Litvínov – Chomutov 3:4 (kon.) | Mountfield HK – Trenčín 1:2 (kon.) | Kometa Brno – Soči 7:1 (1:1 po s.n.)
SC Langnau Tigers – Vítkovice 1:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
HK DUKLA Trenčín
Úterý 20.02.2018, 17:00 • ČPP Aréna Hradec Králové • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemný olympijský den z Hradce Králové. Na přípravné zápasy jsme zvyklí spíš během parného léta, dneska bohužel nemůžu napsat "pojďte se zchladit na hokej". Každopádně jako rozbruslení před nočním čtvrtfinále českých hokejistů čeká místní fanoušky souboj Mountfieldu HK se slovenskou Duklou Trenčín.
     
    Hradecké hokejisty čeká poměrně nesnadné období. Po dlouhé pauze vyjedou ke třem extraligovým duelům a pak je čeká další pauza před startem čtvrtfinále play off, což zkušeným borcům z druhého týmu tabulky asi moc vyhovovat nebude. Tento týden si zkusí pomoct dvojicí přípravných duelů, tím dalším bude páteční mač proti Eisbären Berlín.

    Minulý týden tu na mezinárodní turnaj do 19 let chodily velmi malé návštěvy, dneska to snad bude lepší. Díky jednomu muži. Tím je Peter Frühauf, bývalý hradecký obránce, který si tady za tři roky získal přízeň a srdce asi úplně všech fanoušků.

    Letos hájí barvy Trenčína, a tak se právě dnes pod Bílou věž vrací poprvé v dresu soupeře. Během svého loňského angažmá v Plzni proti Mountfieldu ani jednou nenastoupil.

    Ale Dukla má ve svém středu i další známá jména. Jsou to třeba Marcel Hossa, exliberecký Branko Radivojevič, který si v Hradci naopak moc příznivců nevytvořil, český matador Radek Dlouhý nebo aktuální olympionici Tomáš Starosta a Peter Ölvecký.

    Taková jména pochopitelně dávají záruku kvality a vysokých ambic. Trenčín je v tabulce slovenské Tipsport ligy sice "až" pátý, ale zároveň pouhé tři body za vedoucí Nitrou. Do konce základní části mu zbývá sedm utkání, takže času dost, aby se dostal výš.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Pavelka (Bartozel) – Vydarený, Pláněk, Smetana, F. Pavlík, Rosandič, Zámorský, Havránek – Šimánek, Berger, Bednář (C) – Červený, Miškář, Látal – Dvořák, Dragoun, Köhler (A) – R. Pavlík, Kukumberg, D. Řepík. Trenér: Václav Sýkora.

    HK Dukla Trenčín: Hiadlovský (Kostelný) – Bohunický, Frühauf (A), Švec, Varga, Gašparovič, Romančík, Mikula, Sádecký, Deveaux, Dlouhý (A), Hudec, Bačík, Pač, Marcel Hossa, Cebák, Hecl, Radivojevič (C), Bezuch, Holenda, Sojčík. Trenér: Peter Oremus.

    Rozhodčí: Barek, Veselý – Kis, Špringl.
     
    Co se týče sestavy hradeckého týmu, ta je ochuzena nejen o pět olympioniků, ale rovněž o dva lotyšské reprezentanty a tři zraněné hráče – Smoleňáka, Vopelky a Ziga. Dres Mountfieldu poprvé obléknou mohutný litoměřický obránce Ondřej Smetana a také mladý útočník Dominik Řepík, mladší bratr Michala Řepíka.
     
    Na ledě už jsou hokejisté obou týmů a hradecký kotlík poprvé vyvolává Petera Frühaufa. ČPP Aréna sice není tak prázdná, aby se tady člověk musel bát, ale návštěva ani zdaleka nebude atakovat ty extraligové. Nicméně teď ještě spousta lidí končí v práci, takže se to určitě zvedne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Domácí tým se jako první vydal dopředu, ale pak musel naopak čelit trenčínskému přečíslení. To ovšem hosté nesehráli vůbec dobře.
     
    00:44
    Další protiútok hostů už vypadal nebezpečněji, Marcel Hossa pálil z levé strany a Jaroslav Pavelka podle mě vyškrábl puk lapačkou. Přesto se po zásahu ochranné sítě vhazuje ve středním pásmu.
     
