PZ Kladno – Kladno 1:4 (kon.) | Chomutov – Č. Budějovice 5:3 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
5:3 (3:2, 0:0, 2:1)
HC Motor České Budějovice
Neděle 25.02.2018, 12:00 • ZS Chomutov • ELIOD extraliga mladšího dorostu • Skupina A
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Krásný den všem fanouškům mládežnického hokeje. V pravé poledne poslední únorové neděle roku 2018 se na zimním stadioně v Chomutově představí domácí Piráti, jenž v dalším kole vyzvou Motor České Budějovice.
     
    PIRÁTI CHOMUTOV

    Chomutovští hokejisté jsou v šestičlenné skupině aktuálně na páté pozici, horší už jsou jen právě České Budějovice. Mladí Piráti po třech porážkách naposledy uspěli v derby na ledě nedalekého Litvínova, kde zvítězili díky dvěma brankám reprezentanta Michala Guta 4:2. Nejproduktivnějším hráčem celku je se ziskem devětatřiceti body Josef Koláček.
     
    HC MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

    Hokejisté z jihu Čech jsou ve skupině na šesté pozici a na pátý Chomutov ztrácí propastných šestnáct bodů. Motor navíc prohrál svých posledních deset zápasů, v posledních dvou navíc dostal pokaždé více jak deset branek! S Plzní prohrál 0:11, s Libercem naposledy dokonce 2:13. České Budějovice měly tahouna v Pavlu Novákovi, jenž je obrovským talentem českého hokeje, za mladší dorost ovšem odehrál minimum utkání.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Šatný (Stuchlík) – Němec, Petrásek, Holec, Vaněk, Kovár, Martínek, Klika – Spudich, Králíček, Príhoda, Kulich, Prokeš, Čech, Štefančík, Holka, Gut, Vrhel.

    HC Motor České Budějovice: Lidák (Korytar) – Jasečko, Pojar, Dvořák, Pavlát, K. Ryba, Hail – Hrakholski, Michal, Březina, A. Ryba, Kantor, Kašpar, Brouček, Janoch, Lukeš, Pouzar, Masopust.

    Rozhodčí: Knapík – Coubal, Kokrment..
     
    Hokejisté obou celků mají za sebou rozbruslení a utkání brzy začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Hosté vyhráli vhazování. Bránící hráč ovšem ztratil kotouč a Michael Prokeš mohl zakončovat. Hosté ovšem nakonec zabránili zakončení, Piráti ovšem stále v pásmu.
     
    00:52
    Domácí celek byl aktivnější a vykoledoval si přesilovou hru. Na lavici hanby míří Jaroslav Pouzar, jenž se provinil podražením.
     
    01:12
    Kombinace domácího celku byla ukončena úmyslným ofsajdem, který nešťastně zavinil obránce Holec. Hra se tak dostává před Olivera Šatného.
     
    01:41
    Právě Tomáš Holec se pokoušel své zaváhání napravit, ale nahození od modré čáry skončilo jen těsně vedle branky. Před Lidákem byla ovšem veliká skrumáž.
     
    02:20
    Následně domácí kombinovali, ale nedostali se do vyložené šance. Motoru se povedlo vyhodit a v posledních sekundách svého oslabení mohou prostřídat své lajny.
     
    02:52
    Hosté v plném počtu.
     
    03:20
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A hned po přežití dávají ze své první střely na branku vedoucí gól! KRYŠTOF RYBA se na modré čáře opřel do kotouče a ten zaplul k levé tyčce. Asistence: Jiří Michal a Pavel Pojar.
     
    03:50
    Domácí celek se hned dostal do pásma, kde kombinuje a zkouší něco vymyslet. K vidění byla ovšem jediná střela od modré čáry, jenž byla zblokovaná.
     
    04:16
    Následně se do dobré šance dostal Michael Prokeš. Chomutovský útočník byl sám před brankou, kterou ale z velice dobré pozice pouze přestřelil.
     
