NY Rangers – Minnesota 1:4 (kon.) | Carolina – Pittsburgh 1:6 (kon.) | St. Louis – Winnipeg 0:4 (kon.)
Chicago – San Jose 3:1 (kon.) | Vegas – Vancouver 6:3 (kon.) | Ottawa – Philadelphia 3:5 (kon.)
Calgary – Colorado 5:1 (kon.)
konec
Calgary Flames
5:1 (2:1, 1:0, 2:0)
Colorado Avalanche
Sobota 24.02.2018, 22:05 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
     
    Vítám všechny příznivce toho nejlepšího hokeje u sledování textového přenosu z duelu kanadskoamerické NHL, v němž Calgary Flames přitítají už od příjemných 22 hodin Colorado Avalanche. Tak si to nenechte ujít!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    CALGARY FLAMES

    Flames v poslední době často střídají výhry s porážkami a v neuvěřitelně vyrovnané Západní konferenci se pohybují na hraně postupu. Momentálně (pátek odpoledne) jsou těsně pod čarou se ztrátou jediného bodu na poslední příčku, která zajišťuje play-off. Tu aktuálně drží St. Louis. Calgarští tento týden nejprve vyhořeli proti Las Vegas, jemuž podlehli 3:7, v minulém utkání ale tento debakl odčinili vítězstvím 5:2 nad poslední Arizonou.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. Johnny Gaudreau, 73 bodů (20+53)
    2. Sean Monahan, 57 bodů (28+29)
    3. Matthew Tkachuk, 45 bodů (24+21)

    Československá stopa:
    Michael Frolík, 19 bodů (8+11)
    Marek Hrivík, 0 bodů
    David Rittich, 15 zápasů, úsp. 90,2 %
     
    COLORADO AVALANCHE

    Před sezónou bylo Colorado pasováno mezi největší outsidery soutěže, týmu ale paradoxně prospěla výměna produktivního centra Matta Duchenea a Avs se stále drží v boji o play-off. Dnes svěřence Jareda Bednara čeká naprosto klíčové utkání, na svého sobotního soupeře totiž ztrácí dva body a v případě vítězství by se na Calgary bodově dotáhli. V minulém utkání však MacKinnon a spol. nestačili na trápící se Edmonton, odčiní ve Scotiabank Saddledome tento nezdar?

    Nejproduktivnější hráči:
    1. Nathan MacKinnon, 65 bodů (25+40)
    2. Mikko Rantanen, 56 bodů (19+38)
    3. Gabriel Landeskog, 44 bodů (20+24)

    Československá stopa:
    -
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Gillies (Rittich) – Giordano, D. Hamilton, Brodie, Hamonic, Kulak, Stone – J. Gaudreau, Monahan, S. Bennett – Tkachuk, Backlund, Frolík – Jankowski, Hathaway, Mangiapane – Brouwer, Stajan, Lazar.

    Colorado Avalanche: Varlamov (Hammond) – Zadorov, Barrie, Nemeth, Girard, Siemens, Warsofsky – Landeskog, MacKinnon, Rantanen – Nieto, Söderberg, Comeau – C. Wilson, Kerfoot, Compher – G. Bourque, Jost, Toninato.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Lee – Barton, Gibbons.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo rychlé, kanadský celek se po osmnácti sekundách zápasu dostává do vedení! Ihned po úvodním buly domácí nahodili puk do rohu klužiště, kde ho Backlund vybojoval pro MICHAELA FROLÍKA, jehož následná nenápadná střela z otočky propadla Varlamovovi do sítě! Asistence: Mikael Backlund.
    00:18 Michael FROLÍK - 1:0
     
    01:20
    Coloradští hokejisté se usadili v útočném pásmu a dostali se i ke střele, tu ale Brett Kulak zblokoval až do ochranné sítě a hra je přerušena.
     
    01:48
    Sam Bennett to zkusil z vrcholu kruhů, jeho nepřesný pokus ale zaduněl jen o zadní mantinel.
     
    02:46
    Po bleskovém gólu Frolíka se hra poněkud uklidnila, ani jednomu týmu se nedaří usadit se v útočném pásmu.
     
