NY Rangers – Minnesota 1:4 (kon.) | Carolina – Pittsburgh 1:6 (kon.) | St. Louis – Winnipeg 0:4 (kon.)
Chicago – San Jose 3:1 (kon.) | Vegas – Vancouver 6:3 (kon.) | Ottawa – Philadelphia 3:5 (kon.)
Calgary – Colorado 5:1 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
1:6 (0:1, 1:3, 0:2)
Pittsburgh Penguins
Sobota 24.02.2018, 01:40 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    52:42 Jevgenij MALKIN - 1:6
     
    52:42
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tohle je už pro domácí debakl. Pittsburgh si vybojoval v pásmu puk, Ward pak ještě zvládl betonem vyrazit střelu Astona-Reese, ale na dvě dorážky JEVGENIJE MALKINA z bezprostřední blízkosti už byl krátký. Asistence: Zach Aston-Reese.
    49:12 Sidney CROSBY - 1:5
     
    49:12
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Přesilovka je využitá, Pittsburgh dal pátý gól. Po delší akci v útočném pásmu přišla Letangova rána od modré čáry, kterou Ward pouze vyrazil před sebe a SIDNEY CROSBY hravě dorazil puk do sítě. Asistence: Kris Letang, Jevgenij Malkin.
    28:25 Phil KESSEL - 1:4
     
    28:25
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A už je to o tři branky. Pittsburgh se dostal do rychlého kontru po nepovedené akci domácích a přečíslení zakončil PHIL KESSEL tím, že procedil puk za ležícího Warda. Rozhodčí se šli ještě k videu přesvědčit, zda se nepískalo dříve, než puk přešel brankovou čáru, ale po chvíli gól uznali. Asistence: Riley Sheahan a Jake Guentzel.
    26:11 Phil KESSEL - 1:3
     
    26:11
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté opět vedou o dvě branky. Po rychlém průniku do útočného pásma nabil Guentzel na levém kruhu stojícímu PHILU KESSELLOVI a ten ranou z první propálil Warda. Asistence: Jake Guentzel, Brian Dumoulin.
    22:05 Teuvo TERÄVÄINEN - 1:2
     
    22:05
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí rychle snižují. Aho dojel nahozený puk, zpoza branky nahrál do centra dění, kde Lindholm přiklepl na TEUVA TERÄVÄINENA, který si bruslí pohotově zpracoval a ranou pod horní tyčku překonal Murrayho – 1:2. Asistence: Elias Lindholm a Sebastian Aho.
    20:46 Olli MÄÄTTÄ - 0:2
     
    20:46
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Vzápětí přichází úder na druhé straně. Malkin vyhrál buly v útočném pásmu, posunul na modrou, odkud vystřelil OLLI MÄÄTTÄ a ten trefil horní růžek Wardovy branky. Asistence: Jevgenij Malkin.
    13:36 Jake GUENTZEL - 0:1
     
    13:36
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Akce hostů ale pokračovala, v pásmu byl aktivní hlavně Kessel, ten si také vybruslil na střed a poté nabídl přihrávku na brankoviště, kde JAKE GUENTZEL pouze nastavil hokejku a otevřel skóre. Asistence: Phil Kessel.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 23. T. Teräväinen (E. Lindholm, Aho) – 14. Guentzel (Kessel), 21. Määttä (Malkin), 27. Kessel (Guentzel, Dumoulin), 29. Kessel (Sheahan, Guentzel), 50. Crosby (Letang, Malkin), 53. Malkin (Aston-Reese)


    Carolina Hurricanes: C. Ward (Darling) – Pesce, Slavin, Faulk (C), H. Fleury, T. van Riemsdyk, Hanifin – T. Teräväinen, E. Lindholm, Aho – Williams (A), V. Rask (A), B. McGinn – Stempniak, D. Ryan, Skinner – Di Giuseppe, Jooris, Nordström.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, J. Schultz, Määttä, Oleksiak, Hunwick – Rust, Crosby (C), Simon – Hörnqvist, Malkin (A), Hagelin – Kessel, Sheahan, Guentzel – Sheary, Rowney, Aston-Reese.

    Rozhodčí: Jackson, StPierre – Mach, Rody

    Diváci: 18 180
    thejrc.org