Buffalo – Boston 4:1 (kon.) | NY Rangers – Detroit 2:3 (po pr.) | Anaheim – Edmonton 5:6 (1:2 po s.n.)
Minnesota – San Jose 3:2 (po pr.) | Arizona – Vancouver 1:3 (kon.)
po s.n. (1:2)
Anaheim Ducks
5:6 (1:2, 1:1, 3:2 - 0:0)
Edmonton Oilers
Pondělí 26.02.2018, 02:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne už je to pro dnešek vše. Přeji příjemný vstup do nového týdne a někdy příště opět na počtenou! (05:15:05)
     
    Česká stopa v zápasu:
    Ondřej Kaše (ANA): 0+0, 4 střely, čas na ledě 14:10.
     
    Tři hvězdy zápasu:
    1. Rickard Rakell (ANA): 3+0
    2. Ryan Getzlaf (ANA): 2+2
    3. Connor McDavid (EDM): 1+2.
     
    Konečný poměr střel:
    Anaheim 46:42 Edmonton.
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se nakonec přeci jen stává tým Edmonton Oilers! Hosté ztratili vedení při neskutečném závěru třetí periody, kdy se dvakrát v posledních 21 sekundách prosadil Rickard Rakell a hattrickem poslal utkání do prodloužení. V něm mohli Olejáři několikrát rozhodnout, leč Miller byl nepřekonatelný. Nakonec to byl právě smolař Connor McDavid, kdo přisoudil kanadskému mužstvu bonusový bod v samostatných nájezdech. Sledovali jsme bez pochyby jedno z nejlepších střetnutí letošní sezóny!
     
    Konec zápasu.
    Connor MCDAVID - 5:6
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Edmonton Oilers.
    Rozhodující nájezd si připisuje CONNOR MCDAVID!
     
    3. série
    1:2
    Connor McDavid se trefil přízemní střelou přesně k tyči. Edmonton nakonec přeci jen vítězí a rozhoduje hráč, jenž na maskovaném muži tolikrát ztroskotal!
     
    3. série
    1:1
    Ondřej Kaše ztratil kontrolu nad pukem a vůbec nezakončil.
     
    2. série
    1:1
    Leon Draisaitl to provedl skvěle a bekhendem uklidil touš mezi betony!
     
    2. série
    1:0
    Ryan Getzlaf si najel z levé strany a lišáckou střelou neobelstil lapačku gólmana.
     
    1. série
    1:0
    Michael Cammalleri Millera nerozhodil a branku minul.
     
    1. série
    1:0
    Rickard Rakell si najel mezi kruhy a trefil mezírku mezi rukou a tělem Montoyi!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Je neuvěřitelné, že v prodloužení nepadla branka. O vítězi rozhodnou samostatné nájezdy!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:41
    Leon Draisaitl pronikal po levé straně a svoji střelu poslal jen do boční sítě. Vypadá to, že se dočkáme nájezdového vyvrcholení.
     
    64:22
    Ryan Miller se stává hvězdou prodloužení. Connor McDavid jej asi bude vídat v nočních můrách. Přečíslení dvou proti jednomu vzal na sebe, najel si až před branku, ale maskovaného muže nevymíchal! To jsou věci.
     
    63:40
    Toto prodloužení je pastvou pro oči. Dalším unikajícím hráčem byl Slepyšev. Zkoušel se trefit mezi nohy Millera, ale ten svůj tým drží i nadále!
     
    63:10
    Neskutečné, neskutečné, neskutečné! Leon Draisaitl v přečíslení krásně našel Connora McDavida, jenž měl přes sebou víceméně prázdnou klec. Ryan Miller se ovšem parádně přesunul a lapačkou odmítl konec utkání.
     
    62:31
    Šance střídá šanci. Parádní pas za obrannou linii obdržel Connor McDavid a pádil na branku. Atakoval jej Lindholm a vše nakonec skončilo posunutím branky. Kotouč vjel do vychýlené klece, ale sudí okamžitě rozpažuje.
     
    62:09
    A další tutovka! Do úniku se utrhl český mladík Ondřej Kaše a drze se snažil najít mezírku mezi betony. Neúspěšně, Montoya je sklapl včas. To je zápas!
     
    61:12
    Mohlo být hotovo! Ryan Getzlaf dostal kotouč na levý kruh a parádní střelou orazítkoval horní tyčku Montoyovy branky. Diváci už se radovali, leč předčasně!
     
    60:38
    Jakob Silfverberg zavezl černou gumu až za branku, ze široka ji objel a vycestoval až do neutrální zóny, čehož jeho souputníci využívají ke střídání.
     
