Dunajská Streda – Michalovce 2:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Žilina 6:0 (kon.) | Trenčín – Prešov 2:0 (kon.)
Podbrezová – Zlaté Moravce 3:0 (kon.) | Trnava – Senica 1:0 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
2:0 (0:0)
MFK Zemplín Michalovce
sk Sobota 24.02.2018, 14:00Niké liga • 21. kolo
     
    Dunajská Streda vybojovala cenné tri body proti Michalovciam, ktoré odolávali favoritovi do záverečných sekúnd. Hostia boli v prvom polčase nebezpečnejší a doplatili na slabé zakončenie Sadama Sulleya. V druhom dejstve mali viac z hry futbalisti zo Žitného ostrova, ktorí však dlho čakali na gólovú príležitosť. Zmeny skóre sa dočkali až v 65. minúte, keď sa presadil Divković. Na jeho zásah mohol nadviazať Davis, ale nepremenil penaltu a definitívnu poistku pridal až v nadstavenom čase Herc. (15:57:58)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
    90+1. Christián HERC - 2:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    90+1
    Dunajská Streda dala gól! Je rozhodnuté. Domáci sa ocitli v brejku troch proti jednému, loptu dostal voľný CHRISTIÁN HERC a bez problémov prekonal vybiehajúceho Kiru.
     
    90
    Michalovskí futbalisti sa určite nepotešia pri pohľade na štvrtého rozhodcu, ktorý pridal iba dve minúty navyše.
     
    89
    Ďalšia zaujímavá akcia hostí. Martin Regáli sa pretlačil do pokutového územia, vypálil pravou nohou, no na poslednú chvíľu ho zablokoval Tomáš Huk.
    88. Peter Kolesár neskóroval z hranice šestnástky
    Zdroj: www.huste.tv
     
    88
    Obrancovia Dunajskej Stredy sa na seba vyčítavo pozerajú a hľadajú toho, kto urobil chybu. Po prieniku Regáliho nebezpečne zakončoval Kolesár, ale pravačkou minul bránu.
     
    87
    Michalovčanom nevyšiel dlhý nákop, lopta putovala až za bránkovú čiaru. Patrika Macej bude rozohrávať a nikam sa neponáhľa.
     
    85
    Michalovce by si za svoj dnešný výkon zaslúžili bodovať, no počas celej sezóny sa trápia v koncovke a tento duel nie je výnimkou. Jankauskasa zastavil ofsajd.
     
    84
    Na opačnej strane hlavičkoval Zsolt Kalmár, ktorý bol chrbtom k bráne a loptu poslal iba do rukavíc pripraveného Matúša Kiru.
     
    83
    Martin Regáli sa chytá za hlavu, pretože sa ocitol v dobrej pozícii pred bránou súpera, ale jeho lob skončil na hornej sieti.
     
    82
    Boris Marhefka dnes nechce zbytočne vyťahovať žlté karty. Teraz sa dostal do zaujímavej výmeny názorov s Koštrnom, no opäť netrestal.
     
    81
    Čmelík sa chcel prezentovať ďalším výpadom, tentoraz po pravej strane, ale Milan Šimčák bol pozorný a nepustil ho cez seba.
     
    80
    Lukáš Čmelík výborne prenikol po ľavej strane, dostal sa až do pokutového územia, ale jeho spätná prihrávka nenašla Zsolta Kalmára.
     
    79
    Domácim futbalistom sa otvoril priestor na protiútok. Kristopher Vida potiahol loptu, zakončil z hranice šestnástky, ale Matúš Kira nemusel zasahovať.
     
    78
    Dawid Kurminowski zažíva premiéru na slovenských trávnikoch. Anton Šoltis skúša oživiť ofenzívu svojho tímu, ktorá v druhom polčase spí.
     
    77
    Posledné striedania na oboch stranách. Michalovčania vymenili Sulleya za Kurminowského a Dunajskostredčania Divkovića za Herca.
    75. Kira zlikvidoval penaltu
    Zdroj: www.huste.tv

    Tomáš Lengyel

    Branky: 65. Divković, 90+1. Herc (Čmelík)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:16.
    DAC 1904 Dunajská Streda: Macej – Koštrna, Šatka, Huk, Záhumenský (59. K. Vida) – Kalmár, Ljubicić (C), Pambou – Černák (69. Čmelík), Divković (77. Herc), Davis.
    Náhradníci: Jedlička – Živković, Rodolfo, K. Vida, Herc, Mervo, Čmelík.

    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Kolesár (46. Jankauskas), Kavka, Carrillo, Šimčák – Koscelník, Žofčák (C) (74. Kolesár), Bednár, Danko, Regáli – Sulley (77. Kurminowski).
    Náhradníci: Bieszczad – Kolesár, Turik, Niši, Jankauskas, Kurminowski, Bragin.

    Rozhodčí: Marhefka – Bobko, Štrbo.
    thejrc.org