Toronto – Florida 1:0 (kon.) | Philadelphia – Montreal 3:2 (po pr.) | New Jersey – Columbus 1:2 (kon.)
Washington – Tampa 2:4 (kon.) | Detroit – Nashville 2:3 (kon.) | St. Louis – San Jose 2:3 (kon.)
Winnipeg – Los Angeles 3:4 (kon.) | Edmonton – Boston 2:3 (kon.) | Vancouver – Colorado 4:5 (po pr.)
konec
New Jersey Devils
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Columbus Blue Jackets
Středa 21.02.2018, 01:10 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Columbus Blue Jackets porazil New Jersey na jeho ledě 2:1 a vrátil se tak ve Východní konferenci na osmé místo, které jako poslední zajišťuje vstupenku do bojů o Stanley Cup, se s Vámi loučí a hezké středeční ráno přeje Tomáš Lysý. (03:36:37)
     
    Československá stopa v utkání:
    Pavel Zacha (NJD) 0+0, 0 střel, čas na ledě 16:04
    Lukáš Sedlák (CBJ) 0+0, 0 střel, čas na ledě 6:57
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Scott Harrington (CBJ) 1+0
    2. Taylor Hall (NJD) 1+0
    3. Sergej Bobrovskij (CBJ) 30 zák., 1 gól, 96,8%
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 1-2
    Střely na branku: 31-19
    Zákroky gólmanů: 17-30
    Vyloučení: 3-2
    Využití a oslabení: 0-0
    Vyhraná buly: 43% – 57%
    Hity: 31-18.
     
    Columbusu se to přeci jen podařilo. Ačkoliv byli domácí hokejisté po celý zápas o něco lepší, nedokázali svojí dílčí převahu proměnit v bodový zisk. Blue Jackets totiž stačilo, aby se v první třetině jednou prosadili zásluhou Boone Jennera a po vyrovnání Taylora Halla zkraje druhé části odpověděl po polovině zápasu Scott Harrington. Blue Jatkets vyslali za druhou a třetí třetinu na branku soupeře jen šest střel, i tak ale dva body mají! Ďáblové totiž zahazovali šance na výborném Sergeji Bobrovském, který lapil 30 z 31 střel a v posledních dvou zápasech dostal od Devils pouze dva góly.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Kinkaid vyjel rychle z klece, ale Dubinsky dokázal ve středním pásmu vyskočit a stáhnout ze vzduchu puk. Rychle ještě vypálil na domácí branku, kam se gólman ihned vrátil.
     
    59:48
    Ačkoliv Devils rychle získali kotouč na své hole a Kinkaid sprintoval z branky, zahráli domácí zakázané uvolnění a to je asi konec jejím šancím na srovnání.
     
    59:35
    Brandon Dubinsky vyhrál buly, důležitá to věc pro Columbus.
     
    59:23
    Kyle Palmieri vyslal střelu na Bobrovského, nicméně byla zblokována a hostům se podařilo vybojovat buly před Kinkaidem, který musí do branky.
     
    59:00
    Jenner svádí za opuštěnou brankou souboj o puk. Neúspěšný, tohle si domácí pokryjí.
     
    58:56
    Stejně jako nyní.
     
    58:31
    Až nyní se podařilo Columbusu dostat puk alespoň do středního pásma.
     
    58:16
    Také další střelu domácích kryje gólman Columbusu a vhazovat se bude po jeho levici.
     
    57:46
    Další obrovský závar před brankou Columbusu. Hodně aktivní byl Coleman, Zajac. Columbus navíc hrál ve čtyřech, jelikož Harringtonovi při obranném zákroku spadla helma. Spadla mu do branky, kde byl všichni fanoušci Devils raději viděli puk, ale. Opět výborný Bobrovskij.
     
    57:18
    Přesně tak, Keith Kinkaid je na střídačce, New Jersey hraje šesti.
     
