Carolina – New Jersey 2:3 (po pr.) | Columbus – Pittsburgh 2:5 (kon.) | Detroit – Toronto 2:3 (kon.)
San Jose – Dallas 5:2 (kon.) | Winnipeg – Florida 7:2 (kon.) | NY Islanders – Minnesota 3:5 (kon.)
Buffalo – Washington 2:3 (kon.) | Calgary – Boston 1:2 (po pr.)
konec
Detroit Red Wings
2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Toronto Maple Leafs
Pondělí 19.02.2018, 01:00 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:30 Auston MATTHEWS - 2:3
     
    59:30
    Toronto právě vstřelilo branku!
    William Nylander si sjel z pravého kruhu před bránu, kde se sice do zakončení bekhendem nedostal, AUSTON MATTHEWS ale na levém křídle ano a z ostrého úhlu zamířil střelou zápěstím pod horní tyč! Detroit 30 sekund před koncem utrpěl těžkou ránu! Asistence: William Nylander a Zach Hyman.
     
    59:26
    Patrick Marleau se po nahození z levého kruhu ocitl na vzdálenější pravé tyči ve velké šanci, jenže bekhendem tečoval puk pouze do levého betonu Petra Mrázka!
     
    56:21
    Jonathan Ericsson nahodil puk od modré čáry před bránu, kde ho tečoval těsně vedle pravého horního rohu brány Andreas Athanasiou! V hledišti to jen zahučelo.
     
    54:26
    Dnešní utkání sleduje 19515 diváků.
     
    54:14
    Anthony Mantha se ocitl před bránou po nahození z pravého rohu útočného pásma ve velké šanci, jenže mu puk sjel při pokusu o zakončení z čepele!
     
    53:43
    Kasperi Kapanen prudkou střelou zápěstím z pravého kruhu mířil těsně nad ledem ke vzdálenější levé tyči, jenže Petr Mrázek puk skvěle vykopl pravým betonem!
     
    50:52
    Leo Komarov si na vzdálenější pravé tyči najel na krásnou přihrávku z levého křídla a mohl uklízet puk do prázdné brány, jenže střelou zápěstím minul těsně pravou tyč!
    49:17 Henrik ZETTERBERG - 2:2
     
    49:17
    Detroit právě vstřelil branku!
    Gustav Nyquist z vrcholu pravého kruhu nahodil puk na vzdálenější levou tyč, kde do něj vložil hůl HENRIK ZETTERBERG a z ostrého úhlu ho sklepl do odkryté brány! Detroit vyrovnal! Asistence: Gustav Nyquist a Darren Helm.
     
    48:41
    Zach Hyman se řítil z pravého křídla sám na bránu a na vzdálenější levé tyči se pokusil zasunout puk do brány bekhendem, jenže ztroskotal na pravém betonu ležícího Petra Mrázka!
     
    46:05
    Auston Matthews se ocitl před bránou po nahození z pravého křídla a ostrého úhlu ve velké šanci, jenže z blízkosti Petra Mrázka překonat nedokázal!
     
    43:22
    Justin Abdelkader rychle objel bránu, v blízkosti pravé tyče ale puk zasunout do sítě nedokázal a poté skončil v objetí s Connorem Carrickem, kterého položil na led. Souboj dvou osmiček!
     
    39:53
    Mitchell Marner sedm sekund před koncem druhé třetiny mířil z pravého kruhu těsně nad ledem ke vzdálenější levé tyči, Petr Mrázek ale puk pravým betonem vyrazil!
     
    38:19
    Tomáš Tatar dobře vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování, Curtis McElhinney ale puk vykopl pravým betonem! Maple Leafs v závěru druhé části stále vedou.
     
    36:00
    Dylan Larkin vyhodil puk na pravé straně obranného pásma u hrazení přes ochranné sklo, což znamená jediné, vyloučení na dvě minuty za zdržování hry.
     
    33:49
    Red Wings se před pár okamžiky ocitli v mezikruží v šanci, jenže minuli levý horní roh brány Maple Leafs!
     
    30:59
    Luke Glendening na pravém křídle přesprintoval jednoho z hráčů Maple Leafs a krásnou bekhendovou přihrávkou naslepo našel v mezikruží Dylana Larkina, který se u levé tyče v rychlosti do zakončení nedostal a ze záporného úhlu se ho poté snažil poslat do sítě o pravou brusli ležícího Curtise McElhinneyho, kotouč se ale od jeho brusle odrazil do vzduchu a poté snesl před brankoviště!
     
