Jihlava – Letňany 2:3 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 5:3 (kon.)
Technika Brno – Poruba 5:2 (kon.) | Warriors Brno – HK MD Šumperk 1:9 (kon.) | Vsetín – Třinec 4:6 (kon.)
Přerov – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Havířov – Zlín 4:2 (kon.) | Slavia – Ústí n/L 1:2 (kon.)
Sparta – HC Litvínov 2:3 (kon.) | Liberec – HC Plzeň 3:2 (kon.) | Třemošná – K. Vary 3:5 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
2:3 (0:3, 2:0, 0:0)
HC Litvínov
Sobota 24.02.2018, 15:45 • Tipsport arena (Praha - Holešovice) • ELIOD extraliga mladšího dorostu • Skupina A
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit. Na počtenou! (17:55:08)
     
    Utkání je u konce. Sparťané se snažili dotahovat brankovou ztrátu z prvního dějství a ta je nakonec stála bodový zisk. Ve třetí třetině už žádný další gól nepadl, a Litvínov si tak odváží domů tři body za výhru 3:2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    V posledních vteřinách ještě zkoušel štěstí Josef Slavíček, který se dostal k puku a jen těsně přestřelil. To bylo velké štěstí pro Litvínov!
     
    59:35
    Tomáš Nikl byl ve středním pásmu blízko tomu, aby trefil opuštěnou klec domácích, ale jen těsně minul.
     
    58:40
    V tom samém čase si sparťanští trenéři vyžádali time out a zkusí to se šesti hráči v poli!
     
    58:40
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Stehlík – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    57:55
    Stehlík dostal přihrávku napříč útočným pásmem, následně vybídl ke skórování Jaroslava Fišera, který útočil na hattrick, ale ten našel pouze brankáře Krbečka!
     
    57:14
    Zemchenkov se snažil obelstít litvínovské hráče na útočné modré čáře, ale ti se nenechali nachytat a okamžitě puk odpálili mimo nebezpečí.
     
    56:48
    Litvínovští byli teď tak trochu v nouzi. Sparťané se donutili vyhodit na zakázané uvolnění. Následuje vhazování před Klikou.
     
    56:15
    Pražané se nakonec dokázali na krátkou dobu usadit v útočném pásmu. Slavíček všemi silami bojoval o kotouč v rohu kluziště a na závěr přišla střela jednoho ze sparťanů od mantinelu. Klika zasahuje.
     
    55:07
    Do brejku se řítil útočník David Skuhrovec, ale neměl to jednoduché, jelikož na něj dotírali hned dva hráči Sparty a litvínovský forvard skončil na zemi.
     
    54:29
    Hosté v plném počtu.
     
    54:18
    Kubánek zavezl kotouč do útočného pásma, několikrát si vyměnil puk s Vitouchem, ale k ničemu to nevedlo.
     
    53:14
    Guryevskiy se napřahoval na modré čáře ke střele, která mu ale nesedla. Následně Litvínov znovu vyhodil přes všechny čáry.
     
    52:50
    Sparťané mají rázem další šanci na vyrovnání, ale zatím se jim vůbec nedaří zavést puk do útočné třetiny. Litvínov se osvobozuje.
     
    52:29
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Stehlík – 2 min., hrubost).
     
    52:09
    Lukáš Stehlík se rozjel pomalu, zkusil Forsbergovu kličku, která se mu i povedla, ale puk skončil jen těsně vedle levé tyčky sparťanské branky!
     
    52:09
    Semen Zemchenkov nyní zatáhl za záchrannou brzdu, když zahákoval unikajícího Lukáše Stehlíka. Sudí nařizuje trestné střílení!
     
    51:40
    Litvínovští jsou kompletní, ale Sparta zatím zůstává zabydlena v útočném pásmu. Zemchenkov si ale svůj střelecký pokus ještě rozmyslel, čehož Litvínovští využili a vystihli jejich rozehrávku.
     
    50:45
    Josef Slavíček to společně s Matějem Jarošem vzali na sebe, ale Litvínovští byli připraveni na svých místech. Puk znovu letí až za Krbečkovu svatyni.
     
