Lok. Moskva – Nice 1:0 (kon.) | Atlético – Kodaň 1:0 (kon.) | Dynamo Kyjev – AEK Atény 0:0 (kon.)
Zenit – Celtic 3:0 (kon.) | RB Lipsko – Neapol 0:2 (kon.) | Villarreal – Lyon 0:1 (kon.)
Plzeň – Partizan Bělehrad 2:0 (kon.) | Lazio – FCSB 5:1 (kon.) | Sporting – Astana 3:3 (kon.)
Atalanta BC – Dortmund 1:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Spartak 1:2 (kon.) | Salzburg – Real Sociedad 2:1 (kon.)
AC Milán – Ludogorec 1:0 (kon.) | Arsenal – Östersunds FK 1:2 (kon.) | Braga – Marseille 1:0 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
2:0 (0:0)
FK Partizan Bělehrad
Čtvrtek 22.02.2018, 19:00 • Doosan Arena, Plzeň • Evropská liga • 1/16 finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Nádherný večer, vážené fanynky a vážení fanoušci fotbalu, Evropská liga poprvé v roce 2018 zavítá do České republiky! Domácí tým FC Viktoria Plzeň přivítá na svém hřišti v odvetném utkání celek FK Partizan Bělehrad. Všem přejeme příjemnou zábavu při sledování psaného přenosu.
     
    První vzájemné utkání

    Úvodní duel 1/16 finále se odehrál přesně před týdnem na horké půdě srbského celku. Pro Západočechy to byl první ostrý start v jarní sezoně, svěřenci Pavla Vrby se chvílemi museli bránit, brankář Plzně Aleš Hruška se v bráně rozhodně nenudil. Po vedoucím gólu Partizanu se hostující hráči dostali více do hry, dokázali srovnat, následně v přesilovce, když byl vyloučený bělehradský bek Mitrovič, svého soupeře ještě zatlačili, ale na rozdílovou trefu to nestačilo. I tak si momentálně první celek české nejvyšší soutěže přináší do odvety nadějnou remízu 1:1. Vstřelený gól na hřiště soupeře je vždy důležitým faktorem během odvetných mačů.

    Partizan Bělehrad 1:1 Viktoria Plzeň
    58. Tawamba (Vulićević) – 81. Řezník (Krmenčík)

    Sestavy:

    FK Partizan Bělehrad
    Stojković – Vulićević (C), Miletić, Mitrović, Urošević – M. Janković, Pantić, Jevtović, Z. Tošić – Soumah (71. Ivanović), Tawamba (90. Marković).
    Náhradníci: Jovičić – Marković, Ilić, Radin, Antonov, Jovanović, Ivanović

    FC Viktoria Plzeň
    A. Hruška – Řezník, Hejda, Hubník (C), Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela (60. Zeman), D. Kolář (78. Čermák), Kopic – Krmenčík (90+1. Chorý)
     
    Poslední odehraná utkání v lize

    FC Viktoria Plzeň

    Západočeši se představili na půdě Olomouce, která chtěla využít zaváhání pražské Slavie, která prohrála v Jihlavě. Duel první Plzně a třetí, respektive po utkání již druhé, Olomouce nakonec skončilo bez branek. Domácí trenéra Jílka těšilo, že jeho tým za svými soupeři z popředí tabulky nezaostává, Pavel Vrba vybojovaný bod z hanácké půdy vítal. Plzeňští si totiž touto remízou pojistili pozici na špici tabulky.
    _________________________________________

    FK Partizan Bělehrad

    I hosté odehráli svůj ligový zápas v neděli 18. února, utkali se s týmem Mladost. Hostující Parizan sice prohrával ještě v 86. minutě 0:1, jenže domácí Mladost šla po dvou vyloučeních do devíti, Bělehradským se díky dvěma pozdním zásahům podařilo mač otočit. Nejprve srovnal Marko Jevtovič, vítězný gól byl dokonce vlastní.