    02:14
    Hokejisté Dukly zatím velmi účinně rozbíjejí hradeckou snahu už ve středním pásmu, čekáme na první zajímavé akce.
     
    02:45
    A znovu musí domácí soubor s rozehrávkou za vlastní branku.
     
    03:07
    První formace Východočechů si zahrála hru na zaháněnou. Berger s Pavlíkem a Bednářem se tolik vzdalovali od střelecké pozice, až se hosté dostali ke kotouči.
     
    03:44
    Zato slovenský celek předvedl pěknou přímočarost, když z vrcholu levého kruhu vypálil Jakub Gašparovič a Pavelka musel bleskurychle vykopnout levý beton.
     
    04:18
    Na druhé straně vypálil od modré čáry útočník Martin Látal, jeho dělovka minula svatyni Tomáše Hiadlovského.
     
    05:02
    René Vydarený napálil Andrého Deveauxe do nohy, ale tvrdý chlapík v dresu Dukly se nesesunul k ledu, naopak zůstal ve hře.
     
    05:35
    Po zakázaném uvolnění Trenčína rozhodčí pochopitelně nechají Deveauxe vystřídat, zatímco spoluhráči nemůžou.
     
    06:07
    Hosté už dostali hru do bezpečí a mohou na led poslat čerstvé síly.
     
    06:23
    Jaroslav Pavelka svou vyrážečkou snadno zkontroloval pozdrav Ladislava Romančíka od pravého hrazení a jeho spoluhráči poté dostali puk z pásma.
     
    07:08
    Pěkně si Látal předhodil puk dopředu, ale Hiadlovský vyjel ze své branky a napálil kotouč do plexiskla, čímž potenciální možnost domácího forvarda ukončil.
     
    07:48
    Hraje se téměř bez přerušení a ve velice průměrném tempu, které ale odpovídá charakteru tohotou utkání.
     
    08:13
    Pěkný pokus vyslal z pravého kruhu Juraj Bezuch. Pavelka se musel hodně natáhnout, aby přízemní střelu zblokoval do rohu pásma.
     
    08:52
    Hiadlovský velmi pohotově vytrčil svou hokejku, když před ním zůstal volný Ondřej Smetana, jehož našel Radovan Pavlík.
     
    09:05
    Tomáš Hiadlovský vzápětí musel předvést první ostrý zákrok utkání, lapačkou zastavil střelu Jaroslava Bednáře. V přerušení zvedli hradečtí příznivci připravené choreo – symbolický dres Petera Frühaufa s číslem sedm, který vytáhli nad kotel, až pod strop areny. Celý stadion poté Frühaufa vytleskal.
     
    10:14
    Z trochu usilovnější hradecké aktivity plyne první vyloučení zápasu. Za držení odchází pykat Patrik Bačík (TRE), tak uvidíme, co domácí vymyslí.
     
    10:28
    Hned po vhazování vypálil od modré čáry Jaroslav Bednář, Hiadlovský neomylně zakročil lapačkou.
     
    10:52
    Když hosté vyhodili puk, Bednář v založení dalšího útoku neuspěl a Dukla se vydala do přečíslení. To podpořil ze zadní pozice Frühauf, mířil mezi Pavelkovy betony, ale domácí brankář je stačil secvaknout. Střela šla ještě z poměrně velké vzdálenosti.
     
    11:42
    Mountfield se musí znovu a znovu prokousávat do pásma. Kotouč nyní zavezl Kukumberg a od modré vzápětí střílel Martin Pláněk, Hiadlovskému zůstal kotouč na břichu a Berger nemohl dorážet.
     
    12:06
    Miškář vracel kotouč Šimánkovi před branku, nicméně toho si hosté velmi dobře pokryli a ve výrazné převaze mu nedali nárok.
     
    12:44
    Trenčín je kompletní, následně se domácí ještě jednou usadili v pásmu, ale skončilo to jen obloučkem Mislava Rosandiče od levého mantinelu.
     
    12:59
    Ani nevím, jak Tomáš Hiadlovský zasáhl proti střele Štěpána Havránka hned po vhazování. Možná to neví ani on sám, každopádně puk nějak dostal za branku.
     
    13:18
    Jeden z hostujících forvardů se velmi šikovně dostával před branku a při zakončení z ostrého úhlu ho domácí faulovali. Právě Štěpán Havránek (HKM) si odpočine za podražení.
     