    50:21
    Sparťanům se zatím nedaří zavést kotouč do útočného pásma, teď po zásahu střídačky se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    49:40
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Stehlík – 2 min., držení).
     
    49:30
    Tomáš Nikl se otáčel s pukem, aby mohl střílet, ale proti němu vystoupili hned dva hráči Sparty a nedovolili mu vystřelit.
     
    48:56
    Lukáš Stehlík byl teď možná o něco blíže kotouči než obránce Matyáš Adam, ale rozhodčí celou situaci posoudili zakázaným uvolněním Litvínova.
     
    48:50
    A sparťané mohli pomýšlet na vyrovnání! Hned dva borci v bílém dresu doráželi v litvínovském brankovišti, ale gólman Klika se opět vyznamenal.
     
    47:39
    Tomáš Tomek si nyní vzal kotouč od Guryevskiyho, prokličkoval s ním až k mantinelu, ale dál se sparťanský útočník nedostal.
     
    46:33
    Kubánek nejprve řídil celou situaci ve sparťanském protiútoku, z nadějné šance ale trefil pouze clonícího obránce. Na druhé straně se zase pokoušel o kličku Skuhrovec, ale neuspěl.
     
    46:01
    Slavíček se snažil na útočné modré čáře obhodit si jednoho z litvínovských obránců, ale marně. V jeho blízkosti nebyl žádný jeho spoluhráč, a tak neměl šanci se dostat k většímu ohrožení brankáře Lukáše Kliky.
     
    45:30
    Nyní už bylo všechno v pořádku. Chemici se rychle usídlili před Krbečkem a donutili ho k zákroku.
     
    45:13
    Pražané si teď trochu zkomplikovali rozehrávku ve vlastní třetině, ale mrzet je to nemusí. Litvínovští se totiž vzápětí dostali do postavení mimo hru.
     
    44:02
    Michal Vitouch najel do útočného pásma a v situaci jeden na jednoho vyslal nepříjemnou ránu na Kliku. Maskovaný muž v brance Litvínova zasáhl svojí maskou.
     
    43:15
    Slavíček znovu v akci. Tentokrát se sparťané vydali kupředu v situaci tři proti dvěma. Adamec našel hokejku právě prvního zmiňovaného, který si udělal prostor a prověřil Kliku.
     
    42:22
    Sparťané už hrají v plném počtu a snaží se o vyrovnání. Josef Slavíček nahodil kotouč za branku Kliky a sám se ho poté snažil dojet. To se mu nepovedlo.
     
    42:09
    Kuracina se hnal s pukem dopředu, nakonec se mu podařilo obehrát litvínovského obránce, ale Kliku překonat nedokázal. Puk skončil v ochranné síti.
     
    41:37
    Tresty se nám pokrátily a pokračuje tedy klasická početní výhoda Litvínova. Skuhrovec dostal přihrávku na pravý kruh, odkud prověřil Krbečkovu lapačku.
     
    41:13
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Fišer – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Krbeček – 2 min., sekání). Trest odpyká Broš.
     
    40:36
    Teď už ale Litvínovští kombinují před Krbečkem. Fišer chtěl najít hůl svého spoluhráče na modré čáře, ale do litvínovské souhry se vložil útočník Slavíček.
     
    40:13
    V úvodu třetího dějství se jako první pokoušeli zahrozit hosté, ale Slavíček dobře zapracoval na obranné modré.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:17 hodin.
     
    Druhá dvacetiminutovka patřila týmu z hlavního města. Domácí se dokázali osmělit po třech inkasovaných brankách v první třetině a stáhli litvínovský náskok už na jediný gól. Ve 21. minutě se prosadil Josef Slavíček a minutu před koncem druhé periody rozvlnil litvínovskou síť Jan Krupička.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Guryevskiy – 2 min., nedovolené bránění).
     
    39:06
    Domácí obrana musí být na pozoru. Miškovič si udělal dobrou palebnou pozici na modré čáře, vystřelil a Krbeček neměl lehký výhled. Jeho spoluhráči však byli pozorní, když včas odpálili kotouč do bezpečí.
     