    03:39
    Nikita Zadorov nic nevymýšlel a jen nahodil kotouč do útočného pásma, tam byl ale jen domácí kapitán Mark Giordano.
     
    04:25
    Nepovedená rozehrávka Flames skončila na zakázaném uvolnění, hra se tak přesune zpět před Jona Gilliese, jenž dostal v domácí svatyni podruhé v řadě přednost před Davidem Rittichem.
     
    05:09
    Tyson Barrie měl na hokejce úvodní gól, jeho střelu z pravého kruhu ale přesouvající se Gillies výtečně vyrazil betonem!
     
    05:45
    Tentokrát bylo zakázané uvolnění odpískáno Coloradu, Flames se tak lacino dostanou do útočného pásma.
     
    06:11
    Brodieho rána od modré postrádala přesnost a o chvilku později byla hra znovu přerušena, následovat bude komerční přestávka.
     
    07:24
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Svěřenci Glena Gulutzana se vydali do rychlého protiútoku a je z toho jejich druhý gól v utkání. Tkachuk na sebe navázal pozornost u levého hrazení a poté chytře přenechal puk volnému Backlundovi, který nabil na střelu z druhé vlny si najíždějícímu MARKU GIORDANOVI a domácí kapitán ranou z voleje propálil Varlamova! Asistence: Mikael Backlund a Matthew Tkachuk.
    07:24 Mark GIORDANO - 2:0
     
    08:16
    Po Siemensově pasu od modré vypálil David Warsofsky, rána amerického zadáka ale postrádala přesnost.
     
    09:09
    TJ Brodie ze středního pásma nahodil puk do toho útočného a odjel vystřídat, následná rozehrávka Avs ale rovněž příliš povedená nebyla.
     
    10:06
    Aktivní Tkachuk se málem dostal ke střele po závaru na brankovišti, Varlamov ale nakonec udržel poskakující kotouč ve své výstroji.
     
    10:51
    Po souvislém tlaku soupeře se kotouče zmocnil Nathan MacKinnon a vyhodil ho do bezpečí, oba týmy nyní mohou v klidu vystřídat.
     
    11:47
    Johnny Gaudreau se vydal kupředu po levém křídle a nakonec z ostrého úhlu vystřelil, puk ale poslal Varlamovovi přímo na solar.
     
    12:33
    Teď se Gaudreau tváří v tvář coloradskému brankáři ještě pokusil vyšperkovat celou akci přihrávkou na Seana Monahana, toho ale zradilo zpracování!
     
    13:28
    Od modré to zkusil zkušený Giordano, jeho dělovka ale trefila jen prvního hráče Avs, který stál před ním: Mikka Rantanena.
     
    14:26
    Carl Söderberg podél pravého hrazení zavezl puk do útočného pásma a poté ho z rohu nahodil do předbrankového prostoru, tam ale nebyl nikdo v bílém dresu.
     
    15:13
    Přihrávku na Josta ve středním pásmu vypíchl Johnny Gaudreau a byl z toho rychlý protiútok Flames, který nakonec musel pohotovým zákrokem po střele Monahana vyřešit Semjon Varlamov.
     
    16:24
    Colorado právě vstřelilo branku!
    To jsou věci, Avs se vrací do hry díky kurióznímu gólu! NATHAN MACKINNON to zkusil ze středního pásma a po jeho střele puk orazítkoval pravou tyč, načež se od nicnetušícího Gilliese odrazil za brankovou čáru. Asistence: Tyson Barrie a Duncan Siemens.
    16:24 Nathan MACKINNON - 2:1
     
    17:16
    Hosté po vstřelení kontaktního gólu převzali iniciativu, se střelou Warsofskyho od modré si však Jon Gillies dokázal poradit.
     
    18:12
    Hra byla po delší době přerušena a následovat bude komerční přestávka.
     
    19:01
    Ve Scotiabank Saddledome už se rozběhla poslední minuta první třetiny a Mark Giordano nyní vyčkává za vlastní brankou na dostřídávající spoluhráče.
     