    13:55
    Zatím Hradečtí předvádějí velmi aktivní oslabení, na takové jsme od nich víceméně zvyklí i z extraligy.
     
    14:08
    Ale teď přichází obrovská chyba. Mislav Rosandič (HKM) je vyloučen za hákování a Dukla jde hrát 70 sekund přesilovku pět na tři!
     
    14:30
    Branko Radivojevič napálil jen chrániče Rudolfa Červeného, který dostal puk ze třetiny.
     
    14:40
    A pozor. Domácí se trestuhodně nedohodli při střídání a na ledě byli zcela evidentně ve čtyřech, takže následuje další trest a oslabení tři na pět budou hrát ještě 1:27, potom ještě klasické. Trest odpyká Michal Dragoun (HKM).
     
    14:59
    Marcela Hossu vychytal Pavelka, Gašparovič pak neuvěřitelně minul prázdnou branku!
     
    15:21
    Köhler strčil hůl do slovenské přihrávky a kotouč vyjel ven ze třetiny.
     
    15:44
    Dukla Trenčín právě vstřelila branku!
    Dlouhou výhodou dvou mužů v poli nakonec Dukla nepohrdla a otevírá skóre utkání! Na zpětný pas Vargy si najel BRANKO RADIVOJEVIČ a dělovkou z vrcholu pravého kruhu trefil neomylně bližší růžek Pavelkovy svatyně – 0:1! Asistence: Tibor Varga.
     
    16:21
    Hosté pokračují v přesilové hře pěti proti čtyřem, ale zatím se jim nedaří usadit v pásmu.
     
    16:59
    Teď už to dokázali, jenže nepřesná rána z levé strany doputovala o mantinel až na druhou stranu kluziště k Hiadlovskému.
     
    17:26
    Hradec Králové hraje v plném počtu, sérii tří vyloučení odnesl jedním gólem.
     
    17:50
    Hiadlovský zkontroloval schovanou střelu z dálky, jeho spoluhráči se poté vydali dopředu, ale zastavil je ofsajd.
     
    18:12
    Na hraně ofsajdu se do třetiny Dukly dostali Miškář s Červeným. Druhému jmenovanému na poslední chvíli zablokoval hokejku protivník, takže hradecký útočník ji nestihl nastavit tak, aby mohl poslat kotouč na branku.
     
    18:39
    Michal Dragoun byl vepředu sám, a tak nic nevymýšlel a vypálil na Hiadlovského lapačku. Ten raději přerušil hru.
     
    19:09
    Štěpánu Havránkovi uskočil kotouč v průniku k brance, čímž se slovenským hokejistům hodně ulevilo.
     
    19:39
    A teď Trenčín znovu vystrnadil domácí hokejisty ze svého pásma, třetinu chce dohrát ve vedení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Na dnešním hokeji je dobré asi to, že fanoušci po něm v pohodě stihnou zprávy. První třetina trvala necelých 29 minut a hokejisté, zejména tedy ti hradečtí, se v ní oproti extraligovým bojům podle očekávání hodně šetřili.

    Aktivnější Hradec se zatím spíše snaží vymýšlet, zatímco Trenčín trochu víc čeká na protiútoky a ukazuje nám větší přímočarost. Vedení mu ovšem přihrála nedisciplinovanost Východočechů, kteří šli na trestnou lavici třikrát v rychlém sledu a Branko Radivojevič dvojnásobnou přesilovku využil.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:47.
     
    U bufetů jsme přistihli také hlavního trenéra Pardubic Miloše Holaně, jenž má s Trenčínem spojenou hráčskou a krátce i trenérskou minulost.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Hradec spustil po přestávce zostra a Jan Berger prudkou střelou donutil Hiadlovského k zákroku a přerušení hry.
     
    20:41
    Ve hře pět na pět není moc obvyklé, aby útočník po vhazování čekal na modré čáře a pálil z první, nicméně Jaroslavu Bednářovi tahle pozice není cizí. Slovenský brankář musel znovu zasahovat.
     
    21:39
    Hosté se dostali dopředu, tam nevydrželi dlouho. Hradecký útočník Patrik Miškář pak v protiútoku ztratil kotouč a zpětná přihrávka Jaroslava Dvořáka mířila ven z pásma.
     
    22:30
    Ani hokejku Petra Zámorského Dvořák nenašel ideálně, takže kombinace domácí sestavy nevedla znovu k ničemu.
     