    38:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen se domácí dočkali kontaktního gólu! JAN KRUPIČKA obdržel skvělou přihrávku od Zemchenkova, následně projel po pravé straně mantinelu, položil si brankáře Kliku a zakončil takřka do prázdné branky! Asistence: Semen Zemchenkov, Maxim Kubánek.
     
    38:09
    Háva musel nyní přišlápnout, jelikož za ním měl dobrou rychlost útočník Maxim Kubánek. Litvínovský obránce nakonec vše zvládl.
     
    37:46
    Pražané opět utahují smyčku v útočném pásmu a mačkají svého soupeře. Andrej Adamec byl v mezikruží chvíli nepokrytý, ale domácí toho nedokázali využít.
     
    36:51
    Ne nadlouho. Na modré čáře se puku chopil obránce Tomáš Hamamra ml., který se protáhl po pravé straně kluziště a následně hledal u vzdálenější tyčky svého spoluhráče. Neúspěšně.
     
    36:14
    Jaroš se pokusil prosadit mezi čtyřmi hráči ve žlutočerných dresech, to se ale nepovedlo. Puk mají na hokejkách hosté.
     
    35:16
    Po několika odrazech se puk dokutálel na modrou ke Guryevskiymu, který okamžitě vypálil, ale trefil pouze prvního clonícího hráče. Kotouč se následně šoural před brankoviště na hůl Slavíčkovi, ten ale v klinči nedokázal vystřelit a brankář Klika puk přikryl pod svoji lapačku.
     
    34:42
    Domácí si zkomplikovali rozehrávku, ale i přesto se dokázali dostat do útočné třetiny. Za pukem se hnal Vitouch a udržel kotouč pro své spoluhráče.
     
    34:16
    A je tu další prohřešek Litvínova v podobě zakázaného uvolnění. Po kratičké přestávce se bude vhazovat po pravici brankáře Kliky.
     
    33:43
    Domácí ještě bojovali o útočné pásmo, klouzající puk u mantinelu se nejprve rozhodl Guryevskiy zahrát, na poslední chvíli svůj úmysl přehodnotil a vycouval ven do středního pásma.
     
    33:06
    Hosté v plném počtu.
     
    32:57
    Tomáš Tomek si počkal ve středním pásmu na vhodný okamžik pro zavezení kotouče do útočné zóny a to se také povedlo. Litvínovští se pod tlakem rozhodli odpálit kotouč na zakázané uvolnění.
     
    31:20
    Pražané se okamžitě usadili v útočném pásmu, Slavíček ve spolupráci se svými kolegy vykombinoval skvělou pozici pro Zemchenkova, jenž trefil pouze náruč Kliky.
     
    31:06
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Leitner – 2 min., hákování).
     
    30:31
    Matyáš Adam dostal přihrávku přímo na modrou čáru, neměl však dostatek času a prostoru ke střelbě, a tak střele chyběla patřičná razance.
     
    29:49
    Jan Krupička chtěl využít zmatků ve středním pásmu, snažil se rychle zrychlit, ale v rozhodujícím okamžiku upadl. Škoda pro domácí.
     
    28:48
    Michal Vitouch v situaci dva na dva trochu zaškobrtl na útočné modré čáře a Kuracina musel zabrzdit. Sparťané nakonec přešli do útočného pásma bez větších potíží, ale jejich akce se zastavila u mantinelu.
     
    27:57
    Zemchenkov musel počkat, až mu spoluhráči vyjedou z útočné třetiny kvůli ofsajdu. Sparťanský obránce tak nemohl střílet a domácí přišli o kotouč.
     
    27:09
    Už při rovnovážném počtu hráčů na ledě se rozjel ve středním pásmu Matěj Jaroš, zakouzlil pukem na holi a málem se dostal před Kliku. Na poslední chvíli ho dokázal zastavit obránce Kadár.
     
    26:24
    Domácí v plném počtu.
     
    25:57
    Háva napřáhl na modré čáře ke střele, jeho ránu zachytil Krbeček svými betony a ihned poté se k puku nachomýtl Guryevskiy, který vyhodil.
     
    25:10
    Slavík dostal přihrávku do středního pásma, odkud předal puk svému kolegovi k mantinelu, který uklidnil celou situaci a hosté mohou kombinovat.
     
