Bordeaux – Nice 0:0 (kon.) | Lyon – Saint-Étienne 1:1 (kon.) | PSG – Marseille 3:0 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
0:0 (0:0)
OGC Nice
Neděle 25.02.2018, 15:00 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 13:2. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 17:17. (16:53:08)
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a tak zápas mezi Bordeaux a Nice končí bezbrankovou remízou.

    Také ve druhém poločase byli aktivnější domácí fotbalisté. Obrana Nice ale soupeře nepouštěla téměř vůbec do svého vápna a když už centr před Beníteze přiletěl, tak ve vzduchu vládl Brazilec Marlon. Tlak v prvním poločase vyvrcholil dorážkou De Prévilla, který ale v dobré pozici nechal jen vyniknout Beníteze. Největší příležitost druhého poločasu přišla až v nastaveném čase, kdy Gaëtan Laborde téměř přepůlil břevno Benítezovy branky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Gaëtan Laborde napálil ve třetí minutě nastavení břevno
     
    90+3
    Neskutečná šance na rozhodnutí! Lerager se zamotal do míče na hranici vápna, nakonec pálil z otočky Laborde, ale střídající fotbalista napálil jen břevno.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+1
    Nebezpečný rohový kop poslal do vápna De Préville. Na zadní tyči tečoval balon bránící Racine Coly, který pořádně vystrašil Beníteze. Balon nakonec ale končí vedle branky.
     
    90
    Domácím se nedaří usadit se na útočné polovině. Nyní zkoušel projít do vápna Poundjé, ale jeho pokus byl zastaven Burnerem. Bordeaux ale bude pokračovat rohovým kopem.
     
    88
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Pierre Lees-Melou, přichází Wylan Cyprien.
     
    87
    Lees-Melou nedovoleně zastavil Vadu a Bordeaux tak mělo k dispozici volný přímý kop. De Préville centroval do vápna, ale na zadní tyči prohrál hlavičkový souboj Laborde.
     
    86
    Po nepřesné rozehrávce Marlona se dostal k balonu domácí Lerager. Ten z druhého doteku hledal za obranou Meïteho. Benítez byl ale u balonu o něco dříve.
     
    85
    Závěrečný tlak jednoho z týmů se zatím nekoná. Bordeaux má sice převahu na balonu, ale do blízkosti vápna se nemůže probojovat.
     
    84
    Ihsan Sacko nyní neměl žádnou šanci na průnik kolem Baysseho. Domácí stoper si odstavil soupeře a následně také rozehrál útočnou akci Bordeaux.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Plašil nyní vymýšlel přihrávku do vápna, Laborde se dostal do dobré pozice, ale z úhlu poslal balon až za vzdálenější tyč.
     
    81
    Bordeaux se podařilo ukončit lehký nápor soupeře. Domácí se tlačili do vápna z levé strany, ale Poundjé nepřešel přes bránícího Burnera.
     
    80
    Po prudkém pasu do vápna musel řešit situaci až na brankové lajně Pablo. Následně ještě pálil Sacko, ale míč do sítě už neprocpal.
     
    79
    Pablo zastavil unikajícího Sacka a je také potrestán žlutou kartou.
     
    79
    Valentin Vada se ihned zapojil do obrany a vidí žlutou kartu po faulu ve středu pole.
     
    79
    Od rohového praporku však žádné nebezpečí nepřišlo. Hostující obrana v čele s Brazilcem Marlonem s přehledem odhlavičkovala balon mimo pokutové území.
     
    78
    Domácí se hnali do útoku po zisku míče. Meïte však celou akci výrazně zbrzdil, následně ale našel volného Sabalyho, který vybojoval rohový kop.
     
    77
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází François Kamano, přichází Valentin Vada.
     
    76
    Po prudkém centru do vápna se snažil Laborde zakončovat před hlavu, ale balon nezasáhl ideálně a ten tak končí vysoko na tribuně.
     
    75
    Laborde měl na pravé straně dobrou rychlost, ale raději ještě přihrával do středu, kde ale nikdo z jeho spoluhráčů nebyl. Snadná záležitost pro hostující obranu.
     
    73
    K postupnému útoku se nyní dostal domácí celek. Lerager s Plašilem si poradili s Burnerem, ale poté už český záložník nepřidal přesný centr.
     
