Česko – Kanada 4:6 (kon.)
konec
Česko
4:6 (1:3, 0:0, 3:3)
Kanada
Sobota 24.02.2018, 13:10 • Gangneung Hockey Centre • Olympijské hry - muži • Utkání o bronz
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Z mé strany je to z utkání o bronz všechno. Přeji pěkný zbytek dne. (15:52:28)
     
    Utkání o bronz rozhodně nenudilo, nabídlo deset branek, ale bohužel skončilo vítězstvím Kanaďanů 6:4 nad českým týmem. Češi měli dobrý vstup do utkání. Byli aktivní a vytvářeli si šance. Jenže pak jako první inkasovali, když se šťastnou tečí v přesilovce prosadil Andrew Ebbett. Následně padly další dvě branky ve velmi rychlém sledu. Nejprve vyrovnal Růžička, ale hned poté vrátil Kanadě vedení Kelly. Ještě do první přestávky vedla Kanada 3:1, když se prosadil Roy. Ve třetí třetině gól nepadl a ve třetí třetině pak kanadský náskok zvýraznil na 4:1 svým druhým gólem v zápase Ebbett. Pak dostal Čechy do kontaktu Jan Kovář, který snížil na 2:4, jenže ve 49. minutě už to bylo po gólu Kellyho 5:2 pro Kanadu. Následně se už Češi radovali se snížení na 3:5, avšak Eratův gól kvůli Zohornově bránění brankáři v zákroku neplatil. Pak to vypadalo, že je rozhodnuto, když na 6:2 navýšil Wolski. Češi se však nevzdali a dokázali zásluhou dvou Červenkových branek snížit na 4:6. V závěru to ještě český tým zkoušel i bez brankáře v šesti hráčích, ale vyrovnat už nedokázal.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Ještě to zkoušel Mozík, ale Kevin Poulin si dal pozor a puk vyrazil.
     
    59:54
    Kanaďané už ví, že dnes vyhrají a budou mít bronz. Už se pomalu na střídačce začínají radovat. Píská se ještě jedno jejich zakázané uvolněni, ale Češi to už nestihnou.
     
    59:37
    Mozík pálil od modré čáry, ale bohužel přestřelil kanadskou branku.
     
    59:24
    Znovu Kanada jen vyhodila puk a je to další zakázané uvolnění. Češi potřebují vyhrát vhazování, aby si mohli vytvořit šanci.
     
    59:19
    Mozík od modré čáry nahodil kotouč na branku. Na Poulina sice neprošel, ale vznikly před kanadskou brankou velké zmatky. Kanaďané se snažili zalehnout puk a nakonec rozhodčí zapískali, když kanadský brankář ztratil masku.
     
    59:09
    Kanaďané vyhodili puk a je to zakázané uvolnění.
     
    58:59
    Češi vyhráli buly v útočném pásmu. Francouz zůstává na střídačce.
     
    58:59
    Josef Jandač si bere oddechový čas.
     
    58:30
    Češi jsou v útočném pásmu a znovu to zkouší v šesti!
    57:55 Roman ČERVENKA - 4:6
     
    57:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi měli obrovský tlak a stříleli jednu ránu za druhou na branku Kanady. Mozík trefil tyč, pak mu další rána nevyšla. Pak se rozhlédl Polášek a přihrál na pravou stranu na volného ROMANA ČERVENKU. Ten trefil odkrytou branku a dal ještě Čechům naději. Asistence: Adam Polášek, Tomáš Mertl.
     
    57:50
    Další Mozíkova rána a tentokrát do tyče!
     
    57:37
    Mozíkova střela byla tečovaná, ale Poulin si dokázal poradit.
     
    57:05
    Češi vyhráli vhazování a zkouší to v šesti proti čtyřem! Pavel Francouz je na střídačce.
     
    56:55
    Vyloučení v týmu Kanada (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    56:26
    Tentokrát videorozhodčí rozhodli ve prospěch českého týmu. Červenkovo snížení platí! Je to 3:6.
     
