Buffalo – Boston 4:1 (kon.) | NY Rangers – Detroit 2:3 (po pr.) | Anaheim – Edmonton 5:6 (1:2 po s.n.)
Minnesota – San Jose 3:2 (po pr.) | Arizona – Vancouver 1:3 (kon.)
po s.n. (1:2)
Anaheim Ducks
5:6 (1:2, 1:1, 3:2 - 0:0)
Edmonton Oilers
Pondělí 26.02.2018, 02:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Connor MCDAVID - 5:6
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Edmonton Oilers.
    Rozhodující nájezd si připisuje CONNOR MCDAVID!
     
    64:22
    Ryan Miller se stává hvězdou prodloužení. Connor McDavid jej asi bude vídat v nočních můrách. Přečíslení dvou proti jednomu vzal na sebe, najel si až před branku, ale maskovaného muže nevymíchal! To jsou věci.
     
    63:40
    Toto prodloužení je pastvou pro oči. Dalším unikajícím hráčem byl Slepyšev. Zkoušel se trefit mezi nohy Millera, ale ten svůj tým drží i nadále!
     
    63:10
    Neskutečné, neskutečné, neskutečné! Leon Draisaitl v přečíslení krásně našel Connora McDavida, jenž měl přes sebou víceméně prázdnou klec. Ryan Miller se ovšem parádně přesunul a lapačkou odmítl konec utkání.
     
    62:31
    Šance střídá šanci. Parádní pas za obrannou linii obdržel Connor McDavid a pádil na branku. Atakoval jej Lindholm a vše nakonec skončilo posunutím branky. Kotouč vjel do vychýlené klece, ale sudí okamžitě rozpažuje.
     
    62:09
    A další tutovka! Do úniku se utrhl český mladík Ondřej Kaše a drze se snažil najít mezírku mezi betony. Neúspěšně, Montoya je sklapl včas. To je zápas!
     
    61:12
    Mohlo být hotovo! Ryan Getzlaf dostal kotouč na levý kruh a parádní střelou orazítkoval horní tyčku Montoyovy branky. Diváci už se radovali, leč předčasně!
    59:54 Rickard RAKELL - 5:5
     
    59:54
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tak to je naprosto neuvěřitelné! Honda Center se de facto otřásá v základech, Anaheim totiž ukazuje, jak se bojuje o play-off. Je vyrovnáno! Derek Grant silou ubojoval vyhrané vhazování před Montoyou a puku se chopil Perry, jenž jej adresoval RICKARDU RAKELLOVI. Ten byl zčistajasna sám mezi kruhy a na dva pokusy poslal puk do sítě. Neskutečný comeback! Rakell kompletuje hattrick a čepice míří na led. Asistence: Corey Perry, Derek Grant.
     
    59:50
    Anaheim mohl dokonce vyrovnat! Corey Perry z rohu nahodil puk před branku a trefil brusli Ryana Getzlafa. Od jeho paty se touš odrazil na branku a Montoya měl plné betony práce.
    59:39 Rickard RAKELL - 4:5
     
    59:39
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Ducks vytvořili velký tlak a Perry poslal puk před branku. Tam si jej našel Getzlaf, jenž z dorážky neuspěl, leč mrzet jej to nemuselo, kotouč totiž zametl do sítě pozorný RICKARD RAKELL! Domácí ještě žijí. Asistence: Ryan Getzlaf, Corey Perry.
     
    56:20
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Drake Caggiula – 2 min., podražení).
    55:40 Iiro PAKARINEN - 3:5
     
    55:40
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři okamžitě skórují a vedou 5:3! Connor McDavid z výborné pozice napálil pouze tyčku, ale pokračoval ve hře a dojel si pro puk do rohu kluziště. Z těchto míst si skvěle všiml před brankou volného IIRO PAKARINENA, který obdržel přesnou přihrávku a neomylně zavěsil. Pro finského útočníka je to teprve druhý zásah v tomto ročníku! Asistence: Connor McDavid.
    54:00 Ryan GETZLAF - 3:4
     
    54:00
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Velmi šťastný zásah RYANA GETZLAFA vrací Ducks do hry o body! Zkušený útočník nahodil od modré čáry a trefil Auvitua, jenž zády usměrnil puk za záda nic netušícího Ala Montoyi. Asistence: Corey Perry.
     
    52:39
    Neuvěřitelné! Po střele odražené od zadního mantinelu se kotouč dostal na hůl Ondřeje Kašeho, jenž zakončoval do poloprázdné klece. Diváci už se radovali, český forvard stejně tak, avšak Montoya předvedl úžasný zákrok lapačkou! To bylo něco.
     
    47:38
    Connor McDavid se z pravé strany dostal až před branku a tísněn Lindholmem zakončil slabě. Miller jeho zakončení vyrazil přímo do Lindholmovy brusle, od které se k němu puk odrazil zpátky a k vlastnímu gólu nechybělo mnoho.
     
    44:10
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Andrew Cogliano – 2 min., nedovolené bránění).
    42:31 Ryan STROME - 2:4
     
    42:31
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři odskakují na rozdíl dvou branek! Jesse Puljujärvi získal za brankou puk a poslal jej na zcela volného RYANA STROMEA. Ten zakončil chladnokrevně mezi betony Millera a prosazuje se tak již podruhé v utkání! Asistence: Jesse Puljujärvi.
     
    37:17
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Hampus Lindholm – 2 min., podražení).
     
    32:53
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Darnell Nurse – 2 min., hákování).
     
