Toronto – Florida 1:0 (kon.) | Philadelphia – Montreal 3:2 (po pr.) | New Jersey – Columbus 1:2 (kon.)
Washington – Tampa 2:4 (kon.) | Detroit – Nashville 2:3 (kon.) | St. Louis – San Jose 2:3 (kon.)
Winnipeg – Los Angeles 3:4 (kon.) | Edmonton – Boston 2:3 (kon.) | Vancouver – Colorado 4:5 (po pr.)
konec
Washington Capitals
2:4 (0:3, 1:0, 1:1)
Tampa Bay Lightning
Středa 21.02.2018, 01:10 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    52:58 Nikita KUČEROV - 2:4
     
    52:58
    Tampa právě vstřelila branku!
    Djoos si se spoluhráčem nerozuměl na útočné modré čáře, a tak jel sám na Holtbyho NIKITA KUČEROV. Ruský hokejista překonal kanadského gólmana velice šťastným gólem. Kučerovovi utekl kotouč, avšak Holtby se přesouval tak nešťastně, že kotouč zapadl mezi nohama Kanaďana do sítě. 2:4. Asistence: Braydon Coburn.
    51:02 Alexandr OVEČKIN - 2:3
     
    51:02
    Washington právě vstřelil branku!
    Šestatřicátý gól pro kapitána domácích. Niskanen křížem našel na levém kruhu ALEXANDRA OVEČKINA a ten do dolního rohu branky snížil na rozdíl jedné trefy. Asistence: Matt Niskanen.
    29:32 Lars ELLER - 1:3
     
    29:32
    Washington právě vstřelil branku!
    LARS ELLER si několikrát vyměnil rychle kotouč s Orlovem až tvrdou střelou z jedničky z hrany pravého kruhu otřel svojí střelu o delší tyč. Asistence: Dmitrij Orlov, Brett Connolly.
    17:52 Brayden POINT - 0:3
     
    17:52
    Tampa právě vstřelila branku!
    Nejprve domácí vyhodili kotouč obloučkem pryč z vlastní třetiny. Jenže následně přihrávku spoluhráče využil BRAYDEN POINT. Ten se zleva natlačil před bránícího hráče, natáhl si Holtbyho na jednu stranu a poté překonal domácí brankáře bekhendovým blafákem kolem pravého betonu gólmana Caps. 0:3. Asistence: Anton Stralman.
    16:00 Chris KUNITZ - 0:2
     
    16:00
    Tampa právě vstřelila branku!
    Callahan přihrával z pravého kruhu pod sebe, posléze Šustr vypálil tvrdě od modré čáry a CHRIS KUNITZ kotouč tečoval dlouhou rukou kolem levé ruky Holtbyho do sítě. 0:2. Asistence: Andrej Šustr, Ryan Callahan.
    02:30 Brayden POINT - 0:1
     
    02:30
    Tampa právě vstřelila branku!
    Jeden z hostů nahrával po levé straně a Callahan toho využil k přihrávce přes brankoviště v situaci dva na jednoho. Načež BRAYDON POINT překonal do dolní části branky přesouvajícího se Holtbyho. Asistence: Ryan Callahan, Yanni Gourde.

    Vít Muzikář

    Branky a nahrávky: 30. Eller (Orlov, Connolly), 52. Ovečkin (Niskanen) – 3. B. Point (Callahan, Gourde), 16. Kunitz (Šustr, Callahan), 18. B. Point (Strålman), 53. Kučerov (Coburn)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Djoos, Carlson, Niskanen, Orlov, Orpik (A), Bowey – Ovečkin (C), Bäckström (A), T. Wilson – J. Vrána, Kuzněcov, Oshie – Burakovsky, Eller, Connolly – Stephenson, Beagle, Smith-Pelly.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Hedman, Strålman, Sergačjov, Girardi, Coburn (A), Šustr – Gourde, Stamkos (C), T. Johnson – Killorn, B. Point, Kučerov – Kunitz, Naměstnikov, Callahan (A) – Erne, Paquette, Peca.

    Rozhodčí: O’Rourke, Chmielewski – Daisy, Driscoll
    thejrc.org