    72
    Také Nice se na okamžik usadilo na útočné polovině. Tamaze spolupracoval na levém kraji s Makengem, ale domácí obrana dokázala bleskově získat balon.
     
    71
    Kamano si obhodil na levé straně Lees-Meloua, následně si domácí útočník navedl míč na pravou nohu, ale Lees-Melou se stačil vrátit do souboje a soupeře vytlačil za brankovou lajnu.
     
    70
    Nice se pokouší uklidnit situaci poklidnou kombinací ve středu pole. Nyní se sněžil projít kolem obránce Sacko, ale proti Poundjému neuspěl.
     
    68
    Bordeaux utahuje smyčku. Meïte se dostal s balonem do vápna, poté našel na ose trávníku Labordeho, který ale pálil z první jen vysoko nad.
     
    67
    Právě faulovaný De Préville si postavil míč na místo přestupku, ale střelou ke vzdálenější tyči Beníteze nepřekonal.
     
    66
    Tentokrát byl poslán k zemi De Préville. Nyní ale mají domácí nadějnou šanci poslal míč nebezpečně na branku z volného přímého kopu.
     
    65
    Také Kamano byl faulován ve středu pole. Hra se nyní přerušuje kvůli faulům velmi často.
     
    64
    Střídající Laborde se ihned dostal k balonu. Při jeho zpracování si ale pomohl lehkým přistrčením a musí ho po odpískaném faulu odevzdat.
     
    63
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Martin Braithwaite, přichází Gaëtan Laborde.
     
    62
    Lees-Melou rozehrál útočnou akci Nice. Po jeho přihrávce se dostal po potíží Pléa, který si musel pomoci jen faulem.
     
    60
    Ani hodina hry úvodní branku nepřinesla. Poundjé sice skvěle centroval do prostoru před Benítezem, ale Kamanova hlavička jde mimo.
     
    59
    Už to vypadalo, že by se Pléa mohl dostat do úniku, ale jeho postup zastavil pohotovým zákrokem poslední obránce Pablo.
     
    58
    Také Plašil se připomněl na trávníku ve druhém poločase. Po spolupráci s Leragerem se ale ani jeden ze zmiňovaných ke střele nedostal.
     
    57
    Po Meïteho přistrčení pálil ze střední vzdálenosti jen do náruče Beníteze Lerager. Hostující brankář znovu s přehledem balon ukryl.
     
    55
    Ve středu pole byl faulován domácí Lukas Lerager. Po skluzu Mendyho se dánský záložník jen těžce zvedá z trávníku.
     
    54
    Maxime Poundjé zkoušel překvapit Beníteze další ránou z větší vzdálenosti, ale míč nakonec mezi tři tyče nezamířil.
     
    53
    Tameze byl faulován v náběhu Bayssem a Nice tak mělo k dispozici volný přímý kop. Lees-Melou centroval do vápna, ale balon bez doteku hráčů končí jen u Costila.
     
    52
    Nicolas De Préville měl před sebou prostor pro postup do vápna, ale zvolil střelu z větší vzdálenosti a s ní si Benítez bez větších problémů poradil.
     
    50
    Ani jeden z týmů ve druhém poločase se zatím do útočení příliš nežene. Kamano byl faulován ještě na vlastní polovině napadajícím Makengem.
     
    49
    Na dlouhou nahrávku si nabíhal Makengo, ale mladý útočník Nice byl velmi snadno odzbrojen Pablem. Nice se však rychle vrátilo k balonu.
     
    48
    Ani Kamano neměl příliš mnoho času na rozehrávku. Po nepřesné přihrávce se dostávají k balonu také hráči Nice.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu domácí fotbalisté. Meïte měl ale ihned problémy s napadajícím Sackem a tak raději zvolil přihrávku zpět.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:01.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil ani sekundu navíc a tak první pětačtyřicetiminutovka končí bez branek.

    Bordeaux především v úvodu mělo solidní tlak, ale míč do sítě nedostalo. Nejblíže k tomu měl De Préville, který dorážel střelu Braithwaita, ale Beníteze z blízkosti nepřekonal. O několik minut později pálil znovu De Préville, ale tentokrát ze střední vzdálenosti našel jen pravou tyč. Na druhé straně se ve své brance nudil Benoit Costil, který nemusel řešit ani jednu vážnější situaci ve svém vápně.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Právě Lees-Melou ale ztratil míč na pravé straně a hosté museli velmi rychle spěchat do obrany. Vše však vyřešil z pohledu Nice povedeným obranným zákrokem Malang Sarr.
     