    23:07
    Pro domácí škoda, že si Kukumberg nevšiml rozjetého spoluhráče před brankou, asi to byl Vydarený. Dlouhý souboj u hrazení nakonec vyhráli hosté.
     
    23:39
    Dukelští se osmělili a průnik po pravé straně prudce zakončoval Juraj Bezuch. Pavelka se nenechal prostřelit a užívá si vyvolávání ze strany kotle.
     
    24:24
    Bednářův centr v pohodě sklepl Hiadlovský vyrážečkou. S aktuální hrou v útočném pásmu nemůžou domácí pomýšlet na úspěch.
     
    24:47
    Ale tohle už bylo o obrovský kus lepší. Látal od zadního mantinelu nabil Patriku Miškářovi, jehož dělovku z první vytáhl Hiadlovský do ochranné sítě.
     
    25:08
    Na střelu Rosandiče si pak v klidu počíhal lapačkou. V běžném extraligovém duelu bych předešlou akci ani nezvýrazňoval, ale dneska ano.
     
    25:51
    Mountfield nepustil svého soka do třetiny, ve druhé části je zatím lepším týmem a zvyšuje své obrátky.
     
    26:31
    Ovšem ještě než jsem to dopsal, domácí se pod tlakem forčekujících soupeřů dopustili chyby v rozehrávce a na Pavelku nebezpečně dotíral Radivojevič. Domácí gólman své brankoviště zuby nehty uhlídal.
     
    26:52
    Tibor Varga, jenž připravil dosud jediný gól zápasu, hledal od pravého hrazení spoluhráče. Jedna ze dvou hradeckých hokejek v cestě nadzvedla kotouč až někam mimo hrací plochu.
     
    27:25
    Radkovi Dlouhému na modré čáře ujel kotouč z pásma a Jaroslav Bednář mu prohnal perka. Nicméně asi pochopíte, že to nebyl zrovna ten nejintenzivnější bruslařský souboj.
     
    27:46
    Právě Radek Dlouhý (TRE) se pak za svou brankou provnil nedovoleným bráněním a Hradec si zahraje druhou přesilovku.
     
    28:20
    První bomba Petra Zámorského od modré čáry minula hostující branku, druhou vyrazil Hiadlovský ramenem. Červeného pak hosté zblokovali a kotouč odpálili daleko do bezpečí.
     
    29:06
    A znovu letí puk přes všechny čáry. Tedy ne úplně přes všechny, protože mířil přímo na Pavelku.
     
    29:19
    Domácí se v přesilové hře dopustili zakázaného uvolnění, když chtěli rychle rozehrát další ofenzivní pokus.
     
    29:24
    Dukla Trenčín právě vstřelila branku!
    Pět sekund po vhazování Hradec inkasuje ve vlastní přesilovce! Martin Pláněk vůbec nedával pozor a o puk ho obral Peter Sojčík, jenž před brankovištěm vybídl BRANKA RADIVOJEVIČE. Ten prokázal velkou šikovnost a z první poslal kotouč ladně nad Pavelku, který se neměl šanci přesunout – 0:2. Asistence: Peter Sojčík.
     
    29:59
    Dukla hraje v plném počtu. Na góly ve hře pět na pět je to 0:0, zato speciální týmy hostů zatím září. A hlavně ty hradecké přesilovkové hoří.
     
    30:35
    Roman Kukumberg obkroužil téměř celé pásmo a potom z levého kruhu vyslal střelu, která byla pro Tomáše Hiadlovského hodně nebezpečná. Ale chytl ji a nepustil.
     
    31:06
    Dvojice hradeckých juniorů Pavlík – Řepík u mantinelu tiskla Petera Frühaufa, který se ani nemohl hnout. Právě pod ním nejspíš kotouč zůstal, takže se po přerušení vhazuje v pásmu hostí.
     
    31:50
    Líný kotouč z domácích hokejek dojel až na zakázané uvolnění, domácí jím přerušili krátký tlak soupeře.
     
    32:08
    Pohotový čárový sudí si všiml, že branka Jaroslava Pavelky byla jemně vychýlená, takže přerušil hru.
     
    32:36
    Ou. Filip Pavlík teď vycvičil Juraje Bezucha, který chtěl vyjet s kotoučem z rohu útočného pásma. Narazil ovšem na bílou zeď s číslem 45 a po cestě na střídačku si musí narovnat helmu a možná i trochu popadnout dech.
     