    57:18
    Bobrovskij si vyjel pro puk za branku a poslal ho po hrazení. Tam se k němu dostali domácí a Brian Boyle měl dobrou palebnou pozici mezi kruhy. Rus se ale stihl rychle vrátit do branky a rána útočníka domácích šla přímo na jeho hruď. Hra je přerušena, domácí to následně zkusí v šesti.
     
    56:38
    Bjorkstrand byl úspěšnější než Severson, dopředu jdou zase hosté. Očekávám, že Devils po zisku puku každou chvíli odvolají Kinkaida z branky a zkusí to v šesti.
     
    56:21
    Ale ani Ďáblové se před Bobrovského brankou dlouho neohřáli.
     
    56:06
    Dubinsky jej zde ale dlouho neudržel, Hall jej zaváží do útočného pásma.
     
    55:48
    Buly ve středním pásmu pro Columbus, puk ihned směřuje k brance Kinkaida.
     
    55:44
    Už jen čtyři a čtvrt minuty mají hosté na to, aby udrželi dva body a naopak domácí na to, aby odvrátili třetí porážku od Blue Jackets v řadě.
     
    55:19
    Blake Coleman prošel po levé straně do pásma a zkusil nahodit puk na branku hostí. Bobrovskij vyrazil jen před sebe, kde hasili potenciální nebezpečí jeho spoluhráči.
     
    54:36
    Chybou Columbusu je, že sice dokáže dostat puky na své hole, ale nedokáže je déle udržet. Na druhou stranu, Devils rychle přistupují k hráčům soupeře a forčekují, což by asi chtělo, když pět minut před koncem základní hrací doby prohrávají.
     
    54:06
    Jenner nyní ukazuje, kam by si měli jeho spoluhráči najet pro přihrávku. Kotouč totiž má za brankou Harrington.
     
    53:36
    Tam ale zahrál dobře Severson a získal kotouč. Pětice Columbusu jde rychle střídat a znovu se soustředit na obranu své modré.
     
    53:16
    Nebude to zakázané uvolnění, hosté musí hrát. Se štěstím se puk dostal na hůl Bjorkstranda, který jej vyváží na druhou stranu.
     
    52:55
    Právě Palmieri dával zpoza branky puk do ohně, mezi kruhy ale jeden z jeho spoluhráčů promáchl.
     
    52:40
    Domácí mají puk za svojí svatyní a rozjíždí další útok, který byl započat dlouhou přihrávkou na Palmieriho.
     
    52:20
    Buly se bude opakovat, nyní se již povedlo lépe hostům. Další střela Werenskiho ale také nebyla přesná.
     
    Se střeleckými pokusy rozhodně nemůže být kouč Columbusu John Tortorella spokojený. Proč? Jelikož za druhou třetinu a doposud odehranou třetí část hry, tzn. za 33 minut, vystřelili hráči Blue Jackets na Kinkaida jen třikrát. Z toho ale jednou úspěšně.
     
    52:18
    Komerční přestávka.
     
    52:17
    Werenski zkusil jednoduché nahození z levé strany, více možností, co udělat s pukem, ani neměl. Keith Kinkaid si připisuje teprve první úspěšný zákrok ve třetí třetině, jelikož se jednalo o úvodní střelu Blue Jackets na branku v závěrečné dvacetiminutovce.
     
    51:44
    Ďáblové jsou dnes o něco lepší, to každopádně. Jenže produktivita zatím vázně. Lovejoyova střela byla zblokována, Zacha se také neprosadil.
     
    51:18
    Bjorkstrand nabral kotouč ve středním pásmu, projel modrou a vystřelil. Možná to chtělo nyní trošku déle udržet puk v pásmu, protože rána byla nepřesná a už zase útočí Devils.
     
    50:15
    Nyní musí být ruský gólman poměrně rozezlen, jak snadno nechali jeho spoluhráči útočníka Hayese, aby se dostal do předbrankového prostoru a ještě vystřelil. Bobrovskij znovu kryje a znovu dokázal puk udržet při trmě vrmě před brankovou čárou.
     
