Celta Vigo – Eibar 2:0 (kon.) | Real Madrid – Alavés 4:0 (kon.) | Leganés – Las Palmas 0:0 (kon.)
Barcelona – Girona 6:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
6:1 (4:1)
Girona FC
Sobota 24.02.2018, 20:45 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 14:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:10. (22:40:28)
     
    Je konec! Barcelona nakonec dokázala v poklidu dokráčet k zisku plného počtu bodů, neboť svému soupeři nasázela hned šest branek. Domácí byli celý zápas jednoznačně lepší, což určitě ještě nyní cítí obrana Girony.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Aby toho nebylo málo, tak se do vzdušného prostoru jako první dostal Espinosa, který si také nepřinesl na famózního ter Stegena.
     
    90+2
    Co chybělo! García na nic nečekal a okamžitě vypálil z dvaceti metrů. Jeho ránu nakonec musel ter Stegen vyrazit nad branku.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Poslední minuty nepřináší nic moc zajímavého, naopak je k vidění hodně nepřeností. S míčem konečně operuje také hostující celek.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Jordi Alba (FC Barcelona).
     
    84
    Další útočný manévr domácích zastavil praporek pomezního. Tentokráte si náběh nepohlídal Suárez, jenž ještě nesportovně zakopl balón.
     
    83
    Na rohový kop si naskočil Vermaelen, který nepříliš důraznou hlavičkou rozezvučel břevno. Bono byl v tuto chvíli zcela bez šance.
     
    83
    Hostující Douglas se sice ocitl na zemi, pískáno je ale ve prospěch domácích. Suárez okamžitě operuje na levém křídle.
     
    82
    Suárez chtěl adresovat nebezpečný centr na hlavu Messiho, jehož náběh mezi dvojici protihráčů nepřinesl úspěch. Ve vzduchu totiž kraloval Ramalho.
     
    81
    Časomíra se dostala do závěrečné desetiminutovky. Girona se už hodně dlouho nepodívala k opačné šestnáctce, v posledních minutách se totiž pouze brání.
     
    80
    Navíc ani směrem dopředu to vůbec nefunguje. Rutinní přihrávka putovala na Planase, který si neposedný balón nedokázal zpracovat.
     
    79
    Barcelonští rozhodně nečekají a ihned se pokouší o další přesný zásah. Hostující obrana je dnes hodně mizerná, doposud dopustila už šest inkasovaných branek.
     
    78
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Ivan Rakitić, přichází Sergi Roberto.
    77. Luis SUÁREZ - 6:1
     
    77
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Teď už to ale vyšlo! Dembélé se podíval do malého vápna, kam si sebíhal LUIS SUÁREZ. Uruguayský kanonýr se opět pohyboval na správném místě a placírkou umístil míč do prázdné brány.
     
    77
    Poslední minuty se odehrávají výhradně na hostující polovině. Girona zřejmě pochopila, že to na body v dnešním zápase rozhodně nebude.
     
    76
    Další velice sympatická kombinace v podání Blaugranas nakonec měla za výsledek Suárezovo zakončení. To bylo ale na poslední chvíli sraženo Espinosou.
     
    75
    Messi i tentokráte operoval ve středu hrací plochy, odkud vymyslel kolmici na Dembélého. Jeho úprk ale zamezil praporek pomezního.
     
    74
    Právě hostující brankář musel nyní reagovat hodně rychle, neboť jeho kolega Granell mu přihrál do nezáviděníhodné situace.
     
    73
    Blaugranas měli k dispozici rohový kop, na který si na přední tyči seběhl Rakitič. Chorvatský záložník zakončil hodně slabě do rukavic Bona.
     
    72
    Ze vzdálenosti devatenácti metrů to opět zkoušel Messi. Argentinec ve službách Barcelony mířil pod horní tyč, kde byl připravený Bono.
     
    71
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Cristian Portugués, přichází Douglas Luiz.
     
    70
    Po chvíli se nám opět připomněl Messi, jenž si vybojoval další přímá kop. Tentokráte se nedovoleným zákrokem prezentoval hostující Espinosa.
     