    44
    Martin Braithwaite fauloval skluzem Lees-Meloua a minutu před pauzou se tak dostávají k balonu také hostující hráči.
     
    43
    Sabaly měl na pravém kraji dostatek prostoru, ale s centrem otálel a tak se k němu velmi rychle stáhl Burner. Následně musel Sabaly vyzvat ke spolupráci stopery.
     
    41
    Nice bylo pod tlakem při rozehrávce a tak se balon dostal až k Benítezovi. Ten dlouhým nákopem daroval míč jen domácím hráčům.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Po prudkém centru do vápna se cpal do zakončení Kamano, ale dříve byl u balonu Benítez.
     
    39
    Teprve devatenáctiletý Makengo si vyšlápl na Plašila a je za to odměněn žlutou kartou. Český záložník po krátkém ošetření pokračuje ve hře.
     
    39
    Braithwaite sice dostal přihrávku do nohy, ale proti třem obráncům nic nezmohl. Následně je zbořen Plašil ve středu pole.
     
    37
    De Préville chtěl najít kolmicí za obranu Kamana, ale dal své přihrávce až přílišnou razanci a balon končí za brankovou lajnou. Ani rychlík Kamano balon na hrací ploše nezastihl.
     
    36
    Hostům se vůbec nevyvedla rozehrávka. Bordeaux se zcela zadarmo dostalo k balonu na útočné polovině, ale Plašil také nebyl nejpřesnější.
     
    35
    Nicolas De Préville centroval do vápna od rohového praporku. Balon sice našel hlavu Leragera, ale ten v obklopení hned několik obránců nehlavičkoval přesně.
     
    34
    Francois Kamano byl také faulován a hra se tak přesunula až před Beníteze. Po prudkém centru se zmohl na odkop na rohový kop Sarr.
     
    33
    Youssouf Sabaly skvěle vypíchl balon Burnerovi, který ho poté musel na středové lajny faulovat. K míči se tak dostávají po krátkém čase znovu domácí.
     
    32
    Také Nice se udrželo na desítky sekund na útočné polovině. Tameze hledal v pokutovém území Pléu, který ale v pádu již nedokázal umístit míč do sítě. Benoit Costil by byl bez šance na zásah.
     
    31
    Nice potřebuje uklidnit hru a tak kombinuje ve středu pole. To se ale hostům příliš dlouho nepodařilo. Lerager si však připsal po zisku míče také faul.
     
    29
    De Préville výborně přešel přes obránce, podobně jako před krátkou chvílí, tentokrát přidal i přesný centr, ale v pokutovém území čněl nade všemi Marlon, který s přehledem obrátil nebezpečí.
     
    28
    Jaroslav Plašil hned dvakrát v krátkém čase centroval do šestnáctky, ale ani jednou nenašel spoluhráče. Walter Benítez s přehledem udržel balon v rukavicích.
     
    27
    Racine Coly je prvním potrestaným hráčem. Krajní obránce Nice sáhl ve středu pole k taktickému faulu, aby zastavil rychlou akci soupeře.
     
    27
    De Préville to vzal na sebe. Na levém kraji se zbavil hned dvou obránců, poté si to namířil přímo do vápna, ale z úhlu Beníteze nepřekonal.
     
    26
    Bordeaux pokračuje v kombinaci. Nyní se ale musel pořádně ohánět v obraně Pablo, který musel řešit nepřesnou přihrávku od Meïteho. Nakonec se mu ale podařilo udržet balon před napadajícím Makengem.
     
    24
    Braithwaite dokázal oklamat svého strážce, ale poté se mu přihrávka do vápna vůbec nepodařilo a Kamano tak nemohl zakončovat.
     
    23
    Domácí fotbalisté jsou stále mnohem aktivnější směrem dopředu. Lerager hledal přihrávkou za obranu nabíhajícího Kamana, ale balon znovu končí jen u bránícího Marlona.
     