    49:48
    Blake Coleman poslal Harringtona na koukanou, když na pravém kruhu výborně zasekl puk a udělal kličku, čímž se zbavil beka Blue Jackets. Ihned poté se mu odkryl prostor ke střele a vypálil, ovšem Bobrovskij je dneska tím, kdo drží dva body pro Columbus. Poradil si s jeho střelou i se závarem před brankou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:18
    Deset a tři čtvrtě minuty před koncem je zde vítaná možnost Blue Jackets nabrat po oslabení trošku sil – zakázané uvolnění domácích.
     
    48:44
    Columbus hraje v pěti.
     
    48:34
    Domácí vyhráli buly a ještě krouží před Bobrovským. Zacha zkusil ránu z pravého kruhu, prakticky totožnou jako Bratt, ale na gólmana hostí si nepřišel. Mířil totiž také vedle.
     
    48:07
    Columbus se opět osvobozuje. Přesilové hry jsou dnes něco, co oběma týmům ale vůbec nejde.
     
    47:44
    Dobrá střela domácích. Z pravého kruhu pálil z první zřejmě Jesper Bratt. Bobrovskij by to měl hodně obtížné, ale zasahovat nemusel – vedle.
     
    46:54
    Také hosté se hned po buly osvobozují.
     
    46:44
    Druhá přesilovka pro Devils, Brandon Dubinsky nedovoleně bránil Kyle Palmieriho a jsou z toho dvě minuty.

    Na vyloučení: 3-2.
     
    46:27
    Rychlá střela Mooreho nebyla přesná, puk šel nad branku Blue Jackets. Po komerční přestávce budou hrát domácí přesilovku.
     
    46:07
    Následuje zakázané uvolnění Blue Jackets.
     
    45:32
    Devils tlačí na pilu. Nejprve Bobrovskému dobře stínil Blake Coleman, ovšem gólman Columbusu střelu domácích i přes to vyrazil. Poté po pravé straně projel do pásma Bratt, který zkusil střelu bekhendem na bližší tyč. Byla neúspěšná, stejně jako dorážka Stafforda.
     
    44:01
    Harrington je po svém druhém gólu v sezoně při chuti. Rána od modré v jeho podání neprošla tak moc vedle branky Kinkaida.
     
    43:32
    Dalpe prošel přes útočnou modrou a zkoušel zde udržet kotouč. Nepovedlo se mu to, ale Devils se na puku také dlouho neudrželi.
     
    42:00
    Domácí tým hraje opět v plném počtu.
     
    41:56
    Je to spousta přihrávek, ale bez ničeho. Když už se do dobré pozice na levém kruhu dostal Josh Anderson, tak střelou z první zlomil hokejku.
     
    41:00
    Zatím si ale Columbus výraznější šanci nevytvořil, přesilovky dnes hostům nejdou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:51.
     
    Zajímavostí je rozhodně i to, že Columbus ve druhé třetině vypálil na branku soupeře pouze dvě střely. I to ale stačilo, aby jedna z nich propadla za Kinkaidova záda a svěřenci Johna Tortorelly šli do třetí třetiny znovu s jednobrankovým vedením.
     
    Ve druhé třetině měli Devils znovu více ze hry, což bylo způsobeno hlavně tím, že hned v jejím začátku vyrovnali. Columbus po tlaku do branky neudržel puk, po pravé straně ujel Taylor Hall a jeho rána k pravé tyči prošla pod lapačkou Bobrovského do sítě, což byla asi zatím jediná chyba gólmana Blue Jackets. Domácí se snažili otočit průběžný stav zápasu na svojí stranu, to se jim ale nepodařilo, navíc znovu inkasovali. Po trošku laxním vyhození puku se kotouče ve středním pásmu ujal Dubois, předal jej Panarinovi, jenž nabil Scottu Harringtonovi a bek Columbusu bryskní ranou trefil prostor u vzdálenější tyče – 1:2.
     