    60:13
    Za hlasitého skandování rozparáděných diváků drží puk na hokejkách Edmonton. Pomalu s ním postupuje vpřed a Connor McDavid donutil Millera přerušit hru.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina nabídla neskutečný závěr. Dvakrát se v poslední minutě prosadil Rickard Rakell, jenž zkompletoval hattrick a poslal zápas do prodloužení!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:54 Rickard RAKELL - 5:5
     
    59:54
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tak to je naprosto neuvěřitelné! Honda Center se de facto otřásá v základech, Anaheim totiž ukazuje, jak se bojuje o play-off. Je vyrovnáno! Derek Grant silou ubojoval vyhrané vhazování před Montoyou a puku se chopil Perry, jenž jej adresoval RICKARDU RAKELLOVI. Ten byl zčistajasna sám mezi kruhy a na dva pokusy poslal puk do sítě. Neskutečný comeback! Rakell kompletuje hattrick a čepice míří na led. Asistence: Corey Perry, Derek Grant.
     
    59:50
    Anaheim mohl dokonce vyrovnat! Corey Perry z rohu nahodil puk před branku a trefil brusli Ryana Getzlafa. Od jeho paty se touš odrazil na branku a Montoya měl plné betony práce.
    59:39 Rickard RAKELL - 4:5
     
    59:39
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Ducks vytvořili velký tlak a Perry poslal puk před branku. Tam si jej našel Getzlaf, jenž z dorážky neuspěl, leč mrzet jej to nemuselo, kotouč totiž zametl do sítě pozorný RICKARD RAKELL! Domácí ještě žijí. Asistence: Ryan Getzlaf, Corey Perry.
     
    58:51
    Kačeři jsou usazeni v pásmu a kombinují. Zatím se ale nedostali ke střelbě, bez které branky nepadnou. Edmonton zuby nehty brání náskok.
     
    58:20
    Edmonton je v plném počtu, ale musí se dál bránit přesile, Ryan Miller totiž spěchá na hráčskou lavici!
     
    57:57
    Ryana Getzlafa už diváci vyzývali ke střele, ale domácí útočník raději ještě přihrál za sebe Kevinu Bieksovi, jehož střela k brance přes hradbu těl neprošla.
     
    57:30
    Další vyhození v podání Oilers! Jeho autorem je Milan Lucic, jenž přibližuje svůj tým o další kousíček blíže k překvapivému vítězství.
     
    56:53
    Anaheimu se zatím v této přesilovce nedaří vykřesat jiskřičku naděje. Ještě se nedostali k zakončení a Edmonton dobře brání.
     
    56:20
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Drake Caggiula – 2 min., podražení).
     
    56:20
    Na řadě je poslední komerční přestávka spojená s dnešním zápasem. Opakované záběry ukazují, že branka na 5:3 byla v souladu z pravidly a o ofsajd, který Kačeři reklamovali, se nejednalo.
    55:40 Iiro PAKARINEN - 3:5
     
    55:40
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři okamžitě skórují a vedou 5:3! Connor McDavid z výborné pozice napálil pouze tyčku, ale pokračoval ve hře a dojel si pro puk do rohu kluziště. Z těchto míst si skvěle všiml před brankou volného IIRO PAKARINENA, který obdržel přesnou přihrávku a neomylně zavěsil. Pro finského útočníka je to teprve druhý zásah v tomto ročníku! Asistence: Connor McDavid.
     
    54:50
    Rázem je v Honda Center pořádně živo. Anaheim vycítil šanci na vyrovnání a operuje v útočném pásmu. Na další střelu zatím čeká.
    54:00 Ryan GETZLAF - 3:4
     
    54:00
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Velmi šťastný zásah RYANA GETZLAFA vrací Ducks do hry o body! Zkušený útočník nahodil od modré čáry a trefil Auvitua, jenž zády usměrnil puk za záda nic netušícího Ala Montoyi. Asistence: Corey Perry.
     
    53:49
    Hosté vyhazují na další zakázané uvolnění, kterých na jejich straně začíná pomalu ale jistě přibývat.
     
    53:20
    Ryan Kesler chvátal do na okamžik poměrně otevřené defenzivy Oilers, leč akci lidově řečeno zadrbal a Matt Benning mu černou gumu vypíchl mimo dosah.
     
    Dnešní utkání sleduje v Honda Center 17 174 diváků.
     
    52:39
    Neuvěřitelné! Po střele odražené od zadního mantinelu se kotouč dostal na hůl Ondřeje Kašeho, jenž zakončoval do poloprázdné klece. Diváci už se radovali, český forvard stejně tak, avšak Montoya předvedl úžasný zákrok lapačkou! To bylo něco.
     
    52:33
    Edmonton se snaží hrát jednoduše a nekomplikovat si zbytečně situaci. Nyní to demonstroval Adam Larsson, jenž poslal kotouč na zakázané uvolnění.
     
