Mountfield HK – Sparta 4:2 (kon.) | Č. Budějovice – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Třinec – Letňany 5:1 (kon.)
Havířov – Mladá Boleslav 0:1 (kon.) | Kladno – Zlín 5:2 (kon.) | Pardubice – Liberec 1:2 (kon.)
Olomouc – Vsetín 2:1 (kon.) | HC Litvínov – Warriors Brno 6:0 (kon.) | Slavia – Vítkovice 1:6 (kon.)
Havlíčkův Brod – Žďár n/S 1:0 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
5:2 (0:0, 3:1, 2:1)
HC Kometa Brno
Pátek 23.02.2018, 15:00 • Budvar aréna • Extraliga staršího dorostu • 23. kolo
Partner:
     
    Děkuji vám za pozornost, z tohoto utkání je to již vše. (17:00:22)
     
    Je dobojováno. Motor v zápase ani jednou neprohrával. Nejnadějnější stav pro Kometu, kdy bylo vyrovnáno 1:1, trval necelou minutu. Českobudějovičtí si utkání pohlídali a zaslouženě berou tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hra se šesti hráči v poli se Kometě nevyplatila. Českobudějovičtí definitivně pojišťují své vítězství. Šimon Masopust poslal přihrávku MICHALU SILNÉMU, který ze středního pásma zasazuje Kometě poslední úder! Asistence: Šimon Masopust, Matěj Šafář.
     
    59:07
    Martin Holata míří na střídačku svého týmu! Kometa hraje s odkrytými zády!
     
    58:19
    Jakub Čížek v dalším samostatném úniku! Tentokrát zkusil rozhýbat Holatu a zakončit z bekhendu. Brněnský brankář se ale dobře přemístil a betonem si místo u své levé tyče pohlídal.
     
    57:36
    Daniel Kavický z první trefuje jen zadní mantinel. Matěj Šafář se poté vrací na ledovou plochu, Českobudějovičtí jsou v plném počtu.
     
    56:30
    Kometa celkem logicky začíná tlačit na svého soupeře. Nyní nahazuje puk za Svobodu a bude chtít určitě vymyslet něco kloudného směrem dopředu.
     
    55:57
    Na pravý kruh dostal přihrávku Marek Minárik, který však nevystřelil z první. Počkal, než se Svoboda přesune, a poté to zkusil do jeho protipohybu. Jen těsně minul horní růžek domácí branky.
     
    55:33
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Šafář – 2 min., sekání).
     
    54:32
    Adamu Popelkovi střela z dobré pozice úplně nesedla. Daniel Svoboda kryje puk v lapačce, bude se vhazovat po jeho levici.
     
    53:39
    Adam Studený nezpracoval u vrcholku jednoho z kruhů kotouč dobře a dobře zakročil Milan Petřík, který skočil po puku a dostal jej tak ze třetiny Motoru.
     
    52:21
    Jakub Čížek v akci i podruhé. I bez rukavice dokázal založit útok. Po přejetí útočné modré našel zadovkou Aleše Řezáče, který o puk následně ale přichází.
     
    51:33
    Jakub Čížek pálil z pravého kruhu z pohledu brankáře, jeho pokus ale srazil poslední brněnský obránce.
     
    50:32
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno se Budějovickým přibližuje na rozdíl dvou branek! Body si za tento gól zapisují hráči, jenž jsou v dnešním utkání asi nejaktivnějšími ze svého týmu. Michal Kunc prodloužil na vzdálenější tyč, kde už číhal duchapřítomný VOJTĚCH KADLIC. Asistence: Michal Kunc, Marek Minárik.
     
    48:55
    Nyní se po puku před brankou natahoval Milan Petřík, jenže rychlý pas nezachytil. Mezitím se Brňané vrací do plného počtu.
     
    48:32
    Matouš Hrubec se hnal do zakončení poté, co se puk odrazil od zadního mantinelu před brankoviště hostů. Holata ale situaci vyřešil nejlépe, jak mohl, a puk holí odpálil pryč od své branky.
     
    47:39
    Kadlic chytře hledal někoho na vzdálenější tyči. Konkrétně se pokusil nalézt Minárika, který ale prudkou přihrávku nenasměroval mezi tři tyče a ani ji nezpracoval.
     
    46:40
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Pánek – 2 min., podražení).

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 24. Hrubec (Škola, Čížek), 30. Hubata (Čížek, Hrubec), 39. Schwartz (Svach), 43. Krcho (Masopust), 60. Silný (Masopust, Šafář) – 29. Kučeřík (Studený), 51. Kadlic (Kunc, Minárik)


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Baloun) – Pánek, Stárek, Vávra, Škola, Svach, A. Čížek, Šafář, Hubata – Silný, Krcho, Řezáč, Petřík, Hrubec, J. Čížek, Schwartz, Melichar, Masopust, Grossmann
    HC Kometa Brno: Holata (Vystavěl) – Věžník, Kučeřík, Holemý, Sedláček, Vašíček, Studený – Popelka, Caha, Minárik, Meluzín, Zajíček, Rašovský, Kavický, Del Favero, Kunc, Kadlic

    Rozhodčí: Šindel – Vavruška, Oudes
    ocianews.com