Crystal Palace – Tottenham 0:1 (kon.) | Manchester Utd. – Chelsea 2:1 (kon.)
konec
Manchester United
2:1 (1:1)
Chelsea FC
Neděle 25.02.2018, 15:05 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:05.
     
    Příjemné nedělní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům té nejkvalitnější kopané! Po týdenní pauze se o slovo znovu hlásí Premier League, která o tomto víkendu pokračuje nekompletním osmadvacátým kolem. My se společně zaměříme na šlágr tohoto víkendu, Manchester United v souboji druhého se čtvrtým přivítá Chelsea FC. Zápas začíná v 15:05, tak si náš online přenos rozhodně nenechte ujít!
     
    Manchester United

    Loňskou sezonu na domácí scéně Manchester nezvládl podle svých představ, v tabulce totiž obsadil až šesté místo. Chuť si svěřenci trenéra Mourinha spravili v rámci Evropské ligy, ve které nakonec dokázali zvítězit, když ve finále přetlačili Ajax Amsterdam. Co se týče působení v Premier League, tak letos jsou na tom Rudí ďáblové o poznání lépe. Po sedmadvaceti odehraných kolech se totiž drží na druhé pozici, na titul už ale s největší pravděpodobností musí zapomenout, vedoucí Citizens jsou totiž napřed o propastných šestnáct bodů. Oproti svému úhlavnímu rivalovi zaostávají fotbalisté United především v ofenzivě, na druhou stranu se ale mohou pyšnit nejlepší obranou v lize.

    Za tento statistický počin mohou děkovat především Davidu de Geovi, který svými výkony neustále potvrzuje, že patří mezi nejlepší gólmany na světě. Právě brankářská jednička španělské reprezentace se díky několika parádním zákrokům zasloužila o to, že si Manchester ve středu v rámci osmifinále Ligy mistrů odvezl bezbrankovou remízu ze Sevilly. Z posledních tří mačů anglické nejvyšší soutěže uspěli Red Devils pouze jednou, když doma porazili Huddersfield, skousnout naopak museli venkovní porážky s Tottenhamem a Newcastlem. Josému Mourinhovi budou proti Chelsea scházet zranění Fellaini, Ibrahimović, Rojo a Jones, na marodku navíc přibyl Ander Herrera, který si poradil hamstring.
    Paul Pogba, jeden z nejdražších hráčů fotbalové historie, neprožívá úplně ideální období. Poslední zápasy začínal francouzský záložník na střídačce, vzhledem ke zranění Andera Herrery je ale pravděpodobné, že jej proti Chelsea uvidíme v základní sestavě.

     
    Chelsea FC

    Chelsea v minulém ročníku nejkvalitnější ligové soutěže světa dominovala a dokráčela si pro šestý titul v klubové historii. Letos si svěřenci italského lodivoda Conteho rovněž nevedou špatně, na obhajobu prvenství ale musí zapomenout. V tabulce je nalezneme na solidní čtvrté pozici, jejich ztráta na vedoucí Manchester City ovšem čítá už neuvěřitelných devatenáct bodů. Směrem vzhůru v tabulce se ale Blues v případě dnešního úspěchu posunout mohou, jejich dnešní soupeř je totiž napřed pouze o tři body, náskok třetího Liverpoolu je pouze jednobodový. Také Londýňané v týdnu bojovali na půdě Ligy mistrů, jejich soupeřem byla španělská Barcelona, jeden z hlavních favoritů na celkové prvenství.

    Podle očekávání hrála Chelsea častěji bez balonu, na své šance ale trpělivě čekala a jedna z nich se nakonec přeci jen ujala. Prosadil se Brazilec Willian, který už předtím dvakrát orazítkoval brankovou konstrukci. Po chybné rozehrávce ale Katalánci zásluhou Messiho srovnali, Conteho družinu tak na Camp Nou čeká velice složitá odveta. Také Blues si v rámci Premier League nepočínají ideálně, na přelomu ledna a února totiž zaznamenali dvě vysoké porážky s papírově slabšími soupeři. Domácí prohru 0:3 s Bournemouthem a debakl poměrem 1:4 od Watfordu ale parta okolo belgického šikuly Hazarda částečně odčinila před dvěma týdny, když před vlastními fanoušky přemohla West Brom 3:0.
    Z posledních čtrnácti vzájemných utkání prohrála Chelsea pouze jednou, naopak zapsala hned osm výher, zbylých pět duelů skončilo nerozhodně. Kdo bude úspěšnější dnes?