    19:25
    Sean Monahan se pokusil udělat si prostor ke střele, bránící Comeau jej ale do zakončení nepustil a hosté poté dostali puk do středního pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka je minulostí. Zápas začal pro Calgary nejlepším možným způsobem, když už po 18 sekundách hry otevřel skóre šťastnou trefou Michael Frolík. Neuplynula ani polovina první třetiny a ve Scotiabank Saddledome bylo po gólu Marka Giordana ještě veseleji, o snížení vedení Flames se ale následně kuriózní trefou ze středního pásma postaral Nathan MacKinnon.
     
    Další třetina začne přibližně ve 22:57.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:57
    Michael Frolík se k dorážce Tkachukova pokusu z levého kruhu nakonec nedostal a svěřenci Jareda Bednara poté dostali kotouč do bezpečí.
     
    21:37
    Domácí vstoupili do prostřední části velmi aktivně, Bennett už po pravém křídle zaváží puk zpět do útočné třetiny.
     
    22:29
    Po Backlundově akci se Michael Frolík dostal ke střele z ostrého úhlu, ta ale nakonec vůbec nezamířila do prostoru mezi třemi tyčemi.
     
    23:25
    Semjon Varlamov opět přerušuje hru, tentokrát si musel poradit s rébusem, který na něj od modré prudce vyslal TJ Brodie.
     
    24:04
    Avs díky Nathanu MacKinnonovi dostali puk do bezpečí, vzápětí ale o puk zase přišli a Flames už míří opět kupředu.
     
    24:38
    Warsofskyho rozehrávka skončila jen u Marka Giordana, jenž ale následně vyhodil kotouč přímo na zakázané uvolnění, a tak se bude vhazovat před Gilliesem.
     
    25:22
    Domácí ovládli vhazování ve vlastním pásmu a vydali se do útoku, z čehož nakonec pramenila rána Marka Stonea od modré, která ale byla značně nepřesná.
     
    26:14
    Coloradští měli dlouho ponechanou výhodu, ta ale po zblokované střele Patrika Nemetha končí. Na trestnou lavici už za hákování Josta míří Brett Kulak (CGY).
     
    26:53
    Hvězdný MacKinnon nabil na střelu z mezikruží Jostovi, jeho přízemní pokus si ale urostlý Jon Gillies pohlídal.
     
    27:26
    Teď měli domácí setsakramentské štěstí, dělovka Nathana MacKinnona ze skvělé palebné pozice orazítkovala břevno domácí svatyně!
     
    27:38
    A další šance Avs. Carl Söderberg šikovnou zadovkou poslal puk do předbrankového prostoru, kam si sjel J. T. Compher a Gillies měl co dělat, aby puk nepustil za svá záda.
     
    28:26
    Avs strávili prakticky celou přesilovku v útočném pásmu, domácí ale obrovský nápor Colorada přečkali a Kulak už je zpět na ledě.
     
    29:06
    Svěřenci Jareda Bednara jsou nyní jasně lepším týmem, o čemž svědčí i poměr střel na branku, který je aktuálně 22:12 v jejich prospěch. Flames ale stále drží těsný náskok.
     
    29:16
    Zadorov (COL) teď ale u mantinelu podrazil Gaudreaua, Avalanche tak půjdou do čtyř.
     
    29:43
    Dougie Hamilton to nešťastně schytal pukem do ucha a musí okamžitě opustit bojiště, čehož Siemens využil k vyhození kotouče do bezpečí.
     
    30:15
    Giordano vypálil od modré a jeho střela hned dvakrát změnila směr, načež kotouč prosvištěl těsně vedle levé tyče!
     
    30:50
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames potvrzují skvělou aktuální přesilovkovou fazonu a v početní výhodě se prosazují už v šestém zápase v řadě! Stone vypálil od modré a SEAN MONAHAN kotouč šikovně usměrnil za Varlamovova záda. Asistence: Mark Stone a Matthew Tkachuk.
    30:50 Sean MONAHAN - 3:1
     
    31:51
    Jon Gillies po nahození ze středního pásma pro jistotu přerušil hru a následovat bude komerční přestávka.
     
    33:09
    Ve druhé polovině druhé třetiny se hra uklidnila a ani jednomu týmu se teď nedaří pořádně rozehrát.
     
    34:02
    Girardova rozehrávka za moc nestála, ve středním pásmu ale kotouč vybojoval Blake Comeau a poté zavezl černou pryž až do toho útočného.
     
