Salzburg – Kometa Brno 9:1 (kon.) | K. Vary – HC Plzeň 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 4:2 (kon.)
Kladno – Vítkovice 6:3 (kon.) | Slavia – Zlín 4:1 (kon.) | Č. Budějovice – Jihlava 1:4 (kon.)
Pardubice – Sparta 2:4 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
1:4 (0:1, 1:0, 0:3)
HC Dukla Jihlava
Sobota 24.02.2018, 12:30 • Budvar aréna • Extraliga staršího dorostu • 24. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Jihlavě první útok nevyšel, druhou akci až od vlastní branky začíná Jakub Filip.
     
    01:10
    Jakub Čížek se hnal před branku Juřičky. Vypálil někam mezi betony, ale jihlavský gólman Čížkov střelu včas vyráží.
     
    01:44
    Jakub Čížek v akci i podruhé. Opět si najížděl ze stejného prostoru, tentokrát to ale zkusil do bližšího horního růžku. Juřička nastavil své rameno dobře a puk nepropustil.
     
    02:45
    Jiří Marek nahazuje puk ze středního pásma. Svoboda nahození před dojíždějícím Martinem Zadražilem raději přikryje.
     
    03:37
    O přihrávku si klepl Valentýn Smolko a také ji dostal. Přihrávka se k němu ale dostala později, než by potřeboval, tudíž Smolko nemohl ani střílet.
     
    04:24
    U hrazení ve středním pásmu dostal puk na hůl Milan Petřík, který si nabruslil před jihlavskou branku, aby prověřil pozornost Juřičky. Ten si ale s jeho pokusem poradil, a navíc jej ještě dokázal rozehrát ke svým spoluhráčům.
     
    05:12
    Dobrá akce Jihlavy! Patrik Čermák v přečíslení adresoval přihrávku na vzdálenější tyč, kam si sjížděl jeden z jeho spoluhráčů. Svoboda se proti jeho střele dokázal přemístit a puk schovat ve své výstroji.
     
    06:12
    Jakub Čížek postrčil puk na Aleše Řezáče, který se ale do zakončení díky dobrému zákroku posledního jihlavského beka do šance nedostal.
     
    07:25
    Adam Čížek to zkusil od modré čáry, ovšem trefil jen prvního clonícího hráče. Tím byl Matouš Menšík, který jde s pukem v držení na opačnou stranu ledové plochy.
     
    08:36
    Milan Petřík se nešťastně dotkl kotouče, když byl už za modrou útočnou čárou, tudíž se píská postavení mimo hru.
     
    09:03
    Nahození od modré čáry z hole Jana Vávry skončilo jen mimo horní tyč Juřičkovy svatyně. O chvíli později se Jihlava dostává z obranné třetiny.
     
    10:11
    Z pozice beka se do útoku vydal Patrik Škola. Zkusil z křídla poslat přihrávku před branku, tam se ale nikdo z jeho spřízněných spoluhráčů nedostal a kotouč nezachytil.
     
    11:02
    Jakub Čížek dobře napadal hostující rozehrávku, z čehož málem vzešla dobrá šance. Puk se odrazil k Juřičkovi, který ho ale naštěstí pro jeho tým stihl odehrát mimo svou svatyni.
     
    12:08
    Dobrý pokus od modré vyslal Krišta. Svoboda si cestu k puku nakonec našel a dokázal ho vyrazit.
     
    13:12
    Střela Patrika Školy od modré čáry letěla někam mezi betony Jana Juřičky. Jihlavský brankář secvakl své betony včas.
     
    13:56
    Ani nyní si projektil Jakuba Čížka cestu mezi tři tyče nenašel. Ač to domácí útočník zkusil dobře pod horní tyč, kotouč branku o něco málo přelétl.
     
    15:33
    Jeden z domácích hráčů viděl dobře rozjetého Šimona Masopusta, jenž ale převzal přihrávku až za modrou čárou a sudí je nucen pískat ofsajd. Bude se vhazovat v neutrálním pásmu.
     
    16:31
    Ze souboje u hrazení vyšel v útočném pásmu Motoru jako vítěz Aleš Řezáč. Řezáčovi se následně otevřela cesta k brance, ale v dobré pozici kotouč mezi tři tyče nenasměroval.
     
    17:00
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Schwartz – 2 min., podražení).
     
    17:53
    Šimon Masopust využil toho, že jednomu z jihlavských beků nesedla střela, čímž se dostal k odraženému kotouči. Následné vyhození puku ze třetiny mu nedělalo žádný problém.
     
    18:21
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava jde do vedení necelé dvě minuty před koncem třetiny! Po Velebově pokusu se dokázal zblízka prosadit VÍTĚZSLAV BROŽ, který tak zapisuje úvodní trefu utkání. Asistence: Petr Veleba, Jindřich Kardoš.
     
