Sparta – Mladá Boleslav 5:1 (kon.) | Liberec – Č. Budějovice 7:0 (kon.)
konec
FC Slovan Liberec
7:0 (2:0)
SK Dynamo Č. Budějovice
Pondělí 26.02.2018, 13:00 • Frýdlant v Čechách - UMT • Juniorská liga – Čechy • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Hezký den přeji všem fotbalovým příznivcům. Juniorská liga má na programu devatenácté kolo, v rámci kterého nás mimo jiné čeká také souboj, ve kterém FC Slovan Liberec přivítá SK Dynamo Č. Budějovice.
     
    FC Slovan Liberec je momentálně osmým týmem tabulky, na svém kontě má čtyřiadvacet bodů. Domácí zaznamenali sedm výher, tři remízy a osm proher. V minulém kole hrál Liberec na půdě Příbrami, utkání skončilo bezbrankovou remízou, což je na tuto soutěž hodně neobvyklé. Doma se libereckým fotbalistům příliš nedaří, na své půdě posbírali jen jedenáct bodů, v této statistice jsou vůbec třetím nejhorším týmem.
     
    Na druhé straně SK Dynamo Č. Budějovice. Hosté jsou na tom ještě hůře, mají dvanáct bodů a jsou úplně poslední. Nejen, že nastříleli nejméně branek, oni jich také nejvíce dostali. Pokud se budeme bavit o venkovních zápasech Budějovic, tak se dozvíme, že venku ještě nedokázali získat ani jediný bod! Minulý týden hosté přivítali soupeře Bohemians Praha 1905, kterému podlehli 0:5 a jako outsider do zápasu půjdou i tentokráte.
     
    Jak už jsem zmiňoval, domácí jsou jasným favoritem. Utkání bude jako hlavní řídit pan Vojtěch Severýn. Na čarách mu budou pomáhat pánové Tomáš Mokrusch a Petr Vít. Jak zápas nakonec dopadne? Sledujte náš online přenos a určitě se to dozvíte!
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slovan Liberec: Nguyen – Köstl, Wiesner, Vrabec, Knejzlík, Heppner (C), Havelka, Dvořák, Kristian, Gembický, Vukliševič
    Náhradníci: Šustek, Doležal, Baláž, Michalec, Prokš, Konečný

    SK Dynamo Č. Budějovice: Luksch – Fišer, R. Kadlec, Kalousek, Lindák, Švantner, Tomek, Matoušek, Grigera, Štifter (C), Collin
    Náhradníci: V. Kadlec, Navrátil, Červenec, Pařízek

    Rozhodčí: Severýn – Mokrusch, Vít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Zatím se hraje pouze na pravé straně hřiště, domácí drží míč a kombinují, pro centrovaný míč si nyní došel brankář Luksch.
     
    3
    Z levé strany hřiště centroval Knejzlík, v pokutovém území Budějovic vznikl závar, jeden z hostujících hráčů balón vykopával z brankové čáry!
     
    4
    Byl to právě Knejzlík, který se dostal o pár chvil ke střele. Jeho pokus skončil hodně vysoko nad brankou!
     
    5
    Dlouhý balón za hostující obranu, dobrým výběhem teď celou situaci vyřešil gólman Luksch, který volil dlouhý odkop.
     
    6
    Další obrovská příležitost pro domácí! Nejprve dobrý zákrok Luksche, následná střela skončila nad, Liberec má zatím jasně navrch!
    6.
     
    7
    Nedorozumění v rozehrávce domácích málem soupeř potrestal. Střele však chyběla razance, Nguyen si připsal první zákrok!
     
    8
    Osmá minuta se blíží ke svému konci, viděli jsme už tři slibné šance. U míče momentálně domácí, kteří kombinují na vlastní polovině.
     
    9
    Po centru z levé strany se ve vápně ocitl úplně volný fotbalista Liberce, jehož hlavička směřovala pouze doprostřed branky!
     
    11
    Dobrý obranný zákrok předvedl Köstl, hosté pokračovali v akci, pro centrovaný balón si došel Nguyen.
     
    12
    Domácí šli do přečíslení, vybojovali rohový kop. K odraženému balónu se dostal Kristian, kterému střela vůbec nesedla, nakonec je z toho ofsajd!
     
    13
    Přihrávku na střed hřiště dostal Gembický, který střílel na bližší tyčku. Luksch byl na zemi včas a vyrazil na rohový kop!
     
