Česko – USA 3:2 (1:0 po s.n.) | Olympijští sportovci z Ruska – Norsko 6:1 (kon.) | Švédsko – Německo 3:4 (po pr.)
Kanada – Finsko 1:0 (kon.)
konec
Olympijští sportovci z Ruska
6:1 (3:0, 2:1, 1:0)
Norsko
Středa 21.02.2018, 08:40 • Hokejové centrum Kangnung • Olympijské hry - muži • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, přeji vám krásný zbytek dnešního dne a u dalších online přenosů se s vámi loučím na počtenou! (10:59:05)
     
    Statistiky dnešního zápasu:

    Střely na branku: 32:14
    Trestné minuty: 10:10
    Přesilové hry: 3/4:0/4
    Vyhraná vhazování: 29:25

    Branky a nahrávky: 9. Grigorenko (Kablukov, Tělegin), 14. N. Gusev (Mozjakin, Dacjuk), 20. Vojnov (N. Gusev, Kaprizov), 29. Kalinin (Kovalčuk, Vojnov), 34. Nestěrov (N. Gusev, Dacjuk), 54. Tělegin (Grigorenko, Kablukov) – 28. Bonsaksen (M. Olimb, K. A. Olimb). Rozhodčí: Hribik (CZE), Mayer (USA) – Köhlmüller (GER), Ritter (USA). Diváci: 3553.
    O šest branek Rusů se postaralo šest různých hráčů. Všichni se navíc prosadili vůbec poprvé na turnaji!

     
    Žádné překvapení se nekonalo. Olympijští sportovci z Ruska si ve čtvrtfinále jasně poradili s Nory v poměru 6:1 a postupují do pátečního semifinále, ve kterém se střetnou s Čechy. Utkání začne v 8:40 středoevropského času.

    Skóre dnešního utkání otevřel v 9. minutě Michail Grigorenko, jemuž ke gólovému úniku pomohl i odraz od čárového rozhodčího. Další branku přidali Rusové v početní výhodě, kterou šikovnou střelou z nulového úhlu využil Nikita Gusev.

    Další branku přidal v samotném závěru úvodního dějství v ponechané výhodě obránce Vjačeslav Vojnov. Po první dvacetiminutovce tak favorité vedli 3:0 a bylo prakticky po zápase. Úvodních dvacet minut znamenalo konečnou také pro norského brankáře Haugena, který měl zároveň problém s kontaktní čočkou.

    Ve druhém dějství se dokázali prosadit i Norové. Dezorientovanou obranu Rusů v čele s Košečkinem překvapil obránce Alexander Bonsaksen. Chvíli na to byl úspěšný střelec vyloučen a Rusové další přesilovou hru opět zužitkovali, po krásné Kovalčukově přihrávce se trefil Sergej Kalinin.

    V 34. minutě přidal další přesilovkovou branku obránce Nikita Nestěrov, který otřel střílenou přihrávku o protihráče Bonsaksena. Závěrečná třetina už se dohrávala jen z povinnosti, Rusové se příliš nikam netlačili, norské akce končily neúspěšně. O jediný zápis se postaral v 54. minutě po krásné akci Ivan Tělegin.

    Olympijští sportovci z Ruska se tak po jasné výhře mohou začít připravovat na semifinálový souboj s Českou republikou. Norové v turnaji končí na 8. místě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Utkání už se jen dohrává, Rusové se nikam netlačí a nechávají hrát Nory.
     
    58:54
    Jonas Holös se vrací z trestné lavice, Rusové dnes nevyužili první přesilovou hru.
     
    58:37
    Nikita Gusev ze své pozice z pravé tyčky dlouho hledal spoluhráče na přihrávku, nakonec zkusil sám zakončit, trefil jen obránce před sebou.
     
    58:00
    Ilja Kovalčuk si užívá přesilovou hru, pomalým uspávacím stylem se snaží vymyslet co nejzajímavější přihrávku pro své spoluhráče.
     
    57:28
    Martin Röymark se po nedůrazu Kovalčuka dostal do úniku, který musel zastavit až zákrok Košečkina.
     
    56:54
    Za sekání míří na trestnou lavici norský kapitán Jonas Holös. Za pět vteřin se vrátí na led Nikita Gusev a začne přesilová hra Rusů.
     
    56:26
    Po chybě norské obrany se Michail Grigorenko řítil do šance, kterou zastavil Jonas Holös faulem. Rusové drží kotouč a snaží se ušetřit co nejvíce vteřin.
     
    55:57
    Ilja Kablukov předvedl výbornou práci při vlastním oslabení, v útočném pásmu získal kotouč a v klidu jej vrátil spoluhráčům dozadu.
     
    55:30
    Kombinace Norů vedená bratry Olimbovými nebyla úspěšná, Rusům se podařilo osvobodit.
     
    54:59
    Rusové se tlačili do další šance, ke které si však Nikita Gusev pomohl faulem. Český rozhodčí Hribik vylučuje ruského šikulu za hákování.
     
    54:37
    Kovalčuk se svými parťáky se sice dlouho drželi s kotoučem v útočném pásmu, nakonec si nedokázali vytvořit žádnou šanci.
     
    53:54
    Vstřelený gól opět přidal na ruském sebevědomí a přeci jen ještě favorité utkání nasadili větší tempo.
    53:15 Ivan TĚLEGIN - 6:1
     
    53:15
    Olympijští sportovci z Ruska právě vstřelili branku!
    Krásná akce Rusů končí šestým gólem v norské brance! Ilja Kablukov zavezl kotouč do útočného pásma, zpětnou přihrávkou našel Michaila Grigorenka, který jej ještě přenechal pro IVANA TĚLEGINA, jenž dokázal prostřelit Haukelanda! Asistence: Michail Grigorenko a Ilja Kablukov.

    Adam Lacek

    Branky a nahrávky: 9. Grigorenko (Kablukov, Tělegin), 14. N. Gusev (Mozjakin, Dacjuk), 20. Vojnov (N. Gusev, Kaprizov), 29. Kalinin (Kovalčuk, Vojnov), 34. Nestěrov (N. Gusev, Dacjuk), 54. Tělegin (Grigorenko, Kablukov) – 28. Bonsaksen (M. Olimb, K. A. Olimb)


    Olympijští sportovci z Ruska: Košečkin (I. Sorokin) – Vojnov, Gavrikov, Kiselevič, Nestěrov, Zub, Zubarev, J. Jakovlev – Kalinin, Andronov (A), Kovalčuk (A) – Kaprizov, Dacjuk (C), N. Gusev – Barabanov, Prochorkin, Širokov – Grigorenko, Kablukov, Tělegin – Mozjakin.
    Norsko: Haugen (21. Haukeland) – Holös (C), Nörstebö, Sörvik, Bonsaksen, Espeland, Ödegaard, Johannesen – P. Thoresen (A), Roest, Rosseli Olsen – Hoff, M. Olimb (A), K. A. Olimb – Reichenberg, K. Forsberg, S. Thoresen – Kristiansen, Bastiansen, Röymark – Trettenes.

    Rozhodčí: Hribik (CZE), Mayer (USA) – Köhlmüller (GER), Ritter (USA)

    Diváci: 3553
    thejrc.org