Leicester – Stoke 1:1 (kon.) | Bournemouth – Newcastle 2:2 (kon.) | Brighton – Swansea 4:1 (kon.)
Burnley – Southampton 1:1 (kon.) | Liverpool – West Ham 4:1 (kon.) | West Brom – Huddersfield Town 1:2 (kon.)
Watford – Everton 1:0 (kon.)
konec
Liverpool FC
4:1 (1:0)
West Ham United
Sobota 24.02.2018, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Anglická Premier League má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Liverpool FC a West Ham United.
     
    Liverpool FC

    Fotbalisté Liverpoolu si pro letošní ročník dali za cíl umístění na pohárových pozicích, což se zatím daří nadmíru dobře. Reds se totiž nacházejí na třetí pozici, avšak na vedoucí Manchester City ztrácí propastných osmnáct bodů. Zároveň se Liverpool potýká s druhou nejproduktivnější ofenzívou celé soutěže, kterou táhne především trojice Firmino – Mané – Salah. Právě třetí jmenovaným je příjemným překvapením letošní sezóny, přičemž egyptský ostrostřelec je s dvaadvaceti trefami druhým nejlepším střelcem celé soutěže
     
    West Ham United

    Na druhé straně stojí nevyzpytatelný West Ham, který konečně našel ten správný rytmus a díky němu se dostal ke středu tabulky. Kladiváři prohráli pouze jeden z posledních osmi ligových zápasů, přičemž právě ta jediná porážka je stará dva měsíce. West Ham se opírá o dost méně produktivní útočnou vazbu, než jeho dnešní protivník. Kladiváři totiž nastříleli téměř o polovinu branek méně, nicméně nejlepším ligovým střelcem je Mexičan Javier Hernández, jenž nasázel sedm branek.
     
    Úvodní sestavy:

    Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain, Can, Milner (C) – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Mignolet – Joe. Gomez, Henderson, Lovren, Lallana, Solanke, A. Moreno.

    West Ham United: Adrián – Zabaleta, Collins, Ogbonna, Cresswell, Evra – Mário, Kouyaté, Noble (C), Lanzini – Arnautović.
    Náhradníci: Hart – Byram, Antonio, J. Hernández, Reid, Hugill, Rice..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Liverpool to zkoušel po levém křídle, avšak s kombinací neuspěl. K míči se dostává také hostující celek, který bude rozehrávat od branky.
     
    4
    Posléze se kulatý nesmysl dostal až domácímu brankáři, který nikam nespěchal a spíše uklidnil hru přízemní přihrávkou na levou stranu.
     
    5
    Mané měl na pravém křídle hodně prostoru, avšak centr poslal pouze na hlavu protihráče. Liverpool se ujme rohového kopu.
     
    6
    Ten doplachtil přesně na hlavu Van Dijka, jehož hlavička zamířila pouze do náruče Adriána. Španělský brankář bude rozehrávat.
     
    7
    Právě urostlý zadák Van Dijk zkoušel dalekonosným nákopem oslovit naběhnuvšího Salaha, který měl k hracímu předmětu opravdu hodně daleko.
     
    8
    Zkušený Zabaleta si poradil s napadajícím Salahem tak, že ho trefil do jeho dolní končetiny. West Ham bude vhazovat od levé autové čáry.
     
    9
    Firmino si pohrával s míčem na hranici pokutového území, kde se mu ale nepodařilo spolupracovat s Maném. Hosté tak spěchají na druhou stranu.
     
    10
    Avšak ani jejich pokus o rychlý výpad nebyl úspěšný, neboť kolmice na Arnautoviče měla špatné parametry. Karius si tak vyběhl pro balón.
     
    11
    Oxlade-Chamberlain měl uprostřed hrací plochy spoustu prostoru na kombinaci. Domácí záložník se rozhodl oslovit na právě straně volného Firmina.
     
    12
    Robertson chtěl popostrčit balón na Milnera, avšak včas dokázal zakročit Evra. Liverpool ale přeci jenom vydoloval další rohový kop.
     
    13
    Salah si nabíhal na náramnou kolmici za obranu, avšak včas přispěchal hostující zadák Ogbonna. Další rohový kop pro Liverpool.
     
    14
    Nyní to s agresivitou přehnal Robertson, který doslova vletěl do kapitána Mária. West Ham má možnost konečně uklidnit hru.
     
    15
    Kouyaté prodloužil balón na Arnautoviče, nicméně tuto přihrávku vystihl Matip. Hosté jsou směrem dopředu zatím bezradní.
     
    16
    Domácí tábor se dožadoval autového vhazování, nicméně dle opakovaného záběru skutečně jako poslední dotkl míče domácí Robertson.
     
    17
    První velká šance zápasu! Arnautovič sympaticky napřáhl zpoza šestnáctky, avšak jeho rána narazila pouze na horní konstrukci.
     