     
    Poslední vzájemné utkání

    5.11.2017 – Chelsea FC – Manchester United 1:0

    Branky: 55. Morata (Azpilicueta)

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Christensen, Cahill – Zappacosta (66. Rüdiger), Kanté, Fàbregas (79. Drinkwater), Bakayoko, Alonso – Morata, Hazard (87. Willian)

    Manchester United: de Gea – Bailly, Smalling, Jones (63. Fellaini) – Valencia, Herrera, Mchitarjan (62. Martial), Matić, Young (78. Lingard) – Rashford, Lukaku
     
    Ještě jednou Vám přeji příjemné nedělní odpoledne! Šlágr osmadvacátého kola mezi Manchesterem United a Chelsea začne za necelou hodinu, Rudí ďáblové do něj vstupují se dvěma změnami oproti středečnímu duelu se Sevillou. Zraněného Andera Herreru podle očekávání nahradí Paul Pogba, pouze na lavičce zůstává Juan Mata, místo něho bude hrát Anthony Martial. Také Antonio Conte do podoby základní jedenáctky sáhl na dvou postech, ve středu zálohy dostává před Cescem Fàbregasem přednost Danny Drinkwater, na hrotu útoku se představí Álvaro Morata.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Manchester United: de Gea – A. Valencia (C), Lindelöf, Smalling, Young – McTominay, N. Matić, P. Pogba – Alexis Sánchez, R. Lukaku, Martial.
    Náhradníci: Pereira – Bailly, Shaw, Carrick, Mata, Lingard, Rashford.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger – Moses, Drinkwater, Kanté, Alonso – Willian, Morata, E. Hazard.
    Náhradníci: Caballero – Cahill, Zappacosta, Emerson, Fàbregas, Pedro, Giroud.

    Rozhodčí: Martin Atkinson – Lee Betts, Simon Bennett.
     
    Hráči obou celků už se chystají v útrobách Old Trafford, Martin Atkinson, hlavní sudí, který bude mít toto atraktivní střetnutí na starost, je za pár okamžiků přivede na travnatou plochu před zaplněné tribuny.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Martin Atkinson právě foukl do píšťalky, dnešní utkání mezi Manchesterem United a londýnskou Chelsea tak může odstartovat – pojďme na to! Rozehrávky se ujali hostující fotbalisté, kteří nastupují v modrých dresech, naopak Mourinhova družina bude hrát v červeném.
     
    2
    Danny Drinkwater se ve středu hřiště zbavil napadajícího Pogby, poté zrychlil první akci hostí dlouhým pasem na Moratu. Ten ještě sklepával na Victora Mosese, po jehož pokusu o průnik uvidíme první rohový kop.
     
    3
    Rozehrávky rohového kopu se chopil Eden Hazard, který vyslal přízemní nabídku do prostoru penaltového puntíku, Moratu ale do zakončení nepustil Matić. Následoval Mosesův ofsajd, domácí tak budou rozehrávat přímý kop.
     
    4
    Ve středu hrací plochy se balonu ujal Willian, který v úterý proti Barceloně podal výborný výkon. Průnik brazilského šikuly ukončil až Chris Smalling, jenž si počínal na hranici fotbalových pravidel, sudí Atkinson ale nechal hru plynout.
     
    5
    Vstup do utkání vyšel daleko lépe fotbalistům Chelsea, kteří se nyní málem dostali do vedení! Kanté přenesl hru na vlevo zapomenutého Alonsa, po jehož přihrávce z první pálil Álvaro Morata, de Geu ale zachránilo břevno.
    5.
     