    52:11
    Jujhar Khaira prosvištěl přes střední pásmo až za modrou čáru a z kruhu pálil zápěstím. Miller zasáhl spolehlivě a hra je po jeho zákroku přerušena.
     
    51:23
    Z krátkého pobytu v útočném pásmu Edmonton nic převratného nevytěžil a znovu se tak musí soustředit na bránění dvougólového náskoku.
     
    50:40
    Na buly v neutrální zóně vznikla poněkud kuriózní situace. Žádný ze zainteresovaných hráčů totiž nevěděl, kde se kotouč nachází! Nakonec jej objevili domácí hokejisté.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:49
    Brandon Montour se ocitl v nezáviděníhodné situaci. Na modré čáře mu puk trošku ujel a navíc jej atakoval protihráč. Montour ale zvládl kotouč poslat vpřed a uhasit tak vznikající potíže.
     
    49:10
    Po pokračujícím náporu Ducks hosté raději vyhazují přes všechny čáry. Píská se tedy zakázané uvolnění a hra se vrátí před Ala Montoyu.
     
    48:47
    Ryan Kesler vyrazil do protiútoku a sám jej zakončil bekhendovým pokusem. Montoya s ním neměl problém a vyrazil jej za branku.
     
    48:21
    Už poměrně dlouho zůstává touš schovaný pod bruslemi v tlačenici v rohu kluziště. Domácímu obecenstvu se to příliš nezamlouvá a bučí.
     
    47:38
    Connor McDavid se z pravé strany dostal až před branku a tísněn Lindholmem zakončil slabě. Miller jeho zakončení vyrazil přímo do Lindholmovy brusle, od které se k němu puk odrazil zpátky a k vlastnímu gólu nechybělo mnoho.
     
    46:49
    Connor McDavid u levého mantinelu nalákal svého strážce na pohyb rameny a vydal se kolem něj. Miller střelu z úhlu vyrazil a kotouče se chopili domácí obránci.
     
    46:20
    Anaheim už je kompletní a obrací hru směrem k Montoyovi. Stále ještě mají dostatek času na vyrovnání a případný zvrat ve skóre.
     
    45:30
    Chris Wagner se v oslabení vydal na odvážnou cestu vpřed. V útočné zóně nastřádal cenné chvíle a oslabení Anaheimu se chýlí ke konci.
     
    44:48
    Leon Draisaitl vnikl do pásma a sám také vystřelil. Miller jeho pokus dobře viděl a vyrazil jej k mantinelu.
     
    44:35
    Edmontonu se zatím v této početní výhodě nepodařilo dostat se do pásma. Teď to na sebe bere Draisaitl a pro hosty to už vypadá nadějněji.
     
    44:10
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Andrew Cogliano – 2 min., nedovolené bránění).
     
    43:49
    Rickard Rakell si pěkně najel až na pravý kruh, odkud vyslal štiplavou střelu. Tu vyrazil Montoya těsně vedle tyčky.
     
    43:10
    Domácí rázem prohrávají už 2:4 a s tím se v důležitém zápase pochopitelně nechtějí smířit. Ženou se tedy do ofenzivy a už operují před brankou.
    42:31 Ryan STROME - 2:4
     
    42:31
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři odskakují na rozdíl dvou branek! Jesse Puljujärvi získal za brankou puk a poslal jej na zcela volného RYANA STROMEA. Ten zakončil chladnokrevně mezi betony Millera a prosazuje se tak již podruhé v utkání! Asistence: Jesse Puljujärvi.
     
    41:45
    Edmonton má výborně pokryté střední pásmo a číhá na puky, které rychle nahazuje do blízkosti Millera. Momentálně se soustředí spíše na bránění náskoku.
     
    41:08
    Connor McDavid vyrazil jakožto osamocený Olejář do ofenzivy. Snažil si udělat prostor přes napadajícího Fowlera a nepodařilo se.
     
    40:25
    Ryan Getzlaf se po levé straně protáhl až před brankoviště. Tam mu kotouč utekl, ale Montoya měl problémy s jeho přikrytím a měl štěstí, že jej obránci včas odpravili.
     
    40:03
    Jsme zpátky. Ryan Getzlaf ovládl úvodní vhazování a přisuzuje tak puk hokejkám svého týmu, který rozvážně promýšlí postup vpřed.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:58.
     