    56:26
    Ale i tentokrát může být ještě všechno jinak, protože Červenka možná puk zasáhl svou hokejkou nad úrovní horní tyčky. Znovu je v akci videorozhodčí.
    56:26 Roman ČERVENKA - 3:6
     
    56:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým znovu snižuje a opět prohrává o tři branky. ROMAN ČERVENKA byl přesně tam kde měl stát. U levé tyčky sledoval předchozí Nakládalovu střelu, kterou pak dorazil šikovně ze vzduchu za brankovou čáru. Asistence: Jakub Nakládal, Tomáš Mertl.
    55:23 Wojtek WOLSKI - 2:6
     
    55:23
    Kanada právě vstřelila branku!
    Vypadá to, že už je definitivně rozhodnuto. Kanaďané ujížděli do přečíslení tři na dva. Francouz dokázal předvést fantastický zákrok vyrážečkou a pomohla mu také tyčka. Ale na třetí dorážku WOJTEKA WOLSKIHO už neměl bohužel nárok. Asistence: Quinton Howden.
     
    54:29
    Nakládal poslal kotouč do rohu, kde ho dokázali Češi vybojovat. Pak měl puk na modré čáře Erat, ale přes kanadské bránící hráče vystřelit nedokázal.
     
    53:32
    Červenka vypálil od levého mantinelu, ale tato střela nemohla Kevina Poulina překonat.
     
    53:26
    Čechům se nyní nedaří založit kloudnou akci. Kanaďané jsou spokojení s tím, že se brání a případně vyrážejí do protiútoků.
     
    52:42
    Kundrátek z pravé strany hledal svého spoluhráče najíždějícího mezi kruhy. Jenže jeho hokejku ten pas těsně minul.
     
    51:51
    U puku byl v rohu útočného pásma jako první Mertl. Pak mu ještě pomáhal Růžička, ale k puku se dostali Kanaďané.
    50:49 Neuznaný Eratův gól.
     
    50:49
    Gól neplatí, Češi dál prohrávají 2:5.
     
    50:49
    Snížení českého týmu ale ještě není vůbec jisté. Kanaďané reklamují nedovolené bránění brankáři a rozhodčí už volají svému kolegovi u videa. Byl to Tomáš Zohorna, který stál na hranici brankovišti a střetl se s brankářem Poulinem.
     
    50:49
    K Eratovi se odrazil kotouč a kapitán českého mužstva ho bez rozmýšlení napálil z vrcholku kruhů na branku. A po cinknutí o tyčku skončil puk v kanadské brance!
    49:37 Chris KELLY - 2:5
     
    49:37
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanadský kapitán CHRIS KELLY střílí svůj druhý gól v tomto zápase a navyšuje náskok svého týmu už na 5:2. Kelly dostal kotouč od Klinkhammer do prostoru mezi kruhy, kde měl dost prostoru na to aby zamířil a trefil se naprosto přesně. Poslal kotouč o tyč do sítě, Francouz na jeho rychlou ránu nedokázal zareagovat. Asistence: Rob Klinkhammer.
     
    49:17
    Kubalík hned po průjezdu modré čáry nahodil puk na kanadskou branku. Poulin měl menší problémy, ale ten skákavý puk nakonec zkrotil.
    Jan Kovář ještě vykřesal jiskru naděje.

     
    48:40
    Kanaďané se rozhodli nic nevymýšlet a vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    48:20
    Zohorna vyhrál vhazování a od modré tak mohl pálit Jakub Nakládal. Jeho ránu Kevin Poulin vyrazil, ale jen znovu na hokejky českých hráčů.
     
    47:10
    Po další české střele musel brankář Kevin Poulin zasahovat a zvládl to. Pak se střetl s Eratem a rozhodčí odpískali postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    46:50
    Znovu střílel Jan Kováře, ale tentokrát netrefil branku.
    46:36 Jan KOVÁŘ - 2:4
     
    46:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi dávají gól a snižují na 2:4! Česko mělo hrát přesilovku a byla mu ponechána výhoda. Dlouho trvalo českému týmu, než se propracoval do útočného pásma. Nakonec se o odvážný průnik pokusil Horák. Puk sice ztratil, ale nešel si ho ještě JAN KOVÁŘ, který pohotovou ranou překonal Poulina. Asistence: Roman Horák, Michal Řepík.
    45:50 Andrew EBBETT - 1:4
     
    45:50
    Kanada právě vstřelila branku!
    Když už to vypadalo, že se Češi nadechují k náporu, tak Kanada z ojedinělé šance dává gól. Z pravé strany nahodil kotouč před branku Kozun a naprosto přesně trefil nastavenou hůl ANDREWA EBBETTA. Od té se puk odrazil za Francouzova záda a Češi už prohrávají 1:4. Asistence: Brandon Kozun, Cody Goloubef.
     