    69
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Sergio Busquets, přichází Paulinho.
     
    68
    Umtiti si podle výroku sudího nepočínal v souboji nedovoleně a akce tak mohla pokračovat. Prudká Garcíova nabídka pak přiměla ter Stegena k zákroku.
     
    67
    Na pátou branku ve své síti bude Girona opravdu hodně těžko reagovat. Navíc do konce zápasu je ještě dostatek času a očekávat se dají i další branky.
    66. Philippe COUTINHO - 5:1
     
    66
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Máme tu pověstného bůra! PHILLIPPE COUTINHO si přehodil míč na pravou nohu a poté parádní ránou poslal míč ke vzdálenější tyči. Opravdu skvostná trefa!
     
    66
    Na odražený balón pozdě reagoval Alba, který se tak zpět vrací s nepořízenou. Místo toho budou hosté moci uklidnit hru.
     
    65
    Girona se snažila překvapit soupeře rychlou rozehrávkou, kterou chtěl využít Lozano. U něj byl ale včas pozorný Vermaelen.
     
    64
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Gerard Piqué, přichází Thomas Vermaelen.
     
    64
    Tohle byl hodně podezřelý zákrok od Juanpeho. Ten podle mého zcela jasně fauloval Dembélého, avšak hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    63
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Borja García, přichází Aleix Garcia.
     
    63
    Máme za sebou hodinu hry a stále sledujeme hodně dominantní výkon Barcelony. Domácí jsou i ve druhém dějství hodně při chuti.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Juanpe (Girona FC).
     
    61
    Svůj vůbec střelecký pokus v dnešním zápase vyprodukoval Coutinho. Bývalý záložník Liverpoolu poslal míč pouze do prostoru, ve kterém se pohyboval Bono.
     
    60
    Po delší době se s míčem pomazlil brankář ter Stegen, jenž pouze přeposlal míč na pravou stranu. Tam se Semedovi povedlo vybojovat aut.
    59. Dembélé mířil těsně vedle.
     
    59
    To je šancí! Tentokráte si Dembélé hezky zasekl balón, jenomže následnou ránu poslal jen o vlásek vedle tyče.
     
    58
    Atak na třígólový večer měl na svědomí také Messi. Domácí forvard se nikterak neobtěžoval kličkovat a místo toho poslal pumelenici doprostřed branky.
     
    57
    Alba musel hodně máknout ke své šestnáctce, kde za balónem uháněl aktivní Portu. Ten ještě kombinoval s Ponsem, kterému se nepovedlo odcentrovat.
    56. Suárez byl blízko hattricku.
     
    56
    Suárez byl ohromně blízko hattricku! Girona opět propadla v defenzívě a po ráně z levé strany se za Bonem otřásla pravá konstrukce.
     
    55
    Mezitím se na hrací plochu vrátil Piqué, který už opět rozkmital své dolní končetiny. Bude to potřeba, hosté totiž táhnou další útočnou akci.
     
    54
    No, co chybělo! Doposud hodně nevýrazný Lozano si seběhl na přihrávku do uličky, poté ale zakončil pouze do boční sítě.
     
    53
    V tuto chvíli je hra přerušena, neboť se na zeleném pažitu zůstal válet domácí Piqué. Na scénu okamžitě přispěchal lékařský personál.
     
    52
    Portu musel hodně spěchat za míčem, který se stáčel směrem ze hřiště. Doposud jediný hostující střelec ho zastihl na hrací ploše, avšak míč poslal pouze k Piquému.
     
    51
    Následně si za obranu opět sbíhal Messi, nicméně ani jeho rychlé dolní končetiny si nevěděly s prudkým míčem rady. Bono tak musel odkopnout do zámezí.
     
    50
    Dembélé poslal celkem čitelnou přihrávku na Semedo, nicméně míč prošel na domácího zadáka. Přihrávku pod sebe ale dokázal před Suárezem odpravit Ramalho.
     
    49
    Následně to hodně drze zkoušel Pons, který ale s míčem daleko nedošel. V pokutovém územím totiž proti němu vzorně vystoupil Umtiti.
     