    Prostřední dvacetiminutovka nabídla dvě odlišné poloviny. V té úvodní měl jasně navrch tým Kačerů, jenž byl velice nebezpečný a zásluhou přesilovkové rány Adama Henriquea vyrovnal skóre. Ducks poté nevyužili několik dalších velkých příležitostí a karta se začínala postupně obracet. Edmonton zvyšoval otáčky a udával tempo hry. Potřetí v utkání se navíc dostal do vedení, když se z dorážky prosadil Ryan Strome. Udrží už hosté svůj náskok, nebo o něj budou opět připraveni? To je hlavní otázka pro zbytek zápasu.

    Střely na branku po 2. třetině:
    Anaheim 24:29 Edmonton.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Kačeři tento útok už ale ustáli. Jujhar Khaira měl ke skákavému kotouči dále než obránce Bieksa a po vytečování do středního pásma to už vypadá na poklidné poslední vteřinky.
     
    39:31
    Druhá třetina se chýlí ke konci. J.T. Brown ztratil u střídaček stabilitu a padl k ledu. Puku se tedy chopili hosté, kteří se mohou pokusit o poslední akci.
     
    38:55
    Oilers se v závěru přesilovky ještě jednou ženou do pásma, ale McDavid tentokráte kotouč ztrácí a přichází další vyhození, tentokráte v podání Cama Fowlera. Anaheim bude zanedlouho kompletní.
     
    38:37
    McDavid nabil od modré čáry Patricku Maroonovi, jenž jeho střílenou přihrávku nezasáhl zcela čistě a Miller si se zpomaleným zakončením snadno poradil. Krátce nato domácí konečně vyhazují.
     
    38:20
    Edmonton hraje tuto přesilovku slušně a nepouští svého soupeře pryč z pásma. Zatím čekáme na další střelu, ale šrouby se postupně utahují.
     
    37:41
    Pořádnou dělovkou se na modré čáře prezentoval Andrej Sekera. Miller pořádně nevěděl kde je puk, ale stejně jej dokázal vyrazit mimo brankový prostor.
     
    37:17
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Hampus Lindholm – 2 min., podražení).
     
    36:31
    Výhoda Oilers stále pokračuje! Vypadá to, že hosté spíše šetří čas. Nikam se totiž neženou a kombinují v neutrální zóně.
     
    35:59
    Edmonton si zahraje první přesilovku, má totiž ponechanou výhodu. Ke tvrdé střele se v ní dostal Slepyšev a Miller musel rychle vytyčit beton.
     
    35:40
    Ryan Kesler spěchal pro puk, ale prohrál souboj se stabilitou a poroučel se k ledu. Spoluhráči ale byli na blízku a hrát tak stále mohou domácí.
     
    Střely na branku: 23:24.
     
    34:53
    Oilers jsou v plném počtu! Domácí si v této početní převaze vůbec nic nevytvořili a diváci jim to dávají snad, uchylují se totiž k bučení na vlastní oblíbence.
     
    34:29
    Kesler už od mantinelu pálil trošku z nouze a trefil Larssona. Ten ještě zvládl vysokým obloučkem puk vyhodit do bezpečí.
     
    33:54
    Ducks se dostali do pásma, ale nepočínali si úplně ideálně. Puky jim odskakovaly od hokejek a vše vyvrcholilo přihrávkou Lindholma, kterou Brandon Montour nezachytil a posléze se píská ofsajd.
     
    33:10
    Edmonton se poměrně rychle osvobozuje. Zatím bylo vidět, že má vůbec nejhorší hru v oslabení. Bránil se pouze jedné přesilovce a hned inkasoval.
     
    32:53
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Darnell Nurse – 2 min., hákování).
     
    32:27
    Další snaha Kačerů ztroskotala na technickém přestupku, píská se totiž postavení mimo hru. Vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    31:59
    Ducks pokračovali v aktivitě, ale nakonec pásmo ztratili, když Oilers vysvobodil Darnell Nurse. Kotouč se nachází v držení hostujících hokejistů.
     
    31:30
    Na řadě je opět Anaheim a clony před brankou se snažil využít Marcus Pettersson. Střela od modré čáry ale minula zařízení a skončila pouze na zadním hrazení.
     
    30:43
    Michael Cammalleri i přes poněkud nedůsledné atakování domácích obránců udržel puk na hokejce a Edmontonští pokračují v pobytu v útočné zóně.
     
    30:21
    Edmonton po gólu na 3:2 na ledě kraluje a příliš soupeři nepůjčuje puk. Nyní musel Miller znovu přerušit hru a na pořadu dne je další komerční přestávka.
     
    29:39
    Tyčka! Nenápadné nahození edmontonského Oscara Klefboma prosvištělo mezírkou mezi clonícími hráči a odrazilo se od brankové konstrukce. Miller v tomto případě vůbec nic neviděl a ve ztichlé hale se ozvalo hlasité cinknutí.
     
