Jihlava – Letňany 2:3 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 5:3 (kon.)
Technika Brno – Poruba 5:2 (kon.) | Warriors Brno – HK MD Šumperk 1:9 (kon.) | Vsetín – Třinec 4:6 (kon.)
Přerov – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Havířov – Zlín 4:2 (kon.) | Slavia – Ústí n/L 1:2 (kon.)
Sparta – HC Litvínov 2:3 (kon.) | Liberec – HC Plzeň 3:2 (kon.) | Třemošná – K. Vary 3:5 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:2 (2:2, 1:0, 0:0)
HC Plzeň 1929
Sobota 24.02.2018, 16:00 • Svijanská Aréna • ELIOD extraliga mladšího dorostu • Skupina A
Partner:
     
    54:20
    Kollertovu střelu od modré čáry vykopl Čech před sebe. Tam operoval Pray a z bezprostřední blízkosti černou gumu za čáru nepropasíroval!
     
    53:44
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Vajner – 2 min., podražení).
     
    51:43
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Šedivý – 2 min., podražení).
     
    41:18
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jakubec – 2 min., faul loktem).
     
    40:23
    Šedivý posunul puk za brankou na Kollerta, jenž výborně vyslal do úniku Nezbedu. Ten si najel až před Čecha a po naznačení se mu pokoušel zasunout touš mezi betony. Neúspěšně, maskovaný muž velkou šanci ustál!
     
    36:55
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Pánek – 2 min., krosček).
     
    34:40
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Pánek – 2 min., držení).
     
    33:56
    Obrovská šance indiánů! Jiříček se prezentoval vydařeným průnikem napříč útočným pásmem a posléze přihrál osamocenému De Sousovi. Ten pálil bez přípravy a trefil beton přesouvajícího se Čajana.
     
    31:46
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Slanina – 2 min., hrubost).
     
    31:21
    Po pěkné souhře dostal na levý kruh nabito Hamšík a svoji dělovku poslal jen o pár centimetrů mimo branku! Přesouvající Čajan by byl na toto zakončení zřejmě krátký.
     
    30:43
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Moc – 2 min., faul kolenem).
     
    30:30
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Pray – 2 min., hrubost).
     
    28:57
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Kaiser – 2 min., hrubost).
     
    27:31
    Pěknou individuální akci předvedl Vojtěch Jiruš! Po pravé straně se proháčkoval až na kruh a pokoušel se najít mezírku mezi brankářovými betony. Ten, ač si svým zákrokem nebyl úplně jistý, vyrazil kotouč mimo klec.
     
    25:24
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši se poprvé v dnešním utkání dostávají do vedení! Usadili se v útočném pásmu a po sérii přihrávek nahodil od modré čáry Hladík. Do dráhy jeho pobídky vložil hůl VOJTĚCH JIRUŠ a citlivě ji tečoval mimo Čechův dosah! Asistence: Hladík, Nezbeda.
     
    22:09
    Liberec mohl ve vlastním oslabení udeřit! Hollar zaváhal na modré čáře a Jiruš se prohnal až do úniku. Byl tísněn Kvasničkou, přesto se však dostal k bekhendovému blafáku, na jehož konci poslal puk jen do boční konstrukce.
     
    21:53
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jansa – 2 min., podražení).
     
    19:44
    Liberec právě vstřelil branku!
    Poslední minuta úvodní části nabízí gólové hody! Tygři i podruhé vyrovnávají. Ihned po inkasované brance se usadili v ofenzivní zóně a Kovář vypálil od modré čáry. Střelu tečoval Jiruš a Čech ji vyrazil k připravenému VOJTĚCHU STRNADOVI, jenž touš zametl za jeho záda. Asistence: Jiruš, Kovář.
     
    19:02
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to bylo obrovské štěstí pro VLASTIMILA KVASNIČKU! Brankář Čajan totiž vystihl jeho střelu na vyrážečku a vychýlil ji do vzduchu. Kotouč se pravděpodobně snášel mimo tři tyče, ale maskovaný muž si jej ve zmatku sklepl přímo do branky. Plzeň si tak malinko kuriózním momentem beze vedení zpět! Bez asistence.
     
    19:02
    Kvasnička se v oslabení dral za obranu. Už to vypadalo na únik, ale Hladík jej povalil k zemi! Rozhodčí Vyštejn neváhal a nařizuje trestné střílení, při kterém si plzeňský forvard svůj nájezd v klidu zopakuje.
     
    17:44
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Slanina – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Soukup – 2 min., nesportovní chování).
     
    16:39
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Tygři předvedli rychlý přechod do protiútoku, načež se kotouč dostal po nedorazu v indiánské defenzivě na hůl LUKÁŠE NEZBEDY, a ten jej z bezprostřední blízkosti pohotově usměrnil do odkryté Čechovy klece. Bez asistence.
     
    13:32
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Strnad – 2 min., sekání).
     
    09:19
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté se ujímají vedení! Nutno uznat, že to před libereckou brankou sehráli dobře. Jiříček už mohl střílet, ale ještě se rozhodl posunout puk na levý kruh, kde hlídkoval DOMINIK SOUKUP a z první poslal kotouč mimo Čajanův dosah. Asistence: Jiříček, Kvasnička.
     
    03:21
    Tygři zahájili početní výhodu slušně. Po sérii přihrávek vystřelil po ledě Kovář a před Čechem bylo poměrně veselo. Jakubec nakonec při pokusu o dorážku nahrnul kotouč pouze do brankáře.
     
    02:55
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Pánek – 2 min., držení).

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 17. Nezbeda, 20. Strnad (Jiruš, Kovář), 26. Jiruš (Hladík, Nezbeda) – 10. Soukup (Jiříček, Kvasnička), 20. Kvasnička (TS)


    Bílí Tygři Liberec: Čajan (Krátký) – Kovář (A), Hladík, Moc, Böhm, Šedivý, Starý, Kollert – Pray, Jansa, Jakubec, Jiruš (A), Strnad (C), Nezbeda, Gajda, Měchura, Chmelař, Vodlan.
    HC Plzeň 1929: Čech (Prchlík) – Páník, Hamšík (A), Pánek (C), Jiříček, De Sousa, Vajner, Hodinář, Malák – Kaiser, Slanina (A), Soukup, Hollar, Altrichter, Marcel, Václavík, Kuchárik, Kvasnička.

    Rozhodčí: Vyštejn – Bosák, Serbus.
    thejrc.org