Calgary – Colorado 5:1 (kon.) | Dallas – Winnipeg 3:5 (kon.) | Toronto – Boston 4:3 (kon.)
Montreal – Tampa 3:4 (0:1 po s.n.) | Detroit – Carolina 3:1 (kon.) | Florida – Pittsburgh 6:5 (kon.)
Columbus – Chicago 3:2 (kon.) | Washington – Buffalo 5:1 (kon.) | Arizona – Anaheim 2:0 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 2:1 (kon.) | Los Angeles – Edmonton 3:4 (kon.) | Nashville – St. Louis 4:0 (kon.)
Buffalo – Boston 4:1 (kon.)
konec
Florida Panthers
6:5 (2:1, 2:1, 2:3)
Pittsburgh Penguins
Neděle 25.02.2018, 01:00 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne už je to pro dnešek vše. Tímto se s vámi loučím. Přeji příjemně strávenou neděli a někdy příště opět na počtenou! (04:12:39)
     
    Československá stopa v utkání:
    Dominik Simon (PIT) 0+0, 1 střela, čas na ledě 09:01.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jevgenij Dadonov (FLA) 3+0
    2. Jevgenij Malkin (PIT) 2+0
    3. Aleksander Barkov (FLA) 0+3.
     
    Konečný poměr střel:
    Florida 30:37 Pittsburgh.
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního naprosto parádního utkání se nakonec stává tým Florida Panthers! Ve třetí třetině jsme viděli hned pět branek. Pittsburgh rychle snížil zásluhou úžasné střely Jevgenije Malkina, jenž našel horní růžek Luongovy svatyně. Florida si ale brzy vzala dvougólový náskok zpět, když skvěle sehrané přečíslení zakončil Jevgenij Dadonov. Domácí poté sehráli velice špatně dvojnásobnou přesilovku a mohli toho litovat! Tučňáci totiž vycítili šanci. Patric Hörnqvist propasíroval puk mezi betony Luonga a zanedlouho Bryan Rust po obrovském zmatku před brankou dokonce vyrovnal na 5:5. V 56. minutě tedy bylo vyrovnáno, na prodloužení ovšem nedošlo. Možná klíčové vítězství v boji o play-off vystřelil Floridě Jevgenij Dadonov, jenž na pravém kruhu zachoval chladnou hlavu, propálil Murrayho a zaznamenal svůj první hattrick v NHL. Sledovali jsme hokej té nejvyšší úrovně. Prakticky až do závěrečné sirény nebylo jasné, jak utkání dopadne!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Opět to na sebe vzal Jevgenij Malkin a tentokráte jeho dělovku zastavil blokující Keith Yandle! Kotouč je v rohu kluziště a fanoušci začínají propukat v jásot.
     
    59:35
    Keith Yandle o mantinel posílá kotouč až do třetiny Pittsburghu. Sprintuje za ním Schultz a okamžitě se jej snaží vyvézt zpět na dostřel domácí svatyni.
     
    59:30
    Jevgenij Malkin dostal nabito na levý kruh, proti jeho dělovce z první se ale skvěle přesunul Roberto Luongo! Ten patří mezi hvězdy utkání, ačkoliv již pětkrát lovil kotouč ze sítě.
     
    59:15
    Pittsburgh si vyžádal oddechový čas.
     
    59:15
    Justin Schultz vystřelil od modré čáry a Luongo nevěděl, kde má puk! I přes to jej ale udržel před brankovou čarou a domácí jsou zase o krůček blíže k vítězství.
     
    58:37
    Matt Murray spěchá na střídačku, Penguins hrají v šesti!
     
    58:30
    Už to zavánělo další senzací. K Malkinovi se odrazil puk za kruhy, druhý Jevgenij ale hattrick prozatím nezkompletuje, rána totiž byla zblokována!
    58:07 Jevgenij DADONOV - 6:5
     
    58:07
    Florida právě vstřelila branku!
    BB&T Center se otřásá v základech, Panteři si berou vedení těsně před koncem zpět a máme tu navíc hattrick! Aleksander Barkov moc dobře věděl o trestuhodně volném JEVGENIJI DADONOVOVI. Ten byl na pravém kruhu zcela sám, s pukem na holi si chladnokrevně počkal na pohyb Murrayho a propálil jej na vzdálenější tyč! To jsou věci. Asistence: Aleksander Barkov, Jonathan Huberdeau.
     
    57:53
    Jonathan Huberdeau se na modré čáře ocitl pod tlakem a z nouze pouze nahodil kotouč na zadní mantinel.
     
    57:10
    Slunná Florida mohla být dokonale zmrazena. Malkin se vytočil zpoza brány a nahrnul touš do Luongova betonu. K dorážce se poté dostal Hörnqvist, ale ležícího gólmana nepřehodil! Hostující útočník to nyní na střídačce velice emotivně prožívá.
     
    56:54
    Momentálně se podle atmosféry zdá, že se hraje v Pittsburghu. Penguins sahají po dokonání senzačního obratu!
     
    56:43
    Nick Bjugstad se prezentoval povedenou individuální akcí, na jejímž konci z ostrého úhlu sám zakončoval. Murray prostor u bližší tyčky neprodyšně uzavřel a následuje komerční pauza, která bláznivý zápas na chvilku uklidní.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 4. Trocheck (Malgin, Yandle), 20. Dadonov (Barkov, Bjugstad), 23. J. McGinn (McCann, Petrovic), 29. MacKenzie (Sceviour, Ekblad), 42. Dadonov (Barkov, Yandle), 59. Dadonov (Barkov, Huberdeau) – 13. Hagelin (Malkin, Oleksiak), 34. Malkin (Rust), 41. Malkin (Hagelin), 55. Hörnqvist (Kessel, Crosby), 56. Rust (Dumoulin)


    Florida Panthers: Luongo (Reimer) – Ekblad, Yandle (A), Pysyk, Matheson, Petrovic, McCoshen – Bjugstad, Barkov (A), Dadonov – Malgin, Trocheck, Huberdeau – Mamin, McCann, J. McGinn – Sceviour, MacKenzie (C), Haley.
    Pittsburgh Penguins: Jarry (29. M. Murray) – Letang (A), Dumoulin, J. Schultz, Määttä, Oleksiak, Hunwick – Rust, Crosby (C), Simon – Hörnqvist, Malkin (A), Hagelin – Kessel, Sheahan, Guentzel – Sheary, Rowney, Aston-Reese.

    Diváci: 17 581
    ocianews.com