Calgary – Colorado 5:1 (kon.) | Dallas – Winnipeg 3:5 (kon.) | Toronto – Boston 4:3 (kon.)
Montreal – Tampa 3:4 (0:1 po s.n.) | Detroit – Carolina 3:1 (kon.) | Florida – Pittsburgh 6:5 (kon.)
Columbus – Chicago 3:2 (kon.) | Washington – Buffalo 5:1 (kon.) | Arizona – Anaheim 2:0 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 2:1 (kon.) | Los Angeles – Edmonton 3:4 (kon.) | Nashville – St. Louis 4:0 (kon.)
Buffalo – Boston 4:1 (kon.)
konec
Florida Panthers
6:5 (2:1, 2:1, 2:3)
Pittsburgh Penguins
Neděle 25.02.2018, 01:00 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne už je to pro dnešek vše. Tímto se s vámi loučím. Přeji příjemně strávenou neděli a někdy příště opět na počtenou! (04:12:39)
     
    Československá stopa v utkání:
    Dominik Simon (PIT) 0+0, 1 střela, čas na ledě 09:01.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jevgenij Dadonov (FLA) 3+0
    2. Jevgenij Malkin (PIT) 2+0
    3. Aleksander Barkov (FLA) 0+3.
     
    Konečný poměr střel:
    Florida 30:37 Pittsburgh.
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního naprosto parádního utkání se nakonec stává tým Florida Panthers! Ve třetí třetině jsme viděli hned pět branek. Pittsburgh rychle snížil zásluhou úžasné střely Jevgenije Malkina, jenž našel horní růžek Luongovy svatyně. Florida si ale brzy vzala dvougólový náskok zpět, když skvěle sehrané přečíslení zakončil Jevgenij Dadonov. Domácí poté sehráli velice špatně dvojnásobnou přesilovku a mohli toho litovat! Tučňáci totiž vycítili šanci. Patric Hörnqvist propasíroval puk mezi betony Luonga a zanedlouho Bryan Rust po obrovském zmatku před brankou dokonce vyrovnal na 5:5. V 56. minutě tedy bylo vyrovnáno, na prodloužení ovšem nedošlo. Možná klíčové vítězství v boji o play-off vystřelil Floridě Jevgenij Dadonov, jenž na pravém kruhu zachoval chladnou hlavu, propálil Murrayho a zaznamenal svůj první hattrick v NHL. Sledovali jsme hokej té nejvyšší úrovně. Prakticky až do závěrečné sirény nebylo jasné, jak utkání dopadne!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Opět to na sebe vzal Jevgenij Malkin a tentokráte jeho dělovku zastavil blokující Keith Yandle! Kotouč je v rohu kluziště a fanoušci začínají propukat v jásot.
     
    59:35
    Keith Yandle o mantinel posílá kotouč až do třetiny Pittsburghu. Sprintuje za ním Schultz a okamžitě se jej snaží vyvézt zpět na dostřel domácí svatyni.
     
    59:30
    Jevgenij Malkin dostal nabito na levý kruh, proti jeho dělovce z první se ale skvěle přesunul Roberto Luongo! Ten patří mezi hvězdy utkání, ačkoliv již pětkrát lovil kotouč ze sítě.
     
    59:15
    Pittsburgh si vyžádal oddechový čas.
     
    59:15
    Justin Schultz vystřelil od modré čáry a Luongo nevěděl, kde má puk! I přes to jej ale udržel před brankovou čarou a domácí jsou zase o krůček blíže k vítězství.
     
    58:37
    Matt Murray spěchá na střídačku, Penguins hrají v šesti!
     
    58:30
    Už to zavánělo další senzací. K Malkinovi se odrazil puk za kruhy, druhý Jevgenij ale hattrick prozatím nezkompletuje, rána totiž byla zblokována!
    58:07 Jevgenij DADONOV - 6:5
     
    58:07
    Florida právě vstřelila branku!
    BB&T Center se otřásá v základech, Panteři si berou vedení těsně před koncem zpět a máme tu navíc hattrick! Aleksander Barkov moc dobře věděl o trestuhodně volném JEVGENIJI DADONOVOVI. Ten byl na pravém kruhu zcela sám, s pukem na holi si chladnokrevně počkal na pohyb Murrayho a propálil jej na vzdálenější tyč! To jsou věci. Asistence: Aleksander Barkov, Jonathan Huberdeau.
     
    57:53
    Jonathan Huberdeau se na modré čáře ocitl pod tlakem a z nouze pouze nahodil kotouč na zadní mantinel.
     