    Statistiky po druhé třetině:
    Góly: 1-2.
    Střely na branku: 22-15
    Zásahy gólmanů: 13-21
    Vyloučení: 2-1.
    Využití a oslabení: 0-0
    Vyhraná buly: 43% – 57%
    Hity: 28-14.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:00
    Do třetí třetiny jsou hosté s přesilovou hrou, fauloval totiž Stefan Noesen, jenž se provinil vysokou holí proti Zachu Werenskému.

    Na vyloučení: 3-1.
     
    39:40
    Zacha se Staffordem puk v útočném pásmu neudrželi, u mantinelu měli proti přesile těžkou pozici. Také do třetí třetiny půjdou Blue Jackets s náskokem jedné branky.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:30
    Pokus také na druhé straně, Calvert už neměl tolik prostoru, aby zblízka dostal kotouč za Kinkaidova záda.
     
    37:20
    New Jersey se před odchodem do kabin snaží mohutně vyrovnat. V dalším pokusu byl Taylor Hall, ale Bobrovského podruhé nepřekonal.
     
    36:21
    Domácí vyhráli buly a míří dopředu. Bobrovskij si připsal další dva zákroky, když střílel John Moore a Kyle Palmieri.
     
    36:10
    Hra bude navázána bulí před brankou Devils, je zde zakázané uvolnění domácích.
     
    35:01
    No to mi řekněte, na co nyní zadáci Columbusu mysleli. Na levé straně útočné modré byl dokonale zapomenut Travis Zajac, takže když dostal přihrávku, mířil si to ze strany na Bobrovského. Překonat ho nedokázal, mířil vedle.
     
    34:30
    Druhé buly už dokázali hosté vyhrát a hned se vydali na útok. Poměrně pohlednou kombinaci zakončoval střelou z levé strany Calvert. Nemířil ale přesně.
     
    34:20
    Po vyhraném buly pálil od modré Andy Greene, Bobrovskij byl znovu pozorný.
     
    34:19
    Bude se pokračovat až po komerční přestávce.
     
    34:18
    To jsou věci, co nyní dokázal Bobrovskij pochytat. Velký závar před jeho brankou, kdy se domácí vší silou snažili dostat puk za záda ruského gólmana. Ten ale udržel kotouč před čárou a ve své výstroji, čímž následně přerušil hru.
    33:10 Scott HARRINGTON - 1:2
     
    33:10
    Columbus právě vstřelil branku!
    Ačkoliv Devils poslali puk rychle do středního pásma, zároveň je i rychle vyrovnáno. Panarin projel po levé straně a předložil kotouč na střed pro SCOTTA HARRINGTONA, který z první překonal Kinkaida hodně rychlou střelou nad jeho lapačku ke vzdálenější tyči. Asistence: Artěmij Panarin, Pierre-Luc Dubois.
     
    32:53
    Dubois po vyhraném buly zkusil střelu z pravé strany, a to poměrně z velkého úhlu. Mimo.
     
    32:49
    Po vyhození domácích následuje zakázané uvolnění.
     
    32:26
    Calvert posunul puk za branku pro Andersona, který byl pokryt domácími. Znovu se ale bojuje o kotouč v rohu za brankou.
     
    32:05
    Devils jsou určitě ve druhé třetině aktivnější, v čemž jim pomohl i vyrovnávací gól. Columbus zatím odolává.
     
    31:16
    Ryan Murray trošku klidní poměrně rozháranou hru svých spoluhráčů. Jenže pouze na chvilku, puku se ve středním pásmu ujímá Hall. Projel po levé straně do pásma, ale Bobrovského neohrozil.
     
    30:33
    Hraje se nahoru dolu, to je nyní pro fanoušky hodně atraktivní. Z pravé strany to zkoušel zřejmě Noesen, ovšem Harrington pomohl dobrým blokem svému gólmanovi.
     
    30:15
    Columbus si věděl rady, Zach Dalpe vyváží kotouč na druhou stranu.
     
    29:51
    Werenski dobře pokryl odražený puk a dává do středního pásma na své spoluhráče. Tam byl ale jen Zacha a zatáhl kotouč zpět do útočného pásma.
     