    6
    O chvíli později měla Chelsea k dispozici další kop od rohového praporku. Tentokráte ale s touto možností nenaložila ideálně, do protiakce se tak po Sánchezově pasu mohl vydat Romelu Lukaku, výtečně se ale vrátil Kanté.
     
    7
    Až nyní se Manchester poprvé v tomto mači usadil na obranné polovině svého soupeře. Jeho kombinaci ale scházela jakákoliv kreativnější myšlenka, Valencia byl nakonec Hazardem vytlačen za středovou čáru.
     
    8
    Marcos Alonso obral o míč Aleixse Sáncheze a hodlal uklidnit hru zpětným pasem na Courtoise. Belgický gólman v dresu Blues ale s odkopem příliš váhal a nakonec balon před napadajícím Lukakem poslal pouze na tribunu.
     
    9
    Další rodící se akci Chelsea zastavil v prostoru středového kruhu Nemanja Matić, jenž se posléze krásně zbavil Kantého. Následná přihrávka srbského záložníka už ale tak zdařilá nebyla, hru výborně přečetl hostující kapitán Azpilicueta.
     
    10
    Alexis Sánchez udržel míč proti přesile a poté jej poslal přesně na kopačky Antonia Valencii. Po jeho přenesení hry se na zteč vydal Ashley Young, ze souboje s Mosesem ale vytěžil pouze autové vhazování.
     
    11
    Po jeho rozehrávce nejprve nepřesně centroval Martial, poté byl kousek za šestnáctkou faulován Paul Pogba. K přímému kopu se postavil Alexis Sánchez, jeho centrovaný balon se ale stal snadnou kořistí pro pozorného Courtoise.
     
    12
    Hazard zvedl hlavu a milimetrově přesným pasem přenesl hru na Mosese. Ten hodlal kombinovat s Willianem, brazilského rychlíka ale velmi pečlivě střežil Ashley Young, hosté tak musí vymyslet jinou cestu.
     
    13
    Po Valenciově centru odhlavičkoval Andreas Christensen pouze k za vápnem číhajícímu Alexisu Sánchezovi, ten ale ideální moment pro střelu prováhal, dovolil si ještě jednu kličku navíc a byl odzbrojen Drinkwaterem.
     
    14
    Domácí velmi aktivně napadali rozehrávku svého soupeře, rychlonohý Sánchez zle zatápěl Drinkwaterovi, ten ale celou situaci ustál. Po jeho nákopu se až do šestnáctky prodral Moses, přes Lindelöfa ale neodcentroval.
     
    15
    Po Willianově nepřesné nahrávce se míč šťastně odrazil k Edenu Hazardovi, jenž roztáhl hru na Mosese. Přízemní nabídka nigerijského zadáka byla ovšem zablokována, následně se Moses ocitl v ofsajdu.
     
    16
    Paul Pogba o sobě v dosavadním průběhu zápasu nedal moc vědět, ostatně stejně jako celá ofenziva United. Nyní to francouzský záložník při napadání Kantého přehnal s agresivitou a proti reprezentačnímu kolegovi si pomohl faulem.
     
    17
    Další ofenzivní snahu Blues opět táhl Willian, kousek za šestnáctkou se ale ocitl proti dvojici protivníků a byl nucen nahrát Hazardovi. Jeho načechraný centr se nepovedl, míč má ve své moci David de Gea.
     
    18
    Po levé straně se pokoušel prosadit Anthony Martial, ovšem i tato útočná akce Manchesteru skončila ještě dříve než začala. Kupředu se tak mohou vydat svěřenci Antonia Conteho, konkrétně Danny Drinkwater.
     
    19
    Eden Hazard se pokoušel obtočit okolo Matiće, ten si ale v souboji příliš viditelně pomohl rukama a fauloval. Přímý kop si vzal na starost sám faulovaný Belgičan, defenziva United se ale bez vážnějších potíží ubránila.
     
    20
    Máme za sebou úvodních dvacet minut, příliš atraktivní podívanou nám dva přední anglické celky zatím nenabízí. Lepším týmem je bezesporu Chelsea, naopak Red Devils neúspěšně hledají to správné zápasové tempo.
     
