Arsenal – Manchester City 0:3 (kon.)
konec
Arsenal FC
0:3 (0:3)
Manchester City
Čtvrtek 01.03.2018, 20:45 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    87
    Třetí střídání Manchesteru City. Místo střelce druhé branky Davida Silvy přichází na hřiště už uzdravený Brazilec Gabriel Jesus.
     
    82
    Sergio Agüero dnes gól nevstřelí, střídá ho totiž Yaya Touré.
    78. Agüera skvěle vychytal Čech
     
    78
    Z ničeho nic přišla nádherná přihrávka za obranu od Ilkaye Gündoğana na rozběhlého Sergia Agüera. Ten si ale na svůj první gól v tomto zápase musí počkat, protože ho parádně pravou rukou vychytal Čech.
     
    72
    Walker odkulhává ze hřiště, místo něj si zahraje Ukrajinec Olexandr Zinčenko.
    53. Penalta
     
    53
    Pierre-Emerick Aubameyang nedává penaltu! Vystřelil ze svého pohledu k pravé tyči a přesně tu stranu si vybral také Ederson, který skvěle míč vyrazil.
    52. Otamendi fauloval Mchitarjana a je to penalta!
     
    52
    Po faulu na Mchitarjana se bude kopat penalta! Fauloval Nicolás Otamendi!
     
    39
    Na druhé straně to bylo zase mnohem nebezpečnější. Sergio Agüero se dostal ke střele z velké blízky brance Petra Čecha, ale bývalá česká reprezentační jednička další gól ve své brance nedopustila. Čech míč skvěle vyrazil nohou.
    33. Leroy SANÉ - 0:3
     
    33
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Tak tohle už zavání debaklem nebo dokonce ostudou. Agüero utekl Koscielnému, což byl základ úspěchu Manchesteru City. Míč se pak trase se Bruyne, Walker dostal před branku k LEROYOVI SANÉMU. ten si míč ve vápně zpracoval do protipohybu Petra Čecha a pak už míč skončil v brance Arsenalu. Asistence: Walker.
     
    32
    Za tvrdý faul dostává žlutou kartu obránce Arsenalu Sead Kolašinac. To není dobrá zpráva pro obranu londýnského celku.
    28. David SILVA - 0:2
     
    28
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Hráči Arsenalu znovu odcházejí se sklopenými hlavami ke středovému kruhu, protože prohrávají už 0:2. Sané našel na hranici pokutového území Agüera. Ten viděl nabíhajícího DAVIDA SILVU, tak mu poslal přesný pas. Silva si míč dokonale zpracoval a pak z levé strany propálil vybíhajícího Čecha. Asistence: Sergio Agüero.
     
    26
    De Bruyne zakroutil míč z pravé strany na branku Petra Čecha. Ten si nemohl být jistý, jestli Agüero zasáhne míč hlavou a proto předvedl nakonec docela nejistý zákrok.
     
    22
    Domácí hráči získali míč uprostřed hřiště a pak předvedli velmi povedenou akci. Aaron Ramsey dostal míč z pravé strany od Bellerína na hranici vápna. Míč si připravil na střelu a vypálil, ale Ederson byl znovu bezchybný a tu střelu zkrotil.
    20. Xhakova střela z přímého kopu.
     
    20
    Granit Xhaka předvedl, že má velice dobrou kopací techniku. Ze standardní situace z dálky pěkně vypálil a Ederson se musel proletět vzduchem, aby míč vyrazil.
     
    19
    Danny Welbeck se snažil proniknout za obranu Manchesteru City a možná by se mu to i povedlo, kdyby ho za žlutou kartu nefauloval stoper Nicolás Otamendi.
    15. Bernardo SILVA - 0:1
     
    15
    Manchester City právě vstřelil branku!
    První střela na branku v podání Manchesteru City byla mnohem povedenější, končí totiž gólem. Nejprve předvedl parádní krytí míče Sané, který se dostal do blízkosti vápna. Pak našel přihrávkou BERNARDA SILVU a tento Portugalec nádhernou technickou ranou pod břevno překonal Petra Čecha. Asistence: Leroy Sané.
    13. Mchitarjana střela na branku
     
    13
    Arsenal si připisuje první střelu na branku, ale pro Edersona to nebyl žádný problém. Po zemi pálil Henrich Mchitarjan a brazilský brankář si připsal jistý zákrok.

    Petr Sumbal

    Branky: 15. B. Silva (Sané), 28. Silva (Agüero), 33. Sané (Walker)

    Karty:   32. Kolašinac (ARS) – 19. Otamendi (MAC)

    Neproměněná penalta: 53. Aubameyang (ARS), brankář Ederson zneškodnil


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 2:1. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:11.
    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Kolašinac – Ramsey, Xhaka – Mchitarjan, Özil, Welbeck – Aubameyang.
    Náhradníci: Ospina – Holding, Chambers, Iwobi, Maitland-Niles, Elneny, Nketiah.

    Manchester City: Ederson – Walker (72. Zinčenko), Kompany (C), Otamendi, Danilo – De Bruyne, Gündoğan, Silva (87. Jesus) – B. Silva, Agüero (82. Y. Touré), Sané.
    Náhradníci: Bravo – Stones, Laporte, Zinčenko, Y. Touré, Jesus, Foden.

    Rozhodčí: Marriner – Ledger, Dean

    Diváci: 58 420
    thejrc.org