    24:31
    Tohle je velká nepříjemnost pro domácí Spartu. Hráči v bílém se musí bránit přesile, ale zatím se jim to daří vcelku na výbornou.
     
    24:24
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Adam – 2 min., podražení).
     
    23:21
    Kuracina se snažil proháčkovat kolem bránícího Vojtěcha Jonáka, z čehož mohl těžit Vitouch. Před brankou Litvínova měli hostující obránci dobře rozebrané hráče a nepustili domácí k zakončení.
     
    23:16
    Buly v obranném pásmu Sparty vyhráli domácí, ale jejich rozehrávka nebyla dobrá. Theimer se sice ještě pokoušel zrušit zakázané uvolnění, ale litvínovský obránce byl přeci jen o něco rychlejší.
     
    22:32
    Obránci Háva s Hocelíkem museli vycouvat z útočné třetiny, ale vzápětí se pokusili o další útočný atak na branku Sparty. To se také povedlo, Krbečkova lapačka musela být ve střehu.
     
    21:54
    Přihrávku na Matěje Jaroše vystihl ve středním pásmu Tomáš Minařík, který udělal pár kroků k modré čáře a vyslal propagační střelu na Krbečka.
     
    21:09
    Pražané byli opět při chuti. Michal Vitouch měl ale k puku moc daleko, a tak jen nahodil z rohu kluziště na Kliku. Tam byl ještě připraven dorážet Kuracina, ale lapačka litvínovského brankáře byla rychlejší.
     
    20:36
    Sparta právě vstřelila branku!
    A Pražané se okamžitě vrhli dopředu a snižují! JOSEF SLAVÍČEK se dostal do přečíslení dva na jednoho, nic nerozmýšlel a poslal puk přesně mezi betony brankáře Kliky! Domácí snižují na 1:3. Asistence: Andrej Adamec.
     
    20:05
    Domácí se snažili rychle rozjet útočnou akci, když Slavíček hned po buly vjel do pásma. Neúspěšně.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:32 hodin.
     
    První třetina je minulostí. Hosté se v ní dokázali prosadit celkem třikrát, zatímco sparťané si ještě na svůj první gól budou muset počkat. Litvínov nejprve poslal do vedení Jaroslav Fišer a stejný hráč také skóroval ve třinácté minutě utkání. Nebylo to ale všechno, 41 sekund před začátkem první přestávky zajistil tříbrankový náskok hostům Lukáš Stehlík.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:19
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hostující hokejisté ještě stihli před koncem první třetiny navýšit svoje vedení. Nikl dostal puk za branku Krbečka, vzápětí se rozhodl ji objet a předložit puk na druhou tyč LUKÁŠI STEHLÍKOVI, který střelou bez přípravy prostřelil sparťanského brankáře již potřetí. Asistence: Tomáš Nikl, Jaroslav Fišer.
     
    18:20
    Vyloučený Jonák naskakuje zpět na led a litvínovské hráče čeká zkrácená přesilová hra. Nyní se puk od hole jednoho z hostí odrazil na domácí střídačku. Buly ve středním pásmu.
     
    18:02
    Michal Vitouch se snažil prodrat skrz středem, ihned u útočné modré čáry ho čistě odzbrojil vracející se Skuhrovec.
     
    17:54
    Ve hře čtyři na čtyři se jako první nastěhovali do útočného pásma hosté a sparťané se osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    17:21
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Hamara – 2 min., hákování).
     
    16:59
    Pražané se bez problémů dostali do útočného pásma a odstřelovali litvínovskou branku. Puk se dostal na modrou čáru Zemchenkovovi, který vystřelil a jeho vyraženou střelu si našel Adamec, ale trefil pouze přesouvajícího se Kliku.
     
    16:20
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Jonák – 2 min., faul loktem).
     
    15:21
    Marek Slavík vybojoval kotouč za brankou Krbečka a následně se ho snažil servírovat Jaroslavu Fišerovi. Ten ale puk nezpracoval.
     
    14:35
    Sparťané nyní byli velmi blízko snižujícímu gólu! Jeden z hráčů v bílém dresu nastřelil pravou tyčku Klikovy svatyně!
     