    18
    Následně se na zadní tyči natahoval po balónu zkušený Zabaleta. Bývalý zadák Manchesteru City na míč nedosáhl o malý kousek.
     
    19
    Evra si neporozuměl se svými kolegy u levé autové čáry a k autovému vhazování se tak dostanou domácí. To bude provedeno v podání Alexandra-Arnolda.
     
    20
    Mané oslovil na pravé straně volného Firmina, který okamžitě cpal balón zpět před branku. Tam se do zakončení natlacil Mané, avšak míč letěl vysoko nad.
    20. Maného zakončení.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která zatím nabízí hodně ofenzivní podívanou. Obě mužstva se starají o ofenzivní výpady.
     
    22
    Posléze se na zeleném pažitu ocitl domácí Milner, avšak jeho poranění není závažné. Hosté tak mohou rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    23
    Adrián se znovu dostal k odkopu od své branky, nicméně v hlavičkovém souboji uspěl domácí Van Dijk. Arnautovič byl opět zcela bezradný.
     
    24
    Can se podíval do vápna a po chvilkovém váhání se pokoušel najít Salah. Egyptský kouzelník se ani tentokráte nedostal pro padající balón.
     
    25
    O několik vteřinek později se letní posila Liverpoolu ocitla na zemi a domácí se tak dostanou zpět k míči. Následovat bude standardní situace.
     
    26
    Už, už to vypadalo, že se Mané dokáže natlačit do zakončení. Na poslední chvíli se ale vrátil důrazný stoper Collins, jenž zamezil jakémukoliv nebezpečí.
     
    27
    Těžiště hry se přesunulo na druhou stranu, kde se Arnautovičovi alespoň podařilo vybojovat aut. Karius tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    28
    Do hry se dostává velká řada nepřesností. Jednu z nich předvedl zatím nevýrazný Firmino, který tak věnoval a autové vhazování soupeři.
     
    29
    West Ham měl k dispozici volný kop zhruba ze čtyřiceti metrů. Po několika odrazech se do zakončení dostal Lanzini, Karius byl ale u tyče připraven.
     
    30
    Milner se postavil k další rozehrávce rohového kopu, tentokráte z levé strany. Na malém vápně se pokoušel prosadit Van Dijk, leč neúspěšně.
     
    30
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Na rohový kop si v tísni naskočil EMRE CAN, který bez váhání zamířil ke vzdálenější tyči.
    30. Emre CAN - 1:0
     
    31
    Na úvodní branku dnešního utkání jsme čekali něco málo kolem půlhodiny hry. Nyní je na řadě hostující celek, který se spíše jen brání.
     
    32
    Arnoldovi se nepodařilo probít se přes hustý blok před pokutovým územím. Následně se k další ráně dostal Can, tentokráte ale zamířil hodně vedle.
     
    33
    Málem to bylo o dvě branky! Robertson poslal náramný centr ke vzdálenější tyči, kde Salah v náběhu zakončil pouze vysoko nad branku.
     
    34
    Nyní je hra přerušena. Na zemi se totiž začal válet Can a po krátké prodlevě se dostal do péče lékařského personálu.
     
    35
    Lanzini chtěl počkat na náběh Arnautoviče, cesta vpřed mu ale byla zakřižována. Argentinský křídelník poté přihrával pouze do nohy Arnolda.
     
    36
    S náběhem za obranu to přehnal Evra, jenž si nepohlídal ofsajdové postavení. Domácí tak budou moci usilovat o druhou branku.
     
    37
    Firmino chtěl po Salahově přihrávce poslat do pokutového území ostrý centr. Ten ale doplachtil pouze do zad prvního bránícího hráče.
     
    38
    Útočnou vazbu se rozhodl podpořit také hodně aktivní Arnold, jehož střílená nabídka pouze proletěla vápnem. Adrián tak nemusel zasahovat.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut a možná se bude nastavovat i několik minut.
     
    42
    Z hodně velké vzdálenosti zkusil své štěstí Arnautovič, jeho ránu ale dokázal Karius vyrazit nad branku. Hosté budou zahrávat rohový kop.
     
    43
    Žlutou kartu dostává James Collins (West Ham United).
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Liverpool měl možnost zasadit soupeři další úder. K rozehrávce přímého kopu těsně za vápnem se postavil Salah, jehož rána trefila pouze zeď.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nám nabídlo hodně očekávaný průběh. Reds měli více ze hry a výsledkem byla jedna vstřelená branka. Také hosté měli na kopačce branku, avšak Arnautovičovo chytré přehození Kariuse skončilo pouze na břevně.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku měli na starosti tentokráte hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Cheikhou Kouyaté (West Ham United).
     