    57:10
    Slunná Florida mohla být dokonale zmrazena. Malkin se vytočil zpoza brány a nahrnul touš do Luongova betonu. K dorážce se poté dostal Hörnqvist, ale ležícího gólmana nepřehodil! Hostující útočník to nyní na střídačce velice emotivně prožívá.
     
    56:54
    Momentálně se podle atmosféry zdá, že se hraje v Pittsburghu. Penguins sahají po dokonání senzačního obratu!
     
    56:43
    Nick Bjugstad se prezentoval povedenou individuální akcí, na jejímž konci z ostrého úhlu sám zakončoval. Murray prostor u bližší tyčky neprodyšně uzavřel a následuje komerční pauza, která bláznivý zápas na chvilku uklidní.
     
    Dnešní utkání sleduje v BB&T Center 17 581 diváků.
     
    55:53
    Hosté jsou jednoznačně na koni a Panteři neví, kam dříve skočit. Malkinova přihrávka prosvištěla před Luongem a Kesselovi moc nechybělo!
    55:11 Bryan RUST - 5:5
     
    55:11
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Po obrovském zmatku vyrovnávají Pens na 5:5. Crosby v obrovské šanci nepřekonal Luonga, ten ovšem zůstal sedět na hrací ploše a po sérii několika dorážek se nakonec uchytila ta v podání BRYANA RUSTA. V 56. minutě tak hrajeme opět od nuly! Asistence: Brian Dumoulin.
    54:21 Patric HÖRNQVIST - 5:4
     
    54:21
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    To je zápletka! Hra ve čtyřech prospěla lépe Pens, kteří snižují na rozdíl jediné branky. Phil Kessel si počínal velice zkušeně. Za brankou dlouho míchal s pukem, až se mu nabídla ulička pro přihrávku PATRICU HÖRNQVISTOVI. Ten trefil mezírku mezi betony! Asistence: Phil Kessel, Sidney Crosby.
     
    54:07
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jamie Oleksiak – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Nick Bjugstad – 5 min., bitka).
     
    54:07
    Po tvrdém hitu Oleksiaka přišel trest! Našel si jej Bjugstad a svedl s ním vyrovnaný pěstní souboj. To bylo asi jediné, co dnešnímu parádnímu představení ještě trošku chybělo.
     
    53:41
    Florida opět působí při přesilovce bezradným dojmem. Aaron Ekblad pálil z nevýhodné pozice a navíc vůbec netrefil zařízení.
     
    53:29
    Nick Bjugstad zaváží puk do pásma, kde se Florida snaží vymyslet něco zajímavého. Zatím však marně.
     
    52:52
    Hosté vyrazili v oslabení do brejku. Hagelin se pokoušel najít Malkina, ale nepodařilo se! Kdyby ano, byla by to velká šance.
     
    52:12
    Zbytečný technický přestupek při střídání odesílá hosty do dalšího oslabení. Florida se bude určitě snažit odehrát tuto přesilovku lépe, než tomu bylo při předchozí výhodě.
     
    52:12
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Patric Hörnqvist – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    51:55
    Crosby podnikl jízdu přes útočné pásmo. Objel branku a snažil se o bekhendové zakončení. To mohlo být ošemetné, kdyby jej nezblokoval Petrovic.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:37
    Tučňáci však v tlaku neúnavně pokračují. Florida se úporně brání a tlačí časomíru k šedesáté minutě. Pittsburghu reálně hrozí konec skvělé vítězné sňůry.
     
    50:50
    Hosté operovali v blízkosti gólmana, ten ale zasahovat nemusel a tečkou pro akci byla nepřesná přihrávka Rusta, která vyjela pryč z pásma.
     
    50:17
    Murray se vydal za branku pro nahozený puk a zdárně rozehrává. Pens obracejí hru směrem k Luongovi.
     
    49:30
    Jonathan Huberdeau se sunul za pittsburghskou defenzivu, nakonec se mu ale kotouč poněkud zamotal na hokejce a k zakončení vůbec nedošlo.
     
    49:07
    Kotouč vycestoval až na tribunu BB&T Center. Hra je tedy logicky přerušena a pokračovat se bude po skončení komerční pauzy.
     
    48:49
    Pittsburgh přežil moment, jenž jej mohl definitivně odstavit ze hry o body. Teď už sám pomýšlí na ofenzivu, ubráněné oslabení ve třech navíc může pomoci i po psychické stránce.
     
    47:58
    Florida se žene zpět do pásma, ale už proti soupeři, jenž hraje v plném počtu. Velmi dobrá práce Pens při oslabení!
     