    29:39
    Tyčka! Nenápadné nahození edmontonského Oscara Klefboma prosvištělo mezírkou mezi clonícími hráči a odrazilo se od brankové konstrukce. Miller v tomto případě vůbec nic neviděl a ve ztichlé hale se ozvalo hlasité cinknutí.
    28:02 Ryan STROME - 2:3
     
    28:02
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři i potřetí odskakují! Vůbec poprvé v prostřední dvacetiminutovce zahrozili, ale zato hned fatálně. Leon Draisaitl ujel na levém křídle všem pronásledovatelům a poslal kotouč před branku. Tam se nejlépe zorientoval dojíždějící RYAN STROME a pod ležícím gólmanem procedil puk na místo určení! Asistence: Leon Draisaitl.
     
    23:29
    Anaheim zastihl start druhé periody v evidentně dobrém rozpoložení. Další gól měl na hokejce Rickard Rakell, jenž si od mantinelu najel až mezi kruhy. První střelu zblokoval Adam Larsson, Rakell se nicméně dostal k dorážce, kterou poslal pouze do betonu Montoyi! Škoda pro domácí, klec už byla z části odkrytá.
     
    22:20
    Nechybělo mnoho a bylo to už 3:1! Odraženého puku se na brankovišti zmocnil Chris Wagner a snažil se jej procpat za čáru. Montoya dost možná i s přispěním tyčky odolal!
    21:22 Adam HENRIQUE - 2:2
     
    21:22
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Kačeři ale přesilovku využívají! Nějakou dobu kombinovali v pásmu, až se puk dostal na modrou čáru k Brandonovi Montourovi. Ten nabil na pravý kruh ADAMU HENRIQUEMU, jehož střela bez přípravy prolétla až do sítě! Montoyovi dobře bránil ve výhledu Corey Perry. Asistence: Brandon Montour, Ryan Getzlaf.
     
    20:10
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Adam Larsson – 2 min., krosček).
     
    18:32
    Kačeři mohli vyrovnat! Nick Ritchie to udělal moc pěkně. Na pravém křídle zavezl kotouč až na úroveň brankové čáry a poslal jej do brankoviště. Montoya přihrávku hokejkou vychýlil, Adam Henrique se ovšem přesto dostal ke střele z otočky a maskovaný muž měl štěstí, že ji umístil přímo do jeho břicha.
     
    13:11
    A hosté mohli udeřit znovu! Michael Cammalleri si na pravém kruhu všiml ve výborné pozici volného Milana Lucice. Adresoval mu přihrávku a Lucic nechal z předbrankového prostoru vyniknou přesouvajícího se Millera.
    12:55 Anton SLEPYŠEV - 1:2
     
    12:55
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Edmonton sice není vyloženě aktivnějším týmem, ale i podruhé se dostává do vedení. Svoji extratřídu prokázal Connor McDavid, jenž zavezl puk za brankou a lišácky jej poslal k bližší tyčce. Tam hlídkoval ANTON SLEPYŠEV a pod Millerovými betony jej zametl do sítě! Asistence: Connor McDavid, Michael Cammalleri.
    01:46 Rickard RAKELL - 1:1
     
    01:46
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Vypadá to na pořádnou přestřelku, Ducks hned ve druhé minutě vyrovnávají na 1:1! Nutno uznat, že to sehráli parádně. Pokračovali v pobytu v útočném pásmu, až mohl zblízka zakončovat Cam Fowler. Ten se však neunáhlil a ještě posunul kotouč do strany na RICKARDA RAKELLA, jenž se nemýlil a překonal přesouvajícího se gólmana. Asistence: Cam Fowler, Ryan Getzlaf.
    00:13 Leon DRAISAITL - 0:1
     
    00:13
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak to je něco! Na první gól jsme museli čekat pouhých 13 sekund a postaral se o něj Edmonton. Hosté bleskově postoupili přes střední pásmo. Michael Cammalleri posunul kotouč do jízdy LEONU DRAISAITLOVI, jenž si najel až na pravý kruh a neomylně trefil mezírku mezi betony. Asistence: Michael Cammalleri.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 2. Rakell (Fowler, Getzlaf), 22. Henrique (Montour, Getzlaf), 54. Getzlaf (Perry), 60. Rakell (Getzlaf, Perry), 60. Rakell (Perry, D. Grant) – 1. Draisaitl (Cammalleri), 13. Slepyšev (McDavid, Cammalleri), 29. R. Strome (Draisaitl), 43. R. Strome (Puljujärvi), 56. Pakarinen (McDavid), rozh. náj. McDavid

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Rickard Rakell (ANA)
    1:0   Michael Cammalleri (EDM)
    2. série:
    1:0   Ryan Getzlaf (ANA)
    1:1   Leon Draisaitl (EDM)
    3. série:
    1:1   Ondřej Kaše (ANA)
    1:2   Connor McDavid (EDM)


    Anaheim Ducks: R. Miller (Berra) – Montour, Fowler, Bieksa, H. Lindholm, Manson, M. Pettersson – Perry (A), Getzlaf (C), Rakell – Silfverberg, Kesler (A), Cogliano – O. Kaše, Henrique, N. Ritchie – J.T. Brown, D. Grant, Wagner.
    Edmonton Oilers: Montoya (Talbot) – A. Larsson (A), Nurse, Russell, Klefbom, Benning, Sekera – Draisaitl, McDavid (C), Lucic (A) – Slepyšev, R. Strome, Cammalleri – Pakarinen, Khaira, Maroon – Kassian, Caggiula, Puljujärvi.

    Diváci: 17 174
    thejrc.org