Česko – Kanada 4:6 (kon.)
konec
Česko
4:6 (1:3, 0:0, 3:3)
Kanada
Sobota 24.02.2018, 13:10 • Gangneung Hockey Centre • Olympijské hry - muži • Utkání o bronz
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    59:19
    Mozík od modré čáry nahodil kotouč na branku. Na Poulina sice neprošel, ale vznikly před kanadskou brankou velké zmatky. Kanaďané se snažili zalehnout puk a nakonec rozhodčí zapískali, když kanadský brankář ztratil masku.
     
    58:30
    Češi jsou v útočném pásmu a znovu to zkouší v šesti!
    57:55 Roman ČERVENKA - 4:6
     
    57:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi měli obrovský tlak a stříleli jednu ránu za druhou na branku Kanady. Mozík trefil tyč, pak mu další rána nevyšla. Pak se rozhlédl Polášek a přihrál na pravou stranu na volného ROMANA ČERVENKU. Ten trefil odkrytou branku a dal ještě Čechům naději. Asistence: Adam Polášek, Tomáš Mertl.
     
    57:50
    Další Mozíkova rána a tentokrát do tyče!
     
    56:55
    Vyloučení v týmu Kanada (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    56:26
    Tentokrát videorozhodčí rozhodli ve prospěch českého týmu. Červenkovo snížení platí! Je to 3:6.
     
    56:26
    Ale i tentokrát může být ještě všechno jinak, protože Červenka možná puk zasáhl svou hokejkou nad úrovní horní tyčky. Znovu je v akci videorozhodčí.
    56:26 Roman ČERVENKA - 3:6
     
    56:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým znovu snižuje a opět prohrává o tři branky. ROMAN ČERVENKA byl přesně tam kde měl stát. U levé tyčky sledoval předchozí Nakládalovu střelu, kterou pak dorazil šikovně ze vzduchu za brankovou čáru. Asistence: Jakub Nakládal, Tomáš Mertl.
    55:23 Wojtek WOLSKI - 2:6
     
    55:23
    Kanada právě vstřelila branku!
    Vypadá to, že už je definitivně rozhodnuto. Kanaďané ujížděli do přečíslení tři na dva. Francouz dokázal předvést fantastický zákrok vyrážečkou a pomohla mu také tyčka. Ale na třetí dorážku WOJTEKA WOLSKIHO už neměl bohužel nárok. Asistence: Quinton Howden.
    50:49 Neuznaný Eratův gól.
     
    50:49
    Gól neplatí, Češi dál prohrávají 2:5.
     
    50:49
    Snížení českého týmu ale ještě není vůbec jisté. Kanaďané reklamují nedovolené bránění brankáři a rozhodčí už volají svému kolegovi u videa. Byl to Tomáš Zohorna, který stál na hranici brankovišti a střetl se s brankářem Poulinem.
     
    50:49
    K Eratovi se odrazil kotouč a kapitán českého mužstva ho bez rozmýšlení napálil z vrcholku kruhů na branku. A po cinknutí o tyčku skončil puk v kanadské brance!
    49:37 Chris KELLY - 2:5
     
    49:37
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanadský kapitán CHRIS KELLY střílí svůj druhý gól v tomto zápase a navyšuje náskok svého týmu už na 5:2. Kelly dostal kotouč od Klinkhammer do prostoru mezi kruhy, kde měl dost prostoru na to aby zamířil a trefil se naprosto přesně. Poslal kotouč o tyč do sítě, Francouz na jeho rychlou ránu nedokázal zareagovat. Asistence: Rob Klinkhammer.
    46:36 Jan KOVÁŘ - 2:4
     
    46:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi dávají gól a snižují na 2:4! Česko mělo hrát přesilovku a byla mu ponechána výhoda. Dlouho trvalo českému týmu, než se propracoval do útočného pásma. Nakonec se o odvážný průnik pokusil Horák. Puk sice ztratil, ale nešel si ho ještě JAN KOVÁŘ, který pohotovou ranou překonal Poulina. Asistence: Roman Horák, Michal Řepík.
    45:50 Andrew EBBETT - 1:4
     
    45:50
    Kanada právě vstřelila branku!
    Když už to vypadalo, že se Češi nadechují k náporu, tak Kanada z ojedinělé šance dává gól. Z pravé strany nahodil kotouč před branku Kozun a naprosto přesně trefil nastavenou hůl ANDREWA EBBETTA. Od té se puk odrazil za Francouzova záda a Češi už prohrávají 1:4. Asistence: Brandon Kozun, Cody Goloubef.
    39:34 V závěru druhé třetiny podržel národní mužstvo Pavel Francouz, jenž vychytal nájezd Bourquea a udržel naděje českého týmu.
     