    47:20
    Pens jsou ve čtyřech a pokračují ve zdárném bránění. Brian Dumoulin vyhazuje a diváci hostujícího týmu nadšeně tleskají.
     
    46:47
    Floridě chybí střelba. V závěru dvojnásobné výhody trošku z nouze pálil z úhlu Jonathan Huberdeau a branku minul o pořádný kus. Touš navíc po mantinelu vycestoval do neutrální zóny.
     
    46:27
    Pittsburgh se ve třech brání zatím dobře a nyní dokonce vyhazuje před všechny čáry. Domácí se rychle ženou zpět.
     
    45:57
    Yandle si vyměňoval kotouč s Ekbladem. Nakonec jej poslal před branku Trocheck a z akce nic nebylo.
     
    45:49
    Hosté najednou přidávají hned dva fauly za sebou a Florida má k dispozici 73 sekund dlouhou přesilovku pěti proti třem! Panthers si vyžádali oddechový čas a horlivě diskutují.
     
    45:49
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jamie Oleksiak – 2 min., krosček).
     
    45:17
    První faul! Má jej na svědomí český útočník Dominik Simon a už sedí na lavici hanby. Florida rychle přišla o pásmo a musí se pro kotouč vracet až k Luongovi.
     
    45:02
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Dominik Simon – 2 min., podražení).
     
    44:20
    Denis Malgin předvedl pěknou individuální akci a zprava servíroval pas na brankoviště Huberdeauovi. Ten byl tísněn a puk mu navíc šel na paty.
     
    43:44
    Jared McCann se vydal do brejku. Měl před sebou jen obránce Jamieho Oleksiaka, ale orazítkoval jeho lýtkový chránič.
     
    43:04
    Penguins si vytvářejí místy až drtivý tlak. Hráči Floridy už působí utahaným dojmem a mají štěstí, že ránu Cartera Rowneyho zblokovali do ochranné sítě.
     
    42:30
    Florida uspěchala přechod do další akce a správně se píská zakázané uvolnění domácího celku.
    41:44 Jevgenij DADONOV - 5:3
     
    41:44
    Florida právě vstřelila branku!
    Domácí ale ihned odpovídají a také to bylo potěšení oka každého hokejového fanouška. JEVGENIJ DADONOV v akci proti jedinému obránci přenechal puk za sebe Barkovovi, jenž naznačil střelu, ale ještě přihrával zpět ruskému útočníkovi. Ten už byl na pravém kruhu úplně sám a trefil se za přesouvajícího se Murryaho. Dnes je to večer ruských střelců, oba Jevgenijové se prosadili již dvakrát! Asistence: Aleksander Barkov, Keith Yandle.
    40:45 Jevgenij MALKIN - 4:3
     
    40:45
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Neskutečná střela JEVGENIJE MALKINA! Hagelin mu puk posunul za brankou. Ruský kanonýr si s ním vyjel do kladného úhlu a parádní ranou trefil zcela přesně vzdálenější horní roh Luongovy klece. Lépe to ani trefit nešlo, naprostá fantazie. Asistence: Carl Hagelin.
     
    40:21
    Bryan Rust vyslal z otočky chytrou střelu bekhendem a Luongo musel bleskově uzavřít mezírku mezi betony.
     
    40:05
    Zajímavé je,že Florida v letošní sezóně ještě neztratila zápas, ve kterém po druhé třetině vedla. Hned v úvodu třetí části se Huberdeau provinil postavením mimo hru.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:02.
     
    Prostřední dvacetiminutovka je minulostí a byla taktéž velice zajímavá! Florida odskočila už do tříbrankového trháku. Nejprve šťastnou střelou, která se svezla po Jarryho betonu až za čáru, uspěl Jamie McGinn a na již výrazných 4:1 zvýšil dorážející Derek MacKenzie. Pens se poté zmátořili, precizní tečí Jevgenije Malkina upravili skóre a mohlo být pro ně ještě veseleji, kdyby se rozhodčí rozhodli uznat sporný gól Patrica Hörnqvista. Nakonec ale uspěl domácí trenér Bob Boughner, jehož challenge udržela stav 4:2.

    Střely na branku po 2. třetině:
    Florida 22:21 Pittsburgh.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:53
    Panthers ještě mohli zahrozit prostřednictvím Aleksandera Barkova. Kotouč mu ale přeskočil hokejku a finský forvard vjel do pásma bez něj. Časomíra odbíjí poslední vteřiny druhé třetiny.
     