    44:41
    Růžička viděl, že před brankou Kanady je rušno, tak tam od modré čáry směřoval své nahození. To ale nakonec na branku Kanady vůbec neprošlo.
     
    44:17
    Kevin Poulin se teď musel činit, protože před ním nepříjemně tečoval kotouč český útočník Dominik Kubalík. Kanadský brankář ale udržel dvoubrankový náskok svého týmu.
     
    43:45
    Kundrátek si stáhl ze vzduchu kotouč na svou hokejku. Pak nahodil puk do útočného pásma, ale ten byl nějakou tečí zpomalený a nakonec je to ofsajd.
     
    43:14
    Češi ale neuspěli na vhazování a museli zase rychle zpátky. Nakonec tu situaci zachránil Francouz, který vyjel z branky a u puku byl dřív než Maxim Lapierre.
     
    43:01
    Hra je přerušena, protože se Kanadě nepodařilo založit útok a píská se zakázané uvolnění.
     
    42:11
    Rob Klinkhammer se natlačil i s pukem před českou branku. Pavel Francouz ale znovu zachoval ledový klid a puk má pod kontrolou.
     
    41:24
    Kundrátkovo nahození od modré čáry hodně vystrašilo Poulina, který nevěděl, kde skončil ten puk. Měl ale štěstí, protože nakonec netrefil jeho branku.
     
    40:30
    U zadního mantinelu Češi vybojovali puk a mohli rozjet útočnou akci. Jenže Kovář ztratil puk, a tak mohl z pravého kruhu pálit tvrdě Maxim Lapierre. Ztroskotal ale na Pavlu Francouzovi.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 14:47.
     
    Druhá třetina utkání o bronz už je také za námi a skóre se oproti první části zápasu nezměnilo. Češi tedy stále ztrácí na Kanadu dvě branky, prohrávají 1:3. Kanada byla v této části zápasu lepším týmem a vytvořila si několik velkých šancí. Nejvíce český tým podržel Pavel Francouz, který vychytal samostatné úniky Andrewa Ebbetta a v samotném závěru třetiny ještě René Bourquea.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:34 V závěru druhé třetiny podržel národní mužstvo Pavel Francouz, jenž vychytal nájezd Bourquea a udržel naděje českého týmu.
     
    39:34
    René Bourque unikal české obraně. Kundrátek alespoň dokázal tomuto útočníkovi znepříjemnit jeho střelu, když už ho nedokázal obrat o puk. A ten nakonec skončil ve Francouzově lapačce.
     
    39:29
    Červenka přihrál na modrou na Kundrátka. Jeho střela však byla zablokovaná a dopředu mohou jít Kanaďané.
     
    38:45
    Eric O'Dell trefil tělem Růžičku a tím zastavil českou rozehrávku ve středním pásmu.
     
    38:29
    Od levého hrazení vypálil obránce Vojtěch Mozík. Puk dokázal tečovat Kovář, ale stejně kotouč skončil jen na betonu kanadského brankáře Poulina.
     
    37:52
    Kovář dobře napadal rozehrávku Kanaďanů a posílal přihrávku před branku na Erata. Ten se ale k tomu puku nakonec nedostal.
     
    36:40
    Skvělý Pavel Francouz podržel český tým, když dokázal vychytat Andrewa Ebbetta, který na něj najížděl z levé strany úplně sám.
     
    36:12
    Horák na modré čáře ztratil puk a dopředu se tak mohl hnát Maxim Lapierre. Jeho zakončení z pravé strany Francouz vychytal.
     
    35:45
    Další akci českého týmu zastavil ofsajd.
     
    35:33
    A znovu Kanada vyhodila puk. Obě mužstva posílají na led čerstvé síly.
     
    35:01
    Jenže našim hráčům se bohužel nedaří usadit se v útočné třetině a Kanaďané se celkem bez problému brání.
     
    34:33
    Češi mají dobrou šanci s utkáním něco udělat, po držení Dereka Roye budou hrát přesilovku.
     
    34:33
    Tomáš Zohorna se snažil ze všech sil kotouč z blízka dorazit za Poulina. Před kanadskou brankou byly velké zmatky, ale rozhodčí nakonec možná trochu předčasně přerušili hru.
     
    33:50
    Ještě se ale Kanada dostala ke střele. Od modré vypálil tvrdě obránce Maxim Noreau a Francouz puk vyrazil.
     
    33:39
    Kanaďané měli náznak přečíslení tři na dva, ale zkazili si ho sami špatnou přihrávkou.
     