    21
    Hlušší pasáž hry ukončil až Antonio Rüdiger, jenž se vydal na ofenzivní výlet, na jehož konci hledal Williana. Brazilský rychlík je ale pod neustálým dohledem některého z obránců soupeře, tentokráte jej v osobním souboji přetlačil Lindelöf.
     
    22
    Danny Drinkwater si ve středu hřiště vyměnil balon s Kantém, poté zvedl hlavu a vyslal jej do běhu pro Victora Mosese. Ten dělal vše, co bylo v jeho silách, před postranní čarou ale kulatý nesmysl už nezastihl.
     
    23
    Po Youngově jasném faulu na Césara Azpilicuetu měli hosté k dispozici standardní situaci. Willian svůj centr poslal přímo doprostřed pokutového území, tam ale ze všech nejvýše vyskočil Chris Smalling.
     
    24
    Ne, Manchester se zatím nemůže dostat do hry. Paul Pogba sice nejprve vybojoval míč proti Drinkwaterovi a poté přihrál Martialovi, jeho centr ale doputoval přesně do náruče připraveného Thibauta Courtoise.
     
    25
    Na levém křídle se zjevil tentokráte ne úplně ideálně hlídaný Willian, jemuž na pomoc přispěchal Eden Hazard. Belgický fotbalista ale do šestnáctky nebyl vpuštěn, výtečnou práci odvedl mladíček McTominay.
     
    26
    Domácí se na to konto vydali do zajímavého protiútoku. Pogbova přihrávka prošla k Martialovi i za přispění paní Štěstěny, francouzský mladík posléze hledal ve vápně se uvolňujícího Lukaka, Londýňany ale rychlým odkopem zachránil Christensen.
     
    27
    Manchester se konečně dokázal usadit v bezprostřední blízkosti soupeřovy pokladnice. Několik pokusů o zaměstnání Courtoise skončilo neúspěšně, nakonec přeci jen pálil Lukaku, jeho střela z otočky ale byla tečována mimo.
     
    28
    První velká šance United, kteří se v posledních minutách přeci jen začínají osmělovat! Výtečně to udělal Martial, jenž si počkal na ideální moment a poté předložil míč Sánchezovi, ten ale v jasné tutovce trochu zpanikařil a trefil pouze Courtoise.
    28.
     
    29
    Zachytal si také David de Gea. Po Alonsově nahrávce si Victor Moses přehodil balon na levačku a zkusil štěstí zpoza pokutového území, španělský brankář Manchesteru United si ale připsal pohodový zákrok.
     
    30
    Žlutou kartu dostává N'Golo Kanté (Chelsea FC).
     
    31
    Po Kantého jasném faulu na unikajícího Paula Pogbu měli domácí k dispozici přímý kop z celkem zajímavé pozice. Překvapivě jej zahrával Ashley Young, po jehož centru vracel míč do centra dění McTominay, nikdo z kolegů ale jeho nabídku nevyslyšel.
     
    32
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Manchester se v posledních minutách začínal nadechovat, nyní ale dostává tvrdou ránu v podobě inkasovaného gólu! Rychlou protiakci Chelsea rozjel Eden Hazard, který parádní nahrávkou z otočky vyslal do samostatného úniku WILLIANA. Brazilský fotbalista potvrdil svou formu z posledních zápasů a přesnou střelou na bližší tyč propálil de Geu.
    32. WILLIAN - 0:1
     
    34
    Tento moment domácí zcela určitě ovlivní. Před inkasovanou brankou totiž byli aktivnějším mužstvem, konečně se jim začalo dařit v ofenzivní fázi hry, teď ale United čeká velice obtížný úkol.
     
    35
    Naopak hosté jsou podle očekávání na koni. Eden Hazard se díky rychlému naznačení střely zbavil Lindelöfa a nahrál Mosesovi, ten ale místo střely šel do kličky, kterou výborně přečetl couvající Ashley Young.
     
    36
    Až příliš mnoho času a volného prostoru nyní obrana Red Devils darovala Marcosi Alonsovi, který po proniknutí do pokutového území pálil svou slabší pravačkou, jeho rána se ale mezi tři tyče nevešla.
     