    39:19
    Hosté se ještě snaží před odchodem do kabin o korekci, ale Carter Rowney se nedostal z obklíčení v rohu kluziště a kotouče se chopil Micheal Haley.
     
    38:36
    Michael Matheson nahazuje puk po hrazení až za branku a Florida střídá. Pittsburgh působí po neuznané brance poněkud skleslým dojmem, ale to může být pouze krátkodobý úkaz.
     
    38:03
    Tak to je neskutečné! Rozhodčí nejprve ke zděšení většiny z diváctva branku uznali, ale poté si domácí trenér vzal challenge a po opakovaném přezkoumání situace dospěli sudí k názoru, že to Patric Hörnqvist s důrazem přeci jen přehnal. Útočník Pittsburghu se hodně zlobí, ale je pravda, že černou gumu dotlačil do branky i s betonem.
     
    38:03
    Sporná situace! Patric Hörnqvist silou a několika seknutími do Luongova betonu procpal kotouč za brankovou čáru. Podle všeho se bude zkoumat video, nicméně původně to vypadalo, že se rozhodčí uznat gól nechystají. Nechme se však překvapit!
     
    37:46
    Jamie McGinn nic nevymýšlel a od modré čáry nahodil puk vstříc Murraymu. Ten dráhu střely dobře viděl a zákrok lapačkou mu nedělal problémy. Následuje komerční přestávka.
     
    37:16
    Extrémně rychlý zápas s minimem přerušení pokračuje v úctyhodném tempu dál. Zatím jsme neviděli ani jeden faul a Pittsburgh tak na slunné Floridě nemá možnost ukázat sílu svých přesilovek.
     
    36:27
    Ze souboje za Murrayovou klecí se kotouč odrazil mezi kruhy. Kde mohl zakončovat Colton Sceviour. Pro Pantery byla škoda, že mu touš projel mezi bruslemi.
     
    35:38
    Michael Matheson vyhodil na další icing domácího týmu. Vhazovat se tedy bude po pravé ruce Roberta Luonga.
     
    Střely na branku: 20:17.
     
    34:55
    Aktivní Barkov i nadále zatápí soupeřově defenzivě. Olli Määttä jej nakonec přimáčkl k mantinelu a o kotouč jej úspěšně připravil.
     
    34:18
    Aleksander Barkov pronikl za modrou čáru. Měl několik variant na přihrávku, nakonec však pálil sám a Murray jeho pokus viděl dobře.
     
    33:54
    Hosté vycítili šanci na body a působí aktivním dojmem. Florida je tlačena ve vlastním pásmu a Alex Petrovic tedy po zisku kotouče nic nevymýšlel a na jistotu jej napálil na zakázané uvolnění.
    33:10 Jevgenij MALKIN - 4:2
     
    33:10
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Přestřelka pokračuje. Tučňáci to sehráli skvěle a ve dvou lidech vyšachovali domácí defenzivu! Bryan Rust našel povedenou žabičkou špičku hole JEVGENIJE MALKINA a ruský gólostroj uspěl citlivou tečí mimo dosah brankáře Luonga! Asistence: Bryan Rust.
     
    32:30
    Nyní se bojuje ve středním pásmu. Z tlačenice u mantinelu vydoloval kus černé gumy Conor Sheary a hrát tak může Pittsburgh.
     
    31:21
    Pittsburgh operuje u Loungovy klece. Carl Hagelin se pokoušel o výpad zpoza branky, ale ztratil kontrolu nad pukem, který mu utekl z čepele.
     
    30:43
    Snaha Panterů nyní žádné ovoce nepřinesla. Murray zatím čeká na svůj první vážnější zákrok a působí spíše v roli diváka.
     
    30:08
    Huberdeau se nesetkal v kýženou podporou a Jamie Oleksiak jej připravil o puk. Florida se ale do ofenzivy rychle vrací.
     
    29:40
    Bryan Rust se po levé straně prohnal až do střelecké pozice, zakončení ovšem nebylo přesné a skončilo na zadním mantinelu.
     
    28:46
    Crosby se snažil něco vymyslet v obležení trojlístku Floridských. Převaha se projevila a kotouč si užívají na svých holích domácí hokejisté.
     
    28:12
    Střídání v týmu Pittsburgh Penguins: ze hřiště odchází Tristan Jarry, přichází Matt Murray.
    28:12 Derek MACKENZIE - 4:1
     
    28:12
    Florida právě vstřelila branku!
    Tak to je něco, Panthers vedou už o tři góly! V jejich provedení to teď vypadalo vskutku jednoduše. Ekblad vyslal kupředu Scevioura, jenž z pravé strany přízemní dělovkou vyprášil Jarryho beton. Od něj se kotouč odrazil přímo k DEREKOVI MACKENZIEMU, jenž se jako správný kapitán před odkrytou svatyní nemýlil. Tristan Jarry odjíždí na střídačku! Asistence: Colton Sceviour, Aaron Ekblad.
     