    48
    Arnold se ujal autového vhazování od pravé autové čáry, načež si raději vybral své obranné kolegy. Domácí to zkusí přes střed hřiště.
     
    49
    Arnautovičovi se málem podařilo pláchnout po pravém křídle, kde byl nakonec zastavil přesilou protihráčů. Hosté ale zůstávají u míče.
     
    50
    Liverpool se musel osvobodit razantním odkopem, který za polovinou hřiště opět zachytil jeden z hostujících hráčů.
     
    51
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Rázem je tu druhá branka! MOHAMED SALAH převzal přihrávku uvnitř pokutového území a poté zamířil bezpečně k tyči.
    51. Mohamed SALAH - 2:0
     
    52
    V tuto chvíli se hosté dostávají do hodně obtížné pozice. Na hřišti soupeře totiž prohrávají už o dvě branky, do konce zápasu je ale ještě dostatek času.
     
    53
    Noble se dostal k odraženému míči, který s trochou štěstí dostal na druhou stranu na Mária. Jeho ostrý centr musel Matip odklidit za brankovou čáru.
     
    54
    Logicky se tak konal rohový kop, jehož rozehrávku si vzal na starost Mário. Po jeho lehkém bochánku se domácí hráči stačili ubránit.
     
    55
    Do další velké příležitosti se řítil rychlonohý Oxlade-Chamberlain. Anglický křídelník zkusil štěstí z většího úhlu, jeho rána se ale dostala pouze boční síť.
     
    56
    Hodně rychle z branky musel vystartovat Adrián, jenž si nakonec počínal hodně odvážně. Ani rychlý Salah se tak k míči vůbec nedostal.
     
    57
    Na druhé straně se do operativní pozice dostal Noble, který ale s míčem příliš dlouho čekal. Toho dokonale využil Can, jenž ho obral o kulatý nesmysl.
     
    57
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Domácí slaví potřetí! Náramná přihrávka v podání Cana našla na hranici vápna naběhnuvšího ROBERTA FIRMINA, který obešel brankáře a posléze zakončil do odkryté části brány.
    57. Roberto FIRMINO - 3:0
     
    58
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Manuel Lanzini, přichází Michail Antonio.
     
    59
    S West Hamem je situace v tuto chvíli doslova kritická. Na hřišti soupeře totiž prohrává už o tři branky, navíc jeho herní projev není vůbec dobrý.
     
    59
    West Ham právě vstřelil branku!
    Jenomže rázem je sníženo! MICHAIL ANTONIO pláchl po pravém křídle a celou akci zakončil přesnou ránou ke vzdálenější tyči. Anglický forvard byl na hřišti jenom několik vteřinek!
    59. Michail ANTONIO - 3:1
     
    60
    Hosté mohli v krátkém časovém sledu zasadit další ránu, tentokráte ale Máriovi neprošla hodně odvážná kolmice kolem Van Dijka.
     
    61
    Firmino propasíroval balón na Salaha, načež ani jeho mrštné končetiny si neporadily s vydatnou přesilou. Domácí opět svírají soupeře.
     
    62
    Tohle už bylo nebezpečné! Mané si počkal na náběh Salaha, který to zkoušel z první. Rána nakonec směrovala pouze doprostřed.
     
    63
    Ve druhém dějství sledujeme hodně ofenzivní podívanou. Hosté chtějí s výsledkem za každou cenu něco udělat, avšak obrana soupeře je proti.
     
    64
    Další dva důležité zákroky Adriána! Nejdříve si na něj nepřišel z úhlu Firmino, posléze doprostřed zakončil Oxlade-Chamberlain.
     
    65
    Nedovoleným zákrokem si těsně před šestnáctkou pomohl Milner, kterému se ale posouzení celé situace nelíbilo. Hosté budou zahrávat volný kop.
     
    66
    Arnold zkoušel na pravé straně spolupracovat se Salahem, který mu míč pouze vrátil. Hra je v tuto chvíli hodně nezáživná.
     
    67
    Z velké vzdálenosti vyzkoušel pozornost Adriána Oxlade-Chamberalain. Hostující brankář ale velmi dobře vyrazil balón do strany.
     
    68
    Těžiště hry se okamžitě přesunulo na druhou stranu, kde ale Noble neuspěl s prudkou přihrávkou. Tu pro změnu dokázal vystihnout Van Dijk.
     
    69
    Reds nikam nespěchají, nicméně ani soupeř se příliš k napadání nemá. Domácí hráči tak pozvolně posílají balón z jedné kopačky na druhou.
     
    70
    Načež se míč dostal na nohu Arnolda, kterému se centrovaná nabídka vůbec nepovedla. Balón skončil pouze v hledišti.
     
    71
    Do konce zápasu zbývá už jen něco málo přes dvacet minut hry. West Ham bude muset přidat na aktivitě, Karius totiž už delší dobu neměl žádnou práci.
     