    39:34
    René Bourque unikal české obraně. Kundrátek alespoň dokázal tomuto útočníkovi znepříjemnit jeho střelu, když už ho nedokázal obrat o puk. A ten nakonec skončil ve Francouzově lapačce.
     
    36:40
    Skvělý Pavel Francouz podržel český tým, když dokázal vychytat Andrewa Ebbetta, který na něj najížděl z levé strany úplně sám.
     
    34:33
    Češi mají dobrou šanci s utkáním něco udělat, po držení Dereka Roye budou hrát přesilovku.
     
    28:02
    Vyloučení v týmu Česko (Martin Erat – 2 min., sekání).
    15:57 Derek ROY - 1:3
     
    15:57
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané znovu udeřili, tentokrát z rychlého brejku. DEREK ROY dostal od Kozuna puk před branku, kde byl volný, protože ho nestíhal dojet Jakub Nakládal. A pak už jen zasunul kotouč přesně mezi Francouzovy betony a mohl se začít radovat. Asistence: Brandon Kozun, René Bourque.
     
    13:48
    Po dalším Růžičkově nahozením na branku vznikly zmatky před kanadskou brankou. Jan Kovář se snažil ze všech sil puk dorazit do branky, ale nepovedlo se mu to, stejně jako žádnému z jeho spoluhráčů. A rozhodčí vykázali hru do středního pásma.
     
    13:20
    Martin Růžička pokračuje ve své pilné střelbě na bránu. Tentokrát dostal nebito na levý kruh. Poulin puk vyrazil před sebe a měl pak ještě práci s Horákovou dorážkou. Ale zvládl to.
     
    11:42
    Vyloučení v týmu Kanada (Cody Goloubef – 2 min., podražení).
    09:28 Chris KELLY - 1:2
     
    09:28
    Kanada právě vstřelila branku!
    Přestřelka pokračuje a tentokrát jsou to Kanaďané, kteří se radují z gólu. Od modré čáry vystřelil Goloubef a kotouč ve vzduchu šikovně tečoval pro Francouze nechytatelně CHRIS KELLY. Asistence: Cody Goloubef, Rob Klinkhammer.
    09:15 Martin RŮŽIČKA - 1:1
     
    09:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Tak to je bleskové srovnání českého týmu! Z pravé strany vypálil MARTIN RŮŽIČKA a kotouč Poulin vyrazil puk k Červenkovi. Tomu sice dorážka ideálně nevyšla, ale k puku se dostal před brankou Růžička a na dlouhou hůl ho dorazil do branky. Asistence: Roman Červenka.
    08:57 Andrew EBBETT - 0:1
     
    08:57
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada využívá první přesilovou hru a otevírá skóre tohoto utkání. Z levého kruhu vypálil Robinson a v souboji před brankou byli Kolář s ANDREWEM EBBETTEM. A právě od Ebbettovy brusle se puk nešťastně odrazil za Francouze. Asistence: Mat Robinson, Marc-Andre Gragnani.
     
    07:21
    Vyloučení v týmu Česko (Martin Růžička – 2 min., hákování).

    Petr Sumbal

    Branky a nahrávky: 10. Martin Růžička (Červenka), 47. Jan Kovář (Horák, Řepík), 57. Červenka (Nakládal, Mertl), 58. Červenka (Polášek, Mertl) – 9. Ebbett (M. Robinson, Gragnani), 10. Kelly (Goloubef, Klinkhammer), 16. Roy (Kozun, R. Bourque), 46. Ebbett (Kozun, Goloubef), 50. Kelly (Klinkhammer), 56. Wolski (Q. Howden)


    Česko: Francouz (Furch) – Polášek, Nakládal, J. Kolář (A), Mozík, Jordán, Kundrátek, O. Němec – D. Kubalík, Jan Kovář (A), M. Erat (C) – Červenka, Martin Růžička, Mertl – Koukal, Radil, T. Zohorna – Birner, Horák, Řepík – Vondrka.
    Kanada: Poulin (Peters) – Lee, M. Robinson, Ch. Genoway, Noreau, Gragnani, Goloubef, Stollery – Raymond, O'Dell, Lapierre – Roy, Kozun, R. Bourque (A) – Wolski, Ebbett (A), Thomas – Kelly (C), Klinkhammer, Q. Howden – Vey.

    Rozhodčí: Mayer (USA), Olenin (RUS) – McIntyre (USA), Otmachov (RUS)
    thejrc.org