    04:50
    Vyrovnání měl na holi následně Michal Gut. Ten před brankou Lidáka nadvakrát zakončoval, ale i díky těsné cloně se mu budějovického brankáře překonat nepovedlo!
     
    05:48
    Následně přišla také akce Motoru. Neúspěšný domácí útok byl zakončen pokusem hostů od levého mantinelu, slabší střela Jana Janocha ovšem skončila na betonech Šatného.
     
    06:13
    První přesilovku si zahrají také hokejisté z jihu Čech. Dvě minuty za podražení inkasuje chomutovský obránce David Martínek.
     
    06:34
    Prvotní kombinace modrožlutých byla zakončena od modré čáry takovou slabší střelou. Bránící hráči kotouči zachytili a poslali jej až za branku Martina Lidáka.
     
    07:15
    Následně se již hosté usadili v pásmu a kombinovali. Sebastian Jasečko ovšem nezachytil přihrávku na modrou čáru a puk mu sjel. Pokračuje se hrou ve středním pásmu.
     
    08:13
    Domácí v plném počtu.
     
    08:22
    Následně byla hra přerušena u mantinelu, kde čtveřice hráčů bojovala o kotouč. Sudí jej nejspíše ztratili z dohledu, a tak hru přerušili. Vhazuje se po pravici Šatného.
     
    08:47
    Nedorozumění hostující obrany bylo zakončeno brankou Ondřeje Príhody do odkryté klece. Branka byla ovšem neuznána díky postavení Ondřeje Čecha v brankovišti!
     
    09:13
    A další gólovka domácího celku, hosty zachránila branková konstrukce! Stanislav Vrhel zakončoval do odkryté klece, ale trefil břevno, od nějž se dostal kotouč pod Lidáka. Při Motoru stále nyní štestěna.
     
    09:34
    Piráti právě vstřelili branku!
    Třetí tutová šance během pár sekund ale již brankou skončila a máme vyrovnáno! MICHAL GUT si najel před branku, kde si roztáhl brankáře Lidáka a bekhendovým zakončením mezi betony srovnal na 1:1. Bez asistence.
     
    09:49
    Piráti jsou aktivní a hned se dostali do pásma, kde vybojovali vhazování po pravici českobudějovického brankáře. Ten má v posledních momentech dost práce a vůbec se nenudí.
     
    10:21
    Piráti právě vstřelili branku!
    A padá další branka, nyní Martin Lidák úplně čisté svědomí mít nemůže! MARCEL ŠTEFANČÍK si najel do pásma a hned po přejetí modré zakončoval do pravé šibenice. Sám útočník asi nevěřil, že kotouč skončí v síti. Asistence: Jiří Kulich.
     
    11:05
    Hosté se hned po vhazování dostali do pásma, kde aktivně kombinovali. Do střeleckého zakončení se jim ovšem projít nepovedlo. Piráti následně vyhodili kotouč.
     
    11:14
    A Motor se může dostat zpátky do utkání v přesilové hře. Ondřej Čech inkasuje dvě minuty za faul kolenem.
     
    11:52
    Domácí ale v oslabení hrají dobře a dostali se hned do útoku. Michal Gut unikal po pravé straně a z kruhu zakončoval nad beton Lidáka. Ten ale jeho svižnou ránu pokryl.
     
    12:20
    Hosté sice nahodili kotouč do pásma, ale to bylo tak vše. Oliver Šatný si pro něj dojel a ve spolupráci s obránci jej vyhodil mimo obranné pásmo.
     
    12:49
    Do obrovské šance se následně dostal Sebastian Jasečko. Ten si najel mezi kruhy a byl sám před Šatným. Zakončoval nad pravý beton, ale domácí brankář kotouč parádně ukryl v lapačce!
     
    13:08
    V závěru početní výhody střílel od modré čáry jeden z hostů. Jeho pokus byl ovšem ztečován a skončil jen v ochranné síti, Vhazovat se bude ve střední třetině a domácí budou hned v plném počtu.
     