    27:20
    Guentzel udržel touš v útočném pásmu a nabil najíždějícímu Kesselovi. Ten rychle pálil, trefil však jen pozorného Yandlea, jenž situaci dobře dobruslil.
     
    26:58
    Roberto Luongo po dlouhé době přerušuje hru, když přikryl pod lapačkou skákavý kotouč, po kterém hladově startoval Bryan Rust.
     
    26:13
    Sidney Crosby se vytočil zpoza branky a přes Petrovice se snažil o bekhendové zakončení. Obránce Floridy jej ale k Luongovi nepustil a domácí si tak mohou ulevit.
     
    25:30
    Sledujeme další dlouhou pasáž bez přerušení hry. Jednoznačně aktivnější jsou v ní hosté, kteří takřka bez přestávky manévrují v ofenzivě.
     
    24:59
    Pens se usazují v pásmu. První formace v něm vytváří pořádný průvan a dobrým pohybem komplikuje domácím obráncům práci.
     
    24:20
    Ve strhujícím tempu hra pokračuje. Crosby zkusil štěstí z levého kruhu a vystřelil pouze do zadního hrazení, Luongo mohl v tuto chvíli zůstat ledově klidný.
     
    23:23
    Aleksander Barkov ukázal své přednosti. Od pravého hrazení se bleskově provedenou kličkou dostal až na osu hřiště, odkud štiplavou střelou dobře zasahujícího Jarryho nepropálil.
     
    22:42
    Pittsburgh se znovu hlásí o slovo. Vybojoval si vhazování v ofenzivní zóně a může se tedy pokusit o ohrožení Luonga.
    22:04 Jamie MCGINN - 3:1
     
    22:04
    Florida právě vstřelila branku!
    Panthers navyšují náskok a vedou 3:1! Jared McCann našel střílenou přihrávkou na levém kruhu volného JAMIEHO MCGINNA, jenž puk z první poslal na branku. Přízemní pokus se svezl po Jarryho betonu a s velkou dávkou štěstí se došoural až za čáru. Asistence: Jared McCann, Alex Petrovic.
     
    21:57
    McCann velkou dělovkou z pravého kruhu nastřelil nohu padajícího Guentzela. To muselo bolet!
     
    21:05
    Denis Malgin po pravé straně podnikl průnik do útočného pásma. Tam mu chyběla podpora od spoluhráčů a švýcarský útočník to sám proti čtyřem bekům neuhrál.
     
    20:19
    Toto ale byla velká šance Pittsburghu! Crosby výbornou přihrávkou nalezl mezi kruhy Patrica Hörnqvista, jenž zakončoval po ledě a trefil pouze Luongův beton. Kotouč ještě putoval brankovištěm, ale gólman jej včas odpálil.
     
    20:08
    Bjugstad nahodil puk do pásma a Florida se tak okamžitě snaží udržet v blízkosti Jarryho brány.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:03.
     
    První třetina nabídla krásný hokej. Panteři se dostali zásluhou přesné teče Vincenta Trochecka poměrně rychle do vedení, poté však převzal iniciativu Pittsburgh, což bylo demonstrováno vyrovnávacím gólem Carla Hagelina. Švédský útočník byl zaparkovaný na brankovišti a poslal puk do sítě. Mírnou převahu měli Pens i nadále, ale byli to oni, kdo podruhé inkasoval. Parádní střelou se prezentoval Jevgenij Dadonov a stanovil tak skóre na 2:1.

    Střely na branku po 1. třetině:
    Florida 10:12 Pittsburgh.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:56
    Panteři ještě nemuseli v úvodní části říct poslední slovo. Za vyhozeným pukem se doslova prodral Colton Sceviour a v pádu se jej snažil poslat mezi Jarryho nohy. Maskovaný muž sklapl betony včas a udržel pro svůj tým přijatelné skóre.
    19:24 Jevgenij DADONOV - 2:1
     
    19:24
    Florida právě vstřelila branku!
    Dejte mi puk a běžte se radovat! Přesně tímto heslem se nyní řídil JEVGENIJ DADONOV. Barkov mu adresoval přihrávku ve středním pásmu a ruský útočník se vydal na dostřel Jarryho. Dostal se až za kruhy, odkud ze zákrytu beka vyslal parádní ránu zápěstím. Ta zaplula zcela přesně do horního růžku branky a Florida znovu vede. Asistence: Aleksander Barkov, Nick Bjugstad.
     