    29:22
    Milan Lucic dostal po protiútoku svého týmu zpětnou přihrávku. Zpoza kruhů okamžitě pálil a střelu poslal přímo do brankáře Millera, který opět zasahuje.
     
    28:28
    Patrick Maroon se vydal na výlet vpřed. Individuálně se dostal až na dostřel Millerovi a z kruhu jej donutil k zákroku. Domácí gólman uzavřel prostor u bližší tyčky a hra je přerušena.
    28:02 Ryan STROME - 2:3
     
    28:02
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři i potřetí odskakují! Vůbec poprvé v prostřední dvacetiminutovce zahrozili, ale zato hned fatálně. Leon Draisaitl ujel na levém křídle všem pronásledovatelům a poslal kotouč před branku. Tam se nejlépe zorientoval dojíždějící RYAN STROME a pod ležícím gólmanem procedil puk na místo určení! Asistence: Leon Draisaitl.
     
    27:10
    Sledujeme pasáž plnou oboustranných nepřesností. Ani jednomu týmu se v posledních desítkách sekund nedaří vytvoření nějakého souvislejšího náporu.
     
    26:18
    Domácí znovu dostávají hru do blízkosti Montoyi. Chris Wagner drží kotouč na hokejce a přemýšlí, komu jej rozdat.
     
    25:30
    Michael Cammalleri přejel modrou čáru a ihned tvrdě pálil. Projektil Ryan Miller ztlumil na vyrážečce a usměrnil jej mimo brankoviště.
     
    24:56
    Edmonton se chopil puku s snaží si jej chvilku užít na svých hokejkách. Po návratu z kabin se zatím absolutně na nic nezmohl.
     
    24:38
    A další velká šance! Hosté trestuhodně propadli po nepovedeném střídání a Jakob Silfverberg táhl přečíslení dvou proti jednomu. Vzal jej na sebe a vypálil z levé ho kruhu. Montoya jeho střelu vyškrábl hřbetem lapačky!
     
    23:29
    Anaheim zastihl start druhé periody v evidentně dobrém rozpoložení. Další gól měl na hokejce Rickard Rakell, jenž si od mantinelu najel až mezi kruhy. První střelu zblokoval Adam Larsson, Rakell se nicméně dostal k dorážce, kterou poslal pouze do betonu Montoyi! Škoda pro domácí, klec už byla z části odkrytá.
     
    22:58
    Marcus Pettersson vystřelil od mantinelu a Montoya v poklidu přerušuje hru. Vhazovat se bude před jeho klecí.
     
    22:20
    Nechybělo mnoho a bylo to už 3:1! Odraženého puku se na brankovišti zmocnil Chris Wagner a snažil se jej procpat za čáru. Montoya dost možná i s přispěním tyčky odolal!
     
    21:55
    Další ofenzivní snahu Anaheimu zastavuje postranní sudí. Odhalil totiž postavení mimo hru a buly proběhne v neutrální zóně.
    21:22 Adam HENRIQUE - 2:2
     
    21:22
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Kačeři ale přesilovku využívají! Nějakou dobu kombinovali v pásmu, až se puk dostal na modrou čáru k Brandonovi Montourovi. Ten nabil na pravý kruh ADAMU HENRIQUEMU, jehož střela bez přípravy prolétla až do sítě! Montoyovi dobře bránil ve výhledu Corey Perry. Asistence: Brandon Montour, Ryan Getzlaf.
     
    20:42
    Edmonton se zatím brání dobře. Nepřesnou přihrávku Perryho spolehlivě zachytil Kris Russell a vyhodil puk na druhou stranu kluziště.
     
    20:20
    Anaheim hned v úvodu vůbec první přesilovky v utkání přišel o pásmo. Rychle se snaží vrátit zpět.
     
    20:10
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Adam Larsson – 2 min., krosček).
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:03.
     
    Úvodní část nabídla strhující začátek. Hned v čase 00:13 poslal hosty do vedení povedenou střelou Leon Draisaitl, odpověď však Anaheimu trvala pouze minutu a půl. Pěknou akci zakončil Rickard Rakell a bylo vyrovnáno. Posléze se herní obrázek poněkud zklidnil. Mírně více ze hry měli Ducks, ale neproměnili své šance a přišel trest. McDavid našel zpoza brány Antona Slepyševa a ten propasíroval kotouč do sítě. Edmonton tedy možná trošku překvapivě vede 2:1!

    Střely na branku po 1. třetině:
    Anaheim 13:12 Edmonton.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Edmonton sice na následném vhazování získal puk, ale střela Sekery od modré čáry byla zastavena Fowlerem. Zdá se, že už toho více první třetina nenabídne.
     
    19:20
    Za obrannou linií Olejářů číhal Corey Perry. Přihrávku nedostal přesně a místo velké šance jsme tak viděli pouze zakázané uvolnění, které přemístí hru do domácího obranného pásma.
     