    13:45
    V dalším snažení se pokoušeli hosté dostat do pásma, byl jim ovšem odpískán ofsajd a vhazovat se bude ve středu ledové plochy.
     
    14:26
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Následný útok ovšem hostům vyšel a je vyrovnáno! Matouš Masopust postupoval do útoku pomalým tempem a zakončoval jen do betonů Šatného. Chomutovský brankář kotouč vyrazil jen před JAROSLAVA POUZARA, který se již prosadil. Asistence: Matouš Masopust.
     
    14:58
    Jihočechy nepovedená přesilovka dostala do tempa a povedlo se jim srovnat. Nyní jsou aktivnějším celkem a vhazovat se bude opět před brankou Šatného.
     
    16:05
    Nyní je hra poněkud rozpačitá a ani jeden celek se nemůže dostat k nějakému zakončení či akci. Hraje se z jedné strany na druhou a k vidění je spousta nepřesností.
     
    16:55
    Aktivita domácího celku je ukončena píšťalkou sudího, jenž viděl faul. Michael Prokeš míří na lavici hanby za hru vysokou holí.
     
    17:18
    Domácí hru v nevýhodné hře zvládají a hned se dostali do útoku, kde přišel faul Jasečka a přesilovka Motoru je u konce. Hostující bek dostává dvě minuty za zásah do oblasti hlavy a krku, navíc inkasuje ještě osobní trest na deset minut.
     
    17:37
    A další trest, nyní opět pro domácí celek. Stanislav Vrhel je potrestán dvěma minutami za vysokou hůl. Hraje se čtyři na tři.
     
    17:56
    Motor to nyní parádně zahrál a hráč na pravém křídle dostával kotouč do poloprázdné branky. V rychlosti se ale útočník Motoru nedokázal trefit do kotouče.
     
    18:32
    Estráda trestů pokračuje. Další dvě minuty, teď pro hosty. Matouš Hail je rozhodčími vyloučen na dvě minuty za nebezpečnou výstroj.
     
    18:45
    Parádní akce domácích. Štěpán Němec dostal kotouč k pravé tyčce, kde zakončoval. Zblízka se mu ovšem vyjetého Lidáka překonat nepovedlo!
     
    19:28
    Dvě akce na obou stranách. Nejdříve měli domácí odkrytou branku, kterou ale díky špatnému zpracování netrefili. Na druhé straně Motor napálil břevno.
     
    19:45
    Piráti právě vstřelili branku!
    A ještě jedna branka v závěru třetiny! MICHAL GUT byl po vhazování před vlastní brankou vysunut do útoku a i svůj druhý samostatný únik proměnil v branku! Asistence: David Petrásek a Dominik Vaněk.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Divoká první třetina nabídla pět branek a několik trestů! Domácí prohrávali, následně otočili, Motor srovnal, ale i tak vedou Piráti po první třetině. Dvě branky za domácí celek vstřelil produktivní Michal Gut, tu třetí si připsal Marcel Štefančík. Na druhé straně dávali branky Kryštof Ryba a Jaroslav Pouzar.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:47
    Druhá část začala aktivně. Piráti se dostali do útoku a svou akci zakončovali od modré čáry, nahození Davida Petráska ovšem skončilo jen na betonech Lidáka.
     
    21:24
    Motor se pokoušel dostat do útoku. Přihrávka na pravé křídlo ovšem nevyšla a píská se icing. Vhazovat se tak bude před brankou českobudějovického Motoru.
     
    21:42
    Domácí si následně najeli do pásma a přes bránícího hráče zakončovali. Martin Lidák ovšem celou situaci viděl a kotouč dokázal ukrýt v lapačce.
     
    22:02
    Na druhé straně v identické situaci Dominik Brouček. Jeho pokus přes bránícího hráče ovšem skončil jen na betonu pozorného Olivera Šatného.
     