    32:55
    Češi mají znovu problémy s rozehrávkou. Kanaďané dobře napadají a nedovolují Čechům opustit obranné pásmo.
     
    31:52
    Kolářovo nahození od modré čáry se snažil tečovat před brankou zaparkovaný Kovář, ale nepovedlo se mu to tak, aby měl Kevin Poulin nějaké větší starosti.
     
    31:30
    Eric O'Dell předvedl šikovnost na kotouči. Rychle se vytočil před branku a vypálil na Pavla Francouze. Ten měl ale prostor u své pravé tyče dobře pokrytý.
     
    30:29
    Charles Genoway vystřelil od modré. Francouz na jeho ránu viděl a jen lehce poslal svým betonem puk do rohu.
     
    30:01
    Češi vyhazují kotouč a Erat už naskakuje zpět do hry.
     
    29:25
    Brandon Kozun se snažil z mezikruží tečovat střílenou přihrávku, což mu sice vyšlo, ale Francouze nepřekonal.
     
    28:35
    České reprezentaci se povedlo vyhodit kotouč.
     
    28:19
    Znovu měl Francouz hodně práce, protože kotouč před ním tečoval René Bourque a pak ještě dorážel Maxim Noreau.
     
    28:02
    Vyloučení v týmu Česko (Martin Erat – 2 min., sekání).
     
    27:50
    Z brejku totiž pálil Christian Thomas. Pavel Francouz si však připsal jistý zákrok, puk vyrazil.
     
    27:37
    Němec opět pálil od modré čáry, ale trefil prvního clonícího hráče a Češi musí rychle do obrany.
     
    27:32
    O první zajímavější šanci Česka se postaral svým nahozením na branku Ondřej Němec. Pak se naši hráči snažili kotouč dorazit za Poulina, což jim ovšem nevyšlo.
     
    27:05
    Češi se znovu dostali do útočného pásma jen na malou chvilku a puk jim utekl do střední třetiny. Založení útoku vázne ve druhé třetině.
     
    26:45
    Češi se pokusili prosmýknout do útočného pásma podél pravého hrazení. Ale nepovedl se jim přechod za modrou, protože jim byl odpískán ofsajd.
     
    25:51
    Kanaďané jsou zatím ve druhé třetině lepší a nedávají Čechům vůbec šanci zaútočit. Až nyní se nepřesnou střelou sami vyhnali z útočného pásma.
     
    24:56
    Andrew Ebbett znovu zlobil české obránce před Francouzovou brankou, ale tentokrát kotouč nedokázal tečovat.
     
    24:25
    Mason Raymond objel českou branku a pak poslal kotouč zadovkou na slepo zpět do rohu. Tam nakonec Češi vybojovali puk, ale pak vyhodili jen na zakázané uvolnění.
     
    23:25
    Horák nahodil puk za branku Kanady, a tam už kotouč Čeči nedokázali vybojovat. V osobních soubojích je dnes Kanada lepší.
     
    22:20
    Jordánovi také nevyšla rozehrávka. Trefil jen Roba Klinkhammera a ten hned vrátil nahozením puk do českého obranného pásma.
     
    21:27
    Červenkovi se na obranné čáře nepovedla rozehrávka a k puku se dostal Christian Thomas. Naštěstí však nedokázal vystřelit.
     
    20:33
    Eric O'Dell nepříjemně bekhendem zakončoval z předbrankového prostoru. Francouz dokázal puk vyrazit betonem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 14:00.
    Národní tým prohrává po úvodní třetině o dvě branky. Stále má ale dvě další k tomu, aby s utkáním něco udělal.

     
    První třetina je u konce, Češi po ní prohrávají s Kanadou v utkání o bronz 1:3. Češi měli dobrý nástup do zápasu a byli prvních pár minut lepším týmem. To však platilo jen do první kanadské přesilovky, kterou využil šťastnou tečí Andrew Ebbett. Češi sice za 16 sekund vyrovnali zásluhou pohotové dorážky Martina Růžičky, ale o dalších 15 sekund později už Kanaďané znovu vedli. Tentokrát kotouč poslal za Francouzova záda šikovnou tečí Chris Kelly. Češi poté hráli přesilovku, ale i přes několik dobrých střel hlavně od Martina Růžičky nedokázali Poulina v kanadské brance překonat. V 16. minutě pak přišla ještě jeden kanadský gól. Před branku si sjel volný Derek Roy a zakončil kanadský brejk střelou mezi Francouzovy betony.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:21
    Mason Raymond se dostal po Mozíkově chybě ke střele z mezikruží. Jeho ránu zápěstím dokázal Pavel Francouz chytit a tím si může zvednout sebevědomí.Pak ještě docela nesportovně Francouze po odpískání atakoval jeden z Kanaďanů.
     