    48
    Přenesení hry směřovalo na pravou stranu na Maffea, před kterým dokázal odehrát balón Alba. Girona bude alespoň vhazovat.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Aday, přichází Carles Planas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nám nabídlo hned pět branek. Překvapivě se do vedení dostali hosté, avšak Barcelona dokázala reagovat hned čtyřma brankama. Všechny branky si za domácí spravedlivě rozdělily Messi se Suárezem, kteří si s obranou soupeře vyloženě pohrávají.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
    44. Luis SUÁREZ - 4:1
     
    44
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Tady to zavání pořádným debaklem! Messi táhl balón směrem k brance, načež oslovil volného Coutinha. Druhý jmenovaný přihrával pod sebe na svého dávného spoluhráče z Liverpoolu LUISE SUÁREZE, který dopravil míč do prázdné brány.
     
    42
    Granell zkusil své štěstí z velké vzdálenosti a vůbec ne špatně. Balón se kroutil směrem ke vzdálenějšímu růžku, který nakonec o kousek minul.
     
    41
    Semedo se dnes již poněkolikáté dopustil nedovoleného zákroku, avšak nyní to nebylo v nebezpečné pozici. Hosté se ujmou rozehrávku volného kopu.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli se bude také něco nastavovat.
     
    39
    Mohlo být sníženo! Na adresný balón si naskočil hostující Pons a ter Stegen musel vytasit reflexivní zákrok.
     
    38
    I po třetí brance v síti Girony se u míče drží výhradně domácí hráči, kteří ale nikam nespěchají. S balónem si pohrála kompletní obranná vazba.
     
    37
    Rázem to s ambicemi hostujících hráčů vypadá hodně mizerně. Girona musí v tuto chvíli dohánět už dvoubrankové manko.
    36. Lionel MESSI - 3:1
     
    36
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Domácí přímý kop využili dokonale! K rozehrávce se opět postavil LIONEL MESSI, jenž chytře podstřelil zeď, což překvapilo také Bona.
     
    35
    Coutinho si chtěl před pokutovým územím narazit se Suárezem, avšak hostující Espinosa skolil druhého jmenovaného k zemi.
     
    34
    Hostům se konečně podařilo alespoň na krátký časový úsek operovat s balónem, to ale naprosto zvoral Bona, jenž vykopl míč za autovou čáru.
     
    33
    Portu zkoušel vybídnout ke skórování Garcíu, nicméně prudká přihrávka napříč šestnáctkou byla příliš čitelná a ter Stegen jí schoval do náruče.
     
    32
    Hosté se okamžitě pokusili o rychlou odpověď, avšak Adayovo počínání u levé autové čáry nic nepřineslo. Naopak bude ter Stegen vykopávat.
     
    31
    Zároveň za sebou máme třetinu zápasu a na hrací ploše to vypadá hodně jednoznačně. Girona se v posledních minutách pouze brání.
    30. Lionel MESSI - 2:1
     
    30
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Pochopitelně tu je druhá branka v hostující síti! Zdálo se, že se LIONEL MESSI dostal ze střelecké pozice, avšak opak byl pravdou. Domácí forvard celou akci vyšperkoval náběhem do ještě lepší pozice, ze které propálil Bona.
     
    30
    Domácím se hodně otevřel prostor, do kterého uháněla snad čtveřice. Dembélé se rozhodl spolupracovat s Messim, jehož dělovka mířila nad branku.
     
    29
    Girona se absolutně nemůže vymanit ze sevření. Před malou chvíli ale mohl vyvézt balón Pons, avšak pressing domácích znamenal zisk míče.
     
    28
    Messi zkoušel na malém prostoru kombinovat s Dembélém, který ukázal, že na podobné věci ještě není příliš stavěný. Následovala totiž rychlá ztráta míče.
     
    27
    Bonův další důležitý zákrok! Suárez sice operoval zády k brance, nicméně i tak si dokázal hodit míč na pravou nohu a poté pořádně protáhnout Bona.
     
