Chomutov – Mladá Boleslav 0:1 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
BK Mladá Boleslav
Pondělí 26.02.2018, 17:30 • ZS Chomutov • DHL Extraliga juniorů • Nadstavba B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásný den všem fanouškům mládežnického hokeje! V dalším utkání nadstavby DHL extraligy juniorů o play-off se utkají o důležité body hokejisté Chomutova a Mladé Boleslavi, střetnutí začíná v 17:30.
     
    PIRÁTI CHOMUTOV

    Chomutovští junioři postoupili do nadstavbové skupiny o play-off vítězstvím v posledním kole základní části a nyní bojují o osmičku. Piráti jsou aktuálně na prvním nepostupovém místě, ale mají společně s poslední Mladou Boleslaví odehráno o jedno utkání méně, než ostatní celky. Piráti si během tří utkání vybojovali čtyři body za výhru nad Libercem, bod naposledy přivezli z Pardubic.
     
    BK MLADÁ BOLESLAV

    Hokejisté ze středu Čech nasbírali ve třech utkání jedinou výhru, v posledním utkání se jim totiž povedlo zvítězit na ledě Liberce vysoko 6:2. V dnešním utkání budou chtít porazit Piráty poprvé v sezóně, v obou předešlých duelech totiž Bruslaři prohráli. V každém zápase ovšem Mladá Boleslav zatím vstřelila alespoň čtyři branky, máme se tedy na co těšit.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Běhula (Skokan) – Buchtela, Kopic, Seemann, Kleiner, D. Novák, Studený, A. Novák, Hajič – Köver, Bajer, Polák, Hřebíček, Chlán, Tůma, Šeliga, Šišolák, Rindoš, Šilar, Ouřada, Adámek.

    BK Mladá Boleslav: Krofta (Marek) – Linhart, Chujac, Hrdinka, Mašek, Nepokoj, Mlčoch – Foerster, Kerda, Hrachovec, Dvořák, Tóth, Grim, Najman, Krejčík, Flynn, Jindra, Pawliczek, Maršoun.

    Rozhodčí: Beránek – Štěpánek, Kokrment..
     
    Oba celky jsou na ledové ploše a utkání o důležité body brzy začne. Přejeme příjemnou zábavu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Piráti vyhráli úvodní vhazování a Daniel Novák nahazoval za branku. Tam se ke kotouči dostal brankář Krofta, jenž rozehrával se spoluhráči.
     
    00:38
    Po přejetí modré čáry zakončoval chomutovský bek Daniel Novák, jeho pokus ovšem skončil jen na vestě pozorného mladoboleslavského brankáře.
     
    01:13
    Piráti jsou stále aktivní na puku, do pásma se nyní ovšem díky ofsajdovému postavení nedostali. Pokračuje se hrou ve středním pásmu.
     
    02:08
    Od modré čáry pálil hostující Marek Mlčoch, jeho rázná střela ovšem neletěla do prostorů tří tyčí a kotouč skončil jen nad brankou Běhuly.
     
    03:10
    Hosté pokračovali a aktivní kombinaci v útočném pásmu, zakončit se jim ovšem nepovedlo. Nejblíže byl Pawliczek, ten ale přihrávku na pravý kruh nezachytil.
     
    03:38
    Domácí celek se následně prokličkoval do pásma a vybojoval vhazování po levici brankáře Krofty. Start klání je hodně opatrný, hraje se o hodně.
     
    04:46
    Puk před branku dostával hostující Petr Foerster, tomu se ale po přihrávce zpoza klece nepovedlo na přední tyčce skórovat. Zakončil jen do betonu Richarda Běhuly.
     
    05:50
    Domácí nyní tahají za kratší konec a hraje se spíše ve třetině domácího celku. Piráti nyní chtěli projít do útoku, Adam Novák ovšem jen nahazoval za branku.
     
    07:12
    První šance také na straně domácích. Petr Chlán dostal přihrávku mezi kruhy a před Kroftou lehce v záklonu zakončoval, nakonec trefil jen dobře postaveného brankáře.
     
    08:19
    Hosté si zahrají první početní výhodu utkání. Pronikající Kerda byl zasáhnut kolenem a Adam Novák poslušně odchází na lavici hanby.
     
