež jeho střílená nabídka nakonec zaplula do rukavic hostujícího brankáře.
     
    44
    Dnes už podruhé se do střelecké pozice dostal Wallace, který to tentokráte zkoušel po zemi. Jeho rána se nakonec stočila daleko od branky.
     
    45
    Po rohovém kopu se balón odrazil na zadní tyč, kde číhal naprosto osamocený Immobile. Domácí kanonýr to zkoušel z první, míč ale vystoupal nad branku.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nám nabídlo nesmírně jednostrannou záležitost. Římané sice měli místy až drtivou převahu, tu ale zatím stále nevyužili. Domácí měli na kopačce řadu vyložených šanci, avšak několikrát Veronu podržel brankář Nícolas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodních vteřinách dohrál hostující Boldor souboj s Immobilem, který se poroučel k zemi. O penaltový zákrok se ale v žádném případě nejednalo.
     
    49
    Po hodně dlouhé době jsme se dočkali také střeleckého projektilu Hellasu. Zpoza šestnáctky to zkoušel Kean, jehož rána byla hodně komická.
     
    50
    Lazio na nic nečekalo a okamžitě přelezlo s kulatým nesmyslem obrannou polovinu. Tam se Lukaku pokoušel nastartovat Luliče, který se ale nacházel v ofsajdu.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Nícolas (Hellas Verona FC).
     
    52
    Fares spěchal kolem levé autové čáry, nicméně jeho úprk vpřed hodně rychle skončil. Verona se s míčem na kopačce příliš dlouho neohřála.
     
    53
    Domácí rozeháli další rohový kop nakrátko, načež to lehkým bochánkem zkoušel Lukič. Jako první u míč byl hostující brankář Nícolas.
     
    54
    Zhruba z pětadvaceti metrů ucítil šanci na přesnou trefu Milinkovič-Savič, avšak už možná víte, jak to dále dopadlo. Míč směřoval pouze do hlediště.
     
    55
    Alberto se řítil do špatně postavené obrany, nicméně průniková přihrávka na Immobileho byla příliš čitelná a skončila pouze na noze Vukoviče.
     
    56
    Keanovi se nepodařilo obehrát dezorientovaného Luliče a s míčem už opět hraje domácí mužstvo. V tuto chvíli sledujeme kombinaci daleko od vápna.
     
    56
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Domácím spadl obrovský balvan ze srdce! Alberto napodruhé propasíroval balón na CIRA IMMOBILEHO, který ránou k bližší tyči konečně rozvlnil síť za Nícolasem.
    56. Ciro IMMOBILE - 1:0
     
    57
    V tuto chvíli se Hellas dostává do hodně obtížné pozice. Hosté budou muset za každou cenu vstřelit branku, nicméně jejich výkon je zatím hodně bezradný.
     
    58
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Marcel Büchel, přichází Simone Calvano.
     
    59
    Málem to bylo o dvě branky! Podobným zakončením se po rychlém kontru prezentoval Alberto, jeho rána ale o vlásek minula bližší konstrukci.
     
    60
    Marušič se dokázal dostat na hranici pokutového území, odkud poslal míč ke vzdálenější tyči. Tam se ale nepohyboval žádný z jeho kolegů.
     
    60
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Je tu další branka v hostující síti! Skvostná akce v podání Lazia putovala po ose Immobile – Milinkovič-Savič – Lulič, načež třetí jmenovaný pouze vyprášil kopačku Nícolase. Balón se ale odrazil přesně na hlavu CIRA IMMOBILEHO, který trefil odkrytou část brány.
    60. Ciro IMMOBILE - 2:0
     
    61
    Zároveň se nám časomíra dostala do závěrečné třicetiminutovky a v tuto chvíli to nevypadá, že by se Hellas měl pokusit o fotbalový zázrak.
     
    62
    Romulo sice vyvezl míč za půlící čáru, posléze ale následovala hodně nepovedená přihrávka. Radu se tak chopí autového vhazování.
     
    63
    Hosté nakonec s pořádnou dávkou štěstí vytěžili alespoň zisk rohového kopu. Na něj si počíhal Kean, který z první minul branku zhruba o metr.
     
    64
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Daniele Verde, přichází Rolando Aarons.
     
    65
    Lukaku měl u postranní čáry hodně prostoru, nicméně vracející se Boldor ho lehce zatáhl za dres. Hlavní sudí ale nechává pokračovat ve hře.
     
    66
    Po druhé brance se hra o poznání uklidnila a jsou to především domácí, kdo se už nikam moc nežene. Faktem je, že směrem dopředu by měl hrát především Hellas.
     
    67
    Lulič se podíval vpřed a okamžitě přenesl hru na volného Marušiče. Následoval centr na Immobileho, kterému v cestě za hattrickem stál dobře stojící Caracciolo.
     