    18:32
    Kačeři mohli vyrovnat! Nick Ritchie to udělal moc pěkně. Na pravém křídle zavezl kotouč až na úroveň brankové čáry a poslal jej do brankoviště. Montoya přihrávku hokejkou vychýlil, Adam Henrique se ovšem přesto dostal ke střele z otočky a maskovaný muž měl štěstí, že ji umístil přímo do jeho břicha.
     
    17:49
    Po pokračujícím náporu Ducks raději Matt Benning vyhodil kotouč na zakázané uvolnění. Hra se ale vrátí před Montoyu.
     
    17:31
    Před hostující brankou se to nyní hýbe. Anaheim tlačí, především Ryan Getzlaf je velmi aktivní a defenziva Edmontonu má v těchto chvílích plné hokejky práce.
     
    16:55
    Kačeři obracejí hru a dělají si zálusk na ohrožení Montoyi. Už jsou nastěhováni u jeho svatyně.
     
    16:27
    Po chybě v rozehrávce se puku chopil Milan Lucic. Tribuny jen zklamaně hučely, radost jim však musel udělat Andrew Cogliano, jenž situaci zodpovědně dobruslil a střelu nepustil k brance.
     
    15:51
    Olejáři se dostali do pásma. Anaheim se však dobře zformoval a nedovolil svému soupeři pobyt před Millerem střelecky zakončit.
     
    15:20
    Poté, co Montoya přerušil hru, se vhazovalo před jeho klecí. Na buly uspěli hosté a mohou tak vyvézt kotouč na druhou stranu kluziště.
     
    14:33
    Domácí o sobě dali také vědět. Corey Perry se proháčkoval na dostřel Montoyi, vrhl se s pukem na střed a zkoušel zakončovat. Ke své smůle nepropálil blokujícího obránce Oscara Klefboma.
     
    Střely na branku: 9:12.
     
    13:52
    Oilers jsou v těchto chvílích při chuti. Pěknou individuální akcí se prezentoval Drake Caggiula. Najel si až za kruhy, odkud si dělal zálusk na horní růžek Millerovy branky, gólmana však nepřekonal.
     
    13:11
    A hosté mohli udeřit znovu! Michael Cammalleri si na pravém kruhu všiml ve výborné pozici volného Milana Lucice. Adresoval mu přihrávku a Lucic nechal z předbrankového prostoru vyniknou přesouvajícího se Millera.
    12:55 Anton SLEPYŠEV - 1:2
     
    12:55
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Edmonton sice není vyloženě aktivnějším týmem, ale i podruhé se dostává do vedení. Svoji extratřídu prokázal Connor McDavid, jenž zavezl puk za brankou a lišácky jej poslal k bližší tyčce. Tam hlídkoval ANTON SLEPYŠEV a pod Millerovými betony jej zametl do sítě! Asistence: Connor McDavid, Michael Cammalleri.
     
    12:12
    Slovo si bere opět Anaheim. Zatím se mu kombinaci nedaří dostat dále od mantinelu a Corey Perry se ocitá v tísni napadajících protihráčů.
     
    11:27
    Olejáři pobyli před Millerem. Ten musel řešit pokus Patrick Maroon z levého kruhu. Útočník mířil k bližší tyčce, tu měl ale brankář dobře obsazenou a Ducks poté vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    10:46
    Edmonton se po tutovce Henriquea otřepal a žene se do útočného pásma. Akci táhne Jesse Puljujärvi a úspěšně nahodil za branku.
     
    10:13
    Velká šance Anaheimu! Nick Ritchie za brankou míchal s pukem, až našel uličku vedoucí k Adamu Henriquemu a poslal mu přesnou přihrávku. Henrique zakončoval bez přípravy a z blízka nastřelil Montoyův pravý beton.
     
    09:30
    Oilers se snažili o podniknutí útoku. Drake Caggiula si ve středním pásmu nepočínal zrovna přesvědčivě, nakonec však dokázal nahodit puk do třetiny a hráči o něj bojují za brankou.
     
    08:41
    Anaheim pomaličku přidává na obrátkách a stává se aktivnějším mužstvem. Uvidíme, jak Edmonton zareaguje. Musíme si přiznat, že je v posledních minutách prakticky neškodný.
     
    08:16
    Andrew Cogliano vzal přečíslení tří proti dvěma na sebe a po přejetí modré čáry vyslal prudkou střelu ze zápěstí. Montoya ji zkrotil a připisuje si tak další úspěšný zásah.
     