    08:45
    Domácí celek zatím oslabení zvládá skvěle a již se mu povedlo poslat kotouč mimo obranné pásmo. Mladá Boleslav musí vymýšlet další akce.
     
    09:25
    Polovina přesilovky Mladé Boleslavi je pryč a Bruslaři takřka nebyli v útočném pásmu. Nevypadá to zatím na povedenou početní výhodu.
     
    10:16
    Udeřit navíc mohli Piráti. Petr Chlán unikal po pravé straně a z kruhu se pokoušel přehodit beton brankáře na zadní tyčce. To se mu ale nakonec nepovedlo. Piráti jsou kompletní.
     
    11:09
    Další nebezpečný pokus domácích. Martin Hřebíček si najel do pásma a z vrcholu pravého kruhu pálil pod víko. Hostující brankář ovšem ramenem zasáhl.
     
    11:39
    Rychlou akci domácích následně zakončoval od pravého mantinelu Martin Tůma, jeho pokus na zadní tyč se ovšem odrazil od betonu přesouvajícího se brankáře.
     
    12:38
    Individuální akce na straně druhé. Jan Dvořák se prokličkoval před branku, jeho zakončení přes bránící hráče ovšem skončilo jen na betonech Běhuly.
     
    13:04
    Nejdříve se do zakončení dostal domácí Šeliga, z úhlu se mu ale Kroftu pokořit nepovedlo. Následně Bruslaři vyhodili na icing a vhazuje se před jejich brankou.
     
    13:53
    Piráti jsou nyní aktivnější. Před brankou v těsné blízkosti zakončoval do výstroje Krofty Chlán. Polák následně přenesl hru, Hajič ale střílel z kruhu také do brankáře.
     
    14:45
    Domácí nyní svého soupeře zamkli a kombinovali jako v přesilové hře. Vše bylo zakončeno pokusem Hřebíčka od modré čáry, brankář Bruslařů ale kotouč viděl a zasáhl.
     
    15:35
    Snažení Pirátů pokračovalo a pokusem z úhlu pod víko to lišácky zkoušel Josef Rindoš. Ten ale branku přestřelil, kotouč se dostal do ochranné sítě a pokračovat se bude ve střední třetině.
     
    16:01
    Nebezpečnou ránu vyslal od modré čáry následně bek František Hrdinka. Běhulovi sice kotouč vypadl, ale k nějaké dorážce či chybě domácích nedošlo.
     
    16:36
    První přesilovka pro domácí celek. Za sekání je vyloučen mladoboleslavský útočník Matěj Tóth.
     
    17:15
    Kombinace domácích byla zakončena pokusem Daniela Nováka od modré čáry. Petr Chlán se ještě pokoušel dorážet, ale Krofta si případné dorážky pohlídal.
     
    17:38
    Následoval protiútok a Dušan Kerda dostal kotouč před branku. Tam se mu od brusle dostal do vzduchu, odkud jej nedokázal zasáhnout.
     
    18:37
    Domácí v plném počtu.
     
    18:43
    Domácím se přesilová hra vůbec nevydařila. Tlak sice pokračoval, ale Jakub Kleiner z mezikruží nedokázal bekhendem nikterak překvapit Kroftu v brance.
     
    19:21
    Hokejisté Chomutova i nadále vysoce napadali a Mladoboleslavští tak byli donuceni zahrát na icing. V poslední minutě se tak bude vhazovat po levici jejich brankáře.
     
    19:45
    Adam Studený vybojoval ještě jedno vhazování po nahození od pravého mantinelu. Piráti tak mají ještě jednu šanci na brankové prosazení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Vyrovnaná první třetina je u konce. Branku ani vyložené šance nám ovšem nenabídla. Oba celky hrají opatrně a moc branek dnes nejspíše neuvidíme. Druhé pokračování utkání startuje v 18:11.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Kryštof Ouřada hned dostal přihrávku do jízdy a unikal naprosto sám na Kroftu. Střelou po ledě jej ovšem překonat nedokázal!
     
    20:42
    Následně si mezi kruhy najel hostující Matěj Krejčík, jenž zakončoval k levé tyčce. Připraveného Běhulu ovšem trefil jen do připraveného betonu.
     
