NY Rangers – Minnesota 1:4 (kon.) | Carolina – Pittsburgh 1:6 (kon.) | St. Louis – Winnipeg 0:4 (kon.)
Chicago – San Jose 3:1 (kon.) | Vegas – Vancouver 6:3 (kon.) | Ottawa – Philadelphia 3:5 (kon.)
Calgary – Colorado 5:1 (kon.)
konec
Vegas Golden Knights
6:3 (2:2, 3:0, 1:1)
Vancouver Canucks
Sobota 24.02.2018, 04:30 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:09 David PERRON - 6:3
     
    58:09
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    A je hotovo. Domácí se dostávají zpět na rozdíl tří branek. Do prázdné branky ale skóroval Virtanen, který nešťastně poslal puk do vlastní klece. Jako poslední byl u kotouče DAVID PERRON, jemuž je branka uznána – 6:3. Bez asistence.
    44:28 Daniel SEDIN - 5:3
     
    44:28
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hosté bleskově využívají přesilovou hru. DANIEL SEDIN se napřáhl na levém kruhu a umístil kotouč do pravého horního rohu Fleuryho branky – 5:3. Vancouver tak snižuje na rozdíl dvou branek. Asistence: Alexander Edler a Brock Boeser.
    38:58 Tomáš NOSEK - 5:2
     
    38:58
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Domácí jdou do tříbrankového trháku. TOMÁŠ NOSEK převzal kotouč uprostřed hřiště a hned nabral rychlost. Nabruslil si na levý kruh a svou střelou švihem pak nedal Nilssonovi šanci. Prostřelil ho nad jeho levou rukou. Asistence: David Perron.
    26:39 Jonathan MARCHESSAULT - 4:2
     
    26:39
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    No a přesilovka domácích je prakticky okamžitě využita. JONATHAN MARCHESSAULT dostal odražený puk před sebe a z prostoru mezi kruhy pak trefil vzdálenější tyč. Nilsson tak byl bez šance – 4:2. Asistence: Reilly Smith a Alex Tuch.
    25:36 William KARLSSON - 3:2
     
    25:36
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Domácí strhávají vedení na svou stranu. Po pěkně sehrané kombinaci dostal na levý kruh nabito WILLIAM KARLSSON, který pak pořádnou bombou propálil v hostující brance vše, co mu stálo v cestě – 3:2. Asistence: Jonathan Marchessault a Reilly Smith.
    14:39 William KARLSSON - 2:2
     
    14:39
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Ovšem hned na to je zase vyrovnáno. WILLIAM KARLSSON dostal zpoza hostující branky přihrávku na pravý kruh a odtud pak prostřelil Nilssona, kterému puk proletěl nad jeho levou rukou a skončil v síti – 2:2. Asistence: Reilly Smith a Brayden McNabb.
    13:48 Thomas VANEK - 1:2
     
    13:48
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hosté otáčejí stav utkání na svou stranu. K odraženému kotouči od tyče domácí branky se k puku dostal THOMAS VANEK a bez problémů pak trefil přesně zcela odkrytou branku Vegas – 1:2. Asistence: Daniel Sedin a Henrik Sedin.
    11:30 Sven BÄRTSCHI - 1:1
     
    11:30
    Vancouver právě vstřelil branku!
    No a máme vyrovnáno. Domácí hráči udělali chybu v obraně a poté jeli dva na jednoho hosté. Gagner pak z pravé strany poslal přesnou přihrávku na levý kruh SVENU BÄRTSCHIMU, který už měl jednoduchou úlohu a poslal kotouč do odkryté klece – 1:1. Asistence: Sam Gagner.
    02:29 Tomáš HYKA - 1:0
     
    02:29
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Domácí se bleskově ujímají vedení a hned je v tom česká stopa. TOMÁŠ HYKA byl důrazný u pravé tyčky hostující branky, kam po odražené vlastní střele uklidil kotouč po tom, co stihl ještě objet branku. A bude si schovávat puk. Byla to totiž jeho vůbec první branka v NHL – 1:0. Asistence: Deryk Engelland a Ryan Carpenter.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 3. Hyka (Engelland, Carpenter), 15. W. Karlsson (R. Smith, McNabb), 26. W. Karlsson (Marchessault, R. Smith), 27. Marchessault (R. Smith, Tuch), 39. Nosek (Perron), 59. Perron – 12. Bärtschi (Gagner), 14. Vanek (D. Sedin, H. Sedin), 45. D. Sedin (Edler, Boeser)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lagacé) – Schmidt, McNabb, Sbisa (A), Engelland (A), Merrill, C. Miller – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Tuch, Haula, Perron – Hyka, Eakin, Carpenter – Nosek, O. Lindberg, Matteau.
    Vancouver Canucks: A. Nilsson (41. Markström) – Gudbranson, Edler (A), Stecher, Del Zotto, D. Pouliot, Holm – Boeser, Horvat, Goldobin – Vanek, H. Sedin (C), D. Sedin (A) – Eriksson, B. Sutter, Archibald – Virtanen, Gagner, Bärtschi.

    Rozhodčí: Wes McCauley, Dan O´Halloran – Mark Wheler, Andrew Smith

    Diváci: 18 027
    thejrc.org