    14
    Tlak Liberce je obrovský! Vukliševič do vápna poslal střílený centr, na který nedosáhl žádný z fotbalistů Liberce!
     
    15
    Rozhodčí přerušuje hru, píská faul na polovině hřiště. Jde o vůbec první faul v zápase, rozehrávat budou fotbalisté Budějovic.
     
    16
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí se dostali do přečíslení tři na dva, přihrávku na levou stranu dostal FILIP HAVELKA, který volil zakončení na vzdálenější tyčku, balón i s přispěním brankové konstrukce skončil v síti, Liberec jde do vedení!
    16. HAVELKA - 1:0
     
    18
    Ostrý zákrok na polovině hřiště, rozehrávat budou znovu hosté, kteří se v úvodu tohoto utkání především brání, domácí mají navrch.
     
    19
    K odraženému míči se na hranici velkého vápna dostal kapitán Heppner. Tomu se střela nevyvedla, skončila vysoko nad brankou!
     
    20
    Liberec právě vstřelil branku!
    Další akce po levé straně hřiště znamená další gól domácích! Brankář Luksch míč vyrazil před sebe, dostal se k němu FILIP HAVELKA, který nadvakrát dokázal skórovat!
    20. HAVELKA - 2:0
     
    21
    Přihrávku dostal Knejzlík. Ten však sprintoval zbytečně, balón už nestihl na hrací ploše, vhazovat budou Budějovice.
     
    22
    Hra je přerušena, na zemi zůstal ležet jeden z domácích fotbalistů. Švantner může být rád, že se celá situace obešla bez žluté karty.
     
    24
    Dlouhá kombinace domácích na vlastní polovině hřiště, snad dvě minuty teď liberečtí fotbalisté svému soupeři nepůjčili míč.
     
    25
    Slovan postupoval do dalšího rychlého kontru. Přišla však dlouhá přihrávka, kterou už žádný z domácích hráčů nedokázal doběhnout.
     
    26
    Obrázek hry se nijak nemění, Liberec má i nadále převahu, do šancí se ovšem v posledních minutách nedostává.
     
    27
    Další dlouhý balón za obranu, před Knejzlíkem zasáhla hostující obrana, přesto Liberec i nadále zůstává na míči.
     
    28
    Centrovaný míč do vápna skončil nevydařeným střeleckým pokusem, celou situaci bez větších potíží vyřešil gólman Luksch.
     
    30
    Domácí postupovali do dalšího rychlého brejku, který skončil taktickým faulem. Za ten přichází žlutá karta. Tu vidí Jiří Grigera.
     
    31
    Tempo hry trochu opadlo, domácí už nejsou tolik aktivní, hosté se snaží něco vymyslet, zatím se jim to příliš nedaří.
     
    32
    Zadáci Budějovic zvládli celou situaci na jedničku, nakonec z toho bude ještě odkop od branky, Luksch už běží pro balón.
     
    33
    Zblokovaný střelecký pokus, vypadalo to na rohový kop, Nguyen míč ještě stihl na hrací ploše a už hledá, komu by rozehrál.
     
    34
    Další příležitost pro Liberec! Míč po rohovém kopu zůstal úplně volný v pokutovém území, následná střela skončila těsně vedle tyčky!
     
    36
    Zatím asi největší šance pro hosty, na levé straně dostali spoustu prostoru, poté však přišel zblokovaný centr, který skončil těsně vedle pravé tyče!
     
    37
    Následně další centr z levé strany, po něm se natahoval jeden z hostujících hráčů na zadní tyči, který na něj nakonec nedosáhl!
     
    38
    Knejzlík centroval do vápna, na poslední chvíli zakročila hostující obrana, liberečtí fotbalisté začínají až od vlastního brankáře.
     
    40
    Do skluzu šel u postranní lajny Kalousek, který místo míče zasáhl kapitána Heppner, domácí budou rozehrávat standardní situaci!
     
    41
    Liberečtí pokračovali v útočné akci, nakonec přišla střela z hranice velkého vápna, který končí vysoko nad, odkop pro hosty.
     
    42
    Dvě obrovské příležitosti pro domácí během krátké chvíle! Te největší měl Knejzlík, který se ocitl úplně sám před Lukschem. Hostující brankář poté musel vyrážet na roh!
    42.
     
    43
    Po delší době se do útoku vydali také hosté, ty však zastavil praporek čárového rozhodčího, který signalizoval ofsajd.
     