    72
    Arnautovič sice uspěl v hlavičkovém souboji, nicméně vzdušnou přihrávku nedokázal poslat až na Mária. Domácí okamžitě spěchají na druhou stranu.
     
    73
    Mané si vybral na levé straně volného Robertsona, který si nevěřil na individuální průnik. Místo toho se ještě rozhodl spolupracovat s Firminem.
     
    74
    Ve středu hrací plochy se Milnerovi nepovedlo odhadnout dopad míče a v souboji tak byl úspěšnější Antonio. Netrvalo dlouho a Zabaleta přišel čistým způsobem o balón.
     
    75
    To byla šance! Oxlade-Chamberlain našel na hranici ofsajdu naběhnuvšího Maného, jehož rána k bližší tyči narazila pouze do tyče.
     
    76
    Hostující obrana ale nepůsobí vůbec jistým dojmem. Před malou chvíli se marně pokoušela zahrát ofsajd systém, který byl málem potrestán.
     
    77
    Robertson měl na své oblíbené straně opravdu hodně času na ideální centr. Ten sice směřoval na malé vápno, tam ale Firmino nedokázal doskočit.
     
    77
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Další radost domácího tábora! Firmino táhl akci vpřed, načež poslal míč na levou stranu na Robertsona. Mladík v domácí sestavě okamžitě poslal náramnou přihrávku na SADIA MANÉHO, který už měl snadnou práci.
    77. Sadio MANÉ - 4:1
     
    78
    Tohle byla patrně poslední kapka pro hosty. Ti po této čtvrté brance nemají takřka žádnou šanci na bodový zisk. Uvidíme alespoň korekci skóre?
     
    79
    Navíc se do hlasitým chorálů dali domácí příznivci, kteří ženou své miláčky za další brankou. Anfield Road je na koni, naopak hosté jsou na ručník.
     
    80
    Další velmi těžkou práci měl ve vlastním vápně Cresswell, který musel nebezpečný centr odvracet z předbrankového prostoru.
     
    81
    Časomíra se dostala do závěrečné desetiminutovky. Na domácích je vidět obrovská chuť vstřelit pátou branku, avšak West Ham alespoň prozatím vzdoruje.
     
    82
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Roberto Firmino, přichází Adam Lallana.
     
    83
    Málem se ale Liverpool dočkal. Mané to zkoušel individuálně, načež zkusil štěstí ránou z třiceti metrů. Míč ale nakonec doplachtil těsně vedle tyče.
     
    83
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Marko Arnautović, přichází Javier Hernández.
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází João Mário, přichází Declan Rice.
     
    84
    Domácí tábor se nyní dožadoval odpískání pokutového kopu, nezdálo se jim totiž Collinsovo odpravení míče. Následně je ale pískáno ve prospěch West Hamu.
     
    87
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Mohamed Salah, přichází Dominic Solanke.
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Sadio Mané, přichází Alberto Moreno.
     
    88
    Střídající Moreno se okamžitě zapojil do útočného výpadu po levé straně. Ten nakonec musel obětavým zákrokem odvracet Zabaleta.
     
    89
    Reds zahrávali další rohový kop, ten byl ale rozehrán nakrátko. Do šestnácky přeci jenom přiletěl centr, nicméně pouze na hruď Ogbonny.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    Domácí drží míč na útočné polovině, čímž tak soupeře nepouští do žádné vyložené šance. Patrně žádnou další branku už neuvidíme.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Konec! Liverpool nakonec dokázal zcela přesvědčivě porazit hostující West Ham poměrem 4-1. Nutno dodat, že rozdíl ve skóre mohl být daleko větší, avšak domácí hráči se v několikrát případech unáhlili. Naopak hosté toho směrem dopředu moc nepředvedli, výjimkou je Arnautičovo břevno z prvního dějství.
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 12:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:7. (18:07:11)

    David Suchý

    Branky: 30. Can (M. Salah), 51. M. Salah (Oxlade-Chamberlain), 57. Firmino (Can), 77. Mané (Robertson) – 59. Antonio (Kouyaté)

    Karty:   43. Collins (WHU), 47. Kouyaté (WHU)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 12:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:7.
    Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain, Can, Milner (C) – M. Salah (87. Solanke), Firmino (82. Lallana), Mané (87. A. Moreno).
    Náhradníci: Mignolet – Joe. Gomez, Henderson, Lovren, Lallana, Solanke, A. Moreno.

    West Ham United: Adrián – Zabaleta, Collins, Ogbonna, Cresswell, Evra – Mário (83. Rice), Kouyaté, Noble (C), Lanzini (58. Antonio) – Arnautović (83. J. Hernández).
    Náhradníci: Hart – Byram, Antonio, J. Hernández, Reid, Hugill, Rice.
    thejrc.org