    22
    Bordeaux mělo k dispozici autové vhazování v blízkosti vápna soupeře. Balon nakonec doputoval ke Kamanovi, ale ten se nedokázal vypořádat s bránícím Colym.
     
    21
    Opět velezkušený záložník z Česka u balonu. Nyní ale marně hledal na pravé straně Sabalyho. Krajní obránce Bordeaux byl výborně pokrytý.
     
    20
    I po dvaceti minutách je stav stále bez branek. Plašil se snažil něco vymyslet ve středu pole, ale nikdo ze spoluhráčů se mu nenabízel a tak raději zvolil přihrávku zpět na stopery.
     
    19
    Alassane Pléa postupoval sám proti čtyřech obráncům. Čtyřiadvacetiletý útočník Nice se pokusil o rychlou kličku na levou stranu a o střelu. Pokus je však zblokován bránícím Pablem.
     
    18
    Lees-Melou založit útočnou akci Nice. Obránci Bordeaux se ale rychle stačili vrátit za balon a tak i Lees-Melou musel zpomalit. Následně už Sacko nezachytil míč na hrací ploše.
     
    17
    A další pumelice. Nicolas De Préville si nevedl míč na pravačku a pořádně střelou k bližší tyči protáhl Beníteze, kterému musela pomoci znovu tyč.
     
    16
    Také Nice se dostalo ke slovu. Tameze spolupracoval s nabíhajícím Colym, následně se ale do kombinace hostů vložil Lerager.
    14. Walter Benítez zachránil svůj tým od první inkasované branky
     
    14
    Obrovská šance Bordeaux. Po odraženém centru pálil jen do tyče Braithwaite, poté se dostal k dorážce De Préville, ale ten byl skvěle vychytán Benítezem.
     
    13
    Francois Kamano je v úvodu zápasu velmi aktivní na pravé straně. Nyní si ale nerozuměl s Plašilem, který mu nahrával jen na paty. Vhazovat tak budou hostující hráči.
     
    12
    Pléa výborně podržel balon na ose trávníku, poté si narazil se Sackem, ale jeho následná střela šla jen vedle levé tyče. Costil celou situaci hlídal u tyče.
     
    11
    Nyní už to vypadalo nadějněji. Sabaly hledal Kamana na pravé straně vápna. Útočníkovi z Guinei ale balon odskočil od kopačky za brankovou lajnu.
     
    10
    První desetiminutovka nenabídla žádnou střelu. Bordeaux má sice více balon pod kontrolou, ale přechod do útoku se domácím příliš nedaří.
     
    9
    Bordeaux se ale ještě udrželo na útočné polovině. Tentokrát chtěl spát zpětnou přihrávku Sabaly na Kamana. Míč ale skončil jen u bránícího Marlona.
     
    8
    Costilův nákop našel ve středu trávníku Leragera. Dánský záložník skvěle zpracoval balon, poté ho předal Plašilovi, který ale centroval jen do náruče Beníteze.
     
    7
    Nice uklidňuje hru postupnou kombinací ve středu pole. Na dlouhou přihrávku si nakonec nabíhal Pléa, ale o něco dříve byl u balonu domácí brankář Costil.
     
    5
    Právě Burner rozehrál útočnou akci Nice. Pravé straně hostujícího týmu se ale nepodařilo přehrát Poundjého s Meïtem.
     
    4
    Kamano si šel do pokutového území pro penaltu, ale po jeho pádu nechává rozhodčí hru pokračovat. Burner si zákrok na útočníka domácího týmu pohlídal.
     
    3
    Také Nice se poprvé v zápase probojovalo na útočnou polovinu. Tameze spolupracoval s Makengem, ale ten je velmi rychle sestřelen k zemi.
     
    2
    Bordeaux začíná aktivně. Na pravém kraji se dostal k balonu Plašil, ale přihrávku na rozběhnutého Kamana nedal přesně.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas sedmadvacátého kola nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1 tak může za několik málo okamžiků začít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    V základní sestavě Bordeaux je také šestatřicetiletá bývalá opora české reprezentace Jaroslav Plašil. Naposledy byl zkušený záložník v úvodní jedenáctce před více než dvěma měsíci právě v zápase v Nice.
     
