Studénka – Wolves Č. Těšín 6:5 (1:0 po s.n.) | Nový Bydžov – HC Jičín 1:3 (kon.) | Mělník – Slaný 3:4 (po pr.)
Polička – Choceň 2:13 (kon.) | BK Havlíčkův Brod B – Světlá nS 6:4 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod B
6:4 (1:1, 3:2, 2:1) Stav série: 1:1
HC Světlá nad Sázavou
Čtvrtek 22.02.2018, 19:00 • ZS Kotlina • Krajská liga: Pardubický kraj
Partner:
     
    To je dnes ode mne z Kotliny vše. Děkuji vám za pozornost, přeji hezký zbytek pracovního týdne a u dalších přenosů se těším na počtenou. (21:11:02)
     
    Je konec! Ačkoliv si B-tým Havlíčkova Brodu nechal utéct tříbrankové vedení a od šestačtyřicáté minuty se hrálo od nuly, zápas nakonec zvládl dovést do vítězného konce! Bruslaři za nerozhodného stavu promrhali dvojnásobnou početní výhodu, než se ale stačil potrestaný hráč vrátit do hry, domácí se vrátili do vedení, které následně ještě zvýraznili. Hosté se snažili podruhé zdramatizovat zápas ve hře bez brankáře, to se jim ale nepodařilo. Série se tak za stavu 1:1 na zápasy vrátí na světelský zimní stadion, kde se rozhodující bitva odehraje v neděli 25. února od 17:00.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Bruslaři dobrým pohybem vytlačovali hosty a nepustili je přes střední pásmo. Když už to vypadalo, že Světlá nad Sázavou přejde do útočného pásma, zastavil ji ofsajd.
     
    59:16
    Hosté pokračovali v tlaku, prostřelit puk až na bránu se jim ale nepodařilo. Puku se následně zmocnili domácí a osvobodili se.
     
    58:55
    Hosté byli na buly v útočném pásmu úspěšnější, střela Jakuba Kořínka se ale zastavila v klubku těl před domácím brankářem.
     
    58:32
    Dalším obětavým zákrokem se prezentoval Jiří Přibyl. Ten padl do střely Ondřeje Špatenky a taktéž dostal puk až do středního pásma.
     
    57:38
    Jakub Kořínek střílel od modré čáry, jeho pokus ale zablokoval Jan Jelínek a dostal kotouč do středního pásma.
     
    57:27
    Jiří Zvolánek zůstal na střídačce a hosté budou hrát v šesti!
     
    57:27
    Útok hostů zastavil pozorný Miroslav Folvarský. V přerušení se u havlíčkobrodské střídačky strhla menší rozmíšku, tu ale rozhodčí rychle rozehnali.
     
    56:56
    Daniel Homola rozehrál na pravé křídlo. Lukáš Beran vnikl do útočného pásma a ještě hledal Václava Piskače, ke němu se ale přihrávka nedostala.
     
    56:13
    Jaroslav Doležal přešel modrou čáru, svůj postup zpomalil, až se úplně zastavil. Na vrcholku pravého kruhu ovšem napřáhl k tvrdé ráně, která orazítkovala tyč havlíčkobrodské svatyně!
     
    55:26
    Na druhé straně hřiště vypálil od modré čáry Jakub Kořínek. Jeho rána byla tvrdá, leč nepřesná. Do útoku spěchají zase havlíčkobrodští hokejisté.
     
    54:33
    Dominik Suchá nahazoval puk od modré čáry na bránu, před kterou číhali na teč či dorážku Jan Jelínek s Tomášem Cejpkem. Puk ale ještě před nimi stačil zablokovat světelský obránce.
     
    53:53
    Do útoku tak mohli vyrazit hosté. Ti se do pásma Havlíčkova Brodu prohnali po pravém straně a nahodili puk na bránu, který Miroslav Folvarský podržel ve výstroji raději tak, aby se hra přerušila.
     
    53:34
    Michal Semrád nabral rychlost a píchl si puk dopředu, ten se mu ale postavil na hranu a ujel na hole světelských obránců.
     
    51:55
    BK Havlíčkův Brod B právě vstřelil branku! Po vyrovnání Světlé nad Sázavou to s domácími nevypadalo příliš dobře, teď ale ale všechno zase jinak! Poté, co se domácí odrazili hostující nápor, našel Jan Jelínek v útočném pásmu dobře postaveného DANIELA HOMOLU, jenž hbitou ranou prostřelil Jiřího Zvolánka! Asistence: Jan Jelínek.
     
    51:08
    Světelští přešli do útoku, Lukáš Beran je ale brzy o kotouč připravil. Dokonce se mu povedlo obloučkem najít ve středním pásmu Jiřího Přibyla. Ten ovšem musel puk zpracovávat ze vzduchu rukavicí, a tak se k němu hostující obránci stačili dostat.
     
    50:29
    Bruslaři operovali v útočném pásmu. Daniel Homola přihrál na modrou čáru Jakubu Rubnerovi. Ten prostřelil klubko těl, Jiří Zvolánek si ale našel výhled a kotouč ukryl ve své výstroji.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 3. Cejpek (Homola), 23. M. Přibyl (Polák), 25. J. Přibyl (Semrád), 26. Cejpek (Homola), 49. Lacina (Beran), 52. Homola (Jelínek) – 13. P. Včela (Štros, Vantuch), 35. Dolinský (Kopecký), 38. Blažek (Dolinský), 46. Kopecký (Jar. Doležal, P. Včela)


    BK Havlíčkův Brod B: Folvarský – Lacina, Rubner, M. Semrád, Suchý, Motl, Bancíř – Homola, Cejpek (C), Jelínek – Beran, Piskač, J. Přibyl – Polák, M. Přibyl, Křížek
    HC Světlá nad Sázavou: Koubský (26. Zvolánek) – Svoboda, Kořínek, Fibikar, Vantuch, Blažek, Štros, P. Včela, Dolinský, Jar. Doležal, Jak. Doležal, Kopecký, Špatenka, Kubát

    Rozhodčí: Petr Rulíček – Radek Teplý, Jaromír Říha
    BK Havlíčkův Brod B 2 1 Světlá nS
    #1 Úterý 20.02.2018 • 18:30
    Světlá nS - BK Havlíčkův Brod B 4:1
    #2 Čtvrtek 22.02.2018 • 19:00
    BK Havlíčkův Brod B - Světlá nS 6:4
    #3 Neděle 25.02.2018 • 17:00
    Světlá nS - BK Havlíčkův Brod B 1:2 po prodl.
    thejrc.org