    22:00
    K volnému kotouči se na pravé straně dostal Hřebíček, jenž trefil jen připraveného Kroftu. Na druhé straně Běhula vybruslil zakončujícího útočníka Boleslavi.
     
    23:15
    Nahození od modré čáry se pokoušel do branky nadvakrát dostat hostující Matěj Tóth. Ani jedno zakončení ovšem nebylo nebezpečné a brankou neskončilo.
     
    24:16
    Snažení domácích bylo následně zakončeno pokusem obránce Kopice do brusle bránícího hráče. K dorážce se nikdo v bílém nedostal.
     
    25:24
    Následně zakombinovali v útoku hosté. Ti si ale na modré čáře dávali moc prudké přihrávky a kotouč nakonec skončil ve středním pásmu.
     
    26:34
    Kryštof Ouřada posunul kotouč na Toma Poláka, jenž se hnal sám na brankáře, ale díky faulu nezakončil. Piráti mají výhodu a později je čeká přesilová hra.
     
    26:52
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Petr Maršoun – 2 min., hákování).
     
    27:08
    Domácí bránící hráči do sebe nabourali na modré čáře a hosté mohli do útoku. Tomáš Hajič tak udělal taktický faul a síly na ledě se srovnají.
     
    27:26
    Ondřej Buchtela si najel do pásma a z levého kruhu svižně zakončoval. Krofta nevěděl, kde má kotouč a málem mu zapadl do branky. Nakonec ale skončil jen za brankou.
     
    28:16
    V další akci to zkoušel Josef Rindoš. Ten si taktéž najel na levý kruh a zakončoval, jeho zblokovaná střela byla ovšem sražena až do ochranné sítě.
     
    29:08
    Oba celky jsou již v pěti a hra může pokračovat v klasickém složení. U puku jsou Piráti, jenž se pokoušejí vymyslet něco smysluplného směrem dopředu.
     
    30:04
    Petr Maršoun zachytil vyhození a dostal se za brankou. Bekhendem přihrával na Matěje Krejčíka, kterému se sice Běhulu překonat povedlo, kotouč ovšem zapadl jen vedle branky!
     
    31:26
    Delší hra bez přerušení byla ukončena až vyhozením Jiřího Kopice. Jeho nahození se o mantinel dostalo do ochranné sítě. Pokračovat se bude vhazováním ve středním pásmu.
     
    31:50
    Petr Maršoun najel v útočném snažení do Richarda Běhuly, jenž se z ledu moc nezvedá a nevypadá to úplně dobře pro domácího brankáře. Uvidíme, jak na tom bude nadále.
     
    32:36
    Útočné snažení hostujících hráčů bylo ukončeno tečí, kotouč skončil na střídačce. Pokrčovat se tak bude vhazování ve středu ledové plochy.
     
    32:58
    Dvě podobné akce na obou stranách. Nejdříve zakončoval bekhendem do betonu Běhuly Tóth, na druhé straně v úniku dopadl naprosto stejně Daniel Šilar.
     
    33:11
    Středočeši hned vyhodili na icing a následně musel Krofta přikrýt kotouč, který se k němu dostal. Stále čekáme na první branku utkání...
     
    33:54
    Na ledě se po vzájemné souboji nachází Tomáš Adámek, domácí forvard. Ten narazil kolenem do mantinelu a nenachází se v úplně skvělém rozpoložení.
     
    34:29
    Josef Bajer si u střídačky Pirátů počínal nedovoleně a poslal na hrazení hostujícího hráče. Nutno říci, že si povyskočil. Nicméně šlo o faul a Petr Foester se nezvedá z ledové plochy úplně jednoduše.
     
    35:08
    Snažení Bruslařů zakončoval dělovkou od modré čáry obránce Hrdinka. Běhula si ovšem ránu našel a vyrážečkou kotouč vyrazil.
     
    35:55
    Piráti se následně dokázali v pohodě ubránit. Nyní je hra přerušena díky zalehnutí kotouče ve středním pásmu, vhazovat se bude u modré čáry Mladé Boleslavi.
     
    36:29
    Domácí v plném počtu.
     