    23:38
    Hra je nyní rozkouskovaná a ani jeden celek se nemůže dostat do pásma. K vidění je hodně nepřesností a nahazovaných kotoučů.
     
    23:50
    Po ofsajdu domácího celku se hned píská také icing. Vhazovat se tak bude po levici Olivera Šatného, druhá třetina zatím nemá takové tempo.
     
    24:33
    Dobře to z levého kruhu zkoušel Matouš Masopust. U přední tyčky byl ovšem nalepený Oliver Šatný, jenž špičkou hokejky pokus hostujícího hráče srazil do ochranné sítě.
     
    25:46
    Do zakončení si najížděl hostující David Kašpar. Mezi kruhy zakončoval, ale svým pokusem trefil jen brusle bránícího hráče Pirátů. Motor je aktivnějším celkem.
     
    26:47
    Michal Gut si nyní zajel za branku, kde se prohazovačkou zbavil soupeře a přihrával před branku na Stanislava Vrhela. Ten ale nabídku na branku nevyužil.
     
    27:55
    Krásná kombinace domácích! Tobiáš Holka dal kotouč mezi dvěma obránci na modrou čáru, kde byl Tomáš Holec. Ten si najel před branku a do prázdné klece přihrával Kulichovi. Ten ale trestuhodně minul.
     
    29:25
    Po nepovedené rozehře domácího brankáře se do zakončení dostali hosté. David Kašpar dostal přihrávku před brankoviště, kde jen přihrávku prodlužoval. Šatný ale kotouč zachytil.
     
    29:52
    Od modré čáry na druhé straně pokoušel štěstí Stanislav Vrhel. Jeho rána prošla až k brance, do sítě se ale nedostala. Puk se otřel o vnější oblouk a skončil na zadním mantinelu.
     
    30:45
    Domácí jsou nyní hodně aktivní před brankou Lidáka, žádný střelecký pokus ale přímo na branku nejde. Pohyb domácích je ovšem více než solidní.
     
    31:17
    Následně byla před brankou Šatného přerušena hra, domácí brankář kotouč raději přikryl. Vhazovat se tak bude po jeho pravici.
     
    31:35
    Hra bude pokračovat přesilovou hrou Pirátů. Kapitán Motoru Jan Janoch dostává dvě minuty za podražení v útočném pásmu.
     
    32:15
    Solidní kombinace Pirátů byla zakončena pokusem Davida Petráska od modré čáry. Jeho pokus byl Lidákem vyražen, následná dorážka Prokeše skončila na helmě brankáře a hra se přerušuje.
     
    32:40
    Hned po vhazování se hostům povedlo vyhodit kotouč za branku Šatného a úspěšně jej v útoku kontrolovat. Zatím se jim druhá polovina oslabení daří.
     
    33:35
    Hosté v plném počtu.
     
    33:39
    Hned po skončení oslabení ale přišel další faul a pirátská přesilovka bude pokračovat. Zbytečným podražením za brankou se provinil Lukáš Pavlát.
     
    34:40
    Piráti hodně zajímavě kombinovali a dostávali se do dobrých střeleckých pozic. Ani jedna akce ovšem nebyla možná trestuhodně zakončena.
     
    35:10
    Nyní přihrávku do odkryté branky dostával Tobiáš Holka, kterému se ovšem nepovedlo zkrotit kotouč a zakončit. Následně byl pískán domácímu celku ofsajd.
     
    35:39
    Hosté v plném počtu.
     
    36:16
    A další přesilová hra domácích. Na lavici hanby putuje za útočný faul Adam Ryba, provinil se nedovoleným bráněním.
     
    36:27
    Michal Gut měl na hokejce hattrick, přihrávku zpoza branky v brankovišti ovšem nepřetavil v branku. Lidák skvěle stáhl a zasáhl.
     