    07:56
    Al Montoya raději přikryl kotouč pod rukavicí. Před dotírajícími Kačery si netroufl na rozehrávku a bude se tak vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    07:33
    Drake Caggiula se bez přípravy opřel do puku, který se k němu odrazil příhodně za pravý kruh. Bohužel pro hosty mu zakončení nesedlo zcela ideálně a Miller neměl se zásahem problém.
     
    06:52
    Ducks v klidu rozehrávají z vlastního pásma. Nikam se neženou a jen to potvrzuje trend zklidnění hry, které po rychlých brankách nastalo.
     
    06:10
    Ryan Strome dobře vložil hůl do střílené přihrávky a Ryan Miller vychýlil dráhu jeho tyče vyrážečkou mimo nebezpečný prostor.
     
    05:47
    Kotouč se zatoulal po teči mimo mantinely a na pořadu dne je premiérová komerční přestávka.
     
    05:19
    Po střele od modré čáry v podání Kevina Bieksy se po dorážce natahoval Ryan Kesler. Z úhlu poslal touš na branku, ale Montoya měl prostor u bližší tyčky dobře uzavřen.
     
    04:57
    Nyní byl v ofsajdu přistižen pro změnu Anaheim. Do třetiny pronikl příliš brzy Ondřej Kaše.
     
    04:28
    Od vstřelených branek se hra podstatně zklidnila a týmy začaly hrát spíše opatrněji. Přibývá navíc nepřesností, které brání akcím na obou stranách.
     
    03:50
    Hosté podnikli další útočnou snahu, ale uspěchali přechod přes modrou čáru. Zack Kassian byl nachytán v postavení mimo hru a rozhodčí fouká do píšťalky.
     
    03:02
    Edmonton se pokusil o výlet do ofenzivy, nicméně v neutrální zóně vyprodukoval Patrick Maroon nepřesnou přihrávku a o puk se následně bojuje v blízkosti hrazení.
     
    02:19
    Hra má spád. Zatím čekáme vůbec na první zákrok gólmana! Oba maskovaní muži propustili svoji prozatím jedinou práci až do sítě.
    01:46 Rickard RAKELL - 1:1
     
    01:46
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Vypadá to na pořádnou přestřelku, Ducks hned ve druhé minutě vyrovnávají na 1:1! Nutno uznat, že to sehráli parádně. Pokračovali v pobytu v útočném pásmu, až mohl zblízka zakončovat Cam Fowler. Ten se však neunáhlil a ještě posunul kotouč do strany na RICKARDA RAKELLA, jenž se nemýlil a překonal přesouvajícího se gólmana. Asistence: Cam Fowler, Ryan Getzlaf.
     
    01:10
    Nick Ritchie ovládl sprinterský souboj a zamezil tak odpískání zakázaného uvolnění. Domácí mohou operovat v blízkosti soupeřovy svatyně.
     
    00:40
    Anaheim se snaží zareagovat a dát soupeři vědět, že je také na ledě. Kačeři se usadili v pásmu a Jakob Silfverberg vyprodukoval bekhendovou střelu, která narazila do betonů Montoyi.
    00:13 Leon DRAISAITL - 0:1
     
    00:13
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak to je něco! Na první gól jsme museli čekat pouhých 13 sekund a postaral se o něj Edmonton. Hosté bleskově postoupili přes střední pásmo. Michael Cammalleri posunul kotouč do jízdy LEONU DRAISAITLOVI, jenž si najel až na pravý kruh a neomylně trefil mezírku mezi betony. Asistence: Michael Cammalleri.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů již vstupují na čerstvě upravenou ledovou plochu. Ducks se představí v černých dresech, zatímco Oilers oblékli bílou barvu. Honda Center se postupně zaplňuje. Uvidíme, zda bude vyprodáno. Zápas během pár minut započne!
     
    V sestavě Anaheimu nechybí český útočník Ondřej Kaše. Nalezneme jej na pozici pravého křídla třetí formace a společnost mu budou dělat Henrique s Ritchiem. Rozšíří si velmi dobré osobní statistiky?
     
    V domácím brankovišti se představí Ryan Miller, jenž je při zranění Gibsona první volbou. Za Edmonton nastoupí od úvodní minuty Al Montoya. Trenér McLellan tedy vsadil na svoji dvojku.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: R. Miller (Berra) – Montour, Fowler, Bieksa, H. Lindholm, Manson, M. Pettersson – Perry (A), Getzlaf (C), Rakell – Silfverberg, Kesler (A), Cogliano – O. Kaše, Henrique, N. Ritchie – J.T. Brown, D. Grant, Wagner.