    37
    Míče se ujal Danny Drinkwater, jenž si všiml mezi obránci soupeře si nabíhajícího Edena Hazarda. Ten se k balonu také dostal, k ničemu to ale nebylo, protože jej zpracovával v ofsajdovém postavení.
     
    38
    McTominay tvrdě dohrál Hazarda, sudí ale jeho zákrok jako nedovolený neposoudil a nechal hru plynout. Manchester na to konto odstartoval obléhání Courtoisovy branky, celý tlak ale nepřesnou přihrávkou zazdil Matić.
     
    39
    Manchester United právě vstřelil branku!
    O pár okamžiků později dostali United šanci na reparát, který složili úspěšně, na Old Trafford je totiž vyrovnáno! Alexis Sánchez pěknou průnikovou přihrávkou nalezl v šestnáctce bojujícího Martiala, jenž míč poslal na lépe postaveného ROMELA LUKAKA a ten se tváří v tvář brankáři Courtoisovi nemýlil.
    39. Romelu LUKAKU - 1:1
     
    41
    Do konce prvního poločas zbývá posledních pět minut. Dočkáme se ještě nějaké branky, nebo budou celky do šaten odcházet za nerozhodného stavu?
     
    42
    Eden Hazard dostal parádní nahrávku od Williana, v šestnáctce pak balon přenechal Marcosi Alonsovi, který tentokráte pálil svou silnější levačkou, ovšem ani tentokráte si s míčem úplně neporozuměl.
     
    43
    S blížícím se koncem prvního poločasu se ofenzivněji opět projevují hosté. Eden Hazard si v souboji s Matićem došel pro nedovolený zákrok, uvidíme tak přímý kop Conteho svěřenců.
     
    44
    Přímý kop si vzal na starost ve formě hrající Willian, na jehož střílený centr těsně před malým vápnem sice dosáhl Álvaro Morata, balonu ale nedodal takovou razanci, a de Gea tak v pohodě zasáhl.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu se budou nastavovat dvě minuty.
     
    45+1
    Paul Pogba nejprve ukázkově zpracoval dlouhý pas od McTominaye, poté roztáhl hru na Ashleyho Younga. Ten si v souboji jeden proti jednomu troufl na Mosese, obránce Chelsea ale jeho kličku do lajny přečetl.
     
    45+2
    Paul Pogba dlouho nevěděl, co si má s míčem počít. Nakonec vyslal zajímavý oblouček pro Anthonyho Martiala, toho ale v pokračování akce zastavil zdvižený praporek pomezního sudího, který správně viděl ofsajd.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi, oba celky odchází do šaten za nerozhodného stavu 1:1. Sledujeme celkem atraktivní fotbalovou partii, jejíž začátek daleko lépe vyšel Chelsea. Blues byli jasně lepším týmem a už v páté minutě se mohli ujmout vedení, jenže Morata z bezprostřední blízkosti trefil pouze horní tyč. V osmadvacáté minutě ve velké šanci pouze do Courtoise pálil Sánchez a domácí mohl tento moment mrzet, protože zanedlouho poslal Londýňany do vedení Willian. Mourinhova družina ale měla připravenou odpověď, o vyrovnání se postaral Romelu Lukaku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas právě začal, ani jeden z trenérů se přes přestávku nerozhodl sáhnout ke změně v sestavě. Rozehrávky se tentokráte ujali fotbalisté Manchesteru, tak se nechme překvapit, co nám zbývající průběh utkání přinese.
     
    48
    Domácí pár okamžiků kombinovali na obranné polovině, Smalling byl kvůli napadajícímu Willianovi donucen přihrát de Geovi, jehož výkop přelétl u postranní čáry čekajícího Martiala. Chelsea tak má k dispozici autové vhazování.
     
    49
    Oba celky do druhé půle vstoupily hodně opatrně. Vzájemné oťukávání se pokusil ukončit Andreas Christensen, jenž dlouhým pasem hledal za stopery si sbíhajícího Moratu, skvěle ale zasáhl Lindelöf.
     