     
    Hlasy z plzeňské kabiny před odvetou

    Pavel Vrba (trenér FC Viktoria Plzeň)

    „Partizan je v domácích zápasech aktivnější, alespoň ve skupině Evropské ligy byl. Nyní jde ale o postup/nepostup, tudíž ten herní projev může být jiný. Hraje se o všechno.“

    „V Bělehradě jsem byl příjemně překvapen, že fanoušci vytvořili naprosto skvělou atmosféru bez problémů. Po zápase dokonce ocenili náš výkon. Pokud se tak budou chovat i u nás, tak je to jenom dobře.“

    „Kromě zraněného Václava Pilaře jsou k dispozici všichni hráči.“

    Radim Řezník (obránce FC Viktoria Plzeň)

    „Máme trochu výhodu v tom, že Partizan musí vstřelit branku. Hrát na 0:0 by ale bylo těžké.“

    „Nebudeme si říkat favorit. Myslím si ale, že nám branka venku pomohla. Hrajeme doma a věřím, že nám fanoušci pomůžou a zápas zvládneme.“

    „V prvním utkání se nám potvrdilo, že Partizan má velice dobré hráče dopředu. Musíme si ovšem dát pozor na celý mančaft, který mají dobře poskládaný.“

    Zdroj: Twitter FC Viktoria Plzeň
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník, Hejda, Hubník, Limberský – Hořava, Hrošovský – Kopic, D. Kolář, Zeman – Krmenčík.
    Náhradníci: Kozáčik – Hájek, Petržela, Čermák, J. Kovařík, Bakoš, Chorý.

    FK Partizan Bělehrad: Stojković – Vulićević, Miletić, Ostojić, Urošević – Jevtović, Zdjelar – M. Janković, Pantić, Z. Tošić – Tawamba.
    Náhradníci: Jovičić – Ivanović, Soumah, Ilić, Miletić, Ožegović.

    Rozhodčí: Kehlet – Hummelgaard, Sørensen (DEN).
     
    Oba celky nastupují za mrazivého podvečera na hrací plochu. Domácí hráči Viktorie mají klasické dresy s modrou a červenou, hostující tým je kompletně v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Martin Zeman se hned na pravé straně dostal k míči, snažil se ho centrem poslat na Koláře. Ten byl ale obsazený, hostující obrana odvrátila.
     
    2
    Od začátku drží míč na svých kopačkách hlavně Partizan, který zatím trpělivě kombinuje na své polovině. Vzápětí přišel faul Plzně na půlící čáře.
     
    3
    Leandre Tawamba se snažil zakombinovat na hranici velkého vápna, ale domácí míč získali na svou stranu. Rychlý kontr Zemana ale úspěch neslavil.
     
    4
    Radim Řezník také pokračoval v další akci na pravé straně, ale nakonec se mu nepodařilo míč poslat do vápna. Odkopávat bude gólman Vladimir Stojković.
     
    5
    Miroslav Vulićević poslal centr před bránu Plzně, ale míč přelétl všechny přihlížející až do autu. Vhazují domácí borci.
     
    5
    Lukáš Hejda skvěle zapracoval dobře ve vzduchu, když odvrátil nepříjemný centr. Následně se domácí chtějí uklidnit a rozehrát.
     
    6
    Další rychlý brejk Plzně po pravé straně, Západočeši ještě dnes akci netáhli po levé, odvrátili hostující beci.
     
    7
    Bělehrad je zatím aktivnějším týmem, častěji drží míč na svých kopačkách. Ale obrana Plzně všechny brejky Partizanu zatím stíhá odvracet.
     
    10
    Hostující hráči mají míč na svých kopačkách, ovšem kombinace od stoperů zatím je poměrně zdlouhavá a nepřináší kýžený efekt.
     