    Edmonton Oilers: Montoya (Talbot) – A. Larsson (A), Nurse, Russell, Klefbom, Benning, Sekera – Draisaitl, McDavid (C), Lucic (A) – Slepyšev, R. Strome, Cammalleri – Pakarinen, Khaira, Maroon – Kassian, Caggiula, Puljujärvi..
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V SEZÓNĚ

    5.1.2018: Edmonton – Anaheim 2:1 sn (0:0 1:0 0:1)
    --------------------------------------------------------
    Branky: 32. K. Russell, rozhodující sam. nájezd Nugent-Hopkins – 41. Kesler. Střely na branku: 34:34. Diváci: 18.347. Hvězdy utkání: 1. McDavid, 2. Talbot (oba Edmonton), 3. Gibson (Anaheim).

    10.2.2018: Anaheim – Edmonton 3:2 (1:0 1:1 1:1)
    --------------------------------------------------------
    Branky: 3. H. Lindholm, 36. C. Perry, 44. Kesler – 37. Slepyšev, 55. K. Russell. Střely na branku: 34:32. Diváci: 17.174. Hvězdy utkání: 1. C. Perry, 2. H. Lindholm, 3. Manson (všichni Anaheim).
     
    EDMONTON OILERS

    Olejáři byli před sezónou mnohými experty řazeni mezi favority na zisk Stanleyova poháru. Vypadá to však, že se vyhlídky nenaplní. Na play-off totiž ztrácejí už propastných 17 bodů! Jde jim tedy v první řadě o to, dohrát sezónu se ctí. Na jejich straně není ani aktuální forma, sedm proher z posledních deseti utkání není nejlepší bilance.

    Edmonton se neskutečně trápí při hře v nerovnovážném počtu. Nachází se totiž na dně statistik! V početních výhodách mají úspěšnost pouze 15% a co je horší, při bránění oslabení se jim podaří neinkasovat branku jen v 70% případů. Žádný tým v lize si v těchto situacích nevede hůře! Nepomáhá ani hvězdný Connor McDavid, jenž sice nasbíral skvělých 71 bodů, leč je na to malinko sám.
     
    ANAHEIM DUCKS

    Kačeři balancují na hraně postupu do play-off. Momentálně se drží těsně nad ní, a to díky velmi dobré aktuální formě. Drží totiž sérii čtyř výher v řadě, když postupně odklidili z cesty Chicago, Minnesotu, Vegas a Dallas. Od posledních dvou týmů navíc neinkasovali ani jednu branku! Neprůstřelnost trvá už 132 minut.

    Anaheim není zrovna nejdisciplinovanějším mužstvem. Celkem si připsal již 676 trestných minut a patří tak mezi vůbec nejtrestanější týmy v lize. Pátým nejproduktivnějším hráčem je trošku překvapivě český mladík Ondřej Kaše, jenž si ve 47 zápasech připsal už 31 kanadských bodů (17+14). Všichni tři gólmani disponují výbornými čísly s úspěšností zásahů těsně pod 93%. Nejvíce toho odchytal John Gibson. Potvrdí Ducks proti Edmontonu roli favorita?
     
    Zdravím všechny fanoušky zámořského hokeje. National Hockey League pokračuje a my budeme společně pozorovat střetnutí mezi týmy Anaheim Ducks a Edmonton Oilers. Především domácím jde o hodně, sledujte tedy náš přenos a užijte si aktuální informace!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 2. Rakell (Fowler, Getzlaf), 22. Henrique (Montour, Getzlaf), 54. Getzlaf (Perry), 60. Rakell (Getzlaf, Perry), 60. Rakell (Perry, D. Grant) – 1. Draisaitl (Cammalleri), 13. Slepyšev (McDavid, Cammalleri), 29. R. Strome (Draisaitl), 43. R. Strome (Puljujärvi), 56. Pakarinen (McDavid), rozh. náj. McDavid

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Rickard Rakell (ANA)
    1:0   Michael Cammalleri (EDM)
    2. série:
    1:0   Ryan Getzlaf (ANA)
    1:1   Leon Draisaitl (EDM)
    3. série:
    1:1   Ondřej Kaše (ANA)
    1:2   Connor McDavid (EDM)


    Anaheim Ducks: R. Miller (Berra) – Montour, Fowler, Bieksa, H. Lindholm, Manson, M. Pettersson – Perry (A), Getzlaf (C), Rakell – Silfverberg, Kesler (A), Cogliano – O. Kaše, Henrique, N. Ritchie – J.T. Brown, D. Grant, Wagner.
    Edmonton Oilers: Montoya (Talbot) – A. Larsson (A), Nurse, Russell, Klefbom, Benning, Sekera – Draisaitl, McDavid (C), Lucic (A) – Slepyšev, R. Strome, Cammalleri – Pakarinen, Khaira, Maroon – Kassian, Caggiula, Puljujärvi.

    Diváci: 17 174
    thejrc.org