Crystal Palace – Tottenham 0:1 (kon.) | Manchester Utd. – Chelsea 2:1 (kon.)
konec
Manchester United
2:1 (1:1)
Chelsea FC
Neděle 25.02.2018, 15:05 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, díky za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou. (17:16:01)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 1:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 13:12.
     
    Chelsea vybojovala ještě jeden rohový kop, nic z něj ale nevytěžila. Dnešní utkání je tedy u konce, spokojenější mohou být fotbalisté Manchesteru, kteří vyhráli 2:1. Vstup do zápasu se přitom daleko lépe podařil Blues, které už v páté minutě mohl poslat do vedení Morata, trefil ale pouze břevno. Postupem času se hra začala vyrovnávat, osmadvacátá minuta přinesla šanci Alexise Sáncheze, který ale v ideální pozici nezakončil ideálně. Rudé ďábly musel tento moment hodně mrzet, o chvíli později totiž poslal hosty do vedení Willian. Svěřenci Josého Mourinha ale měli připravenou rychlou odpověď, o vyrovnání se postaral Romelu Lukaku. A byli to právě domácí, kdo ve druhém poločase určoval tempo hry, v jejich prospěch nakonec po Lukakově centr rozhodl střídající Jesse Lingard.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Paul Pogba si ve středu hřiště počíhal na Williana, tento zákrok sudí Atkinson zcela správně posoudil jako nedovolený. Manchester ale nedlouho poté vybojoval míč zpět, o tři body ho dnes může připravit jen malý fotbalový zázrak.
     
    90+4
    Romelu Lukaku byl často kritizován za to, že neumí svému týmu pomoci v zápasech s těmi nejkvalitnějšími soupeři. Dnes ale belgický útočník hraje fantasticky a potvrdil to i nyní, když se vydal do nadějného úniku, nakonec ale pálil pouze do před sebou stojícího Azpilicuety.
     
    90+3
    Conteho svěřenci se přeci jen nadechují k závěrečnému náporu. Výborně si počínal Kanté, který i přes výškový deficit uspěl v hlavičkovém souboji s McTominayem a poté nachystal palebnou pozici pro Girouda, ten ovšem trefil jen Lindelöfa.
     
    90+2
    Nastavení se nám zcela určitě protáhne, na trávníku totiž zůstává ležet Nemanja Matić. K srbskému záložníkovi jsou přivoláni zdravotníci, tak uvidíme, zda bude José Mourinho muset sáhnout k vynucenému střídání.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat čtyři minuty. Podaří se Chelsea srovnat, nebo dnes všechny tři body zůstanou v Manchesteru?
     
    90
    Na obranné polovině Blues si velmi šikovně počínal Antonio Valencia, který získával pro své mužstvo velmi cenné vteřinky. Po jeho souboji s Alonsem se ale míč odporoučel do zámezí, načež jej sudí Atkinson správně přiřkl hostům.
     
    89
    Na další parádní pas od Cesca Fàbregase si tentokráte v pokutovém územní naběhl Pedro. Doplatil ale na nedostatečnou podporu ze strany svých kolegů a nakonec byl odzbrojen trpělivě vyčkávajícím Youngem.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Álvaro Morata (Chelsea FC).
     
    87
    Míč je v síti domácí svatyně, Chelsea se ale z vyrovnávací trefy radovat nemůže. Na Fàbregasův bochánek si naběhl Álvaro Morata, který překonal de Geu přízemní ranou ke vzdálenější tyči, balon ale zpracovával v drobném ofsajdu.
     
    86
    Dnešní atraktivní utkání na Old Trafford sleduje 75 060 diváků.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Nemanja Matić (Manchester United).
     
    84
    Antonio Valencia se pokoušel prosadit okolo Alonsa, který jej stáhl k zemi, a obrana Chelsea tak musela znovu čelit standardní situaci svého soupeře. Vše ale vyřešil Thibaut Courtois, který si vyšplhal pro Youngův nepovedený centr.
     
    83
    Na hřišti se s blížícím se koncem začíná jiskřit. Antonio Rüdiger tvrdě zajel do nic netušícího Lingarda, ve středu hřiště se na to konto odehrála dobrá strkanice, ve které se nejaktivněji angažovali Matić a právě Rüdiger. K udělení žluté karty ale nedošlo.
     
    82
    Tentokráte to Blues zkoušeli po levé straně. Velmi šikovně si v souboji s Valenciou počínal Pedro, který si předhodil míč na silnější pravačku a zkusil najít Girouda, ten ale doplatil na špatné načasování svého náběhu a byl chycen v ofsajdu.
     
    81
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Alexis Sánchez, přichází Eric Bailly.
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Danny Drinkwater, přichází Cesc Fàbregas.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 39. R. Lukaku (Martial), 75. Lingard (R. Lukaku) – 32. Willian (E. Hazard)

    Karty:   68. A. Valencia (MAN), 85. N. Matić (MAN) – 30. Kanté (CHE), 88. Morata (CHE)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 1:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 13:12.
    Manchester United: de Gea – A. Valencia (C), Lindelöf, Smalling, Young – McTominay, N. Matić, P. Pogba – Alexis Sánchez (81. Bailly), R. Lukaku, Martial (64. Lingard).
    Náhradníci: Pereira – Bailly, Shaw, Carrick, Mata, Lingard, Rashford.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger – Moses (78. Giroud), Drinkwater (81. Fàbregas), Kanté, Alonso – Willian, Morata, E. Hazard (73. Pedro).
    Náhradníci: Caballero – Cahill, Zappacosta, Emerson, Fàbregas, Pedro, Giroud.

    Rozhodčí: Martin Atkinson – Lee Betts, Simon Bennett

    Diváci: 75 060
    bahis siteleri