    28:36
    Bobrovskij byl opět v permanenci. Mezi kruhy se ke sraženému puku dostal Jimmy Hayes a vypálil. Výborný zákrok ruského gólmana, který byl znovu na místě. O to více je pro mě nepochopitelnější chybka, která dala New Jersey vyrovnávací branku.
     
    27:39
    Střela Johnsona nenadělala Kinkaidovi vážnější problémy, gólman domácích vyráží puk.
     
    26:55
    To samé by se dalo říct na druhé straně. Noesen tvrdě vypálil na Bobrovského, ale nepřesně. Jeden z domácích hráčů ještě sahal na pravém kruhu po puku a střele, ten mu ale přeskočil hůl.
     
    26:35
    John Moore získal za svojí klecí odražený puk, ovšem pak musel být hodně rád, že jeho chybu Columbus nevyužil. Jakou? Dal puk přímo na osu před svojí branku, ovšem jeden z hráčů Blue Jackets jej netrefil ideálně.
     
    25:19
    Tohle byla pořádná rána, kterou vyslal na Bobrovského Ben Lovejoy. Bobrovskij nechává zapomenout na svůj špatný zákrok při vyrovnávací brance a vyráží kotouč.
     
    24:51
    Bjorkstrandova rána z levé strany také nenašla cestu mezi tři tyče. Puku se chopili domácí a bleskově jej zavezli před Bobrovského, zejména Hall je v tomto ohledu velice aktivní.
     
    24:31
    Zakázané uvolnění Devils přerušuje hru, tohle nebylo ze strany domácích zcela přesné.
     
    23:45
    Špatná přesilovka Blue Jackets bez střely na branku. New Jersey již hraje v pěti.
     
    23:39
    Další vyhození Devils a domácí se již ve svém oslabení ubrání.
     
    23:15
    Až nyní se hosté drží již přes dvacet vteřin v útočném pásmu. Když se konečně odhodlali ke střele, tak Jones pálil mimo.
     
    22:36
    Blue Jackets se zatím vůbec nemohou dostat před branku svého soupeře.
     
    21:45
    Drew Staffort je druhým potrestaným hráčem Devils, jde ven za faul loktem na Olivera Bjorkstranda.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    21:34
    Devils právě vstřelili branku!
    Hosté se po dobrém tlaku nedokázali rychle vrátit a platí za to vyrovnávací brankou, která jde trošku na vrub Bobrovského. Po pravé straně ujel TAYLOR HALL, který z kruhu zamířil na bližší tyč. Ačkoliv gólman Columbusu nastavil lapačku, puk mu pod ní propadl do sítě. Asistence: Nico Hischier.
     
    21:10
    Není to zakázané uvolnění, Dubois dojel Panarinem ztečovaný puk. Columbus tak má puk v útočném pásmu. Mezi kruhy se chystal dorážet Atkinson, byl ale pokryt.
     
    20:36
    Individuální akcí po levé straně zkusil Bobrovského pozornost útočník Blake Coleman. Na levém kruhu předvedl stahovačku, jeho střelu ale gólman viděl a pokryl.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 02:04.
     
    Statistiky po první třetině:
    Góly: 0-1.
    Střely na branku: 11-13
    Zásahy gólmanů: 12-11
    Vyloučení: 1-1
    Využití a oslabení: 0-0
    Vyhraná buly: 38% – 62%
    Hity: 16-6.
     
    Dvacet minut zápasu je u konce a Columbus vede 1:0. První velkou šanci měli domácí, ovšem Hall z úniku Bobrovského nepřekonal. A jak to tak bývá, radovali se hosté, když Boone Jenner zblízka dorazil puk do sítě po střele Werenského, kterou zastavila tyč. Od obdržené branky byli aktivnější Ďáblové a několikrát výrazně ohrozili Sergeje Bobrovského, ovšem ruský gólman zatím drží Columbusu vedení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Dubois drží puk u mantinelu v útočném pásmu a sbírá pro svůj tým vteřinky, za okamžik totiž skončí první třetina.
     