    11
    První velká šance Plzně! Po akci Krmenčíka střílel do protipohybu gólmana Tomáš Hořava, hostující brankář Vladimir Stojković si připsal skvělý zákrok!
    11. Po akci Krmenčíka střílel do protipohybu gólmana Tomáš Hořava
     
    12
    A další šance domácích! Martin Zeman centroval z pravé strany, Jan Kopic jemně lízl míč hlavou, ale další pohotový zákrok zaznamenal Vladimir Stojković.
    12. Pohotový zákrok Vladimira Stojkoviče proti hlavičce Kopice
     
    13
    Západočeši jsou aktivnější, hra se poslední minuty změnila. Hlavní kombinační akce domácí produkují na pravé straně, zatím obě šance přišly z této pozice.
     
    14
    Partizan se také ozval, rychlým pasem se chtěl ukázat Marko Janković, ale jeho spoluhráč na míč nedosáhl, takž odkopávat bude Aleš Hruška.
     
    15
    Domácí kombinovali nyní na levém křídel, David Limberský a Jan Kopic už se hnali dopředu, ale Kolář nakonec o míč přišel, ten skončil v zámezí. vhazování pro hosty.
     
    16
    Nyní si domácí levý záložník nerozuměl s Limberským, ten nakonec poslal balon za brankovou čáru do autu. Kopic na přihrávku nemohl dosáhnout.
     
    17
    Zajímavou akci si připravili znovu domácí, ale nyní se nemusela hostující defenziva moc namáhat, míč v klidu lapil gólman Vladimir Stojković.
     
    18
    Leandre Tawamba se snažil prostrčit míč na nabíhajícího Danilo Pantiće, ale ten by musel jet na motorce, aby byl u balonu dříve než domácí beci. Ti rozehrávají.
     
    20
    Akce Partizanu v posledních minutách končí převážně zkaženou finální přihrávkou, plzeňští hráči mají totiž protihráči velmi dobře pokryté.
     
    21
    Martin Zeman fauloval na pravé straně, na zemi se ocitl hostující Leandre Tawamba. Bělehrad může na chvíli podržet míč a zakombinovat.
     
    22
    Danilo Pantić vystřelil zpoza vápna nepříjemnou ránu, která před Hruškou ještě skočila, ale domácí gólman si nadvakrát dokázal poradit.
     
    23
    Jan Kopic se dostal s balónem ke střeleckému pokusu zpoza pokutového území, avšak po zemi namířil jen do náruče připraveného gólmana Stojkoviče.
     
    24
    Viktoria bude moci zahrávat rohový kop.
     
    25
    K rozehrávce rohového kopu se postavil Martin Zeman, jehož přesný centr se snesl ve vápně k připravenému Danielu Kolářovi. Domácí záložník v nadějné pozici branku přestřelil.
     
    26
    A přišla další rychlá akce Plzně, kterou táhl Martin Zeman. Po něm centroval Radim Řezník, ale ve vápně se nikdo z jeho kolegů k míči nedostal.
     
    27
    Následná aktivita Plzně v další příležitost nevyústila. Míč skončil v zámezí za brankou Partizanu, do hry ho poslal Vladimir Stojković.
     
    28
    David Limberský po šikovné práci vybojoval druhý rohový kop pro domácí.
     
    29
    Martin Zeman to hezky vykombinoval s Limberským, přišel centr, který odvrátili hostující obrana na další roh.
     
    29
    Tomáš Hořava to zkusil zajímavě levačkou. Střela se sice pěkně táhla, ale nakonec minula horní roh brány hostí o několik metrů. Rozehrává gólman Vladimir Stojković.
     
    31
    Rohový kop se bude zahrávat i na druhé straně, do obrany se poctivě vrátil Martin Zeman, jenž poslal míč hlavou do zámezí.
     