    36:44
    Piráti nyní nahazovali střílenou přihrávkou na útočící hráče. Ti ovšem přihrávku nezachytili a nepovedlo se jim tak projít do útoku, navíc se píská icing.
     
    37:09
    Josef Rindoš našel naprosto skvělou přihrávkou přes dva obránce najíždějícího Martina Tůmu. Ten si najel až do střelecké pozice, nakonec ale napálil břevno!
     
    38:11
    Hru v početní výhodě si nyní vyzkouší také Piráti. František Hrdinka za brankou podrazil jednoho z domácích a bude do konce druhé periody pykat.
     
    38:28
    Piráti se hned dostali mimo pásmo a Petr Chlán se dostával do útoku. Pokoušel si obhodit bránícího hráče, kotouč ovšem skončil po bloku na střídačce.
     
    39:05
    Domácím se zatím nedaří a kombinují nyní za vlastní brankou. Přesilovky dnes nevychází ani jednomu celku, Piráti mají ovšem stále nějaký čas na vyvrácení této statistiky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla jasnou kopií té první. Piráti i Bruslaři se dostali do pár zajímavých šancí, ani jedna ovšem neskončila brankou. Na první zásah si tak budeme muset počkat minimálně do třetí části, ta začne v 19:00.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Hosté v plném počtu.
     
    40:26
    Hosté se pokoušeli dostat do útoku, jeden z hráčů ovšem prodloužil puk až do hlediště a pokračovat se bude vhazováním ve středovém kruhu.
     
    41:39
    Mladá Boleslav si zahraje přesilovou hru. Tomáš Hajič zastavoval útok Bruslařů nedovoleně a inkasuje dvě minuty.
     
    42:25
    Středočechům se v početní výhodě vůbec nedaří a hraje se spíše ve středu ledové plochy. Uvidíme, co se povede černozeleným vymyslet ve druhé minutě.
     
    43:08
    Petr Maršoun dostával dostával dobrou přihrávku na levý kruh a hned zakončoval. Puk mu ovšem zůstal na hokejce a nedokázal se od ní odlepit.
     
    43:39
    Domácí v plném počtu.
     
    44:45
    Piráti jsou stále pod menším tlakem a nemohou se dostat do útočné třetiny. Hosté jsou sice aktivní, ale ne nebezpeční.
     
    45:24
    Nyní si do pásma najel domácí Josef Bajer, jenž z vrcholu levého kruhu zakončoval. Krofta vyrazil kotouč nad sebe, ten nakonec zapadl vedle branky.
     
    46:48
    Martin Hřebíček to nyní udělal pěkně. Od pravého mantinelu si sjel před branku a bekhendem zakončoval na zadní tyčku, Krofta ale neinkasoval!
     
    47:21
    Následně dostal Jakub Kleiner přihrávku na pravý kruh a po ledě zakončoval ke vzdálenější tyčce. Betony Krofty zůstaly na ledě, Šilar se k dorážce nedostal. Bruslaři následně vyhodili na icing.
     
    47:40
    Hosté si najeli do pásma a Krejčík se pokoušel vybojovat vhazování. Jeho nahození na branku ovšem brankář Běhula dokázal vyrazit do rohu.
     
    48:27
    Následně se domácí pokoušeli dostat dopředu, dlouhé vyhození ovšem skončilo na icingu a pokračovat se bude po levici Běhuly.
     
    49:02
    Obrovská šance a tutovka Petra Maršouna! Ten dostal přihrávku do prázdné branky a stačilo trefit branku. Hostující útočník ovšem napálil z levého kruhu jen přední tyč!
     
    50:08
    Střílená přihrávka Martina Nepokojeho letěla na branku a došlo dokonce k menší tyči. Richard Běhula nicméně zareagoval včas a neposednou gumu chytil.
     
    50:24
    Následoval útok domácího celku vedený po levé straně. Útočící hráč ovšem prudkou nabídku nezachytil a píská se icing. Hra se tak opět vrací před Běhulu.
     
    51:25
    Jiří Kopic chtěl najít recept na první vstřelenou branku utkání a po přejetí modré čáry tvrdě střílel. Kroftovi sice kotouč vypadl, ale do branky nedoklouzal.
     
