Přehled událostí ZOH Pchjongčchang 2018 - 14.den (kon.)
konec
Přehled událostí na ZOH Pchjongčchang 2018 - 14.den

Pátek 23.02.2018, 02:00Zimní olympijské hry
Sledujte:
     
    Program 15. dne zahájí již v 1:00 snowboardisté kvalifikací paralelního obřího slalomu. Do té doby děkujeme za pozornost. (16:27:21)
     
    Na co se můžeme těšit v průběhu 15. dne? Hned dvě medaile budou ve hře pro Česko. Od jedné hodiny bude ve své původně hlaví soutěži her, paralelním obřím slalomu na snowboardu, bojovat o zlato Ester Ledecká a po obědě aspoň bronz zkusí získat hokejisté. O jedné medaili tajně sní i na Slovensku, konkrétně z týmového závodu alpských lyžařů. Ten bude obecně hodně atraktivní a velmi snadno v něm dochází k překvapením. Nesmírně očekávaným závodem je pak finále Big Airu mužů. Začne vrchol soutěží v ledovém korytu, první dvě jízdy budou mít mužské čtyřboby. Poznáme krále běžeckých vytrvalců na 50 km klasicky a nejlepší mužský curlingový tým. V samotném závěru dne pak uvidíme absolutně nevyzpytatelné rychlobruslařské závody s hromadným startem.
    Medailové pořadí zemí po 14. dni soutěží
     
    Jaké zážitky a události nabídl 14. den obecně? Napínavé souboje v ženském skikrosu a dvojnásobnou kanadskou radost. Úžasné volné jízdy krasobruslařek a čekání do poslední chvíle, která z Rusek nakonec vyhraje. Dovršení obrovského překvapení v curlingu, ze kterého si Kanada neodveze medaili nejen v soutěži ženských družstev, ale také z mužů. Rychlobruslařský závod mužů na 1 000 metrů také čekal na rozuzlení až do posledního okamžiku, ale bez překvapení. To nabídla biatlonová štafeta mužů, některé favorizované štafety vyhořeli a rozhodovalo se pouze na střelnici, čehož k historickému zlatu využili Švédové. Největší bomba ale vybouchla v samotném závěru dne, hokejisté Německa po Švédsku vyřadili z boje o zlato i Kanadu, sami získali jistotu historické medaile a své tažení bodu moct dotáhnout proti Rusku.
     
    Na počet událostí poměrně chudý, ale o to bohatší na zážitky. Tak se dá charakterizovat 14. den olympijských soutěží. Z českého ani slovenského pohledu žádnou extra radost nepřinesl.
    Konkrétněji z českých sportovců Nikol Kučerová sice bojovala, ale nepřekvapila a ve skikrosu skončila ve čtvrtfinále. Hokejisté také bojovali, ale dlouhodobá střelecká nemohoucnost českého národního týmu společně s pokračujícím semifinálovým prokletím znamená pouze možnost vybojovat v sobotu bronz. A na závěr biatlonová štafeta mužů měla závod skvěle rozjetý, v polovině závodu vedla, ale střelecký výpadek, který postihl téměř každou štafetu v závodě, poslal Čechy na konečné sedmé místo.
    Slováky sice na začátku dne potěšila velmi dobrým výkonem a 14. místem krasobruslařka Nicole Rajičová, ale jejich biatlonová štafeta mužů přes zajímavý začátek nakonec skončila úplně poslední a do cíle se vůbec nepodívala.
     
    15:40
    Konec soutěží 14. dne.
    Poslední sekundy utkání Kanada - Německo a obrovská německá euforie. Pusťte zvuk.

     
    15:34
    Lední hokej
    Němci se neskutečně radují, dovedli svůj hokejový olympijský zázrak do medailového konce, přitom ještě zdaleka nekončí! Za prvních 40 minut si to rozhodně zasloužili, byli lepší, vypracovali si tříbrankový náskok. Kanada sice sehrála výbornou třetí třetinu, ale jedna třetina obvykle na vítězství v zápase nestačí. Německé hokejové Nagano bude pokračovat a ve finále proti největšímu favoritovi turnaje budou chtít hráči s orlicí na prsou přidat ještě jednu nadstavbu.

    Kanada – Německo 3:4 (0:1, 1:3, 2:0)
    29. Brulé (Lee, Noreau), 43. M. Robinson (Thomas, Lee), 50. Roy (Lee) – 15. Macek (Kahun), 24. Plachta (Hager), 27. Mauer (Goc, Wolf), 33. Hager (Plachta, Schütz)
     
    15:33
    Lední hokej
    Německo postupuje do finále!
     
    15:27
    Lední hokej
    2:22 minuty do konce, Kanada bez brankáře. Stále 3:4.
    Derek Roy dává gól odrazem o brusli obránce, 3:4

     
    15:10
    Lední hokej
    Je tu drama! Ve 49. minutě využívá Kanada přesilovku a už je to jen o gól! Derek Roy nahodil z pravé strany puk před branku a Björn Krupp ho nevědomky bruslí srazil do branky.

    Kanada – Německo 3:4
    Kámen dometený do nejlepší pozice a Korejky slaví postup do finále.

     
    15:07
    Curling
    Obrovské nadšení v curlingové hale, dramatický extra end rozhodla právě výhoda posledního kamene pro domácí Koreu! Poslední kámen zápasu byl dometen do nejlepší pozice a Korejky budou mít historickou olympijskou curlingovou medaili!

    Konečný výsledek 1. semifinále žen
    Korea – Japonsko 8:7 (3:0, 0:2, 1:0, 0:1, 2:0, 0:1, 0:0, 1:0, 0:2, 0:1 – 1:0)

    Korea postupuje do finále proti Švédsku, Japonsko se o bronz utká s Velkou Británií.
    Dominik Kahun na Kevina Poulina z trestného střílení nevyzrál.

     
    15:00
    Lední hokej
    Další povzbuzení pro Kanadu, ve 44. minutě Kevin Poulin chytil Dominiku Kahunovi trestné střílení.

    Kanada – Německo 2:4
    Mat Robinson elegantně přelstil brankáře, 2:4

     
    14:58
    Lední hokej
    Toto přesně Kanada potřebovala, rychlý gól na začátku třetí třetiny. Ve 43. minutě se dostala do přečíslení, které elegantně vyřešil zakončující Mat Robinson.

    Kanada – Německo 2:4

    Libor Štěpán

    Program soutěží 14. dne
    2:00
    Akrobatické lyžování – skikros ženy, finálový program
    Krasobruslení – ženy, volná jízda

    7:35
    Curling – muži, o 3. místo

    8:40
    Lední hokej – muži, semifinále
    Česko – Rusko

    11:00
    Rychlobruslení – 1 000 m muži

    12:05
    Curling – ženy, semifinále
    Korea – Japonsko
    Švédsko – Velká Británie

    12:15
    Biatlon – Štafeta 4 x 7,5 km muži

    13:10
    Lední hokej – muži, semifinále
    Kanada – Německo
    thejrc.org