    31
    Z centru nakonec nebylo nic, rozehrávat od své svatyně bude gólman Aleš Hruška.
     
    32
    Přišel další faul Plzně ve středu hřiště, domácí včas zabrzdili útok Partizanu. Ten bude rozehrávat.
     
    33
    Roman Hubník se pokusil dlouhatánským nákopem oslovit Martina Zemana, ten ale na míč nemohl dosáhnout.
     
    34
    David Limberský se opět dokázal uvolnit na levé straně, následně vybojoval další roh.
     
    35
    Míč poslal do velkého vápna Martin Zeman, ale gólman Vladimir Stojković si pro balon v klidu došel.
     
    35
    David Limberský fauloval na útočném polovině, k míči se mohou zase na chvíli dostat hostující hráči, kteří se poslední dobou spíše brání. Ale duel je celkově naprosto vyrovnaný.
     
    36
    Radim Řezník mohl poslat dopředu Krmenčíka, ale příhra mu vůbec nevyšla. Míč nakonec skončil v zámezí.
     
    37
    Marko Janković Marko Janković byl přidržen ve středu hřiště, takže se k míči vrátí hostující hráči. Ti se ale o něj hned sami připravili špatným pasem.
     
    38
    Po nepřehledném boji u postranní čáry skončil míč znovu v autu, k vhazování se postaví domácí hráči.
     
    39
    Další roh pro Plzeňské. Míč pošle do hry záložník Patrik Hrošovský.
     
    39
    K hlavičce se chtěl dostat Michael Krmenčík, jenže ten je dnes opravdu moc dobře bránění, takže nakonec nemohl zakončit. Domácí se hned k míči zase vrátili.
     
    40
    David Limberský poslal dlouhý balon na rozběhnutého Koláře, ale toho skvěle pokryl Nemanja Miletić. Od své brány bude odkopávat hostující gólman.
     
    41
    Na trávníku zůstal ležet faulovaný Martin Zeman. I bez něj akce Plzně pokračovala, ale Radim Řezník nedokázal propasírovat centr přes protihráče.
     
    42
    Jan Kopic chtěl šajtlí oslovit Zemana, ale ten nakonec musel pro míč hodně běžet, aby ho stihl. Nakonec z akce Plzně nic není a dopředu míří hostující hráči.
     
    43
    Stoper Nemanja Miletić opět výtečně zamezil domácímu brejku. Skvěle odstavil tělem Kopice, navíc pro svůj tým získal autové vhazování.
     
    44
    Tomáš Hořava centroval do vápna, ale také tento pas odvrátila hostující defenziva. Záhy se Plzeňští dopustili útočného faulu.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně ve 20:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ani jeden z týmů do druhé půle neudělal žádnou změnu a pokračujeme tedy se stejnými jedenáctkami jako v úvodních pětačtyřiceti minutách.
     
    48
    Úvod druhé půle zatím nabízí nepříliš atraktivní fotbalovou podívanou. Srbský celek se snaží dostat s míčem na dostřel branky, domácí obrana však všechny možnosti zachytává.
     
    49
    Kolář se s míčem dostal do prostoru u rohového praporku, ale nedokázal odsud nic zajímavého pro své spoluhráče vymyslet.
     
    51
    Slobodan Urošević si nyní při rozehrávce sám zkomplikoval situaci, ale nakonec míč odehrál do bezpečí.
     
    52
    Radim Řezník mohl být plzeňským hrdinou i ve druhém zápase proti Partizanu. Po centru do šestnáctky se dostal ke střele, jenže z blízkosti jen těsně minul branku Vladimira Stojkoviče!
    52. Po centru do šestnáctky se dostal ke střele Řezník, jenže z blízkosti jen těsně minul branku Vladimira Stojkoviče!
     
    54
    Řezník byl nyní příliš aktivní v napadání rozehrávky a dopustil se útočného faulu.
     
    55
    První nebezpečná situace i na druhé straně ve druhé půli. Leandre Tawamba došel s míčem až před branku a poslal centr před Hruškovu branku, kde však nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    56
    Plzeňští se nyní dožadují odpískání pokutového kopu za hru rukou jednoho ze srbských obránců, jenže hlavní sudí z Dánska zůstává ledově klidným.
     
    57
    Domácí hráči si znovu svojí aktivitou říkají o odpískání nedovolených zákroků, ovšem ani teď se nepíská proti Partizanu.
     
