NY Rangers – Minnesota 1:4 (kon.) | Carolina – Pittsburgh 1:6 (kon.) | St. Louis – Winnipeg 0:4 (kon.)
Chicago – San Jose 3:1 (kon.) | Vegas – Vancouver 6:3 (kon.) | Ottawa – Philadelphia 3:5 (kon.)
Calgary – Colorado 5:1 (kon.)
konec
Calgary Flames
5:1 (2:1, 1:0, 2:0)
Colorado Avalanche
Sobota 24.02.2018, 22:05 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:13
    Po hromadné strkanici u hrazení vyfasovali shodné tresty za hrubost Andrew Mangiapane (CGY), Garnett Hathaway (CGY) a Duncan Siemens (COL). Poslední jmenovaný navíc dostal navrch desetiminutový osobní trest za nesportovní chování.
    54:46 Mikael BACKLUND - 5:1
     
    54:46
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí využívají další přesilovou hru a o jejich vítězství je definitivně rozhodnuto. Brodie obětavě udržel puk v útočném pásmu a posunul ho na volného MIKAELA BACKLUNDA, který si následně narazil puk s Brouwerem a přesnou střelou z voleje nedal Varlamovovi šanci. Asistence: Troy Brouwer a TJ Brodie.
     
    53:30
    Právě Gaudreau byl nyní zahákován Duncanem Siemensem (COL), Flames si tak zahrají ještě jednu přesilovou hru.
     
    52:33
    Johnny Gaudreau ujel sám na Varlamova, svůj bekhendový blafák ale nedotáhl do úspěšného konce!
    42:39 Troy BROUWER - 4:1
     
    42:39
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames udělali další mílový krok k vítězství. Domácí se usadili v útočném pásmu a po jejich pohledné kombinaci se k puku na pravém kruhu dostal TROY BROUWER, jenž přesnou střelou překonal Varlamova a prosadil se poprvé od čtvrtého ledna. Asistence: Matt Stajan a TJ Brodie.
     
    36:51
    Zadorov (COL) u hrazení naprosto zbytečně krosčekoval Hathawaye, za což mu sudí vyměřili dvouminutový trest. Garnet Hathaway (CGY) se ale poté začal se Zadorovem postrkovat, a tak ještě oba dostali dvě minuty za hrubost. Následovat bude přesilovka Flames.
    30:50 Sean MONAHAN - 3:1
     
    30:50
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames potvrzují skvělou aktuální přesilovkovou fazonu a v početní výhodě se prosazují už v šestém zápase v řadě! Stone vypálil od modré a SEAN MONAHAN kotouč šikovně usměrnil za Varlamovova záda. Asistence: Mark Stone a Matthew Tkachuk.
     
    30:15
    Giordano vypálil od modré a jeho střela hned dvakrát změnila směr, načež kotouč prosvištěl těsně vedle levé tyče!
     
    29:16
    Zadorov (COL) teď ale u mantinelu podrazil Gaudreaua, Avalanche tak půjdou do čtyř.
     
    27:38
    A další šance Avs. Carl Söderberg šikovnou zadovkou poslal puk do předbrankového prostoru, kam si sjel J. T. Compher a Gillies měl co dělat, aby puk nepustil za svá záda.
     
    27:26
    Teď měli domácí setsakramentské štěstí, dělovka Nathana MacKinnona ze skvělé palebné pozice orazítkovala břevno domácí svatyně!
     
    26:14
    Coloradští měli dlouho ponechanou výhodu, ta ale po zblokované střele Patrika Nemetha končí. Na trestnou lavici už za hákování Josta míří Brett Kulak (CGY).
    16:24 Nathan MACKINNON - 2:1
     
    16:24
    Colorado právě vstřelilo branku!
    To jsou věci, Avs se vrací do hry díky kurióznímu gólu! NATHAN MACKINNON to zkusil ze středního pásma a po jeho střele puk orazítkoval pravou tyč, načež se od nicnetušícího Gilliese odrazil za brankovou čáru. Asistence: Tyson Barrie a Duncan Siemens.
     
    12:33
    Teď se Gaudreau tváří v tvář coloradskému brankáři ještě pokusil vyšperkovat celou akci přihrávkou na Seana Monahana, toho ale zradilo zpracování!
    07:24 Mark GIORDANO - 2:0
     
    07:24
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Svěřenci Glena Gulutzana se vydali do rychlého protiútoku a je z toho jejich druhý gól v utkání. Tkachuk na sebe navázal pozornost u levého hrazení a poté chytře přenechal puk volnému Backlundovi, který nabil na střelu z druhé vlny si najíždějícímu MARKU GIORDANOVI a domácí kapitán ranou z voleje propálil Varlamova! Asistence: Mikael Backlund a Matthew Tkachuk.
     
    05:09
    Tyson Barrie měl na hokejce úvodní gól, jeho střelu z pravého kruhu ale přesouvající se Gillies výtečně vyrazil betonem!
    00:18 Michael FROLÍK - 1:0
     
    00:18
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo rychlé, kanadský celek se po osmnácti sekundách zápasu dostává do vedení! Ihned po úvodním buly domácí nahodili puk do rohu klužiště, kde ho Backlund vybojoval pro MICHAELA FROLÍKA, jehož následná nenápadná střela z otočky propadla Varlamovovi do sítě! Asistence: Mikael Backlund.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 1. Frolík (Backlund), 8. Giordano (Backlund, Tkachuk), 31. Monahan (Stone, Tkachuk), 43. Brouwer (Stajan, Brodie), 55. Backlund (Brouwer, Brodie) – 17. MacKinnon (Barrie, Siemens)


    Calgary Flames: Gillies (Rittich) – Giordano, D. Hamilton, Brodie, Hamonic, Kulak, Stone – J. Gaudreau, Monahan, S. Bennett – Tkachuk, Backlund, Frolík – Jankowski, Hathaway, Mangiapane – Brouwer, Stajan, Lazar.
    Colorado Avalanche: Varlamov (Hammond) – Zadorov, Barrie, Nemeth, Girard, Siemens, Warsofsky – Landeskog, MacKinnon, Rantanen – Nieto, Söderberg, Comeau – C. Wilson, Kerfoot, Compher – G. Bourque, Jost, Toninato.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Lee – Barton, Gibbons
    thejrc.org