    44
    Závěr první půle se blíží, rozhodčí přerušuje hru a píská útočný faul, rozehrávat budou z vlastní poloviny hřiště Budějovice.
     
    45
    Liberečtí drží míč a kombinují poblíž středového kruhu, víc už se v prvním poločase nejspíše nestane.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je to tak, rozhodčí právě ukončil první pětačtyřicetiminutovku, která nabídla dvě branky. O obě se postaral Filip Havelka. Nutno dodat, že Liberec mohl vést daleko vyšším rozdílem, neproměnil však několik šancí a do kabin jde s dvoubrankovým náskokem. Uvidíme, co nám nabídne druhá půle, která začne zhruba ve 14:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí hned v úvodu druhé půle přidávají třetí gól! TOMÁŠ WIESNER dostal spoustu prostoru, prošel snad mezi čtyřmi bránícími hráči a skóroval!
    48. WIESNER - 3:0
     
    48
    Fotbalisté Liberce pokračují v tlaku, hraje se zatím v podstatě jen na polovině Budějovic, další rohový kop pro domácí.
     
    50
    Liberec právě vstřelil branku!
    Ještě neuběhly ani čtyři minuty, domácí přidávají další přesný zásah! PETR HEPPNER dostal balón na hranici velkého vápna, kapitán Liberce poté zamířil k tyči, hostující brankář neměl nárok!
    50. HEPPNER - 4:0
     
    51
    Obrázek hry se nijak nemění, hosté se osvobozují jen za cenu dlouhých odkopů, Liberec začíná až od Nguyena.
     
    52
    Pro centrovaný míč z pravé strany si teď došel Luksch, který už hledá, komu by rozehrál, příliš možností však nemá.
     
    53
    Budějovice se dostávaly do rychlého kontru. Celou situaci však vyřešily špatně, o balón přišly a musí se vracet.
     
    55
    Jeden z domácích fotbalistů si pomohl faulem na polovině hřiště, následná standardka hostům vůbec nevyšla, už zase hraje Liberec.
     
    56
    Rozhodčí teď k překvapení domácích nechal pokračovat hru, k míči se dostal Lindák, který zakončoval na vzdálenější tyčku. Nguyen byl na zemi včas!
     
    57
    Na zemi zůstal ležet Havelka. Autor dvou branek už se pomalu zvedá a vypadá to, že bude naprosto v pořádku.
     
    58
    V posledních minutách jsou to především hosté, kteří se snaží něco vymyslet. Zatím však marně, domácí gólman dnes příliš práce neměl.
     
    60
    Liberec právě vstřelil branku!
    Naopak je tu pátý přesný zásah domácích! Na pravé straně zůstal úplně volný MIROSLAV DVOŘÁK, který převzal míč, následně vystřelil na vzdálenější tyčku, Luksch byl bez šance!
    60. DVOŘÁK - 5:0
     
    61
    Domácí to znovu zkoušeli po pravé straně hřiště. Balón však nestihli na hrací ploše, vhazovat budou z vlastní poloviny hosté.
     
    62
    Další zajímavá akce Liberce, míč směřoval do pokutového území soupeře, k zakončení se nakonec domácí nedostali.
     
    63
    Jedna útočná akce střídá druhou, o vítězi už je rozhodnuto a dá se očekávat, že ještě nějaké branky uvidíme.
     
    64
    Liberec právě vstřelil branku!
    Sotva jsem to dopsal, přišel další gól domácích! Z pravé strany přišla výborná přihrávka do vápna, DOMINIK GEMBICKÝ míč bez větších problémů poslal do prázdné branky!
    64. GEMBICKÝ - 6:0
     
    66
    Liberečtí se dožadovali rohového kopu. Čárový je jiného názoru, bude z toho pouze odkop od hostující branky.
     
    67
    Domácí vedou o šest branek, přesto rychle berou míč a snaží se o další přesný zásah. Tentokráte je zastavil útočný faul.
     
    68
    Rohový kop nakonec přeci jen přichází, pro Liberec to bude už šestý roh v dosavadním průběhu dnešního utkání.
     
    69
    V pokutovém území upadl jeden z fotbalistů v modrém dresu. Rozhodčí však kroutí hlavou, penalta se pískat nebude!
     
    70
    Za malou chvíli se rozeběhne závěrečná dvacetiminutovka, domácí jsou i nadále u balónu a ženou se za další vstřelenou brankou.
     