    33:32
    Zblokovaná střela Mislava Rosandiče vyjela vedle branky jen o kousek dál, než aby ji Jaroslav Dvořák mohl dorazit do odkryté klece.
     
    33:52
    Vzápětí měl Hiadlovský plné ruce práce s hradeckým závarem, hned po dalším vhazování už v klidu zakročil a znovu přerušil hru.
     
    34:50
    Hradecké napadání slavilo úspěch, Miškář pak vybídl křižným pasem Rudolfa Červeného. Ten si puk jen krátce potáhl a pak vypálil, protivník ale hokejkou zblokoval střelu snad až do stropu hradecké arény.
     
    35:12
    Na druhé straně se hodně šikovně uvolnil Marek Hecl a Pavelka musel rychle zakročit vyrážečkou. Ze strany hostů jde spíše o ojedinělé akce.
     
    36:07
    Dvořák se vydal za hradeckým nahozením, pak mu pomohl Dragoun, nicméně jeho pas nenašel Bedřicha Köhlera. Co se týče nějaké souhry, ta domácím hokejistům hodně, hodně skřípe.
     
    37:15
    Matador Marcel Hossa (TRE) si jemně přiháknul Dominika Řepíka a odchází si odpočinout na dvě minuty. Hradec i přes určité nedostatky hraje s chutí a teď ji muže přetavit ve snížení.
     
    37:49
    Už dvakrát dostali hokejisté slovenského celku kotouč do útočné třetiny, a to nejen pouhým vyhozením, ale na hokejce.
     
    38:24
    Teď jim po lehkém nedorozumění vypomohl rozehrávkou brankář Tomáš Hiadlovský.
     
    38:50
    Pláňkův nájezd s kotoučem do Lukáše Bohunického byl poněkud marný, Slováci znovu vyhazují.
     
    39:10
    Miškář chtěl konečně zrychlit hru a před brankou dobře viděl Jiřího Šimánka. Před ním ovšem do dráhy kotouče zasáhl gólman či obránce a puk poslali do ochranné sítě.
     
    39:31
    Hosté jsou kompletní, ale ještě před koncem oslabení měli velkou kliku. Těžký kotouč Hiadlovskému uskočil a gólman se nestihl vrátit do své pozice, jenže Jiří Šimánek to neměl na přímé zakončení a při zadovce mu sklouzl puk z hokejky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Herní převaha Mountfielu ve druhé dvacetiminutovce ještě vzrostla, jenže v zakončení domácím hokejistům stále něco chybí. Chybou v přesilovce navrch nabídli Branku Radivojevičovi druhou trefu, takže skóre vypadá ještě příznivěji pro Trenčín.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:34.

     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:33
    Když dostal puk na hokejku Jaroslav Bednář, přesně se ukázal důvod, proč je dneska stav takový, jaký je. Nevystřelil, chtěl to umotat až před brankáře.
     
    41:32
    Zato o generaci mladší Radovan Pavlík se dravě tlačil dopředu, jenže Hiadlovský proti němu duchapřítomně vytrčil hokejku.
     
    41:51
    Hosté mohli vést už o tři góly, jenže střelu Jozefa Švece z první vykopl Pavelka levým betonem.
     
    42:29
    Na druhé straně propadl puk za trenčínskou obranu na hůl Dominika Řepíka, jehož střela z úhlu však nebyla tak důrazná a přesná, aby Hiadlovského překvapila.
     
    43:16
    Dnešní utkání sleduje 1276 diváků. Ti nyní viděli zakázané uvolnění domácího výběru.
     
    43:54
    Střelu rozjetého Tibora Vargy nejprve Pavelka z lapačky vyklepal, ale protože k němu slovenský útočník dojížděl jako první, hned zase kočouč přikryl.
     
    44:06
    Hned po vyhraném vhazování se do přečíslení dostali Pavlík s Červeným. První jmenovaný chtěl obelstít obránce stažením do bekhendu, jenže nic víc pak už nezvládl.
     
    44:59
    Zakázané uvolnění Dukly.
     
    45:09
    Po souboji v neutrální zóně vylétl kotouč až za hradeckou střídačku. Domácí jsou v koncovce až neuvěřitelně vlažní a bezzubí.
     
    45:28
    Sojčík vyslal dopředu Juraje Bezucha, jeho bekhend se stal snadnou kořistí Jaroslava Pavelky.
     