    59
    Nyní se píská na straně Plzně. Domácí zatím vedou na nedovolené zákroky 11:0.
     
    60
    Krmenčík se zbavil dotírajícího obránce a mohl postupovat po pravém kraji osamocen, jenže míč končí v zámezí.
     
    61
    Partizanu se nyní povedla rozehrávka na středu hrací plochy, po které bude snaha hostů pokračovat autovým vhazováním.
     
    63
    Limberský se snažil v pádu zastavit letící balón, ale nepovedlo se mu to a Partizan bude moci zahrávat rohový kop.
     
    64
    Plzni se nabízel zajímavý protiútok čtyři proti dvou. Dlouhý pas na Jana Kopice však byl hodně přetažený a domácí záložník nedokázal celou akci dotáhnout alespoň k centru nebo přihrávce před branku.
     
    66
    Střídání v týmu FK Partizan Bělehrad: ze hřiště odchází Marko Jevtović, přichází Ognjen Ožegović.
     
    66
    Martin Zeman udělal po zisku míče pár rychlých kroků a snažil se centrovat do šestnáctky, jenže jeho pokus byl sražen na rohový kop.
     
    66
    Po rohovém kopu se dostal k zakončení Hořava, ale nevypálil přiliš důrazně.
     
    67
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Lukáš Hejda poslal dlouhý centr přesně do míst, kde se pohyboval MICHAEL KRMENČÍK, který se dokázal zbavit bránícího hráče a přesnou střelou na vzdálenější tyč otevírá skóre utkání!
    67. Michael KRMENČÍK - 1:0
     
    69
    Hosté se dopustili první faulu a domácí jej hned následně potrestali, nyní však útočí opět srbský celek.
     
    70
    Po nedovoleném zákroku hosté zahrávali standardní situaci, hlavičkový pokus ale nebyl povedený.
     
    71
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Martin Zeman, přichází Milan Petržela.
     
    72
    Marko Janković si dokázal obhodit dva bránící hráče a posunul míč na Zorana Tošiče, který však pozdravil svojí střelou jen diváky za Hruškovou brankou.
     
    73
    Danilo Pantić poslal na trávník nedovoleným způsobem autora dosud jediné branky Krmenčíka a jako první dnes vidí žlutou kartu.
     
    74
    Viktoria z rozehrávky po faulu vybojovala rohový kop.
     
    75
    Kopic nacentroval od rohového praporku přesně do míst, kde byl připravený Hořava, jenže jeho pokus o zakončení neměl ideální parametry.
     
    77
    Hosté se drží u míče, plzeňská defenziva však dobře vystupuje.
     
    78
    Střídání v týmu FK Partizan Bělehrad: ze hřiště odchází Marko Janković, přichází Seydouba Soumah.
     
    79
    Hostům se pomalu a jistě krátí čas udělat něco s nepříznivým výsledkem, nyní jsou navíc s míčem daleko od plzeňské branky.
     
    80
    Dnešní utkání sleduje přímo na promrzlém stadionu v Plzni 10 185 diváků.
     
    82
    Hořava se snažil prostrčit míč na Kopice, jenže ten byl obsazen a navíc si pomohl při zpracování nedovoleným způsobem.
     
    83
    Hosté měli zajímavou možnost na vyrovnání. Centrovaný míč se dostal na hranici pokutového území, kde napřáhl ke střele z první Seydouba Soumah, ale pálí těsně nad branku Aleše Hrušky.
    83. Centrovaný míč se dostal na hranici pokutového území, kde napřáhl ke střele z první Seydouba Soumah
     
    84
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Michael Krmenčík, přichází Tomáš Chorý.
     
    84
    Limberský ukázal svoji rychlost na levé straně a dokázal dobře odcentrovat. Míč srazil Nemanja Miletić na rohový kop.
     