    18:47
    Aleksander Barkov se snažil o propálení hradby těl, nicméně neúspěšně a z domácího pobytu v pásmu tedy nevzešla žádná práce pro gólmana.
     
    17:57
    A další šance Pittsburghu! Kotouč se z brankoviště odrazil na hůl nehlídaného Patrica Hörnqvista, proti jehož dorážce se bleskově přemístil skvělý Roberto Luongo.
     
    17:18
    Phil Kessel se po pravé straně prohnal až za záda obránců. Luonga si vytáhl a ze široka obkroužil branku. Poté nabil Mattu Hunwickovi, který akci podpořil z druhé vlny a pálil do z části odkryté klece. Obětavým blokem se však prezentoval Colton Sceviour a ránu zastavil!
     
    16:39
    Pens se rychle pokusili vrátit zpět k Luongovi, ale trošku to uspěchali a píská se zakázané uvolnění, po kterém se bude vhazovat u Jarryho.
     
    16:27
    Pittsburgh ale tlačí i nadále. Dobrou defenzivní práci odvedl Aaron Ekblad, jenž vypíchl kotouč a ještě jej poslal mimo své pásmo.
     
    15:56
    Tohle Panteři potřebovali. Luongo přerušuje hru a unavený domácí ansámbl se může poroučet na střídačku.
     
    15:16
    V pásmu Floridy je veselo. Penguins kombinují před Luongem a už to vypadalo zajímavě, Crosby se totiž dostal až na osu hřiště, odkud napálil blokujícího Mathesona.
     
    14:41
    Hosté se trošku lacino vyhnali z pásma. Nepřesnou přihrávku neměl na modré čáře Brian Dumoulin šanci zachytit.
     
    14:36
    Luongo snadno přerušil hru po dalekonosném vhazování. Po skončení komerční pauzy budeme pokračovat vhazováním před jeho svatyní. Zatím sledujeme krásný hokej, doufejme, že to bude pokračovat!
     
    13:59
    Domácí obdržený gól trošku nabudil a vydali se tak do ofenzivy. V pásmu ale nic nevmysleli a Pittsburgh obrací hru na druhou stranu.
    12:40 Carl HAGELIN - 1:1
     
    12:40
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Tučňáci se usadili v pásmu a vymysleli to povedeně. Oleksiak přihrál za branku Malkinovi, jenž bekhendem oslovil na brankovišti hlídkujícího CARLA HAGELINA. Pro zkušeného útočníka už bylo zakončení pouhou formalitou! Asistence: Jevgenij Malkin, Jamie Oleksiak.
     
    12:14
    Patric Hörnqvist zavezl kotouč do útočného pásma. Tam se hosté usazují a vyhlížejí vhodný moment pro zakončení.
     
    11:29
    Obrovská šance Nicka Bjugstada! Domácí forvard se utrhl do samostatného úniku a neudělal to zle. Jarryho si položil a bekhendem se snažil poslat puk za jedno záda. Neúspěšně, gólman zasáhl špičkou betonu.
     
    11:12
    Sidney Crosby byl u mantinelu obklíčen rovnou dvojnásobnou přesilou. Nakonec jeden ze zúčastněných hokejistů padl k ledu a schoval kotouč pod tělem. Rozhodčí přerušuje hru, vylučovat ale nebude.
     
    10:46
    Keith Yandle poslal ze středního pásma kotouč až na Jarryho, jenž se rozhodl pro rychlou rozehrávku. Udělal dobře, Pens spěchají do ofenzivy.
     
    Střely na branku: 4:4.
     
    10:10
    Je to tady! Kotouč se dostal mimo mantinely a rozhodčí snad po šesti minutách zadul do píšťalky. Hra je konečně přerušena.
     
    09:27
    už to vypadalo, že Jarry puk po nahození přikryje, jenže mu jej Jared McCann vyšťoural z pod lapačky a Florida si vytváří zajímavý tlak.
     
    08:49
    Po další vyčerpávající pasáži obě mužstva střídají. Stále se hraje bez přerušení, které by už hokejisté podle všeho potřebovali.
     
    08:02
    To vypadalo zajímavě! K Bjugstadovi se odrazil kotouč příhodně za kruhy, ale střelu zpomalil blokující Dumoulin. Před Jarrym ještě šermoval hokejkou McGinn, ale volný kotouč nezasáhl.
     