    34:57
    Bennett v pádu přistrčil puk Monahanovi, který se poté rozjel přímočaře vstříc Varlamovovi, nedostal se ale ani za útočnou modrou.
     
    35:49
    Dougie Hamilton se stále nevrátil do zápasu po zmiňované bolestivé ráně pukem do ucha, tak doufejme, že se nejedná o nic vážného.
     
    36:32
    Po nenápadném nahození z rohu se k dorážce z předbrankového prostoru nakonec dostal Garnet Hathaway, který ale nasměroval kotouč přímo do Varlamova.
     
    36:51
    Zadorov (COL) u hrazení naprosto zbytečně krosčekoval Hathawaye, za což mu sudí vyměřili dvouminutový trest. Garnet Hathaway (CGY) se ale poté začal se Zadorovem postrkovat, a tak ještě oba dostali dvě minuty za hrubost. Následovat bude přesilovka Flames.
     
    37:44
    Svěřenci Glena Gulutzana sice kombinují v útočném pásmu, zatím tomu ale chybí střelba.
     
    38:16
    Monahanův pokus z vrcholu levého kruhu zblokoval Siemens a domácí centr to sice o chvilku později zkusil ještě jednou, tentokrát ale jeho rána nebyla ani trochu přesná.
     
    38:43
    Pro změnu z pravého kruhu to nyní zkusil Johnny Gaudreau a Varlamov měl značně zakrytý výhled, hostujícího gólmana nakonec kotouč trefil do helmy!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině se obrázek zápasu trochu změnil a hosté si vytvořili hned několik šancí na vyrovnání. Navzdory jejich střelecké převaze 25:18 ale nakonec sami inkasovali, když náskok Flames zvýšil ve 31. minutě přesnou tečí Sean Monahan.
     
    Další třetina začne přibližně ve 23:54.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:09
    Nemeth to zkusil od modré, jeho projektil byl ale značně nepřesný a na opačnou stranu se už vydává Sam Bennett.
     
    41:41
    Po líté bitvě o puk v rohu kluziště nakonec vyvezl kotouč do bezpečí Matt Nieto a oba týmy nyní mohou v klidu vystřídat.
     
    42:20
    Mangiapaneho zblokované nahození se odrazilo na vrchol levého kruhu, kde stál Brett Kulak, jeho střela ale postrádala potřebnou razanci.
     
    42:39
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames udělali další mílový krok k vítězství. Domácí se usadili v útočném pásmu a po jejich pohledné kombinaci se k puku na pravém kruhu dostal TROY BROUWER, jenž přesnou střelou překonal Varlamova a prosadil se poprvé od čtvrtého ledna. Asistence: Matt Stajan a TJ Brodie.
    42:39 Troy BROUWER - 4:1
     
    43:28
    Tkachukovo nahození z rohu kluziště nedokázal v předbrankovém prostoru nikdo tečovat, tlak Gulutzanovy party ale ještě přetrvává.
     
    44:23
    Po souvislém tlaku Calgarských se puku ujal Gabriel Landeskog, jenž nyní uklidňuje hru a oba týmy mohou vystřídat.
     
    45:16
    Nieto upadl u mantinelu, načež sice Samuel Girard ještě udržel puk v útočném pásmu, Monahan jej ale nakonec vytlačil za modrou čáru.
     
    46:15
    Po Brouwerově trefě se hra výrazně uklidnila, ani jednomu týmu se nedaří dostat se k souvislé kombinaci a oba gólmani jsou prakticky bez práce.
     
    46:51
    Po trmě-vrmě ve středním pásmu Barrie zavezl kotouč do útočného pásma, ani tentokrát se ale Avs nedostali ke střele a na opačnou stranu může vyrazit Matt Stajan.
     
    48:11
    Mikko Rantanen se ve středním pásmu zmocnil odraženého kotouče, jeho následná rozehrávka ale skončila jen na zakázaném uvolnění.
     
    49:05
    Coloradská svatyně byla vychýlena ze své pozice, hra je přerušena a následovat bude komerční přestávka.
     