    37:05
    Chomutovský útočník Gut to zkoušel z pravého kruhu ještě jednou, nyní mířil na zadní tyčku, kde byl ovšem Lidák pozorný a i nyní kotouč vyrazil.
     
    37:23
    Piráti se v další aktivní kombinaci dostali až do brankoviště. Hra se tak přerušuje a vhazovat se bude po pravici českobudějovického brankáře.
     
    37:38
    Hosté nyní měli veliké štěstí! Marcel Štefančík se obtočil kolem branky a dával puk do branky. Ten se ale za záda Lidáka nedostal, ačkoli se v brankovišti hodně nebezpečně pohyboval!
     
    37:43
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Marcel Štefančík – 2 min., krosček).
     
    38:17
    Hosté v plném počtu.
     
    38:41
    Přesilová hra Motoru je hodně rozpačitá a hosté se nemohou k ničemu v útočném pásmu dostat. Nyní je zastavila pískot sudího, jenž viděl ofsajdové postavení.
     
    39:12
    Tvrdá rána Sebastiana Jasečka od modré čáry byla před brankou tečována jen vedle. Stejný obránce následně zakončoval ještě několikrát, ale branku ani jednou netrefil.
     
    39:43
    Domácí v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla již opatrnější a žádné branky nám nenabídla. Piráti byli sice mnohem aktivnějším a lepším celkem, ani jedna z jejich šancí ovšem gólově neskončila, a tak je stav po dvou třetinách stále těsný pro domácí celek – 3:2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Na startu třetiny další trest. Za hru vysokou holí je potrestán hostující David Kašpar.
     
    40:57
    Přihrávka Michala Guta skrz pásmo byla ztečována do ochranné sítě. Vhazovat se bude po pravici Martina Lidáka.
     
    41:45
    Přesilovka domácího celku je zatím nepovedená a Piráti se do ničeho nemohou dostat. Ani start třetí třetiny oko diváka nebaví.
     
    42:30
    Hosté v plném počtu.
     
    43:25
    Piráti aktivně kombinovali a pokoušeli se něco vymyslet, ale nebyli úspěšní. Následně Motor vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    43:50
    Ondřej Príhoda se otáčel na pravém kruhu a nakonec vypálil. Levou tyčku ovšem jen těsně minul, následně přišlo další vyhození na icing.
     
    44:42
    Stanislav Vrhel si najel s kotoučem mezi kruhy a následně zakončoval. Bránící hráče svižnou střelou ovšem neprostřelil.
     
    45:09
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Michal Gut – 2 min., vysoká hůl).
     
    45:35
    Motoru ale početní výhody v dnešním zápase vůbec nevycházejí a hraje se spíše ve středu ledové plochy. Piráti to zvládají s chladnou hlavou.
     
    46:03
    Oliver Šatný musel být následně připraven proti střeleckému pokusu Kašpara, chomutovský brankář ovšem pokus přes obránce pohodově zachytil.
     
    47:09
    Domácí v plném počtu.
     
    47:16
    Michal Gut unikající z trestné lavice hned dostával přihrávku. Kotouč se mu ovšem nepovedlo zachytit, a tak se píská icing domácímu celku.
     
    47:58
    Jiří Kulich se zmocnil volného kotouče a z vrcholu kruhů zakončoval. Kotouč Lidákovi sice přepadl přes beton, ale do branky nakonec nepřepadl ani přes tlak v brankovišti!
     
    48:36
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Zničehonic se hosté dostali do zakončení a radují se z vyrovnávací branky! Kryštof Ryba našel na levém kruhu DAVIDA KAŠPARA, jenž našel mezírku a srovnal stav utkání na 3:3. Bez asistence.
     
    49:35
    Stanislav Vrhel se dostal do pásma a přenechával kotouč pro Tobiáše Holku. Ten si připravil střeleckou pozici a zakončoval pod víko, nakonec ale orazítkoval břevno!
     