    19:06
    Jan Kolář byl u puku v obranném pásmu za červenou čarou jako první, takže je to zakázané uvolnění Kanady.
     
    18:52
    Až po chvíli se Kanaďanům povedlo dostat kotouč do středního pásma. Následně se Češi chtěli hned vrátit zpět do útočného pásma, ale byl jim odpískán ofsajd.
     
    18:36
    Lee dokázal alespoň na chvilku zastavit český útok, když nedovolil vystřelit Lukáši Radilovi.
     
    17:40
    Mertl zavezl kotouč do rohu útočného pásma a tam byl tvrdě atakován. Tím se mu zlomila hokejka a když ho chtěli Češi oslovit přihrávkou, logicky neměl co nabídnout.
     
    16:56
    Erat se snažil v pádu poslat kotouč na Červenku před brankou. To mu ale nevyšlo, puk na českého útočníka nedostal.
    15:57 Derek ROY - 1:3
     
    15:57
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané znovu udeřili, tentokrát z rychlého brejku. DEREK ROY dostal od Kozuna puk před branku, kde byl volný, protože ho nestíhal dojet Jakub Nakládal. A pak už jen zasunul kotouč přesně mezi Francouzovy betony a mohl se začít radovat. Asistence: Brandon Kozun, René Bourque.
     
    15:43
    Mertl sice nestihl dlouhý kotouč před kanadskou branku, ale pak se ještě na chvíli dostal k puku. Až pak mu puk Kanaďané sebrali.
     
    15:00
    Kevin Poulin po českém nahození drží puk ve své moci a nerozehrává ho. Takže Češi získali vhazování v útočném pásmu.
     
    14:53
    Erat se dostal k volnému puku za modrou čarou, ale nemůže pokračovat ve hře, protože je to ofsajd.
     
    13:48
    Po dalším Růžičkově nahozením na branku vznikly zmatky před kanadskou brankou. Jan Kovář se snažil ze všech sil puk dorazit do branky, ale nepovedlo se mu to, stejně jako žádnému z jeho spoluhráčů. A rozhodčí vykázali hru do středního pásma.
     
    13:42
    Kanada v plném počtu.
     
    13:28
    A další Růžičkova bomba na branku z hranice levého kruhu. Poulin zasáhl betonem.
     
    13:20
    Martin Růžička pokračuje ve své pilné střelbě na bránu. Tentokrát dostal nebito na levý kruh. Poulin puk vyrazil před sebe a měl pak ještě práci s Horákovou dorážkou. Ale zvládl to.
     
    12:50
    Kanaďané se dokázali osvobodit a vyhodili kotouč co nejdál od své branky.
     
    11:42
    Vyloučení v týmu Kanada (Cody Goloubef – 2 min., podražení).
     
    11:18
    Kubalík z pravého křídla našel hezky mezi kruhy Martina Růžičku. Ten znovu hezky vypálil, ale svůj druhý gól v tomto zápase nedal.
     
    10:29
    Kovář hned po vhazování pohotově vypálil z levé strany, ale po dlouhé době jsme viděli úspěšný zákrok brankáře. Předvedl ho Kevin Poulin.
    09:28 Chris KELLY - 1:2
     
    09:28
    Kanada právě vstřelila branku!
    Přestřelka pokračuje a tentokrát jsou to Kanaďané, kteří se radují z gólu. Od modré čáry vystřelil Goloubef a kotouč ve vzduchu šikovně tečoval pro Francouze nechytatelně CHRIS KELLY. Asistence: Cody Goloubef, Rob Klinkhammer.
    09:15 Martin RŮŽIČKA - 1:1
     
    09:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Tak to je bleskové srovnání českého týmu! Z pravé strany vypálil MARTIN RŮŽIČKA a kotouč Poulin vyrazil puk k Červenkovi. Tomu sice dorážka ideálně nevyšla, ale k puku se dostal před brankou Růžička a na dlouhou hůl ho dorazil do branky. Asistence: Roman Červenka.
    08:57 Andrew EBBETT - 0:1
     
    08:57
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada využívá první přesilovou hru a otevírá skóre tohoto utkání. Z levého kruhu vypálil Robinson a v souboji před brankou byli Kolář s ANDREWEM EBBETTEM. A právě od Ebbettovy brusle se puk nešťastně odrazil za Francouze. Asistence: Mat Robinson, Marc-Andre Gragnani.
     
