Mountfield HK – Sparta 4:2 (kon.) | Č. Budějovice – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Třinec – Letňany 5:1 (kon.)
Havířov – Mladá Boleslav 0:1 (kon.) | Kladno – Zlín 5:2 (kon.) | Pardubice – Liberec 1:2 (kon.)
Olomouc – Vsetín 2:1 (kon.) | HC Litvínov – Warriors Brno 6:0 (kon.) | Slavia – Vítkovice 1:6 (kon.)
Havlíčkův Brod – Žďár n/S 1:0 (kon.)
konec
HC Olomouc
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
VHK ROBE Vsetín
Pátek 23.02.2018, 17:30 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Extraliga staršího dorostu • O účast
Partner:
     
    59:43
    I vsetínská střídačka ještě využívá možnost oddechového času!
     
    59:43
    Na řadě je ještě jednou přesilová hra Vsetína, Tobiáš Handl (OLO) obdržel menší trest za taktický faul u vlastní branky.
     
    59:11
    Vsetín zkouší power-play!
     
    55:05
    Domácí kouč Karel Beran si vybral oddechový čas!
     
    55:05
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A je přeci jen na řadě drama! Po dlouhém kombinování okolo Mokrého branky se Vsetín dokázal dostat k největší tutovce utkání, kterou už sjetý MARTIN LAŠÁK nemohl neproměnit. Po nahrávce zpoza brány měl puk jako na talíři, Mokrý neměl moc šancí na úspěšný zákrok.. Asistence: Jan Vašenka.
     
    49:26
    Hanáci už slavili třetí gól, jenomže Štefka s Hlaváčem puk do branky poslali kopnutím. Brankoví sudí tak okamžitě branku prohlásil za neplatnou.
     
    43:35
    A další duo vsetínských tutovek! Nejprve Jenáčka na poslení chvíli zastavoval v brejku Mader, o chvíli později pak střílel jen do Mokrého Lašák. Hanáci znovu ustáli těžkou půlminutu.
     
    41:54
    Vsetín měl znovu na hokejkách gól! Před Mokrým se udála pořádně nepřehledná situace, když se hned trojice hostů pokoušela o dorážku. Nakonec vzal na sebe zodpovědnost Krupa, jenomže mířil nakonec přízemní žabkou vedle brány.
     
    38:39
    Hlaváč nastřelil tyč! Vsetín měl tentokrát obrovské štěstí, jelikož puk se odrazil jen tak tak mimo prostor brány. Olomouc i nadále pokračuje v kombinaci před defenzivním štítem hostů.
     
    35:41
    A znovu nic. Vsetín promarnil další velikánskou tutovku, když se pokoušel prokličkovat před bránu Vašenka. Jeho překombinovaná akce nicméně nakonec skončila neúspěchem, z tutové pozice pálil těsně vedle tyčky. Domácí měli obrovskou dávku štěstěny.
     
    31:22
    Na ledě se nyní kupí šance za šancí! Nejprve zkoušel hledat chytrou diagonálou Liška Krátkého, avšak druhý zmíněný nedokázal trefit skákající puk. Z kontru pak Půček pořádně otestoval Mokrého.
     
    29:12
    Lukačka nebyl daleko od kontaktní branky! Po jeho vykroužení na střed a hbité otočce pálil přímo na Mokrého, tomu se však povedlo puk vyrazit mimo tři tyče špičkou hokejky. Domácí obrana dostává chvíli ke konsolidaci.
     
    23:59
    Olomouc nebyla daleko třetí brance! Štefka se protlačil na levém křídle až do zakončení z předbrankového prostoru, avšak dobře postaveného Chrásteckého nakonec nepřekonal. Vsetínský brankář si pokryl i skulinku mezi betony.
     
    22:59
    Domácí si dnes zahrají první přesilovku, za obranný zákrok v rohu, který byl vyhodnocen jako hákování, si půjde odpykat Martin Mikulenčák (VSE).
     
    22:25
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak tohle je znovu nečekané! MATÚŠ HLAVÁČ se znenadání zjevil za obrannou zdí Vsetína a jednoduchým naznačením nedal Chrásteckému moc šancí na úspěšný zákrok. Puk vletěl přímo do levé šibenice. Asistence: Daniel Paťava, Jiří Krátký.
     
    20:00
    Daniel Indrák (OLO) nakonec podle všeho Půžu fauloval, druhou třetinu tak odstartuje Olomouc v oslabení.
     
    19:58
    Vsetín nebyl daleko od vyrovnání! Půček mířil úplně sám na soupeřovu branku, jenže nakonec jej vracející se olomoucký bek vyvedl z osy. Vsetínský sniper tak pálil jen těsně nad horní tyč!
     
    16:40
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí vsítili překvapivou branku! První větší šance po velice dlouhé době totiž nezůstala nevyužita, když se ke střelbě z brankoviště nejprve protlačil Krátký. Jeho ránu sice ještě Chrástecký vyrazil, jenže přesně na hůl ADAMA RUTARA, ten už s dorážkou nad beton neměl sebemenší problém. Asistence: Jiří Krátký, David Štefka.
     
    14:31
    A další vsetínská tutovka! Mokrý nicméně znovu předvádí fantastický zákrok. Tentokráte v rychlém brejku posílal Půček snovou přihrávku Petriska, avšak ten se nedokázal před vyjetým olomouckým golmanem zorientovat. Hanáci se tak dostávají k puku.
     
    12:43
    Další vsetínská tutovka! Krupa se dostal k palbě z předbrankového prostoru, ovšem nakonec se ani on gólu nedočkal. Mokrý vytáhl jeho ránu špičkou betonu mimo tři tyče!
     
    10:41
    Vsetín nyní musí jen litovat! Půček se po fantasticky sehrané kombinaci celé formace dostával k zakončení, jenže Mokrý předvedl v brance zákrok z říše snů. Jeho haškovský rozštěp nyní nedovolil soupeři k ujmutí se vedení.
     
    09:35
    Půček se dostával do další obrovské možnosti, leč nakonec i on ztroskotal na pozorném Mokrém. O dorážku se ještě pokoušel Klímek, avšak u puku byl nakonec pozdě.
     
    01:08
    Vsetín nebyl daleko od branky! Baďura zahlédl najíždějícího Jenáčka na osu hřiště, což okamžitě využil k průnikové diagonále. Druhý jmenovaný však nakonec neskóroval, Mokrý na poslední chvíli vytáhl puk po přízemní ráně mimo bránu svým pravým betonem.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 17. Rutar (Krátký, Štefka), 23. Hlaváč (Paťava, Krátký) – 56. Lašák (Vašenka)


    HC Olomouc: Mokrý (Hasala) – Rutar, Mader (C), Klesla, Harabiš, Hlaváč, Vosátko, Pírek – Tomajko, Štefka, Rosecký, Paťava, Štědrý, Indrák, Liška, Krátký, Handl, Kret, Dvořák
    VHK ROBE Vsetín: Chrástecký (Chromý) – Mikulenčák, Lašák, Fojtášek, Ondračka (C), Vávra, Lukačka, Jenáček, Kožený – Klímek, Zetocha, Krupa, Petriska, Baďura, Vašenka, Půček

    Rozhodčí: Kašík – Skokánek, Zapletal

    Diváci: 41
    ocianews.com