    13:36
    Domácí se na chvíli dostali do mírného tlaku, když Krupička společně s Vitouchem zatápěli hostující obraně. Nakonec se však Litvínovští dostali k puku a vyhodili ho alespoň do střední třetiny.
     
    12:49
    Kubánek opustil trestnou lavici a oba týmy už opět hrají s pěti hráči na obou stranách.
     
    12:02
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Litvínovští se dostávají do dvoubrankového vedení! Stehlík vypálil na branku Krbečka a v jeho brankovišti se nejlépe zorientoval JAROSLAV FIŠER, který uklidil puk do branky. Asistence: Lukáš Stehlík.
     
    11:13
    Teď se hra přelévala ze strany na stranu. Nejprve jeden z litvínovských borců se pokusil vyjet zpoza branky a střílet, poté se sparťané vydali do brejku tři proti dvěma. Slavíček si obehrál posledního obránce, ale svou následnou přihrávkou našel jen litvínovskou hůl.
     
    10:49
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Kubánek – 2 min., hrubost).
     
    10:25
    Pražané zamkli svého soupeře před jeho brankou a Matěj Kuracina dostal kotouč přímo na hranici kruhů. Sparťanský útočník ale puk jen promáchl.
     
    10:06
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Háva – 2 min., vysoká hůl).
     
    09:45
    Slavíček si udělal nádherný výlet, když přebruslil posledního bránícího protihráče a sám před Klikou se pokusil zakončit forhendem. Klikovy betony ale byly na místě.
     
    09:02
    Theimer přes střední pásmo našel hůl Andreje Adamce, který protečoval kotouč do útočného pásma.
     
    08:12
    Kadár ještě udržel puk na útočné modré čáře a poslal puk do rohu kluziště, kde se o něj krátkou chvíli bojovalo. Puk nakonec ukořistili Pražané, ale hosté se do útočného pásma ihned vracejí.
     
    07:44
    Litvínov opět zvýšil obrátky a dělal problémy domácí defenzivě. Lukáš Stehlík prokličkoval s pukem na holi až před Krbečka, svou slabou střelou však trefil pouze jeho betony.
     
    07:22
    Tomáš Tomek se dostal do samostatného úniku a mohl vyrovnat! Na záda mu ale dýchali hned dva protihráči, a domácí forvard tak neměl patřičný klid na zakončení.
     
    06:35
    Andrej Adamec rychle našlápl ve středním pásmu a poté vystřelil zpoza pravého kruhu pro vhazování. Jeho střelu vyrazil Klika svojí vyrážečkou.
     
    05:52
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A máme tu první gól tohoto zápasu! Hosté zavezli kotouč do útočného pásma Stehlík našel dobře postaveného JAROSLAVA FIŠERA a poslední jmenovaný prostřelil Krbečka střelou mezi betony. Asistence: Lukáš Stehlík.
     
    05:28
    Domácí se pokusili o rychlou odpověď. Tomáš Tomek obdržel přihrávku na pravý kruh, pokusil se vypálit z otočky, to se mu ale nepovedlo.
     
    04:05
    Marek Slavík společně s Tomášem Niklem ujeli do přečíslení dva na jednoho, první jmenovaný podržel puk a následně ještě hledal svého kolegu u druhé tyčky. Puk se k němu nedostal, ale odrazil se přímo na hůl dojíždějícího Skuhrovce! Litvínovský útočník trefil pouze Krbečka.
     
    03:35
    Do útočné třetiny se poprvé na delší dobu podívali také domácí, kteří ihned ohrozili Krbečka. Sparťanský brankář musel být na pozoru.
     
    02:58
    Hosté v plném počtu.
     
    02:40
    Teď se už domácí mohli radovat z gólu! Adamec dostal přihrávku na levou stranu, vybídl ke skórování Matěje Jaroše, který z mezikruží zcela osamocen orazítkoval jen zadní mantinel!
     
    01:50
    Nicméně sparťané se do útočného pásma vrátili, Zemchenkov střílel od modré čáry, u pravé tyčky byl ještě připravený Slavíček, ale obrana hostů zatím odolává.
     
    01:09
    Pražané se ve své první přesilovce usadili v útočném pásmu, Guryevskiy trochu zazmatkoval na útočné modré, čehož hosté využili a kotouč odpálili na druhou stranu.
     