    08:18
    Francouz si připsal první dva ostré zákroky. Hlavně teč Reného Bourqua byla dost nepříjemná.
     
    08:00
    Češi znovu vyhodili a dokonce stihla kompletně česká čtveřice vystřídat.
     
    07:25
    Kanada sice vyhrála vhazování, ale pak pokazila přihrávku. Koukal okamžitě vyhodil puk až k brance Kevina Poulina.
     
    07:21
    Vyloučení v týmu Česko (Martin Růžička – 2 min., hákování).
     
    07:04
    Češi vyhráli vhazování a Nakládal poslal kotouč na Poláška. Jeho střela byla prudká, ale Poulina nepřekonala.
     
    06:58
    Po hodně dlouhé době se přerušuje hra. Píská se zakázané uvolnění Kanady, která tak nebude moci vystřídat a vhazovat se bude před Poulinem.
     
    06:28
    Rob Klinkhammer z prvé strany z velkého úhlu nastřelil kotouč na Francouze. Ten si bez větších problémů porazil a puk poslal dál.
     
    05:45
    Češi pokračují v dobré aktivitě a nepouští Kanadu z jejího obranného pásma. Znovu střílel Polášek, ale tentokrát mimo.
     
    05:22
    Adam Polášek vystřelil svižnou ránu od levého hrazení. Kevin Poulin se ale nenechal překvapit.
     
    04:47
    Jan Kolář zvládl tlak Kanaďanů za českou brankou a dokázal rozehrát. Pak se sice na chvíli k puku Kanada dostala, ale znovu to bylo bez střely na branku.
     
    04:07
    Růžička se snažil přihrávat před branku, ale jeho pas byl sražený a žádného hráče v červeném dresu nenašel.
     
    03:26
    Z pravé strany pálil Kovář a Kevin Poulin si připsal první zákrok zápasu. Pak ještě od modré střílel Kubalík, ale trefil jen Erata.
     
    03:02
    Kanaďané toho zatím moc nepředvedli, Francouz zůstává v podstatě bez práce. Česká reprezentace zahajuje další akci.
     
    02:26
    Christian Thomas se dostal i s pukem do útočného pásma, než ale stihl vystřelit, čeští obránci mu vypíchli puk.
     
    01:54
    Zohorna našel dlouhou přihrávkou na útočnou modrou čáru Koukala. Ten ale nedokázal hned kotouč zkrotit a proto nemohl vystřelit.
     
    01:35
    Kotouč vypadl ze hřiště, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    01:28
    Roman Červenka se otočil v rohu kluziště a nahrál kotouč na modrou čáru obránci Michalu Jordánovi. Ten vystřelil, ale branku, kterou dnes střeží Kevin Poulin, netrefil.
     
    00:50
    Kanaďané to zkusili nahozením do útočného pásma. Ale Francouz v pohodě ztlumil puk a Češi mohou zahájit protiakci.
     
    00:21
    Češi vyhráli vhazování a podnikli první výpad do útočného pásma. Ale Kanaďané se ubránili a dostali hru do středního pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči už se staví na úvodní vhazování.
     
    Od úvodního buly tohoto utkání o bronzové medaile mezi Českem a Kanadou už zbývá jen několik desítek sekund.
     
    Hráči obou mužstev už naskakují na ledovou plochu. Český tým bude hrát v červených dresech. Kanada bude hrát ve své bílé variantě.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Francouz (Furch) – Polášek, Nakládal, J. Kolář (A), Mozík, Jordán, Kundrátek, O. Němec – D. Kubalík, Jan Kovář (A), M. Erat (C) – Červenka, Martin Růžička, Mertl – Koukal, Radil, T. Zohorna – Birner, Horák, Řepík – Vondrka.

    Kanada: Poulin (Peters) – Lee, M. Robinson, Ch. Genoway, Noreau, Gragnani, Goloubef, Stollery – Raymond, O'Dell, Lapierre – Roy, Kozun, R. Bourque (A) – Wolski, Ebbett (A), Thomas – Kelly (C), Klinkhammer, Q. Howden – Vey.