    26
    Maffeo si hodil balón na pravou nohu a poté oslovil své útočné kolegy. Kulatý nesmysl padal k zadní tyči, kde ho nakonec stačil odvrátit Semedo.
     
    25
    Blaugranas začínají slušně bušit do obrany soupeře. Tentokráte se k míči dostal Dembélé, jehož centr byl příliš přetažený a skončil v náruči Bona.
     
    24
    Barceloně byla poskytnuta výhoda, avšak hlavní sudí nakonec nebyl donucen odpískat. Místo toho se Coutinhův centr zprava neujal.
     
    23
    Na další dalekonosný pas si seběhl Dembélé, který po zpracování hrudí ignoroval své kolegy a následně vypálil vysoko do hlediště.
    22. Messi selhal v šanci.
     
    22
    Barcelona byla blízko k druhé brance! Messi totiž uháněl na Bona, kterého chytře přehodil. Vracející se Espinosa, který odhlavičkoval míč z brankové čáry.
     
    21
    Jenomže rozehrávka se vůbec nevyvedla. Jen, co hosté rozehráli, okamžitě byl evidentně faulován Suárez. K míči se tak stěhuje Barcelona.
     
    20
    Pískáno je také na opačné straně. Tentokráte se nedovoleným zákrokem prezentoval Semedo, jenž dal soupeři k dispozici volný kop z hlouby pole.
     
    19
    Na pravé straně proběhla spolupráce dvou letních posil Barcelony. Semedo totiž přiťukl Dembélému, který vybojoval alespoň autové vhazování.
     
    18
    Hra je opět kouskována. S agresivitou to přehnal hostující Juanpe, jenž poslal na zem Dembélého. Domácí okamžitě rozehráli nabízenou standardku.
     
    17
    Maffeo si příliš nevěřil na individuální počínání a místo toho pouze přihrál vedle stojícímu Portuovi. Hosté s kombinací nikam nespěchají.
     
    16
    Tak to je hodně velká škoda! Messi totiž vyprodukoval další skvostný pas na Albu, jehož přihrávka na Suáreze, který by zakončoval do prázdné brány, byla příliš pomalá.
     
    15
    Do vyložené šance se řítil domácí Dembélé, avšak v nejméně vhodný moment mu uskočil balón od kopačky. Poté už přiběhli další hostující zadáci.
     
    14
    Jenomže netrvalo dlouho a je pískáno také ve prospěch Girony. Portu si totiž dokázal obhodit Albu, který musel zatáhnout za záchrannou brzdu.
     
    13
    Odpovědnost na sebe vzal sám faulovaný, tedy Messi. Pětinásobný držitel Zlatého míče střílel ke vzdálenější tyči, kde byl připravený Bono.
     
    12
    Messi opět prokázal záblesk své geniality a navíc vybojoval hodně zajímavý přímý kop. Očekávat se dá zakončení přímo na bránu.
     
    11
    K rozehrávce od své svatyně se tak dostal brankáře ter Stegen, který poslal lehký bochánek levé autové čáře. Tam v tuto chvíli operuje Alba.
     
    10
    Portu spěchal do rozhozené obrany, načež kousek za vápnem oslovil kapitána Granella. Ten se okamžitě rozhodl vypálit, leč neúspěšně.
     
    9
    Aday spěchal po levém křídle, kde si ale neporozuměl s Garcíou. Míč se tak svezl pouze do území, které je střežené ter Stegenem.
     
    8
    Úvodní minuty jednoznačně ukazují, že hosté nepřijeli na Nou Camp pouze bránit. Naopak sledujeme zatím hodně vyrovnané katalánské derby.
     
    7
    Dembélé nebyl v osobním souboji vůbec důrazný a následně se toho pokusil využit Lozano. Rána ale putovala vysoko nad branku.
     
    6
    Gironě vydrželo vedení opravdu jen několik vteřin a v tuto chvíli je stav opět nerozhodný. Míč je momentálně v držení domácích hráčů.
    5. Luis Suárez (BAR) - 1:1
     
    5
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Máme vyrovnáno! Messi si počkal na náběh LUISE SUÁREZE, který pádil sám na brankáře. Uruguayský ostrostřelec si počínal jako rozený kanonýr a Bona překonal střelou na bližší tyč.
     