    07:20
    Keith Yandle se podél levého hrazení prohnal do ofenzivy a donutil Jarryho ke snadnému zákroku proti střele z ostrého úhlu.
     
    06:41
    Domácí vyvezli puk do neutrální zóny. Už velice dlouho se hraje bez přerušení a časomíra utíká doslova zběsilým tempem.
     
    06:09
    Florida je v těchto chvílích poněkud bezzubá a nedostává se k puku. Pens ovšem zatím pouze kombinují a čekají na první větší příležitost, která by mohla vést k vyrovnání.
     
    05:39
    Tučňáci operují v Luongově blízkosti a před brankou bylo pořádně veselo! Kotouč nakonec vylétl z klubka těl a trefil Luonga do ramene. Posléze dostává puk do bezpečí Petrovic.
     
    05:01
    Reeves nahazuje puk do pásma, Florida se tak po chvíli musí opět soustředit na defenzivu.
     
    04:27
    Pens se snaží o reakci. Soupeře uzamkli před brankou a Kessel vyslal rovnou dvě střely. První byla nepřesná a druhou Luongo spolehlivě zachytil.
    03:44 Vincent TROCHECK - 1:0
     
    03:44
    Florida právě vstřelila branku!
    Mířidla seřízena! Panthers se zaslouženě dostávají do vedení a vedla k tomu pěkná akce. Trocheck předal puk Malginovi a kvapil před branku. Tam jej Malgin kásnou přihrávkou nalezl a VINCENT TROCHECK úspěšně usměrnil kotouč za přesouvajícího se Jarryho. Asistence: Denis Malgin, Keith Yandle.
     
    02:41
    Jared McCann se prohnal přes střední pásmo až do toho útočného a individuální akci zakončil nepřesnou střelou. Floridští hokejisté by v úvodu utkání potřebovali trošku seřídit mířidla.
     
    02:20
    Panteři se opět vydali do pásma. Kotouč se dostal na modrou čáru k Mathesonovi, jenž okamžitě pálil a branku minul.
     
    01:40
    Hosté se snaží hru trošku zklidnit. Hunwick podržel kotouč ve středním pásmu a poté jej jednoduše nahodil na zadní hrazení.
     
    00:51
    Že je Pittsburgh také na ledě prezentoval Sidney Crosby, jehož střela z úhlu nenadělala Luongovi příliš starostí. Domácí fanoušci okamžitě počastovali hvězdu Pens bučením.
     
    00:40
    Florida na svého soupeře nastoupila velkolepě! Nyní měla obrovskou šanci. V přečíslení tří proti dvěma zavezl puk do pásma Aleksander Barkov a chytře jej přenechal za sebe Nickovi Bjugstadovi. Ten měl před sebou volný prostor, najel si tedy až před Jarryho, jenž utěsnil prostor u bližší tyčky včas a střelu skvěle zlikvidoval.
     
    00:07
    Hrajeme! Puk na úvodním vhazování získali domácí a okamžitě se vydali do pásma. Dadonov vystřelil od modré a branku minul.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů již vstupují na čerstvě upravenou hrací plochu. Panthers oblékli červené dresy, Pittsburgh se představí v bílé barvě. Tribuny BB&T Center se mezitím vydatně zaplňují. Ačkoliv Florida nepatří mezi nejnavštěvovanější týmy, dnes by mohlo být vyprodáno. Zásluhu na tom mají také fanoušci Pens, kteří v hojném počtu vyrazili na slunný jih strávit víkend. Teploty se zde i v únoru drží nad hranicí letních 25 stupňů Celsia! Utkání začne během pár minut.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Fanoušci českých hráčů v zámoří se mají na co těšit. V zápase se sice představí pouze Dominik Simon, jeho role však bude vskutku významná. Nastoupí totiž v první formaci ve společnosti Sidneyho Crosbyho a Bryana Rusta!
     
    V brankovištích dnes uvidíme souboj zkušeností s mladou krví. V domácí brance nastoupí ostřílený Roberto Luongo, zatímco klec Pittsburghu bude hájit Tristan Jarry, pro kterého to bude teprve dvacátý zápas v nejprestižnější hokejové lize planety.
     
    Úvodní sestavy:

    Florida Panthers: Luongo (Reimer) – Ekblad, Yandle (A), Pysyk, Matheson, Petrovic, McCoshen – Bjugstad, Barkov (A), Dadonov – Malgin, Trocheck, Huberdeau – Mamin, McCann, J. McGinn – Sceviour, MacKenzie (C), Haley.