    19:35
    Jakub Čížek se prodral přes jihlavského obránce až do zakončení. Zkusil ohrozit bližší horní růžek branky, jenže trefil jen zadní mantinel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Konec úvodní dvacetiminutovky s sebou přinesl také úvodní branku zápasu. Václav Brož prostřelil domácího brankáře Svobodu, čímž rozradostnil jihlavskou střídačku. Další třetina začne přibližně ve 13:12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Hra se na úvod třetiny stěhuje před domácí branku, a to po zakázaném uvolnění domácího celku.
     
    21:01
    Tomáš Hubata to zkusil táhlou střelou od modré čáry, jeho pokus si cestu mezi tři tyče nenašel. Na druhou stranu s kotoučem míří Jihlava.
     
    22:14
    Vojtěch Pánek na poslední chvíli udržel útočné pásmo pro českobudějovický tým. Motor tak může před Juřičkou začít kombinovat.
     
    23:21
    Václav Brož ze středního pásma posílá kotouč na Svobodu. Ten ho ale nepřikryl a ještě ho stihl rozehrát pro své spoluhráče.
     
    24:03
    Najman přenechal puk Valovi, který se vřítil do pásma a ihned poté střílel. Valův pokus neskončil tam, kde by si hostující hráči přáli.
     
    24:52
    Aleš Řezáč se natlačil do zakončení, avšak Jan Juřička ho skvěle vychytal svou lapačkou, a navíc v ní puk podržel. Bude se vhazovat u jihlavské svatyně.
     
    25:45
    Jan Janoch nebyl ve střelecké pozici, proto poslal puk jen za hostující branku. Tam jej ale sbírá jeden z Jihlavských.
     
    26:39
    Gólman Jihlavy nyní poněkud zaváhal! Proti střele jednoho z domácích sice zasáhl, ale dlouhou dobu nevěděl, kde nakonec puk skončil. Jeho spoluhráči naštěstí pro Jihlavu kotouč odvážejí do bezpečí.
     
    27:41
    Adam Najman nedokázal vyvézt kotouč z obranného pásma. Puk se poté od domácích odráží k Juřičkovi, který přikryl puk pod svou rukavicí.
     
    28:55
    Nyní jsou domácí o něco aktivnějším týmem, prozatím se ale do žádného většího ohrožení hostující klece nedostali. Českobudějovický tlak v útočném pásmu ale pokračuje.
     
    29:16
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Šafář – 2 min., sekání).
     
    29:24
    Kapitán Jihlavy Petr Veleba pálil od modré čáry hned dvakrát. Jeho první přízemní pokus vykopl Svoboda betonem, druhá střela Velebovi nesedla tak, jak by chtěl.
     
    30:32
    Adam Najman si krásně zpracoval kotouč a nabruslil do útočného pásma. Byl v o něco větším střeleckém úhlu, a proto nedokázal trefit úplně ideálně.
     
    31:21
    Tomáš Vala dostal nabito na pravý kruh z pohledu brankáře. Daniel Svoboda na jeho projektil viděl a vytěsnil ho vyrážečkou mimo tři tyče.
     
    32:34
    Kdyby prošla střela Jakuba Krajíčka, bývala by byla vcelku nebezpečná! Šla totiž přímo z mezikruží, jenže v cestě do branky ji zabránil jeden z českobudějovických beků.
     
    33:32
    Jan Stárek vytlačil soupeře s kotoučem za modrou čáru, tudíž byl pískán ofsajd. Hra se vrací do středního pásma.
     
    34:12
    Z větší vzdálenosti pálil Jan Stárek, ale trefil jen svého spoluhráče Vojtěcha Krcha. Tlak Českobudějovických v útočném pásmu pokračuje i nadále.
     
    35:00
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Škola – 2 min., sekání).
     
    35:30
    Adam Najman je dnes velmi aktivní, což potvrzuje i nyní. Najman to zkusil z těžké pozici, jeho pokus kryje Svoboda bez větších problémů.
     
    36:43
    Jihlava by šla do šance, ale Jakub Filip se ocitl na hranici brankoviště a pravděpodobně i v něm. Rozhodčí píská postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    36:57
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Hubata – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Filip – 2 min., hrubost).
     
    37:32
    Vítězslav Brož se málem dostal do šance. Tu mu ale překazil dobrý zákrok obránce, jenž se položil na led a Brože ke střele nepustil.
     
    38:01
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Kratochvíl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny. Uvidíme, zda se v ní ještě dočkáme nějaké šance.
     
    39:57
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Radost na straně českobudějovických znamená srovnání stavu! Školovu trefu zachytil ŠIMON MASOPUST, který puk nasměroval za Juřičkova záda neomylně! Velmi důležitá branka tři sekundy před koncem druhé dvacetiminutovky pro domácí celek! Asistence: Patrik Škola, Vojtěch Krcho.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Přihrávku na Jakuba Filipa zablokoval Šimon Masopust do vlastní obranné třetiny. Motor se následně vydává do útoku.
     
    41:45
    Velmi solidní střelu od modré čáry poslal na těsně mimo domácí branku Jiří Kratochvíl.
     
