Buffalo – Boston 4:1 (kon.) | NY Rangers – Detroit 2:3 (po pr.) | Anaheim – Edmonton 5:6 (1:2 po s.n.)
Minnesota – San Jose 3:2 (po pr.) | Arizona – Vancouver 1:3 (kon.)
po s.n. (1:2)
Anaheim Ducks
5:6 (1:2, 1:1, 3:2 - 0:0)
Edmonton Oilers
Pondělí 26.02.2018, 02:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Connor MCDAVID - 5:6
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Edmonton Oilers.
    Rozhodující nájezd si připisuje CONNOR MCDAVID!
    59:54 Rickard RAKELL - 5:5
     
    59:54
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tak to je naprosto neuvěřitelné! Honda Center se de facto otřásá v základech, Anaheim totiž ukazuje, jak se bojuje o play-off. Je vyrovnáno! Derek Grant silou ubojoval vyhrané vhazování před Montoyou a puku se chopil Perry, jenž jej adresoval RICKARDU RAKELLOVI. Ten byl zčistajasna sám mezi kruhy a na dva pokusy poslal puk do sítě. Neskutečný comeback! Rakell kompletuje hattrick a čepice míří na led. Asistence: Corey Perry, Derek Grant.
    59:39 Rickard RAKELL - 4:5
     
    59:39
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Ducks vytvořili velký tlak a Perry poslal puk před branku. Tam si jej našel Getzlaf, jenž z dorážky neuspěl, leč mrzet jej to nemuselo, kotouč totiž zametl do sítě pozorný RICKARD RAKELL! Domácí ještě žijí. Asistence: Ryan Getzlaf, Corey Perry.
    55:40 Iiro PAKARINEN - 3:5
     
    55:40
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři okamžitě skórují a vedou 5:3! Connor McDavid z výborné pozice napálil pouze tyčku, ale pokračoval ve hře a dojel si pro puk do rohu kluziště. Z těchto míst si skvěle všiml před brankou volného IIRO PAKARINENA, který obdržel přesnou přihrávku a neomylně zavěsil. Pro finského útočníka je to teprve druhý zásah v tomto ročníku! Asistence: Connor McDavid.
    54:00 Ryan GETZLAF - 3:4
     
    54:00
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Velmi šťastný zásah RYANA GETZLAFA vrací Ducks do hry o body! Zkušený útočník nahodil od modré čáry a trefil Auvitua, jenž zády usměrnil puk za záda nic netušícího Ala Montoyi. Asistence: Corey Perry.
    42:31 Ryan STROME - 2:4
     
    42:31
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři odskakují na rozdíl dvou branek! Jesse Puljujärvi získal za brankou puk a poslal jej na zcela volného RYANA STROMEA. Ten zakončil chladnokrevně mezi betony Millera a prosazuje se tak již podruhé v utkání! Asistence: Jesse Puljujärvi.
    28:02 Ryan STROME - 2:3
     
    28:02
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři i potřetí odskakují! Vůbec poprvé v prostřední dvacetiminutovce zahrozili, ale zato hned fatálně. Leon Draisaitl ujel na levém křídle všem pronásledovatelům a poslal kotouč před branku. Tam se nejlépe zorientoval dojíždějící RYAN STROME a pod ležícím gólmanem procedil puk na místo určení! Asistence: Leon Draisaitl.
    21:22 Adam HENRIQUE - 2:2
     
    21:22
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Kačeři ale přesilovku využívají! Nějakou dobu kombinovali v pásmu, až se puk dostal na modrou čáru k Brandonovi Montourovi. Ten nabil na pravý kruh ADAMU HENRIQUEMU, jehož střela bez přípravy prolétla až do sítě! Montoyovi dobře bránil ve výhledu Corey Perry. Asistence: Brandon Montour, Ryan Getzlaf.
    12:55 Anton SLEPYŠEV - 1:2
     
    12:55
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Edmonton sice není vyloženě aktivnějším týmem, ale i podruhé se dostává do vedení. Svoji extratřídu prokázal Connor McDavid, jenž zavezl puk za brankou a lišácky jej poslal k bližší tyčce. Tam hlídkoval ANTON SLEPYŠEV a pod Millerovými betony jej zametl do sítě! Asistence: Connor McDavid, Michael Cammalleri.
    01:46 Rickard RAKELL - 1:1
     
    01:46
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Vypadá to na pořádnou přestřelku, Ducks hned ve druhé minutě vyrovnávají na 1:1! Nutno uznat, že to sehráli parádně. Pokračovali v pobytu v útočném pásmu, až mohl zblízka zakončovat Cam Fowler. Ten se však neunáhlil a ještě posunul kotouč do strany na RICKARDA RAKELLA, jenž se nemýlil a překonal přesouvajícího se gólmana. Asistence: Cam Fowler, Ryan Getzlaf.
    00:13 Leon DRAISAITL - 0:1
     
    00:13
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak to je něco! Na první gól jsme museli čekat pouhých 13 sekund a postaral se o něj Edmonton. Hosté bleskově postoupili přes střední pásmo. Michael Cammalleri posunul kotouč do jízdy LEONU DRAISAITLOVI, jenž si najel až na pravý kruh a neomylně trefil mezírku mezi betony. Asistence: Michael Cammalleri.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 2. Rakell (Fowler, Getzlaf), 22. Henrique (Montour, Getzlaf), 54. Getzlaf (Perry), 60. Rakell (Getzlaf, Perry), 60. Rakell (Perry, D. Grant) – 1. Draisaitl (Cammalleri), 13. Slepyšev (McDavid, Cammalleri), 29. R. Strome (Draisaitl), 43. R. Strome (Puljujärvi), 56. Pakarinen (McDavid), rozh. náj. McDavid

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Rickard Rakell (ANA)
    1:0   Michael Cammalleri (EDM)
    2. série:
    1:0   Ryan Getzlaf (ANA)
    1:1   Leon Draisaitl (EDM)
    3. série:
    1:1   Ondřej Kaše (ANA)
    1:2   Connor McDavid (EDM)


    Anaheim Ducks: R. Miller (Berra) – Montour, Fowler, Bieksa, H. Lindholm, Manson, M. Pettersson – Perry (A), Getzlaf (C), Rakell – Silfverberg, Kesler (A), Cogliano – O. Kaše, Henrique, N. Ritchie – J.T. Brown, D. Grant, Wagner.
    Edmonton Oilers: Montoya (Talbot) – A. Larsson (A), Nurse, Russell, Klefbom, Benning, Sekera – Draisaitl, McDavid (C), Lucic (A) – Slepyšev, R. Strome, Cammalleri – Pakarinen, Khaira, Maroon – Kassian, Caggiula, Puljujärvi.

    Diváci: 17 174
    thejrc.org