    Pittsburgh Penguins: Jarry (M. Murray) – Letang (A), Dumoulin, J. Schultz, Määttä, Oleksiak, Hunwick – Rust, Crosby (C), Simon – Hörnqvist, Malkin (A), Hagelin – Kessel, Sheahan, Guentzel – Sheary, Rowney, Aston-Reese..
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V SEZÓNĚ

    Pittsburgh – Florida 4:3 (1:0 2:2 1:1)
    -----------------------------------------------------
    Branky: 7. a 42. Crosby, 27. McKegg, 34. Hörnqvist – 26. a 29. Huberdeau, 47. Ekblad. Střely na branku: 33:46. Diváci: 18 582. Hvězdy zápasu: 1. Crosby (Pittsburgh), 2. Huberdeau (Florida), 3. McKegg (Pittsburgh).

    Florida – Pittsburgh 3:4 (2:0 0:3 1:1)
    -----------------------------------------------------
    Branky: 5. J. McGinn (Vrbata), 6. Barkov, 50. Weegar – 23. Malkin, 23. Rowney, 32. Crosby, 58. Sheary. Střely na branku: 31:48. Diváci: 15 756. Hvězdy zápasu: 1. Sheary, 2. Malkin (oba Pittsburgh), 3. Weegar (Florida).
     
    PITTSBURGH PENGUINS

    Pens také nevstoupili do ročníku nikterak oslnivě, jejich forma ovšem postupně graduje a nyní je dokonce vynesla až na vrchol Metropolitní divize! Nachází se v opravdu velké pohodě. Momentálně totiž drží už šestizápasovou vítěznou sérii, v rámci které nastříleli 29 branek. Právě tyto faktory je do utkání na Floridě pasují do role favorita.

    Co se týče přesilovek, nemá Pittsburgh v lize konkurenci. S úctyhodnou úspěšností přes 30% se jejich početní výhody staly velice účinnou zbraní! V klubovém kanadském bodování nenajdeme nic neobvyklého. Pálí známá trojice Malkin – Kessel – Crosby, přičemž první jmenovaný nasbíral za 58 zápasů skvělých 73 bodů, což jej vyneslo na druhé místo bodování soutěže. Zafunguje ofenzivní síla také na Floridě?
     
    FLORIDA PANTHERS

    Florida chce do play-off a nutno podotknout, že k tomu nemá nakročeno vůbec špatně. V Atlantické divizi se nachází na čtvrté příčce a na postupovou pozici ztrácí pět bodů, přičemž má tři utkání k dobru. Panthers se snaží napravit velice nepovedený vstup do sezóny a je jim jasné, že na prohry už nemají moc prostoru.

    Jejich zápasy bývají obvykle velice napínavé s nevelkým rozdílem ve skóre. Pomáhají si slušným využitím přesilovek, jenž se pohybuje těsně pod hranicí 23%. Produktivitu táhne trojlístek útočníků Barkov – Trocheck – Huberdeau. Do utkání s Pittsburghem Panteři nepůjdou v roli favorita, nicméně mají na co navazovat. Při posledním domácím vystoupení totiž přehráli silný Washington 3:2. Podniknou dnes další důležitý krok směrem k play-off?
     
    Zdravím všechny fanoušky zámořského hokeje! National Hockey League má v noci na programu várku dalších utkání. My budeme pozorovat atraktivní souboj mezi týmy Florida Panthers a Pittsburgh Penguins. Sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 4. Trocheck (Malgin, Yandle), 20. Dadonov (Barkov, Bjugstad), 23. J. McGinn (McCann, Petrovic), 29. MacKenzie (Sceviour, Ekblad), 42. Dadonov (Barkov, Yandle), 59. Dadonov (Barkov, Huberdeau) – 13. Hagelin (Malkin, Oleksiak), 34. Malkin (Rust), 41. Malkin (Hagelin), 55. Hörnqvist (Kessel, Crosby), 56. Rust (Dumoulin)


    Florida Panthers: Luongo (Reimer) – Ekblad, Yandle (A), Pysyk, Matheson, Petrovic, McCoshen – Bjugstad, Barkov (A), Dadonov – Malgin, Trocheck, Huberdeau – Mamin, McCann, J. McGinn – Sceviour, MacKenzie (C), Haley.
    Pittsburgh Penguins: Jarry (29. M. Murray) – Letang (A), Dumoulin, J. Schultz, Määttä, Oleksiak, Hunwick – Rust, Crosby (C), Simon – Hörnqvist, Malkin (A), Hagelin – Kessel, Sheahan, Guentzel – Sheary, Rowney, Aston-Reese.

    Diváci: 17 581
    thejrc.org