    Úvodní sestavy:

    Girondins Bordeaux FC: Costil (C) – Sabaly, Baysse, Pablo, Poundjé – Plašil, Lerager, Meïté – Kamano, Braithwaite, de Préville.
    Náhradníci: Prior – Contento, Santos, Sankharé, Vada, Laborde, Koundé.

    OGC Nice: Benítez – Burner, Marlon, M. Sarr, Coly – Lees-Melou, N. Mendy (C), Tameze – Sacko, Pléa, Makengo.
    Náhradníci: Cardinale – Perraud, Souquet, Seri, Saint-Maximin, Srarfi, Cyprien.

    Rozhodčí: Schneider – Zitouni, Henninot.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    17.12. 2017 Nice – Bordeaux 1:0
    02.04. 2017 Nice – Bordeaux 2:1
    21.12. 2016 Bordeaux – Nice 0:0
    14.12. 2016 Bordeaux – Nice 3:2
    19.02. 2016 Bordeaux – Nice 0:0
     
    OGC Nice

    Nice se teprve poprvé od svého návratu do Ligue 1 v roce 2002 umístilo v minulé sezoně na medailové pozici. Tým z jihu Francie předváděl po celou sezonu skvělé výkony, především v jarní části, kdy si připsal i dvanáct zápasů bez porážky.

    Úvod aktuální sezony se však Nice nevydařil podle představ. Postupem času se ale tým z jihu Francie prokousává tabulkou až na aktuální devátou pozici. Uzdravený Mario Balotelli táhne svůj tým opět na místa zaručující evropské poháry pro příští ročník. Letos se to Nice v Evropské lize probojovalo z druhého místa základní skupiny až do jarního playoff. V něm ale Nice dvakrát prohrálo s Lokomotivem Moskva a po zbytek sezony se tak může soustředit jen na Ligue 1. Také v lize se Nice příliš nedaří. Naposledy ale tým okolo italského útočníka přidal na své konto bod za remízu s pátým Nantes 1:1. O jedinou branku Nice se postaral zkušený brazilský stoper Dante.
     
    Girondins Bordeaux FC

    Bordeaux se vyhouplo po vydařeném konci loňského ročníku Ligue 1 na konečnou šestou pozici, která zaručila týmu z jihozápadu Francie pohárovou Evropu. Již v předkole Evropské ligy se musel tým Jaroslava Plašila rozloučit. Proti maďarskému Videotonu senzačně nezvládl odvetu a může se tak již soustředit jen na domácí soutěž.

    V domácí soutěži to dlouho vypadalo na parádní sezonu, když v prvních sedmi zápasech Bordeaux nenašlo přemožitele. Zlom přišel až s nakládačkou od PSG, tým z jihu Francie inkasoval s největším aspirantem na titul hned šestkrát a od té doby se víceméně tabulkou jen propadá. V roce 2018 už stačilo Bordeaux vypadnou i z Francouzského poháru, kdy po třech červených kartách prohrálo v prodloužení s Granville. Konec ledna a únor se ale Bordeaux podařilo. Po čtyřech výhrách v řadě se znovu vyšvihlo k příčkám ve středu tabulky, aktuálně na osmé místo. Před týdnem se ale Bordeaux muselo sklonit před Marseille, které předvádí v posledních kolech parádní výkony.
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Francouzská nejvyšší soutěž pokračuje již sedmadvacátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Bordeuax, které přivítá před domácím publikem nebezpečné Nice.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Vít Schück

    Branky:

    Karty:   79. Vada (BOR), 79. Pablo (BOR) – 27. Coly (NIC), 39. Makengo (NIC)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 13:2. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 17:17.
    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Sabaly, Baysse, Pablo, Poundjé – Plašil, Lerager, Meïté – Kamano (77. Vada), Braithwaite (63. Laborde), de Préville.
    Náhradníci: Prior – Contento, Santos, Sankharé, Vada, Laborde, Koundé.

    OGC Nice: Benítez – Burner, Marlon, M. Sarr, Coly – Lees-Melou (88. Cyprien), N. Mendy (C), Tameze – Sacko, Pléa, Makengo.
    Náhradníci: Cardinale – Perraud, Souquet, Seri, Saint-Maximin, Srarfi, Cyprien.

    Rozhodčí: Schneider – Zitouni, Henninot
    thejrc.org