    42:39
    Jan Janoch pálil z od modré, ale jeho pokus neměl potřebné parametry a navíc nedoletěl ani k brance, neboť puk srazil některý z jihlavských hráčů.
     
    44:45
    Na ledové ploše se toho v posledních okamžicích moc neděje. Až nyní se protlačil před branku Melichar, který ale nepodtrhl svou akci gólovou tečkou.
     
    46:10
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava jde podruhé v utkání do vedení! Adam Najman zavezl puk do útočného pásma, kde ho Jihlavští vybojovali a po nenápadné střele MARTINA ZADRAŽILA jdou hosté z Vysočiny do jednobrankového vedení. Asistence: Petr Veleba.
     
    47:35
    Nejprve neprošla střela z hole Tomáše Hubaty, na opačnou stranu poté jdou Jihlavští, kteří zakládají další útočnou akci.
     
    48:46
    Puk se po vhazování dostal na modrou čáru, kde stál Jan Vávra. Domácí obránce to zkusil hned dvakrát. Poprvé si Juřička našel kotouč v lapačce, napodruhé puk až k brance neprošel.
     
    49:46
    Jakub Čížek se natlačil před branku, v čemž mu chtěl zabránit Marek Jiří, který po souboji narazil snad do tyče Juřičkovy brány. Za pomoci svých spoluhráčů poté odjíždí na střídačku.
     
    50:47
    Daniel Piskač to zkusil pohotově od modré. V cestě puku bylo ale velké množství hráčů, a proto střela neprošla.
     
    51:17
    Jan Juřička nyní podržel svůj tým proti Jakubu Čížkovi. Ten měl více prostoru a z pravé strany si nabruslil před branku. Dobře mířil na horní roh soupeřovy svatyně, tam ale vyšvihl svou lapačku Juřička a puk v ní navíc udržel.
     
    53:26
    Aleš Řezáč při přechodu přes modrou přenechal puk Jakubu Čížkovi. Druhý jmenovaný pálil z podobné pozice jako před malou chvíli, tentokrát však vyslal střelu po ledě. Juřička zaklapl betony včas a kotouč nepropustil.
     
    54:22
    Pavel Svoboda si nabruslil do pásma a zvolil pokus zpoza obránce. Mířil do horních pater Svobodovy branky, ale puk končí na zadním mantinelu.
     
    55:27
    Táhlou střelu z pravého křídla z pohledu domácího brankáře zvolil Adam Najman. Jihlavský útočník si ale vylámal zuby na Danielu Svobodovi, který jeho pokus uschovává někde ve své výstroji.
     
    56:58
    Patrik Škola nepustil soupeře v obranném pásmu Motoru do šance. Kotouč pro svůj tým vybojoval, díky čemuž mohou domácí dopředu.
     
    57:46
    Motor se ale prozatím nemůže vymanit z obranného pásma, a to má kotouč v držení.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:30
    Vojtěch Krcho nyní zkusil ukličkovat jednoho z protihráčů, ale neměl potřebnou rychlost, díky čemuž o puk přišel.
     
    59:00
    Českobudějovičtí to zkusí s odkrytými zády! Svoboda míří na střídačku.
     
    59:11
    Dukla právě vstřelila branku!
    O tom, jak dopadne dnešní utkání, je pravděpodobně rozhodnuto. Vítězslav Brož poslal puk do středního pásma, kde byl připravený JAKUB FILIP, který se se střelou ze středního pásma do odkryté klece nemýlil. Asistence: Vítězslav Brož, Jiří Kratochvíl.
     
    59:41
    Dukla právě vstřelila branku!
    Českobudějovičtí to ještě jednou zkusili bez Daniela Svobody v brance. Jihlavští se ale dostali do útočného pásma, odkud se do prázdné klece trefuje JINDŘICH KARDOŠ. Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Konec zápasu! Jihlava dnes bylo o něco efektivnější a nepředvedla špatný výkon. Výhru z dnešního utkání bere zaslouženě. Pro tento zápas je to vše, děkuji vám za pozornost! (14:26:22)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 40. Masopust (Škola, Krcho) – 19. Brož (Veleba, Kardoš), 47. Zadražil (Veleba), 60. Filip (Brož, Kratochvíil), 60. Kardoš


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Baloun) – Stárek, Pánek, Vávra, Škola, Svach, A. Čížek, Šafář, Hubata – Silný, Krcho, Řezáč, Petřík, Hrubec, J. Čížek, Schwartz, Melichar, Janoch, Š. Masopust, M. Masopust.
    HC Dukla Jihlava: Juřička (Chaloupek) – Křišta, Piskač, Veleba, Smolko, Kratochvíl, Marek – Brož, Vala, Čermák, Zadražil, Krajíček, Kardoš, Najman, Filip, Juda, Menšík, Barák, Svoboda.

    Rozhodčí: S. Mertl – J. Mertl, Samuel
    thejrc.org