    30:39
    Xavier Ouellet byl vyloučen na dvě minuty za sekání a Maple Leafs mohou vstřelit gól v přesilové hře.
    27:20 Mitchell MARNER - 1:2
     
    27:20
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Nazem Kadri parádní přihrávkou zpoza brány našel v mezikruží MITCHELLA MARNERA, který si úžasnou stahovačkou stáhl puk do levého kruhu a poté z úhlu zápěstím zamířil do odkryté části brány! Maple Leafs po využité přesilové hře Red Wings skórovali dvakrát v rozmezí pouhých 18 sekund a otočili zápas na svou stranu! Asistence: Nazem Kadri.
    27:02 James van Riemsdyk - 1:1
     
    27:02
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Jake Gardiner před vrcholem levého kruhu pro vhazování napřáhl ke krásné táhlé střele, která se na vzdálenější pravé tyči od kolene levé nohy JAMESE VAN RIEMSDYKA odrazila pod lapačkou Petra Mrázka do pravého horního rohu brány! Asistence: Jake Gardiner a Tyler Bozak.
     
    26:28
    William Nylander mohl rychle odpovědět, když se řítil sám na bránu, jenže těsně před ní se nakonec do zakončení nedostal, protože puk mu při střele zápěstím sjel z hole!
    25:51 Anthony MANTHA - 1:0
     
    25:51
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tomáš Tatar si na vrcholu levého kruhu srovnal puk u hrazení na hůl a poté ho poslal před bránu, kde Gustav Nyquist z vrcholu mezikruží mířil zápěstím pod horní tyč a možná dokonce nad ní, jenže ANTHONY MANTHA skvělou tečí sklepl puk do sítě! Asistence: Gustav Nyquist a Tomáš Tatar.
     
    24:34
    Zach Hyman zablokoval střelu Red Wings od modré čáry a na vrcholu pravého kruhu napřáhl po sprintu podél střídaček ke střele zápěstím, kterou Petr Mrázek na přední tyči vyrazil levým betonem za svou bránu!
     
    24:05
    Nikita Zajcev fauloval v blízkosti své brány a dostal dvě minuty za hákování. První přesilová hra zápasu.
     
    23:06
    Maple Leafs se ocitli v blízkosti levé tyče ve velké šanci, jenže ani natřikrát Petra Mrázka nepřekonali!
     
    22:48
    Hokejisté Detroitu se na vrcholu mezikruží ocitli v šanci, mezi betony ale výtečného Curtise McElhinneyho nepropálili! Brankář Leafs je rychle sevřel a puk vyrazil.
     
    17:20
    Po dvou střelách Red Wings od modré čáry se v mezikruží ocitl ve velké šanci Justin Abdelkader, jenže zamířil pouze do klečícího brankáře Curtise McElhinneyho, který puk vyrazil!
     
    14:56
    Po nebezpečně tečované střele Maple Leafs se u pravé tyče ocitl ve velké šanci Zach Hyman, jenže z blízkosti zamířil pouze do náruče Petra Mrázka, který zůstává bezchybný! Komerční přestávka.
     
    13:18
    Kasperi Kapanen se dostal v levém kruhu k odraženému puku po zablokované střele Toronta od modré čáry a zápěstím se snažil zamířit mezi betony českého brankáře, který je včas sevřel, a hra byla znovu přerušena!
     
    11:30
    Petr Mrázek si povyjel z brány, aby vyrazil střelu Austona Matthewse z levého kruhu pro vhazování maskou, kterou poté rychle shodil ze své hlavy, a dorážka Maple Leafs z mezikruží zamířila do brány až po odpískání! Reklamní přestávka.
     
    09:14
    Andreas Athanasiou mohl skórovat v blízkosti levé tyče, jenže puk těsně minul levý horní roh brány Toronta!
     
    08:14
    Red Wings zasypali bránu Toronta několika střelami, z nichž poslední od modré čáry minula pravou tyč a od mantinelu za bránou se odrazila k levé, kde mohl puk z levého kruhu uklízet do prázdné brány Gustav Nyquist, jenže jeden z hráčů Leafs mu ho na poslední chvíli holí vypíchl!
     
    06:20
    Luke Witkowski bleskově obkroužil bránu a u pravé tyče se snažil puk z otočky zasunout do brány, jenže ztroskotal na levém betonu brankáře Curtise McElhinneyho!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 26. Mantha (Nyquist, Tatar), 50. Zetterberg (Nyquist, Helm) – 28. J. van Riemsdyk (Gardiner, Bozak), 28. Marner (Kadri), 60. Matthews (W. Nylander, Hyman)


    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – DeKeyser, Jensen, Ericsson, Daley, Kronwall (A), Ouellet – Mantha, Zetterberg (C), Nyquist – Tatar, D. Larkin, Athanasiou – Helm, Nielsen, Abdelkader (A) – Bertuzzi, Glendening, Witkowski. Hlavní trenér: Jeff Blashill.
    Toronto Maple Leafs: McElhinney (Andersen) – Rielly (A), Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, Dermott, C. Carrick – Hyman, Matthews, W. Nylander – Marleau, Kadri, Marner – J. van Riemsdyk, Bozak (A), Co. Brown – Komarov (A), D. Moore, Kapanen. Hlavní trenér: Mike Babcock.

    Rozhodčí: Wes McCauley, Frederick L'Ecuyer. Čároví: David Brisebois, Scott Driscoll

    Diváci: 19515
    thejrc.org