    50:45
    Piráti kombinovali a Marcel Štefančík měl před sebou prázdnou branku, tu ale netrefil díky háčku Dominika Broučka. Přesilovka pro Piráty.
     
    51:17
    Stanislav Vrhel se dostal do úniku díky přihrávce brankáře Šatného. Michal Gut následně dostal přihrávku mezi kruhy a střílel, brankář ale skvěle zasáhl! Následovala pošťuchovaná a bude se vylučovat.
     
    51:17
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Michal Gut – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Matouš Hail – 2 min., hrubost).
     
    52:38
    Velká šance domácích! Střela z levého kruhu byla Lidákem vyražen před Ondřeje Čecha, jenž dorážel. Lidák opět udělal zákrok, nyní o něco luxusnější.
     
    52:45
    Hosté v plném počtu.
     
    53:47
    Hosté se mohli dostat do vedení, ale nevyužili obrovskou šanci! Jiří Michal se dostal na pravý kruh a zakončoval, svým pokusem ovšem orazítkoval břevno!
     
    54:04
    Na druhé straně Stanislav Vrhel obkroužil branku a přihrával před ní na lépe postaveného Prokeše. Ten ve stoprocentní gólovce ovšem trefuje pouze zadní mantinel.
     
    54:28
    Piráti právě vstřelili branku!
    Následně se domácí již radují a opět vedou! TOBIÁŠ HOLKA se před brankou otočil s kotoučem a po ledě jej zasunul pod přesouvajícího se Martina Lidáka. Asistence: Štěpán Němec.
     
    55:04
    Z mezikruží se dostal ke střele Michal Gut, který svižně zakončoval. Svým pokusem ovšem trefil pouze betony připraveného Lidáka.
     
    55:31
    David Kašpar to podruhé zkoušel z úhlu, prosadit se pokoušel o tělo brankáře lišáckým způsobem. Nakonec byl ovšem neúspěšný.
     
    56:26
    Z pravého kruhu to zkoušel pokusem na zadní tyčku Jan Janoch, tomu se ale nepovedlo trefit branku. Motor ovšem v aktivní hře pokračuje.
     
    57:52
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti byli nadále aktivní a zaslouženě se radují z páté branky! Marcel Štefančík byl před brankou v dobré pozici, celou akci nicméně vyšperkoval pro TOBIÁŠE HOLKU, jenž zakončil do prázdné branky. Asistence: Marcel Štefančík a Tomáš Holec.
     
    58:35
    Domácí celek se již nikam nežene a klidně kombinuje na vlastní polovině. České Budějovice nevyhrají ani dnes a jejich negativní série se opět prodlouží.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání nakonec končí výhrou domácího celku, jenž byl dnes lepším a aktivnějším celkem. Dvě branky vstřelili za domácí celek Michal Gut a Tobiáš Holka. Pátou trefu přidal Marcel Štefančík. Za Motor se radovali Kryštof Ryba, Jaroslav Pouzar a David Kašpar.

    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u mládežnického hokeje na počtěnou. (14:13:46)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 10. Gut, 11. Štefančík (Kulich), 20. Gut (Petrásek, Vaněk), 55. Holka (Němec), 58. Holka (Štefančík, Holec) – 4. K. Ryba (Michal, Pojar), 15. Pouzar (Masopust), 49. Kašpar


    Piráti Chomutov: Šatný (Stuchlík) – Němec, Petrásek, Holec, Vaněk, Kovár, Martínek, Klika – Spudich, Králíček, Príhoda, Kulich, Prokeš, Čech, Štefančík, Holka, Gut, Vrhel.
    HC Motor České Budějovice: Lidák (Korytar) – Jasečko, Pojar, Dvořák, Pavlát, K. Ryba, Hail – Hrakholski, Michal, Březina, A. Ryba, Kantor, Kašpar, Brouček, Janoch, Lukeš, Pouzar, Masopust.

    Rozhodčí: Knapík – Coubal, Kokrment.
    thejrc.org