    52:32
    Hosté se hnali do útoku, ale po špatném zaseknutí o šanci přišli. Následně skončil kotouč na střídačce a vhazovat se bude ve střední třetině.
     
    53:17
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Aktivita Mladé Boleslavi byla již patrná a hosté byli hodně aktivní, branku si zasloužili! Střela od modré čáry byla před brankou tečována za záda Richarda Běhuly pohotovým MATĚJEM TÓTHEM. Asistence: Marek Mlčoch a Jan Grim.
     
    54:17
    Útočné snažení Pirátů bylo ukončeno poté, co se na ledové ploše objevil jeden z hostů. Vylučovat se nebude, hra bude pokračovat vhazováním po pravici Michala Krofty.
     
    54:36
    Následně se Mladoboleslavští nedostali do útoku dle pravidel. Píská se icing a hra bude pokračovat opět po pravici hostujícího brankáře.
     
    54:53
    Při snažení hostů si do Jakuba Kleinera najel Oscar Flynn, jenž po jeho zákroku zůstal ležet. Rozhodčí hru přerušili a hru vykazují do středního pásma.
     
    55:36
    Pirátům se vůbec nedaří projít do útoku, bránící hráči Boleslavi fungují opravdu parádně. Nyní se píská zakázané uvolnění.
     
    55:56
    A nyní si domácí naprosto zbytečně zavařují, možná šlo o zákrok z frustrace. Adam Novák za brankou podrazil kličkujícího borce a již sedí na trestné lavici.
     
    56:20
    Pochopitelně hosté nespěchají, pasivita by se jim ovšem mohla vymstít. Nicméně Bruslaři jsou na kotouči ve své třetině a nespěchají.
     
    57:35
    Bránící hráči Chomutova skvěle zapracovali v útoku a ušetřili cenné sekundy. Toto oslabení nejspíše již zvládnou, soustředit se mohou na závěrečný tlak.
     
    57:58
    Domácí v plném počtu.
     
    58:35
    Pásmo aktivním projetím a zakončením do betonů brankáře vybojoval Tom Polák. Domácí celek si berou timeout a nechává Richarda Běhulu na střídačce!
     
    58:41
    Hosté vyhráli vhazování a hned do prázdné branky zakončovali. Matěj Krejčík ji minul o milimetry, a tak se píská jen icing.
     
    58:50
    Po vhazování před brankou Boleslavi zakončoval Ondřej Buchtela. Ten ukrytou střelou orazítkoval jen pravou tyčku!
     
    59:14
    Piráti byli nadále aktivní a pokoušeli se něco vymyslet. To se jim ovšem nepovedlo a Bruslaři vyhodili na icing. Po něm si trenéři hostí vzali timeout.
     
    59:48
    Piráti kombinovali a na modrou čáru přicházela přihrávka bekhendem. Ta se ovšem dostala jen do středu modré čáry, kde nikdo nestál. Mladá Boleslav zvítězí 1:0.
     
    Konec zápasu.
     
    Vyrovnaná utkání mezi Chomutovem a Mladou Boleslaví nakonec rozsekla jediná branka. Ve čtyřiapadesáté minutě se prosadil tečí před brankou Matěj Tóth, jenž rozhodl o třech bodech pro svůj celek. Bruslaři se tak dostali do play-off pozic, Piráti spadli na poslední místo.
     
    Díky za pozornost a zase někdy u mládežnického hokeje na počtěnou! (19:33:49)
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 54. Tóth (Mlčoch, Grim)


    Piráti Chomutov: Běhula (Skokan) – Buchtela, Kopic, Seemann, Kleiner, D. Novák, Studený, A. Novák, Hajič – Köver, Bajer, Polák, Hřebíček, Chlán, Tůma, Šeliga, Šišolák, Rindoš, Šilar, Ouřada, Adámek.
    BK Mladá Boleslav: Krofta (Marek) – Linhart, Chujac, Hrdinka, Mašek, Nepokoj, Mlčoch – Foerster, Kerda, Hrachovec, Dvořák, Tóth, Grim, Najman, Krejčík, Flynn, Jindra, Pawliczek, Maršoun.

    Rozhodčí: Beránek – Štěpánek, Kokrment.
    thejrc.org