USA – Slovensko 5:1 (kon.) | Slovinsko – Norsko 1:2 (po pr.) | Švýcarsko – Německo 1:2 (po pr.)
Finsko – J. Korea 5:2 (kon.)
konec
USA
5:1 (0:0, 3:1, 2:0)
Slovensko
Úterý 20.02.2018, 04:10 • Gangneung Hockey Centre • Olympijské hry - muži • Kvalifikace
Předzápasové kurzy
Sledujte:
    56:46 Ryan DONATO - 5:1
     
    56:46
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Teď už definitivně zhasínají naděje Slováků na postup do čtvrtfinále. RYAN DONATO měl na levém křídle hodně prostoru ke střelbě a znovu ukázal, jak je přesný střelec. Trefil se k tyči a Laco popáté loví puk ze své branky. Asistence: James Wisniewski.
    49:52 Garrett ROE - 4:1
     
    49:52
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané znovu odskakují na rozdíl tří branek. Little dokázal postrčit kotouč na GARRETTA ROA, který si sjel před branku a byl tam úplně sám. Stačilo mu prvním dotekem přehodit Lacův beton. Teď už to budou mít Slováci hodně těžké. Asistence: Broc Little, Brian O'Neill.
    36:54 Peter ČEREŠŇÁK - 3:1
     
    36:54
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovensko stále zvyšovalo svůj tlak do branky a nakonec využívá tuhle přesilovku! Od modré čáry vypálil PETER ČEREŠŇÁK a kotouč se zastavil až o síť branky Ryna Zapolského. Naděje Slovenska na postup do čtvrtfinále tak znovu ožívá. Asistence: Dominik Graňák, Ladislav Nagy.
    33:30 Marc ARCOBELLO - 3:0
     
    33:30
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Ale tentokrát se už Američané radují a už vedou 3:0. Slováci nechali mezi sebou mezi kruhy volného MARCA ARCOBELLA. Ten dostal puk přesně tam kam chtěl a střelou bez přípravy dokázal překonat Laca. Asistence: Troy Terry, Jonathon Blum.
    22:20 James WISNIEWSKI - 2:0
     
    22:20
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané velice rychle využívají přesilovku pět na tři a jdou do vedení 2:0. USA to sehrály velmi jednoduše, ale účelně. Z levého kruhu vypálil JAMES WISNIEWSKI a trefil se přesně k tyči branky Jána Laca, který měl zakrytý výhled. Asistence: Troy Terry.
    21:36 Ryan DONATO - 1:0
     
    21:36
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Slováci prohrávají a znovu je to RYAN DONATO, který jim dává gól. Všechny góly Američanů Slovensku na tomto turnaji vstřelil právě on. Laco předvedl nejprve výborný zákrok proti Terrymu, ale Slováci nedokázali kotouč dostat do bezpečí a Donato pak přesnou střelou k tyči dokázal Laca propálit. Asistence: Matthew Gilroy, Troy Terry.

    Petr Sumbal

    Branky a nahrávky: 22. Donato (Gilroy, Terry), 23. Wisniewski (Terry), 34. Arcobello (Terry, Blum), 50. Roe (O'Neill), 57. Donato (Wisniewski) – 37. Čerešňák (Graňák, Nagy)


    USA: Zapolski (Maxwell) – Gunderson, Sanguinetti, Welch, Gilroy (A), Billins, Blum, Wisniewski – Little, Roe, O'Neill – Ch. Bourque, Greenway, B. Gionta – Donato, Arcobello, Terry – Stoa, McCarthy, B. Butler – Slater (A).
    Slovensko: J. Laco (Konrád) – Ďaloga, Baranka, Graňák (A), Čerešňák, Čajkovský, Starosta (A), Mikuš – Cingel, Marcinko, Lamper – Haščák, Bubela, Bakoš – Nagy, Surový (C), Hovorka – Ölvecký, Krištof, Sukel' – Kudrna.

    Rozhodčí: Rantala, Salonen – Pihlblad, Suominen
    thejrc.org