    19:03
    Bobrovskij ukázal dobrou hru holí a rozehrál na pravou stranu pro Dubinského. Moc nechybělo, aby centr Columbusu našel mezi kruhy Calverta, který by zakončoval.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny, vhazovalo se přímo ve středovém kruhu.
     
    18:23
    Na Jonesovu střelu gólman New Jersey vůbec neviděl. Vyrazil jí před sebe a puk byl u jeho branky na chvilku zcela volný, než jej sebrali obránci domácích.
     
    17:23
    Dubois za brankou získal kotouč a objel jí. U levé tyče Kinkaida ale puk do branky neprotlačil. Zblízka dorážel Werenski, ovšem také mířil přímo na hruď Kinkaida, který kotouč opět vyrazil. Hosté byli rázem jako sršni, dorážku z předbrankového prostoru směřovali ještě Anderson s Panarinem, nicméně Keith Kinkaid nyní výrazně podržel svůj tým a po pokusu ruského útočníka již přerušuje hru – s pukem ve své lapačce.
     
    17:04
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    16:40
    Ani nyní se Ďáblům nepodařilo zavézt kotouč do útočného pásma. Přesilovka domácích není – až na střely Vatanena – příliš vydařená.
     
    15:52
    Wennberg vyhrál buly a hosté se ihned osvobozují.
     
    15:50
    Ani napodruhé to finskému zadákovi nevyšlo, tentokrát to bylo přímo do desítky. Bobrovskij skrývá kotouč ve své výstroji a přerušuje hru.
     
    15:28
    Devils ale bleskově zavezli kotouč zpět k Bobrovskému po tom, co oni tentokrát byli na buly lepší. Od modré tvrdě pálil Sami Vatanen, ovšem na Bobrovského recept také nenašel. Přímo na vyrážečku.
     
    15:16
    Což byla pro Columbus dobrá volba. Nejenže se hosté osvobodili, ale ještě zásluhou dobrého obkroužení branky a v podání Cama Atkinsona, jenž se pokusil zasunout puk k levé tyči, mají buly před Kinkaidem.
     
    15:08
    Wennberg po vyhraném buly hned posílá kotouč na druhou stranu.
     
    15:04
    Ryan Murray totiž před vlastní brankou podrazil Blake Colemana a bude nyní hodně rád, když stráví na trestné lavici celé dvě minuty. Jeho vyloučení bylo přece jen trošku zbytečné.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    15:04
    A naopak přesilovku si zahrají také domácí, ale až po reklamní přestávce.
     
    14:35
    Coleman je na ledě, hosté svojí první přesilovou hru nevyužili.
     
    14:25
    Zach Werenski našel kotouč na kruzích, vůbec nic nevymýšlel a poslal ho na branku. Nepřesně, stejně jako poté Boone Jenner.
     
    14:05
    Devils se opět osvobozují.
     
    13:45
    Hodně přihrávek, málo střelby. Poté se už k ráně odhodlal Seth Jones, ale nesedla mu ideálně. Ke sraženému puku se ještě dostal na pravém kruhu Panarin, ale ani on výrazněji neprověřil Kinkaida.
     
    13:24
    Lajna s Panarinem a Atkinsonem kombinuje před Kinkaidem.
     
    12:45
    Domácí se hned po prvním buly osvobodili.
     
    12:35
    Ačkoliv se to domácím moc nelíbí, budou muset přijmout trest pro Blake Colemana, jenž na opačném kruhu nedovoleně bránil Duboise a jde ven.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    12:17
    Dubois to zkoušel přesně z levého kruhu, ovšem Kinkaid vyrazil kotouč. Následně měl puk na zcela stejné pozici Cam Atkinson a zkoušel přihrát mezi kruhy na Panarina, kam se ale kotouč nedostal.
     
    11:57
    Další střela domácích. Z pravé strany od modré napřáhl Damon Severson, nicméně i nyní byl Bobrovskij na místě a jeho pokus vyrazil.
     