    Rozhodčí: Mayer (USA), Olenin (RUS) – McIntyre (USA), Otmachov (RUS).
    Kabina národního týmu je připravena.

     
    Vzájemný zápas

    Česko a Kanada byli nalosování do stejné základní skupiny, takže v utkání o bronz půjde vlastně trochu i o odvetu. Ve druhém zápase základní skupiny tyto dva týmy sehrály velmi dramatický zápas. Kanaďané šli v 2. minutě do vedení zásluhou Masona Raymonda, o čtyři minuty už ale bylo vyrovnáno, když se prosadil Kubalík. Jenže ještě jedna branka do konce první třetina padal a vstřelil ji Boruque. Češi však měli velmi dobrý vstup do druhé třetiny, už po 25 sekundách vyrovnal Michal Jordán. Od té doby už diváci v tomto utkání branku neviděli a ani prodloužení nerozhodlo. A tak se dostaly ke slovu samostatné nájezdy. Ve druhé sérii nájezd proměnili Wolski a Koukal. Ve třetí sérii už skóroval pouze Kovář a protože Francouz už z žádného dalšího nájezdu neinkasoval, z bonusového bodu se radovali Češi.

    Kanada – Česko 2:3 sam. máj.
    Branky a nahrávky: 2. Raymond (Vey, Gragnani), 14. R. Bourque (Noreau, Brulé) – 7. D. Kubalík, 21. Jordán (Birner, Horák), rozh. náj. Jan Kovář

    Kanada: Scrivens (Poulin) – Lee (A), M. Robinson, Ch. Genoway, Noreau, Gragnani, Goloubef, Elliott – R. Bourque (A), Brulé, Roy – Raymond, Kelly (C), Thomas – Wolski, Ebbett (A), Kozun – Klinkhammer, O'Dell, Lapierre – Vey. Trenér: Willie Desjardins.

    Česko: Francouz (Furch) – Polášek, Nakládal, J. Kolář (A), Mozík, Jordán, Kundrátek, O. Němec – D. Kubalík (A), Jan Kovář (C), M. Erat – Červenka, Mertl, Martin Růžička – Sekáč, Koukal, Radil – Birner, Horák, Řepík – T. Zohorna. Trenér: Josef Jandač.
     
    Kanada

    Síla kanadského týmu se před turnajem velmi těžko odhadovala, protože se reprezentace javorového listu musela obejít bez všech svých hvězd, které hrají NHL. Svůj tým tak složila z hráčů z Evropy, AHL, případně z univerzit. Hned úvodní zápas turnaje však ukázal, že Kanada znovu bude patřit mezi adepty na medaile, Švýcarsko porazila jasně 5:1. Dvěma brankami se blýskli René Borque a Wojtek Wolski a jednu branku vstřelil Maxim Noreau. Ve druhém utkání Kanaďané prohráli na nájezdy s Českem a v závěrečném klání si poradili jasně 4:0 s domácí Jižní Koreou. O branky se postarali Christian Thomas, Eric O'Dell, Maxim Lapierre a Gilbert Brulé.

    Kanada se stala nejlepším týmem na druhých místech základních skupin a díky tomu také ona postoupila rovnou do čtvrtfinále a neztrácela síly v kvalifikaci. Ve čtvrtfinále Kanaďané narazili na Finsko a sehráli s ním hodně vyrovnaný duel. Kanaďané Finy v zápase přestříleli, ale nakonec rozhodla jen jediná branka, kterou vstřelil po 55 sekundách třetí třetiny Noreau.

    V semifinále čekalo Kanadu překvapivě Německo a čekal se jednoznačný postup favorita. Jenže nestalo se. Němci předvedli, že jejich výkon proti Švédsku nebyla náhoda a porazili dalšího kandidáta na medaile. Kanaďané možná německou reprezentaci i podcenili a v 27. minutě už prohrávali 0:3. Pak sice snížil z přesilovky Brulé, avšak Němci si vzali ještě do druhé pauzy tříbrankové vedení zpět. Ve třetí třetině ještě Kanada mocně dotahovala, na 3:4 snížili Mat Robinson a Derek Roy. Jenže důležitý vyrovnávací gól už Kanaďané nedali, a tak se museli spokojit s utkáním o bronz proti českému týmu.
     
    Česko

    Čeští hokejisté se při odletu na olympiádu netajili těmi nejvyššími cíli, chtěli vybojovat medaili, a to nejlépe zlatou. Zlato už sice domů nedovezou, ale ještě mohou získat alespoň bronzovou medaili, o kterou se poperou s hokejisty Kanady.