    50
    Matić ve středovém kruhu přetlačil Drinkwatera, a umožnil tak Pogbovi rozjet rychlou akci United. Na jejím konci stál centrující Anthony Martial, jehož nabídku na poslední chvíli odvrátil vracející se Azpilicueta.
     
    51
    Na druhé straně Smalling pohořel v osobním souboji s Moratou, který se z ostrého úhlu řítil na branku. Scházela mu ale rychlost, španělský útočník proto musel jít do kličky, jeho ránu ale zablokoval Lindelöf.
     
    52
    Hosté poněkud riskantně kombinovali okolo vlastní šestnáctky, vše nakonec rezolutním odkopem vyřešil Thibaut Courtois. Na to konto se kupředu vydal Eden Hazard, jenž chtěl přečíslení vyřešit pasem na Moratu, domácí ale zachránil Valencia.
     
    53
    Podobná situace byla k vidění i na opačném konci hrací plochy. Paul Pogba narýsoval parádní kolmici pro Martiala, jenž ještě těsně před šestnáctkou hodlal předat míč Lukakovi, toho ale úspěšně odzbrojil Rüdiger.
     
    54
    Nemanja Matić nehraje příliš šťastné utkání. Ve středu hřiště se dopouští zbytečných ztrát, nyní pohřbil další snahu svého týmu, když prováhal ideální moment pro přihrávku na Sáncheze a místo toho udělal kličku do hráče.
     
    55
    Eden Hazard byl zády k pokutovému území, a tak zkusil podobnou přihrávku jako u prvního a zatím jediného gólu svého týmu. Problémem ale bylo, že Morata jeho záměr úplně nepochopil, a míč tak doskákal až za čáru.
     
    56
    Pogba udržel balon proti dvěma protihráčům a poté jej přenesl k Valenciovi. Po jeho nahrávce se ke střele z nějakých osmadvaceti metrů odhodlal Anthony Martial, trefil ale pouze na hranici šestnáctky číhajícího Sáncheze.
     
    57
    Nápor ze strany Red Devils ještě chvíli pokračoval a vyústil ve zblokovanou nabídku od Younga, která znamenala rozehrávku rohového kopu. Alexis Sánchez ale netrefil míč ideálně, na přední tyči jej do bezpečí odhlavičkoval Rüdiger.
     
    58
    Álvaro Morata byl na levém křídle faulován Antoniem Valenciou, s nařízeným přímým kopem ale Chelsea naložila podobně, jako Manchester před pár okamžiky s rozehrávkou rohu.
     
    60
    Alonso od postranní čáry nahrál na hranici pokutového území se pohybujícímu Willianovi, na jehož centr levačkou si dělal zálusk Morata, ve vzduchu ale úřadoval Chris Smalling.
     
    61
    S touto možností šlo naložit daleko lépe. Willian opět předložil nezvratný důkaz o své šikovnosti, když se díky rychlé kličce zbavil dvou protivníků, následná střela mu ale vůbec nevyšla a zamířila až na tribunu za de Geovou brankou.
     
    62
    Domácí hráči i fanoušci se dožadují odpískání penalty. Po Martialově pokusu o centr totiž balon zastavil ve vápně stojící Victor Moses, který, dle názoru fotbalistů Manchesteru, hrál rukou, sudí Atkinson ale celou situaci dobře viděl.
     
    63
    Také Alexis Sánchez se během dnešního utkání spíše trápí. Nyní to bývalý hráč londýnského Arsenalu zkoušel prolomit přízemní ranou na vzdálenější tyč, balon ale netrefil čistě, Courtois tak mohl zůstat v naprostém klidu.
     
    64
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Anthony Martial, přichází Jesse Lingard.
     
    66
    Další kombinaci svého týmu táhl Sánchez, který ještě nahrával Pogbovi, ten ale dostal balon pouze na paty, což se na zbytku jeho snahy o individuální akci hodně podepsalo.
     
    67
    Obrovská příležitost domácího týmu, který se poprvé v utkání mohl ujmout vedení! Po Valenciově centru doputoval míč až k Sánchezovi, jenž jej z otočky poslal do míst, kam si seběhl Romelu Lukaku, ten ale zamířil těsně nad soupeřovu branku.
    67.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Antonio Valencia (Manchester United).
     