    10:38
    Už se zase hraje na druhé straně. Coleman dostal chvilku prostoru na dorážku z předbrankového prostoru, kterou Bobrovskij dokázal pokrýt.
     
    10:25
    Po vyhraném buly přetáhli hosté hru na druhou stranu a ihned si vybojovali možnost buly po levici Kinkaida.
     
    10:01
    Střelecké pokusy: 4-6.
     
    10:00
    Další výborný zákrok Sergeje Bobrovského, tentokrát po střele Taylora Halla z levého kruhu. Columbus nyní vůbec neví, kde mu hlava stojí, a komerční přestávka přijde svěřencům kouče Johna Tortorelly vhod.
     
    09:20
    To až nyní. Zmatků v obranném pásmu Columbusu málem využil Brian Boyle, když pálil z pravého kruhu. Bobrovskij toho moc neviděl, měl před sebou dva spoluhráče, ale přesto puk dokázal vytěsnit mimo tři tyče.
     
    08:58
    Už se zase hraje na druhé straně, nyní je to hodně dobrý hokej. Devils ale Bobrovského výrazněji neohrozili.
     
    08:12
    A ani tak se v pásmu dlouho neudrželi. Atkinson prošel po pravé straně a vystřelil. Kinkaid byl na místě, k dorážce měl blízko Panarin, ale puk mu přeskočil hokejku.
     
    07:49
    Columbus zatím velice dobře brání střední pásmo. Nyní museli domácí rozehrát na dlouho, než našli volného spoluhráče.
     
    Poměr střel: 2-2.
     
    06:48
    Následuje komerční přestávka.
     
    06:45
    Hosté hodně laicky ztratili na obranné modré puk, čehož domácí málem využili. Hirschier po pravé straně rychle ujel k brankáři a zakončil bekhendem, ale Bobrovskij byl na místě a puk držel i při následné hodně velké skrumáži, která končí posunutou brankou Blue Jackets.
     
    06:10
    Devils zkouší hned odpovědět. Udělali před brankou Bobrovského poměrně tlak, ovšem bez vážnějšího ohrožení branky.
    05:19 Boone JENNER - 0:1
     
    05:19
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets se rychle dostali dopředu. Werenski předvedl na levém kruhu stahovačku a ihned poté rychle vystřelil. Jeho radost zastavila tyčka, ovšem BOONE JENNER byl u puku nejblíže a rychle jej doklepl za záda Kinkaida. Asistence: Zach Werenski.
     
    04:33
    Panarin zblízka zkoušel bekhend po tom, co se k němu také odrazil puk. Kinkaid byl na místě.
     
    04:13
    Ba naopak. Palmieri se dostal k odraženému kotouči a napůl naslepo jej poslal dopředu. Puk převzal Taylor Hall, natlačil se před Murraye a jel sám na Bobrovského. Byl stále otravován obráncem Columbusu, neměl tak více času na zakončení a puk mezi betony gólmana nedostal.
     
    03:41
    Také hosté trošku zazlobili a uzavřeli Devils v jejich pásmu, ale z tlaku nic nebylo.
     
    02:29
    Nyní o kotouč u mantinelu bojuje Brian Boyle a úspěšně. Posunul ho na Pietilu, který ale z dobré pozice z kruhů netrefil branku.
     
    01:55
    Devils mají puk v rohu za brankou Columbusu. Nosen o něj ale přišel, když jej čistě dohrál Anderson.
     
    01:22
    Ofsajd při útoku New Jersey, hra je tak opět přerušena.
     
    00:45
    Po levé straně chtěl projít do útočného pásma Matt Calvert, ale Jesper Bratt mu dal hit a zastavil akci útočníka Columbusu.
     
    00:20
    Zacha prohrál buly a Columbus zůstává ve své obranné třetině u puku.
     