    00:58
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Slavík – 2 min., podražení).
     
    00:40
    Sparťané chtěli rychle rozehrát, nakonec však rozhodčí signalizoval ofsajd, a Litvínov tak stejně nemohl hrát.
     
    00:12
    Jako první se do útočného pásma dostali hosté, Nikl zavezl kotouč po pravé straně mantinelu, ale puk nakonec skončil až v rohu kluziště.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Krbeček (Sluka) – Zemchenkov, Hamara, Ducháč, Guryevskiy, Adam – Kubánek, Adamec, Krupička, Jaroš, Broš, Slavíček, M. Vitouch, Tomek, Theimer, Kracina.
    Trenér: Tomáš Hamara.

    HC Litvínov: Klika (Zelenka) – Minařík, Hocelík, Háva, Jonák, Miškovič, Kadár – Leitner, Dej, Limanovský, Adámek, Stehlík, Vopat, Slavík, Kudrhalt, Kočárek, Fišer, Nikl, Skuhrovec.
    Trenér: Martin Tvrzník.

    Rozhodčí: Plachý – Hradil, Štěpánek.
     
    Krásné hokejové odpoledne. Vítám všechny fanoušky a fanynky u dalšího zápasu ELIOD Extraligy mladšího dorostu. Tentokrát se zaměříme na duel mezi domácí Spartou a houževnatým výběrem z Litvínova. Utkání startuje v 15:45 hodin a pokud zrovna nemáte čas dorazit přímo do holešovické arény, sledujte náš online přenos. Přeji příjemnou zábavu!
     
    Tomáš Tomek (HC Sparta Praha): "Na zápas s Litvínovem se těším moc. Ten minulý v Litvínově byl vyhrocený, prohráli jsme 1:3, takže jim rozhodně máme co vracet. Oni hrají hodně tvrdě, ale to k hokeji patří. Mají tam pár individualit, které dokážou dát gól, když jim nabídneme více prostoru. Určitě si k tomu něco před zápasem řekneme a připravíme se na ně. Už v minulém utkání ukázala svou kvalitu také Plzeň. To samé bude nyní s Litvínovem. Proti Plzni jsme nehráli moc dobře, ale s Litvínovem bychom chtěli navázat na tři zápasy předtím, kde jsme hráli jednoduše a makali jeden za druhého a vyhráli zaslouženě. Oba dva týmy jsou hodně kvalitní, každý je jiný a hrají dobře. Ale říká se, že každý zápas je jiný, tak se musíme dobře připravit, abychom na ledě odevzdali maximum."

    Prokop Limanovský (HC Litvínov): "Já se na tento zápas těším strašně moc. Plno kluků ze sparťanského týmu znám, hráli jsme spolu. Určitě zápas bude jiný než ostatní v tom, že se s kluky zasmějeme při zápase nebo se naschvál více dohrajeme. Bude to zajímavé. Navíc jedeme do Prahy, hlavního města České republiky, a my jako taková větší vesnice se chceme na ně vytáhnout a dokázat, že jsme lepší. Musíme plnit od začátku to, co po nás trenér bude chtít. Nemůžeme přestat hrát jako třeba proti Chomutovu, to se pak těžko dohání. Musíme odehrát celých 60 minut."
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V SEZONĚ 17/18

    Základní část
    3. kolo Litvínov – Sparta 8:2
    12. kolo Sparta – Litvínov 5:6sn

    Nadstavbová část
    5. kolo Sparta – Litvínov 0:3
    10. kolo Litvínov – Sparta 3:1

    ----------------------------------------------------------------

    Oba soupeři se v této sezoně střetli už čtyřikrát, z toho dvakrát na sebe narazili ještě v základní části. První vzájemný souboj svedli hokejisti obou táborů už ve třetím kole, kde Litvínov smetl Spartu osmi góly a připsal si vítězství 8:2. Druhé potkání už ale bylo o něčem jiném. Domácí Sparta po celý průběh utkání sahala na vítězství, ale nakonec se musela uspokojit s jedním bodem, když prohrála 5:6 v nájezdech.