    70
    Po Sánchezově pohledném obloučku se v šestnáctce k zakončení dral Jesse Lingard, výborně a hlavně včas ale vyběhl Thibaut Courtois, který tak může aspoň na chvíli uklidnit hru.
     
    72
    Brazilec Willian se ohdodlal k dalšímu střeleckému pokusu, tentokráte už byl o poznání úspěšnější, když z uctivé vzdálenosti zamířil ke vzdálenější tyči, na de Geu si ale nepřišel.
     
    73
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Eden Hazard, přichází Pedro.
     
    74
    Hra se musí na pár okamžiků přerušit, na trávníku totiž po souboji s Matićem zůstal ležet Andreas Christensen. Zřejmě se ale nejedná o nic vážného a dánský obránce bude schopen v tomto utkání pokračovat.
     
    75
    Alonso si kousek od rohového praporku neodpustil zbytečný faul na Antonia Valenciu, domácí tak měli k dispozici standardní situaci. Ashley Young svůj centr zakroutil do míst, kde se pohyboval Pogba, francouzského záložníka ale k hlavičce nepustil Rüdiger.
     
    75
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Tak pozor, závěr utkání právě dostává úplně novou zápletku, Manchester se totiž patnáct minut před koncem základní hrací doby ujímá vedení! Romelu Lukaku se tentokráte pasoval do role nahrávače, zamotal hlavu obráncům soupeře a poté parádním centrem nalezl v šestnáctce osamoceného JESEEHO LINGARDA, s jehož přesnou hlavičkou nemohl Courtois nic dělat.
    75. Jesse LINGARD - 2:1
     
    77
    Chelsea hodlala přijít s okamžitou odpovědí a nepočínala si vůbec špatně. Po Pedrově zajímavém pasu se do dobré šance propracoval Willian, s přízemní ranou na přední tyč si ale na de Geu nepřišel.
     
    78
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Victor Moses, přichází Olivier Giroud.
     
    79
    Chris Smalling si vybral slabší moment, po kterém se do dobré příležitosti dral Morata, výtečně ale zasáhl dnes velmi spolehlivě fungující Victor Lindelöf. Obrana United si pohlídala i následný rohový kop svého soupeře.
     
    80
    Willian byl přistižen v ofsajdovém postavení, trochu to vypadá, jako by hráčům Chelsea v ofenzivní fázi hry docházely nápady. José Mourinho potřebuje posílit obranné řady, na lavičce se proto ke střídání chystá stoper Bailly.
     
    81
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Alexis Sánchez, přichází Eric Bailly.
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Danny Drinkwater, přichází Cesc Fàbregas.
     
    82
    Tentokráte to Blues zkoušeli po levé straně. Velmi šikovně si v souboji s Valenciou počínal Pedro, který si předhodil míč na silnější pravačku a zkusil najít Girouda, ten ale doplatil na špatné načasování svého náběhu a byl chycen v ofsajdu.
     
    83
    Na hřišti se s blížícím se koncem začíná jiskřit. Antonio Rüdiger tvrdě zajel do nic netušícího Lingarda, ve středu hřiště se na to konto odehrála dobrá strkanice, ve které se nejaktivněji angažovali Matić a právě Rüdiger. K udělení žluté karty ale nedošlo.
     
    84
    Antonio Valencia se pokoušel prosadit okolo Alonsa, který jej stáhl k zemi, a obrana Chelsea tak musela znovu čelit standardní situaci svého soupeře. Vše ale vyřešil Thibaut Courtois, který si vyšplhal pro Youngův nepovedený centr.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Nemanja Matić (Manchester United).
     
    86
    Dnešní atraktivní utkání na Old Trafford sleduje 75 060 diváků.
     
    87
    Míč je v síti domácí svatyně, Chelsea se ale z vyrovnávací trefy radovat nemůže. Na Fàbregasův bochánek si naběhl Álvaro Morata, který překonal de Geu přízemní ranou ke vzdálenější tyči, balon ale zpracovával v drobném ofsajdu.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Álvaro Morata (Chelsea FC).
     