    4
    Na úvodní branku dnešního utkání jsme nemuseli čekat vůbec dlouho. Do vedení šli ale překvapivě hosté, jenž využili hned svojí první útočnou akci.
    3. Cristian PORTUGUÉS - 0:1
     
    3
    Girona právě vstřelila branku!
    Tak to je šok, hosté jdou totiž do vedení! Umtiti si nepočínal zrovna důrazně a toho dokonale využil PORTU. Hostující forvard obešel ter Stegena a poté střelou o tyč rozvlnil síť.
     
    3
    Coutinho našel za hranicí šestnáctky volného Busquetse, kterému ale trvala práce s balónem příliš dlouho. Domácí ale zůstávají u balónu.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Umtiti, Alba – O. Dembèlé, Rakitić, Busquets, Coutinho – Messi (C), L. Suárez.
    Náhradníci: Cillessen – Iniesta, Paulinho, Digne, Roberto, Aleix Vidal, Vermaelen.

    Girona FC: Bono – Ramalho, Espinosa, Juanpe – Maffeo, Pons, Granell (C), Aday – Portugués, B. García – Lozano.
    Náhradníci: Iraizoz – Stuani, Douglas Luiz, Timor, Muniesa, Planas, Aleix Garcia.

    Rozhodčí: Javier Alberola – Iván Hernández, Iker De Francisco.
     
    Girona FC

    Na druhé straně stojí nováček soutěže Girona, která patří mezi nejpříjemnější překvapení letošní sezóny. Katalánský celek se totiž nachází na osmé pozici a na pohárové příčky ztrácí pouze čtyři body. Zároveň se Girona nachází v dobrém rozpoložení, neboť z posledních šesti ligových zápasů prohrála pouze jedinkrát. Tento celek ale dokázal připravit o body nejednoho favorita. S remízou se muselo například spokojit Atlético Madrid, dále Girona dokázala přemoct Real Madrid či Athletic Bilbao.
     
    FC Barcelona

    Španělský gigant Barcelona začala letošní ročník španělské nejvyšší soutěže ve velkém stylu. Katalánci se zatím nacházejí na vedoucí příčce, přičemž na druhé Atlético Madrid mají náskok sedmi bodů. Katalánci se ale nenacházejí v optimální formě, neboť poslední tři ligové zápasy znamenaly dvě remízy. To ale nemusí tolik vadit, neboť Barcelona je i nadále jediným celkem španělské nejvyšší soutěže, který ještě neucítil hořkost porážky. Tento fakt je zapříčeněný hodně produktivním útokem, který i v letošním ročníku táhne Messi společně s Luisem Suárezem. V zimním přestupovém období navíc tento celek posílil Phillippe Coutinho, jenž má dát barcelonské záložní řadě nový nádech.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Barcelona a Girona FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Suchý

    Branky: 5. L. Suárez (Messi), 30. Messi (L. Suárez), 36. Messi, 44. L. Suárez (Coutinho), 66. Coutinho, 77. L. Suárez (O. Dembèlé) – 3. Portugués

    Karty:   87. Alba (BAR) – 62. Juanpe (GIR)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 14:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:10.
    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué (64. Vermaelen), Umtiti, Alba – O. Dembèlé, Rakitić (78. Roberto), Busquets (69. Paulinho), Coutinho – Messi (C), L. Suárez.
    Náhradníci: Cillessen – Iniesta, Paulinho, Digne, Roberto, Aleix Vidal, Vermaelen.

    Girona FC: Bono – Ramalho, Espinosa, Juanpe – Maffeo, Pons, Granell (C), Aday (46. Planas) – Portugués (71. Douglas Luiz), B. García (63. Aleix Garcia) – Lozano.
    Náhradníci: Iraizoz – Stuani, Douglas Luiz, Timor, Muniesa, Planas, Aleix Garcia.

    Rozhodčí: Javier Alberola – Iván Hernández, Iker De Francisco
    thejrc.org