    46:22
    Patrik Miškář s Jaroslavem Dvořákem rozvířili stojaté vody pásma Dukly, ale nakonec se k přímému ohrožení branky nedostali.
     
    47:32
    Jaroslav Bednář dostal křižný pas přes brankoviště, ale od doktora má asi zakázáno střílet. Puk dovezl za branku a tam ho zadrbal.
     
    48:07
    Tohle všechno mohl ztrestat André Deveaux, jenž zůstal za hradeckou obranou, jeho střelu z úhlu ale Pavelka vyrazil.
     
    49:50
    Vydarený přiklepl na modré čáře kotouč Miškářovi, následný pokus ovšem netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    50:24
    Hraje se zase na druhé straně ledu, Boris Sádecký zkoušel štěstí z pravého kruhu a chtěl to trefit jako Radivojevič při prvním gólu, jenže branku netrefil.
     
    51:18
    Tomáš Hiadlovský vyjel ze své branky, aby nataženou hokejkou znemožnil útok Rudolfa Červeného. Kotouč poslal k mantinelu.
     
    52:10
    Köhler hledal v přečíslení Dragouna, ale poslední zbývající bek hostů přihrávku zblokoval. Skákavý kotouč pak chtěl trefit aspoň Jan Berger, jenže to bylo hodně těžké.
     
    53:07
    Jozef Švec se po pravé straně neprokousal do žádné výhodnější střelecké pozice. Hradečtí fanoušci neúnavně povzbuzují svůj celek, přestože skóre vypadá tak, jak vypadá.
     
    53:58
    Bednářův průnik do útočné třetiny neskončil ničím zajímavým, takže dopředu můžou zase hokejisté Dukly. Ve třetí třetině sledujeme vyrovnanou hru nahoru – dolů, ale ne v takovém tempu, jaké tato fráze naznačuje.
     
    55:10
    René Vydarený zase odmítl střelu, s pukem se vydal kolem mantinelu. Pak ale přece jenom vymyslel chytrý pas na volného Radovana Pavlíka, který ovšem před brankou kotouč netrefil.
     
    55:58
    Hiadlovský neměl hokejku, jenže domácí toho nedokázali nijak využít.
     
    56:09
    Důrazné zakončení dnes ukazují jenom hosté, rychlou akci teď mohl ke gólu dovést Jakub Gašparovič, jenže Pavelka ho lapačkou vychytal.
     
    56:52
    Juraj Cebák (TRE) dost důrazně podrazil pronikajícího Jaroslava Bednáře a odchází na trestnou, to je vítaná šance pro domácí.
     
    56:52
    Hradecký kouč Václav Sýkora si bere oddechový čas.
     
    56:52
    Pavelka zůstává na střídačce, domácí to zkouší v šesti proti čtyřem!
     
    57:05
    Hiadlovský vyráží střelu Zámorského, domácím se ji nepovedlo tečovat.
     
    57:27
    Rosandič netrefil nabídku Jaroslava Bednáře.
     
    57:51
    Rudolf Červený už ano, ale z pravé strany přestřelil.
     
    58:04
    Kotouč je v hradeckém pásmu, domácí zakládají nový útok.
     
    58:15
    Jan Berger se natlačil před Hiadlovského ze strany, ale zblízka ho neprostřelil.
     
    58:33
    Bednářovi rána od modré vůbec nesedla, přesto minula branku jen relativně těsně.
     
    58:51
    Zblokovaný pas Bednáře končí v ochranné síti. Je tu poslední buly, než se Cebák vrátí na led.
     
    58:51
    Tak se vhazuje ve středním pásmu.
     
    58:54
    Hosté jsou kompletní.
     
    59:00
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tomáš Hiadlovský si čisté konto zkazil úplně sám. Zafrajeřil, chtěl vyhodit puk z pásma, nemyslím, že přímo trefit prázdnou branku. Místo toho ale napálil Kukumberga, od nějž se kotouč odrazil k BEDŘICHU KÖHLEROVI, a ten ho bez potíží napálil do prázdné brány – 1:2! Bez asistence.
     
    59:29
    Martin Látal mohl z brejku vyrovnat, ale teď ho Hiadlovský vychytal! Domácí znovu v šesti.
     
    59:56
    V poslední šanci jeden z hostů zablokoval ránu Mislava Rosandiče.
     
