Toronto – NY Islanders 4:3 (1:0 po s.n.) | Philadelphia – Columbus 2:1 (kon.) | New Jersey – Minnesota 2:4 (kon.)
Montreal – NY Rangers 3:1 (kon.) | Ottawa – Tampa 3:4 (kon.) | Detroit – Buffalo 2:3 (po pr.)
Florida – Washington 3:2 (kon.) | Nashville – San Jose 7:1 (kon.) | Arizona – Calgary 2:5 (kon.)
Edmonton – Colorado 3:2 (po pr.) | Los Angeles – Dallas 0:2 (kon.)
konec
Nashville Predators
7:1 (2:0, 1:1, 4:0)
San Jose Sharks
Pátek 23.02.2018, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Pekka Rinne (NSH) (33 zásahů)
    Nick Bonino (NSH) (1 + 1)
    Viktor Arvidsson (NSH) (1 + 1) (04:48:31)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 6 střel na branku, čas na ledě 21:04)
     
    Střely na branku v zápase

    Nashville Predators: 46

    San Jose Sharks: 34
     
    To tedy byla kanonáda. Sledovali jsme dlouho vyrovnané utkání, ještě po druhé třetině San Jose Sharks drželi naděje na bodový zisk. Jenže v poslední dvacetiminutovce vyhořeli, dělali v obranném pásmu spoustu chyb a nakonec čtyřikrát inkasovali. Není pochyb o tom, že Predators dnes vítězí zaslouženě, na svém ledě si otevřeli střelnici. Hostující brankář Aaron Dell ale zápas dochytal. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký začátek víkendu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Ještě jedno zakončení obránce Romana Josiho z dálky, ale to už netrefilo branku San Jose.
     
    59:06
    Začala poslední minuta třetí třetiny a také celého zápasu, teď už se bude pouze dohrávat.
     
    58:32
    Melker Karlsson vyrazil na útočný výlet, ale dvojice obránců soupeře ho zavčas stihla zastavit.
    57:51 Calle JÄRNKROK - 7:1
     
    57:51
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predators stále nemají dost. První střelu z levé strany ještě Aaron Dell vyrazil před sebe. Když se ale dostal na puk CALLE JÄRNKROK, mohli hokejisté ve žlutých trikotech znovu slavit. Hráč Nashvillu orazil puk o horní tyčku, načež se kus černé gumy odrazil za brankovou čáru. Třetí třetina v podání San Jose se opravdu nepovedla. Bez asistence.
     
    57:34
    Chris Tierney vyslal střelecký pokus na branku, ale pouze zápěstím a z hodně velké dálky, takže neměl příliš velkou šanci na úspěch.
     
    57:07
    Kevin Fiala vybídl ke střele Turrise, který pálil bez přípravy. Dell měl co dělat, aby pokus zkrotil, ale nakonec to zvládl a přerušil hru.
     
    56:50
    Domácí jsou kompletní, do konec zápasu zbývají zhruba tři minuty. Je jasné, že dva body si dnes odnesou Nashville Predators.
     
    56:15
    Rinne si mohl dokonce při vlastním oslabení vyjet z klece a rozehrát puk. Vypadá to, že San Jose Sharks nevyužijí ani další přesilovou hru v tomto zápase.
     
    55:42
    Pavelski se snažil před brankovištěm tečovat pecku, kterou vyslal od modré čáry jeho spoluhráč. Jenže marně, kotouč mířil úplně mimo tři tyče.
     
    55:14
    Coutureho dobrá pecka z dálky, jenže nemířila přesně na branku, trefila jen zadní mantinel. Potom už Predators dokázali vyhodit.
     
    54:46
    Viktor Arvidsson sekal Brenta Burnse a bude si za to muset jít na dvě minuty sednout. San Jose si tedy pět minut před koncem třetí třetiny zahraje přesilovku.
     
    54:15
    Tomáš Hertl vyrazil do kombinace s Labancem, kterému předal přihrávku na pravou stranu. Jenže ani tahle hostující dvojice se nedokázala útočně prosadit.
     
    53:52
    Puk skončil v ochranné síti, takže rozhodčí museli přerušit hru.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 2. Bonino (Josi, Ellis), 20. Hartnell (Bonino, Järnkrok), 36. Fiala (P. K. Subban, Johansen), 44. Arvidsson (P. K. Subban, C. Smith), 47. Johansen (Josi), 51. Ekholm (F. Forsberg, Arvidsson), 58. Järnkrok – 29. Couture (Labanc, Braun)


    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi (C), Ellis, Ekholm, P. K. Subban, Jemelin, Y. Weber – F. Forsberg, Johansen, Arvidsson – Fiala, Turris, C. Smith – Hartnell, Bonino, Järnkrok – Salomäki, Sissons, Watson.
    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – J. Ryan, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – Meier, Pavelski (C), Donskoi – Hertl, Couture, Labanc – Bødker, Tierney, Hansen – Goodrow, Fehr, M. Karlsson.

    Rozhodčí: McIsaac, Charron – Rody, Suchánek

    Diváci: 17 354
    thejrc.org