    V základní skupině se Češi postupně utkali s reprezentačními výběry domácí Jižní Koreje, Kanady a Švýcarska. Korea bylo pro Česko na úvod turnaje hodně nepříjemným soupeřem. Dokonce se dostala do vedení 1:0. Ještě do první přestávky však dokázali skóre otočit Jan Kovář a Michal Řepík. A stav 2:1 vydržel až do konce zápasu. Následovalo utkání proti Kanadě, které Češi zvládli na samostatné nájezdy a na závěr skupinové fáze česká reprezentace porazila Švýcarsko 4:1. Skóre zápasu otevřel Řepík, avšak Švýcaři ještě v první dvacetiminutovce vyrovnali. O svém vítězství Češi rozhodli až v závěrečné třetině. Nejprve se prosadil Dominik Kubalík a dvěma góly do prázdné brány uzavřeli skóre Roman Červenka a už svým třetím gólem na turnaji Řepík.

    Ve skupině Češi ze tří zápasů tedy vybojovali osm bodů a postoupili z prvního místa rovnou do čtvrtfinále. Měli tedy o jeden den odpočinku navíc oproti Spojeným státům, které v osmifinále porazily Slovensko. Čtvrtfinálové utkání mezi Českem a USA otevřeli gólem v sedmé minutě Američané, ale odpověď Česka na sebe dlouho nenechala čekat, v 16. minutě vyrovnal obránce Jan Kolář. Ve druhé třetině se prosadil další obránce. Tentokrát to byl Tomáš Kundrátek a poslal Čechy do vedení. Jenže to trvalo jen dvě minuty a Američané vyrovnali. Utkání skončilo 2:2 a ani v dramatickém prodloužení branka nepadla, a tak se muselo rozhodnout v samostatných nájezdech. V těm Česká republika poznala dva nové hrdiny. Jediným úspěšným exekutorem nájezdů byl Petr Koukal ve druhé sérii a brankář Pavel Francouz vychytal vše pět Američanů. Češi tak slavili postup do semifinále a bylo jasné, že si zahrají o medaile.

    V semifinále Češi dostali za soupeře olympijské sportovce z Ruska, kteří ve čtvrtfinále rozstříleli Norsko 6:1. Semifinálové utkání proti největšímu favoritu na zlaté medaile však české reprezentaci nevyšlo. Po bezbrankové první části rozhodla o osudu utkání jedna minuta ve druhé třetině, během které se prosadil nejprve Nikita Gusev a po něm Vladislav Gavrikov. Češi si vytvářeli šance, ale vždy zklamali v koncovce a nebo předvedl skvělý zákrok brankář Košečkin. V závěru utkání ještě český tým zkusil hru bez brankáře, ale to přineslo jen třetí a definitivně rozhodující gól Rusů.
     
    Zdravím a vítám všechny hokejové fanoušky u sledování utkání o bronz mezi Českem a Kanadou v rámci olympijských her v Pchjončchangu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:10.

    Petr Sumbal

    Branky a nahrávky: 10. Martin Růžička (Červenka), 47. Jan Kovář (Horák, Řepík), 57. Červenka (Nakládal, Mertl), 58. Červenka (Polášek, Mertl) – 9. Ebbett (M. Robinson, Gragnani), 10. Kelly (Goloubef, Klinkhammer), 16. Roy (Kozun, R. Bourque), 46. Ebbett (Kozun, Goloubef), 50. Kelly (Klinkhammer), 56. Wolski (Q. Howden)


    Česko: Francouz (Furch) – Polášek, Nakládal, J. Kolář (A), Mozík, Jordán, Kundrátek, O. Němec – D. Kubalík, Jan Kovář (A), M. Erat (C) – Červenka, Martin Růžička, Mertl – Koukal, Radil, T. Zohorna – Birner, Horák, Řepík – Vondrka.
    Kanada: Poulin (Peters) – Lee, M. Robinson, Ch. Genoway, Noreau, Gragnani, Goloubef, Stollery – Raymond, O'Dell, Lapierre – Roy, Kozun, R. Bourque (A) – Wolski, Ebbett (A), Thomas – Kelly (C), Klinkhammer, Q. Howden – Vey.

    Rozhodčí: Mayer (USA), Olenin (RUS) – McIntyre (USA), Otmachov (RUS)
    thejrc.org