    Konec zápasu.
     
    Aktéři zápasu se ještě domluvili na samostatných nájezdech.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Kukumberg si gólmana vymíchal, ale při forhendovém zakončení narazil na jeho levý beton.
     
    1. série
    0:1
    Jakub Gašparovič procpal puk Pavelkovi pod betonem a Trenčín vede.
     
    2. série
    1:1
    Bedřich Köhler nakonec zblízka propasíroval puk pod Hiadlovským.
     
    2. série
    1:2
    Tibor Varga propálil Pavelku mezi betony.
     
    3. série
    1:2
    Hiadlovský famózně vypíchl puk kličkujícímu Bergerovi zpod nohou, než by zakončoval do prázdné.
     
    3. série
    1:2
    Branko Radivojevič se svým zakončením-nezakončením neuspěl.
     
    4. série
    1:2
    Rudolf Červený si puk stáhl zpátky, pak ale přestřelil.
     
    4. série
    1:3
    Marcel Hossa propálil Pavelku ruským blafákem, tedy tvrdou ranou.
     
    5. série
    1:3
    Jaroslav Bednář... no nic, prostě nedal gól.
     
    5. série
    1:3
    Peter Frühauf neprostřelil Pavelku mezi betony. Po cestě zpátky si plácl s hráči na hradecké střídačce. Trenčín vítězí i v symbolických nájezdech.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráči jsou vyhlášeni za domácí brankář Jaroslav Pavelka a za hosty samozřejmě Peter Frühauf.
     
    Teď je ještě čas na děkovačku Petera Frühaufa. Ten si vzal do náruče syna Simona, se slzami v očích objíždí celý stadion a zdraví diváky, kteří zůstali na tribunách.
     
    Frühauf dostal do rukou mikrofon, ale moc nemůže mluvit...
     
    "Nedoufal jsem, že se tady ještě někdy na ledě ukážu. Budu mít Hradec navždy v srdci, stále se sem budu rád vracet. Mám tu snad sto tisíc kamarádů, dá se říct rodinu. Za sebe, za svoji manželku, za svého syna, vám děkuju."
     
    Tyhle slzy jsou slzy štěstí. Frühauf přidal ještě pár dalších krásných vět, ale i když toho pochopitelně moc nenamluvil, myslím, že řekl úplně všechno.
     
    Co se týče samotného zápasu, Trenčín vyhrál díky dvěma brankám Branka Radivojeviče. Domácí přes relativně aktivní výkon v poli dokázali snížit až minutu před koncem zásluhou Bedřicha Köhlera, víc gólů si absolutně nezasloužili, protože v koncovce byli laxní jako staré gardy na rybníku. Samozřejmě se projevilo, že jim chybí deset hráčů základní sestavy.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, ale myslím, že rozlučka Petera Frühaufa tady v nás všech ještě nějakou dobu zůstane. Příjemný zbytek večera. (19:20:46)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 59. Köhler – 16. Radivojevič (Varga), 30. Radivojevič (Sojčík)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Kukumberg (HKM)
    0:1   Gašparovič (TRE)
    2. série:
    1:1   Köhler (HKM)
    1:2   Varga (TRE)
    3. série:
    1:2   Berger (HKM)
    1:2   Radivojevič (TRE)
    4. série:
    1:2   Červený (HKM)
    1:3   Hossa (TRE)
    5. série:
    1:3   Bednář (HKM)
    1:3   Frühauf (TRE)


    Mountfield HK: Pavelka (Bartozel) – Vydarený, Pláněk, Smetana, F. Pavlík, Rosandič, Zámorský, Havránek – Šimánek, Berger, Bednář (C) – Červený, Miškář, Látal – Dvořák, Dragoun, Köhler (A) – R. Pavlík, Kukumberg, D. Řepík. Trenér: Václav Sýkora.
    HK DUKLA Trenčín: Hiadlovský (Kostelný) – Bohunický, Frühauf (A), Švec, Varga, Gašparovič, Romančík, Mikula, Sádecký, Deveaux, Dlouhý (A), Hudec, Bačík, Pač, Marcel Hossa, Cebák, Hecl, Radivojevič (C), Bezuch, Holenda, Sojčík. Trenér: Peter Oremus.

    Rozhodčí: Barek, Veselý – Kis, Špringl.

    Diváci: 1276
    thejrc.org