    85
    Kopicova další rozehrávka od rohového praporku, ovšem míč končí přesně v náručí Stojkoviče.
     
    85
    Hořava se na levé straně pokoušel prostrčit balón na Limberského, toho zastavuje odmávaný ofsajd.
     
    86
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Daniel Kolář, přichází Aleš Čermák.
     
    87
    Sudí ponechal po faulu na Petrželu výhodu, Chorý se však po přihrávce nedostal s míčem do zakončení.
     
    87
    Sudí se v přerušení vrátil k předchozí situaci a uděluje žluté napomenutí pro Zorana Tošiče.
     
    89
    Plzni se povedla zajímavá rozehrávka rohového kopu, jenže po úvodní kombinaci nakonec přišlo nepřesné předání míče a konec celé akce.
     
    90
    Plzeň nyní přišla o míč, ale velmi rychle se k němu opět vrací.
     
    90
    Rychlý protiútok Plzně nabízel spoustu možností l zakončení, nakonec k žádné pořádné nedošlo.
     
    90
    Hlavní sudí Jakob Kehlet z Dánska nastavuje ve druhé půli hned čtyři minuty.
     
    90+2
    Zoran Tošić poslal z poloviny hřiště dlouhý nákop do vápna, ale tam nenašel nikoho ze svých spolubojovníků.
     
    90+2
    Na druhé straně Milan Petržela nedokázal ohrozit branku, ale nasbíral další cenné vteřinky pro Plzeň.
     
    90+3
    Opět Zoran Tošić poslal dlouhý nákop do pokutového území, ale obrana Plzně připravená a odvrací míč do bezpečí.
     
    90+4
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté šli do maximálního rizika, což se jim nyní nevyplatilo a ALEŠ ČERMÁK přidává pojistku na plzeňský postup do osmifinále Evropské ligy. Milan Petržela obehrál vyběhnutého gólmana a po sólu po pravé straně předložil míč Čermákovi, který trefuje odkrytou branku!
    90+4. Aleš ČERMÁK - 2:0
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Plzenští fotbalisté slaví postup do další fáze Evropské ligy, když v odvetném utkání dokázali porazit Partizan Bělehrad 2:0. Domácí byli v zápase aktivnějším a nebezpečnějším týmem a lze říct, že dnes zaslouženě vítězí. O postupu Viktorie se rozhodlo až ve druhém poločase utkání, kdy se trefil Michael Krmenčík a v nastavení přidal pojistku do otevřené defenzivy Aleš Čermák.
     
    Již zítra se Plzeň dozví jméno svého dalšího soupeře pro osmifinále Evropské ligy. Pro dnešek je to z Plzně všechno, děkujeme za pozornost a u přenosů z fotbalu opět na shledanou. (21:01:16)

    Jakub Vais

    Jan Picka

    Branky: 67. Krmenčík (Hejda), 90+4. Čermák (Petržela)

    Karty:   73. Pantić (PAB), 87. Z. Tošić (PAB)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 22:3.
    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník, Hejda, Hubník, Limberský – Hořava, Hrošovský – Kopic, D. Kolář (86. Čermák), Zeman (71. Petržela) – Krmenčík (84. Chorý).
    Náhradníci: Kozáčik – Hájek, Petržela, Čermák, J. Kovařík, Bakoš, Chorý.

    FK Partizan Bělehrad: Stojković – Vulićević, Miletić, Ostojić, Urošević – Jevtović (66. Ožegović), Zdjelar – M. Janković (78. Soumah), Pantić, Z. Tošić – Tawamba.
    Náhradníci: Jovičić – Ivanović, Soumah, Ilić, Miletić, Ožegović.

    Rozhodčí: Kehlet – Hummelgaard, Sørensen (DEN)

    Diváci: 10 185
    15.02.2018
    Partizan Bělehrad - Plzeň 1:1

    Branky: 58. Tawamba (Vulićević) – 81. Řezník (Krmenčík)

    Karty:   52. Mitrović (PAB) – 84. Hrošovský (PLZ)   85. Mitrović (PAB)

    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 10:15.
    bahis siteleri