    71
    Rozhodčí odpískal faul, domácí rozehrávali standardní situaci. Střelecký pokus nakonec zastavila zeď, skóre se nemění.
     
    73
    Zajímavý centr teď směřoval do pokutového území Budějovic. Nikdo z domácích fotbalistů na něj nedokázal dosáhnout!
     
    74
    Hodně nepřehledná situace u lajny, čárový rozhodčí nakonec zvedá praporek, bude z toho odkop od branky Luksche.
     
    75
    Hosté se po dlouhé době dostali k velkému vápnu protivníka, poblíž rohového praporku vybojovali autové vhazování.
     
    76
    Rychlá akce na druhé straně, i domácí budou vhazovat. V posledních minutách hry se oba celky do zakončení téměř nedostávají.
     
    78
    Hraje se převážně ve středu hřiště, domácí se snaží dostat do další šance, zatím se jim to nedaří, odkopávat teď bude Nguyen.
     
    79
    Budějovičtí fotbalisté mohli postupovat do otevřené obrany svého soupeře. Přišla však nepřesná přihrávka a hosté o míč přišli.
     
    80
    Chytrý balón za obranu, na poslední chvíli se vrátil Fišer, který přerušil celou akci domácích, Liberec rychle rozehrává.
     
    81
    Střelecký pokus z hranice velkého vápna, střele chyběla razance a směřovala doprostřed, Luksch si připsal snadný zákrok.
     
    82
    Domácí si v rozehrávce pomohli s Nguyenem. Na druhé straně si zahrál také Luksch, který v těžké situaci volil dlouhý odkop.
     
    84
    Závěr utkání se už jen z povinnosti dohrává, přesto se domácí snaží o další branku, rychle rozehrávají a už postupují směrem dopředu.
     
    85
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí přidávají sedmý přesný zásah! Dobrou přihrávku dostal DOMINIK GEMBICKÝ, který střílel z první, hostující brankář byl u tyče pozdě! Gembický se prosazuje už podruhé.
    85. GEMBICKÝ - 7:0
     
    86
    Vypadalo to na rohový kop, Nguyen šel z branky, balón ještě dokázal stihnout na hrací ploše, zhruba čtyři minuty do konce zápasu.
     
    87
    Nedorozumění na straně Liberce, balón se dostal do zámezí, brankář s Luksch s následnou rozehrávkou příliš nepospíchá.
     
    88
    Hra je přerušena, na zemi zůstává ležet jeden z domácích fotbalistů, který se nezvedá, uvidíme, jak celá situace dopadne.
     
    89
    Už je ale zase na nohou a vypadá to, že bude v pořádku. Budějovice rozehrály dlouhým nákopem, čárový signalizuje ofsajd.
     
    90
    Hosté se teď osvobodili za cenu rohového kopu, čas se blíží ke svému konci, rozhodčí však domácí ještě nechá rozehrát.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Utkání dnes od první minuty patřilo domácím, kteří si s chutí zastříleli. Do kabin se šlo za stavu 2:0, když se dvakrát trefil Havelka. Poté však Liberec spustil kanonádu, ve druhé pětačtyřicetiminutovce zaznamenal pět branek a skóre se zastavilo na číslech 7:0. Dva přesné zásahy si připsal také Gembický. Rozdíl mohl být daleko vyšší, několikrát dobře zakročil Luksch. Budějovice potvrdily, že se jim venku nedaří, na své první body z venkovních hřišť stále čekají!
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (15:10:13)

    Štěpán Slovák

    Branky: 16. Havelka, 20. Havelka, 48. Wiesner, 50. Heppner, 60. Dvořák, 64. Gembický, 85. Gembický

    Karty:   30. Grigera (CEB)


    FC Slovan Liberec: Nguyen – Köstl, Wiesner (64. Šustek), Vrabec (64. Baláž), Knejzlík (76. Doležal), Heppner (C), Havelka, Dvořák, Kristian, Gembický, Vukliševič (76. Prokš)
    Náhradníci: Šustek, Doležal, Baláž, Michalec, Prokš, Konečný

    SK Dynamo Č. Budějovice: Luksch – Fišer, R. Kadlec (46. V. Kadlec), Kalousek (59. Navrátil), Lindák (72. Pařízek), Švantner, Tomek, Matoušek, Grigera, Štifter (C), Collin
    Náhradníci: V. Kadlec, Navrátil, Červenec, Pařízek

    Rozhodčí: Severýn – Mokrusch, Vít

    Diváci: 30
    thejrc.org