    68
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Ryder Matos, přichází Bruno Petković.
     
    69
    Římané se po zablokované střele dostali ke svému osmému rohovému kopu. Ten nebyl vůbec špatný, avšak Parolo zakončoval ze značného úhlu.
     
    70
    Po hodně dlouhé době se s balónem seznámil také znuděný brankář Strakoša, který ho po krátkém váhání poslal za půlící čáru.
     
    71
    Immobilemu se připletl balón mezi nohy a navíc se na zemi bolestivě chytl za nohu hostující Calvano. Rozhodčí tak musel přerušit hru.
     
    72
    Po více než minutovém přerušení se znovu pokračuje ve hře. Hellas sportovně odevzdal balón soupeři a navíc bude hrát chvíli v deseti lidech.
     
    73
    Valoti neodhadl odskok balónu a místo kulatého nesmyslu trefil pouze dolní končetinu Parola. Jednoznačný faul a domácí budou rozehrávat kousek za středovým kruhem.
     
    74
    Na hrací ploše se neděje nic moc zajímavého a spíše sledujeme řadu nepřesností z obou stran. Verona se stále nemůže dostat k ničemu nebezpečnějšímu.
     
    75
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Jordan Lukaku, přichází Luiz Felipe.
     
    76
    Fares si mohl rozmyslet, kam vlastně pošle balón, tento fakt mu ale naopak spíše uškodil. Jeho centr totiž doputoval na kopačku hned prvního protihráče.
     
    77
    Verona si přichystala zajímavou standardní situaci, se kterou měla domácí obrana velké starosti. Strakoša nakonec mohl zůstat klidný.
     
    78
    Caracciolo se neodvážil k ničemu individuálnímu a balón poslal pouze vedle stojícímu Valotimu. Hra se v tuto chvíli vyrovnala.
     
    79
    To nebylo vůbec špatné! Zničheonic se do balónu opřel hostující Calvano a jeho dělovka prosvištěla kousek vedle tyče. V ochozech to pouze zahučelo.
     
    80
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Stefan Radu, přichází Alessandro Murgia.
     
    81
    Střely celkem: 29 – 3.
     
    82
    Immobilemu byla adresována další velmi hezká kolmice, po které domácí útočník odcentroval pouze do území, ve kterém se nacházel Nícolas.
     
    83
    Lazio mělo k dispozici další rohový kop, který byl odvrácen urostlým Vukovičem. Následně si Fares pohlídal náběh Immobileho.
     
    84
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Ciro Immobile, přichází Felipe Caicedo.
     
    85
    Hosté se dostali k sympatickému tlaku, který nakonec soupeř s trochou štěstí dokázal přežít. Zejména Romulova přízemní nabídka byla nesmírně nebezpečná.
     
    86
    Luličovi se sice nepovedl centr, nicméně ten byl kupodivu hodně nebezpečný. Nícolas měl plně ruce práce, avšak míč vyrazil nad břevno.
     
    89
    Caicedo se dostal do sólového úprku, který nakonec vyřešil tím nejlepším možným způsobem. Branka ale nebyla uznána kvůli jasnému ofsajdu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Dnešní utkání se spíše už jen dohrává. Hellas se sice snaží zkorigovat nepříznivý výsledek, domácí obrana ale funguje naprosto bez problémů.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec! Lazio nakonec dokázalo svůj drtivý nápor přetavit v kýženou branku a z dnešního utkání tak bere plný počet bodů. Římané se nakonec střelecky prosadili hned dvakrát, avšak brankový rozdíl mohl být daleko vyšší.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 9:0. Střely mimo: 13:5. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 7:10. (22:36:50)

    David Suchý

    Branky: 56. Immobile (Alberto), 60. Immobile

    Karty:   51. Nícolas (VRN)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 9:0. Střely mimo: 13:5. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 7:10.
    S. S. Lazio: Strakoša – Wallace, de Vrij, Radu (80. Murgia) – Marušić, S. Milinković-Savić, Parolo, Lulić (C), J. Lukaku (75. Luiz Felipe) – Alberto – Immobile (84. F. Caicedo).
    Náhradníci: Vargić, Guerrieri – Basta, Patric, Nani, Anderson, Cáceres, F. Caicedo, Bastos, Luiz Felipe, Di Gennaro, Murgia.

    Hellas Verona: Nícolas – Rômulo (C), Caracciolo, Vuković, Boldor – Fares, Valoti, Marcel Büchel (58. Calvano), Verde (64. Aarons) – Matos (68. Petković) – Kean.
    Náhradníci: Silvestri, Coppola – F. Zuculini, Fossati, Aarons, Lee Seung-woo, Calvano, Bearzotti, Souprayen, Petković, Heurtaux, Felicioli.

    Rozhodčí: Calvarese – Di Iorio, Rocca
    thejrc.org