    50:19
    Zdá se, že je rozhodnuto. Na žádný závěrečný tlak Avalanche to nevypadá, domácí si s přehledem kontrolují pohodlný náskok a Jon Gillies je ve třetí třetině prakticky bez práce.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:15
    Po delší době byla hra přerušena, načež hlasatel ve Scotiabank Saddledome ohlásil další komerční brejk.
     
    52:33
    Johnny Gaudreau ujel sám na Varlamova, svůj bekhendový blafák ale nedotáhl do úspěšného konce!
     
    53:30
    Právě Gaudreau byl nyní zahákován Duncanem Siemensem (COL), Flames si tak zahrají ještě jednu přesilovou hru.
     
    53:55
    Monahanovu ránu z mezikruží Semjon Varlamov dokázal zneškodnit, nicméně Flames i nadále pokračují v kombinaci v útočném pásmu.
     
    54:46
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí využívají další přesilovou hru a o jejich vítězství je definitivně rozhodnuto. Brodie obětavě udržel puk v útočném pásmu a posunul ho na volného MIKAELA BACKLUNDA, který si následně narazil puk s Brouwerem a přesnou střelou z voleje nedal Varlamovovi šanci. Asistence: Troy Brouwer a TJ Brodie.
    54:46 Mikael BACKLUND - 5:1
     
    55:49
    Nepovedená rozehrávka Flames skončila na zakázaném uvolnění, po delší době se bude vhazovat před Jonem Gilliesem.
     
    56:13
    Po hromadné strkanici u hrazení vyfasovali shodné tresty za hrubost Andrew Mangiapane (CGY), Garnett Hathaway (CGY) a Duncan Siemens (COL). Poslední jmenovaný navíc dostal navrch desetiminutový osobní trest za nesportovní chování.
     
    57:10
    Sean Monahan se zmocnil odraženého kotouče na útočné modré a poté posunul puk na Bennetta, jehož střelu z pravého kruhu však Varlamov bez potíží vyrazil.
     
    58:03
    Flames minimálně minutu drželi puk v útočném pásmu a nakonec z toho byla střela od modré z hokejky Giordana, se kterou si ale coloradský gólman dokázal poradit.
     
    59:02
    Jon Gillies si připsal ještě jeden zákrok po střele Barrieho od modré, to už se nám rozběhla poslední minuta třetí třetiny a troufám si říct, že i celého zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    Zprvu vyrovnané utkání mezi Calgary a Coloradem se nakonec změnilo ve zcela jednoznačnou záležitost. Nathan MacKinnon sice v první třetině dostal Avs zpět do hry šťastným gólem na 1:2, poté se už ale trefovali jen domácí a nakonec dokráčeli k jasné výhře 5:1, k čemuž jednou trefou přispěl už po 18 sekundách zápasu Michael Frolík. Avs se tak nedokázali bodově dotáhnout na svého konkurenta v boji o play-off, náskok Flames na Colorado se naopak zvýšil na 4 body.
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

    1. Mikael Backlund (CGY): 1+2
    2. Michael Frolík (CGY): 1+0
    3. Matthew Tkachuk (CGY): 0+2
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Michael Frolík (CGY): 1+0, +1, 1 střela, čas na ledě 17:05
    David Rittich (CGY): do utkání nezasáhl
     
    To je z mé strany vše, brzy na počtenou! (00:37:40)

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 1. Frolík (Backlund), 8. Giordano (Backlund, Tkachuk), 31. Monahan (Stone, Tkachuk), 43. Brouwer (Stajan, Brodie), 55. Backlund (Brouwer, Brodie) – 17. MacKinnon (Barrie, Siemens)


    Calgary Flames: Gillies (Rittich) – Giordano, D. Hamilton, Brodie, Hamonic, Kulak, Stone – J. Gaudreau, Monahan, S. Bennett – Tkachuk, Backlund, Frolík – Jankowski, Hathaway, Mangiapane – Brouwer, Stajan, Lazar.
    Colorado Avalanche: Varlamov (Hammond) – Zadorov, Barrie, Nemeth, Girard, Siemens, Warsofsky – Landeskog, MacKinnon, Rantanen – Nieto, Söderberg, Comeau – C. Wilson, Kerfoot, Compher – G. Bourque, Jost, Toninato.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Lee – Barton, Gibbons
    thejrc.org