    00:18
    První útok na obou stranách byl nepřesný, hra je přerušená.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    New Jersey Devils: Kinkaid (Läck) – A. Greene (C), Vatanen, J. Moore, Severson, Butcher, Lovejoy – Hall (A), Hischier, Palmieri – Bratt, Zacha, Stafford – Coleman, Zajac (A), Noesen – Pietila, Boyle, J. Hayes.

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones (A), J. Johnson (A), R. Murray, Harrington, D. Savard – Panarin, Dubois, Atkinson – Jenner (A), Wennberg, Bjorkstrand – Calvert, Dubinsky, J. Anderson – Dalpe, Sedlák, Hännikäinen..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání:
    Pavel Zacha (NJD) 52 utkání, 19 bodů (6+13)
    Lukáš Sedlák (CBJ) 45 utkání, 7 bodů (4+3).
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    Columbus – New Jersey 6:1 (11.2.2018)
    New Jersey – Columbus 3:5 (9.12.2017)
    Columbus – New Jersey 1:4 (6.12.2017)
    New Jersey – Columbus 1:4 (19.3.2017)
    Columbus – New Jersey 2:0 (8.3.2017)
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Columbus Blue Jackets:
    Nad svěřenci kouče Johna Tortorelly se lehoučce stahují mračna. Pohled na tabulku konference je neúprosný. Columbus odehrál 59 zápasů, stejně jako jeho dnešní soupeř, ale posbíral o sedm bodů méně. Blue Jackets na jednu stranu ztrácí na osmou Carolinu pouhý jeden bod, přičemž mají zápas k dobru, musí ale sledovat i situaci pod sebou. Třináctý Detroit má totiž bodů 57 a také ještě může pošilhávat po posledním osmém postupovém místě. Forma Modrokabátníků je navíc otřesná, z posledních 10 zápasů vyhráli jen dvakrát.

    Poslední zápasy Columbusu:
    Columbus – Pittsburgh 2:5
    Columbus – Philadelphia 1:2 pr.
    Toronto – Columbus 6:3
    Islanders – Columbus 1:4
    Columbus – New Jersey 6:1.
     
    New Jersey Devils:
    Ďáblové jsou na tom v tabulce Východní konference slušně. V 59 utkáních dokázali nasbírat 70 bodů a na deváté Islanders mají šestibodový náskok. To dává do zbývajících 23 zápasů slušnou naději na postup do bojů o Stanleyův pohár, rozhodně však nemá New Jersey nic jistého. Z posledních deseti zápasů mají Devils lehce pozitivní bilanci, když šestkrát vyhráli a čtyřikrát odešli z ledu poraženi. To je dáno především šňůrou předešlých čtyř zápasů, které New Jersey vyhrálo.

    Poslední zápasy New Jersey:
    Carolina – New Jersey 2:3 pr.
    Tampa – New Jersey 3:4
    New Jersey – Carolina 5:2
    Philadelphia – New Jersey 4:5 sn.
    New Jersey – Boston 3:5
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu kanadskoamerické NHL, ve kterém se proti sobě střetnou dva týmy z jedné divize, které bojují o postup do play-off. New Jersey Devils přivítá v Prudential Center celek Columbus Blue Jackets a další poměrně důležitá bitva o dva body začne zhruba deset minut po jedné hodině českého času v noci z úterý na středu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 22. Hall (Hischier) – 6. Jenner (Werenski), 34. Harrington (Panarin, Dubois)


    New Jersey Devils: Kinkaid (Läck) – A. Greene (C), Vatanen, J. Moore, Severson, Butcher, Lovejoy – Hall (A), Hischier, Palmieri – Bratt, Zacha, Stafford – Coleman, Zajac (A), Noesen – Pietila, Boyle, J. Hayes.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones (A), J. Johnson (A), R. Murray, Harrington, D. Savard – Panarin, Dubois, Atkinson – Jenner (A), Wennberg, Bjorkstrand – Calvert, Dubinsky, J. Anderson – Dalpe, Sedlák, Hännikäinen.

    Rozhodčí: Kowal, McIsaac – Devorski, Sericolo

    Diváci: 14024
    thejrc.org