    V nadstavbové části měli na starost domácí pořadatelství jako první sparťané, kteří se na potřetí pokusili zaskočit litvínovského soka. To se jim však příliš nedařilo, jelikož na dobře chytajícího brankáře Kliku nenašli recept a po prohře 0:3 odešli z ledu jako poražení. A i ve čtvrtém případě se radoval celek z Podkrušnohoří. Sparta tentokrát zajížděla na sever Čech, kde však neuspěla 1:3. O jedinou branku hostí se zasloužil útočník Josef Slavíček.
     
    HC LITVÍNOV (2. místo, 70 bodů)

    Litvínovští hokejisté od začátku sezony převádí líbivý hokej, který je aktuálně vyšvihl na druhé místo v tabulce. Jejich ofenziva se navíc řadí mezi vůbec nejúdernější, jelikož nastřílela svým soupeřům slušných 156 branek! V obraně to také není špatné, s 85 inkasovanými góly Vervě patří třetí příčka ve skupině A.

    Svěřenci trenéra Martina Tvrzníka zvládají svá utkání na jedničku, nicméně v poslední době litvínovská bilance zapsala jeden červený výsledek. Bylo tomu tak ve čtvrtek s Chomutovem, kdy Verva nepotvrdila svoji dominanci a na domácím kluzišti padla poměrem 2:4.

    Nejproduktivnější hráči:
    Lukáš Stehlík (26+41)
    Jan Myšák (38+17)
    Marek Slavík (18+18)

    Gólmani
    Lukáš Klika – 1085 minut / 2,65 prům.; 90,55%
    David Čermák – 505 minut / 2,51 prům; 91,95%
    Ondřej Zelenka – 343 minut / 2,80 prům.; 90,59%
     
    HC SPARTA PRAHA (4. místo, 55 bodů)

    Sparťanští mladší dorostenci nejsou nikterak pozadu oproti dnešnímu soupeři, ale oba týmy v tabulce skupiny A od sebe dělí patnáct bodů. Pražané se nadále drží v kladných číslech, když jejich mezisoučet činí + 18. Střelci dokázali nastřílet celkem 116 gólů a defenziva si zatím drží konto obdržených branek na čísle 98.

    Nedávno sparťané absolvovali náročný trip pěti venkovních zápasů v řadě, který se ze začátku nevyvíjel úplně nejlépe. Velice povzbudivý byl vydřený bod z Plzně, díky kterému se Pražané dokázali nakopnout. Pak sice ještě přišla smolná prohra v Litvínově, ale od té doby se převážně ve sparťanské kabině slavilo. Nejprve skalp Chomutova, Českých Budějovic a na závěr tři body v utkání s Libercem. V posledním klání však sparťané mírně klopýtli, v hlavním městě totiž úřadoval suverén z Plzně, který si odvezl všechny body.

    Nejproduktivnější hráči:
    Josef Slavíček (20+21)
    Andrej Adamec (14+15)
    Maxim Kubánek (12+17)

    Gólmani:
    Josef Sluka – 926 minut / 2,85 prům.; 87,39%
    Matouš Liemann – 180 minut / 2,67 prům.; 88,57%
    Jakub Krbeček – 433 minut / 3,46 prům.; 88,26%
    Oldřich Cichoň- 395 minut / 3,04 prům; 86,58%
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:45.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 21. Slavíček (Adamec), 39. Krupička (Zemchenkov, Kubánek) – 6. Fišer (Stehlík), 13. Fišer (Stehlík), 20. Stehlík (Nikl, Fišer)


    HC Sparta Praha: Krbeček (Sluka) – Zemchenkov, Hamara, Ducháč, Guryevskiy, Adam – Kubánek, Adamec, Krupička, Jaroš, Broš, Slavíček, M. Vitouch, Tomek, Theimer, Kracina. Trenér: Tomáš Hamara.
    HC Litvínov: Klika (Zelenka) – Minařík, Hocelík, Háva, Jonák, Miškovič, Kadár – Leitner, Dej, Limanovský, Adámek, Stehlík, Vopat, Slavík, Kudrhalt, Kočárek, Fišer, Nikl, Skuhrovec. Trenér: Martin Tvrzník.

    Rozhodčí: Plachý – Hradil, Štěpánek
    thejrc.org