    89
    Na další parádní pas od Cesca Fàbregase si tentokráte v pokutovém územní naběhl Pedro. Doplatil ale na nedostatečnou podporu ze strany svých kolegů a nakonec byl odzbrojen trpělivě vyčkávajícím Youngem.
     
    90
    Na obranné polovině Blues si velmi šikovně počínal Antonio Valencia, který získával pro své mužstvo velmi cenné vteřinky. Po jeho souboji s Alonsem se ale míč odporoučel do zámezí, načež jej sudí Atkinson správně přiřkl hostům.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat čtyři minuty. Podaří se Chelsea srovnat, nebo dnes všechny tři body zůstanou v Manchesteru?
     
    90+2
    Nastavení se nám zcela určitě protáhne, na trávníku totiž zůstává ležet Nemanja Matić. K srbskému záložníkovi jsou přivoláni zdravotníci, tak uvidíme, zda bude José Mourinho muset sáhnout k vynucenému střídání.
     
    90+3
    Conteho svěřenci se přeci jen nadechují k závěrečnému náporu. Výborně si počínal Kanté, který i přes výškový deficit uspěl v hlavičkovém souboji s McTominayem a poté nachystal palebnou pozici pro Girouda, ten ovšem trefil jen Lindelöfa.
     
    90+4
    Romelu Lukaku byl často kritizován za to, že neumí svému týmu pomoci v zápasech s těmi nejkvalitnějšími soupeři. Dnes ale belgický útočník hraje fantasticky a potvrdil to i nyní, když se vydal do nadějného úniku, nakonec ale pálil pouze do před sebou stojícího Azpilicuety.
     
    90+5
    Paul Pogba si ve středu hřiště počíhal na Williana, tento zákrok sudí Atkinson zcela správně posoudil jako nedovolený. Manchester ale nedlouho poté vybojoval míč zpět, o tři body ho dnes může připravit jen malý fotbalový zázrak.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Chelsea vybojovala ještě jeden rohový kop, nic z něj ale nevytěžila. Dnešní utkání je tedy u konce, spokojenější mohou být fotbalisté Manchesteru, kteří vyhráli 2:1. Vstup do zápasu se přitom daleko lépe podařil Blues, které už v páté minutě mohl poslat do vedení Morata, trefil ale pouze břevno. Postupem času se hra začala vyrovnávat, osmadvacátá minuta přinesla šanci Alexise Sáncheze, který ale v ideální pozici nezakončil ideálně. Rudé ďábly musel tento moment hodně mrzet, o chvíli později totiž poslal hosty do vedení Willian. Svěřenci Josého Mourinha ale měli připravenou rychlou odpověď, o vyrovnání se postaral Romelu Lukaku. A byli to právě domácí, kdo ve druhém poločase určoval tempo hry, v jejich prospěch nakonec po Lukakově centr rozhodl střídající Jesse Lingard.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 1:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 13:12.
     
    Ode mě je to vše, díky za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou. (17:16:01)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 39. R. Lukaku (Martial), 75. Lingard (R. Lukaku) – 32. Willian (E. Hazard)

    Karty:   68. A. Valencia (MAN), 85. N. Matić (MAN) – 30. Kanté (CHE), 88. Morata (CHE)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 1:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 13:12.
    Manchester United: de Gea – A. Valencia (C), Lindelöf, Smalling, Young – McTominay, N. Matić, P. Pogba – Alexis Sánchez (81. Bailly), R. Lukaku, Martial (64. Lingard).
    Náhradníci: Pereira – Bailly, Shaw, Carrick, Mata, Lingard, Rashford.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger – Moses (78. Giroud), Drinkwater (81. Fàbregas), Kanté, Alonso – Willian, Morata, E. Hazard (73. Pedro).
    Náhradníci: Caballero – Cahill, Zappacosta, Emerson, Fàbregas, Pedro, Giroud.

    Rozhodčí: Martin Atkinson – Lee Betts, Simon Bennett

    Diváci: 75 060
    thejrc.org