Columbus – Washington 5:1 (kon.) | Montreal – Philadelphia 0:1 (1:2 po s.n.) | Tampa – Toronto 4:3 (1:0 po s.n.)
Colorado – Vancouver 3:1 (kon.) | Los Angeles – Vegas 3:2 (po pr.)
konec
Columbus Blue Jackets
5:1 (4:1, 0:0, 1:0)
Washington Capitals
Úterý 27.02.2018, 01:05 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:18 Cam ATKINSON - 5:1
     
    57:18
    Columbus právě vstřelil branku!
    A už je rozhodnuto zcela definitivně. John Carlson se nechal ve vlastním pásmu připravit o puk napadajícím CAMEM ATKINSONEM, který poté snadno zasunul kotouč do prázdné washingtonské svatyně. Bez asistence.
     
    56:45
    Washingtonská branka zůstala prázdná, Washington tak hraje v šesti proti čtyřem hráčům Columbusu.
     
    55:39
    Až nyní sudí přerušili hru poté, co Bobrovskij zneškodnil Ovečkinovu ránu od modré. Josh Anderson (CBJ) už míří na trestnou lavici, a to na dvě minuty za krosček.
     
    37:08
    V závěru druhé třetiny si Jackets zahrají další přesilovku, Brett Connolly (WSH) půjde pykat za sekání Milana.
     
    27:06
    Josh Anderson se z levého křídla prokličkoval až před Grubauera, z bezprostřední blízkosti ale nedokázal vystřelit přesně!
     
    23:20
    Teď měli Blue Jackets štěstí, Alexandr Ovečkin z levého kruhu napálil puk do tyče!
     
    20:01
    Braden Holtby tento zápas nedochytá, po čtyřech inkasovaných gólech jej střídá Philipp Grubauer!
     
    20:00
    V samotném závěru první třetiny se u hrazení strhla hromadná šarvátka, v níž Matt Calvert (CBJ) způsobil Ovečkinovi krvavé zranění a vykoledoval si za to osobní trest do konce utkání. Dvě minuty za hrubost pak vyfasoval i washingtonský Tom Wilson (WSH).
     
    19:24
    Hned tři bránící hráči Washingtonu nezvládli souboj o puk s jediným Modrokabátníkem, Pierre-Luc Dubois ale poté z bezprostřední blízkosti Holtbyho nepropálil!
    18:17 Seth JONES - 4:1
     
    18:17
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí se před první sirénou stihli ještě jednou prosadit. SETH JONES si na modré čáře narazil kotouč s Atkinsonem, zavřel oči a propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Cam Atkinson a Artěmij Panarin.
     
    17:35
    Další komplikace pro Capitals, Brooks Orpik (WSH) si vykoledoval dvouminutový trest za nedovolené bránění.
    14:32 Mark LETESTU - 3:1
     
    14:32
    Columbus právě vstřelil branku!
    Vítej zpátky! Letestu sice svou původní střelu z předbrankového prostoru nepřetavil v gól, poté ale Sedlák u hrazení vybojoval kotouč pro Calverta, který znovu našel MARKA LETESTUA v předbrankovém prostoru a ten už se tentokrát nemýlil, a prosadil se tak hned v prvním zápase po návratu do Columbusu! Asistence: Matt Calvert a Lukáš Sedlák.
     
    09:24
    Následovat bude další přesilovka Tortorellovy party, Nicklas Bäckström (WSH) vyfasoval dvě minuty za hákování Dubinskyho.
    07:53 Sonny MILANO - 2:1
     
    07:53
    Columbus právě vstřelil branku!
    Vyrovnaný stav ale nevydržel ani minutu, v úvodu sledujeme prvotřídní přestřelku! SONNY MILANO zavezl puk do útočného pásma a najel si do mezikruží, kam následně obdržel přesnou přihrávku od Wennberga a bekhendovou střelou překvapil Holtbyho. Asistence: Alexander Wennberg a Seth Jones.
    06:57 Alexandr OVEČKIN - 1:1
     
    06:57
    Washington právě vstřelil branku!
    Tak to bylo rychlé, ihned po vyhraném buly dostal ALEXANDR OVEČKIN nabito na své výsostné místo na vrcholu levého kruhu a Bobrovskij proti jeho dělové ráně neměl šanci zasáhnout. Asistence: John Carlson a T. J. Oshie.
     
    06:54
    Až nyní byla hra přerušena poté, co Bobrovskij polapil Bäckströmovu střelu z mezikruží. Ryan Murray (CBJ) půjde pykat na dvě minuty za sekání.
    05:31 Artěmij PANARIN - 1:0
     
    05:31
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets přesilovku bleskově využívají a ujímají se vedení. Seth Jones šikovně našel na levém kruhu osamoceného ARTĚMIJE PANARINA, který přesnou ranou z první překonal bezmocného Holtbyho. Asistence: Seth Jones a Cam Atkinson.
     
    05:17
    Dmitrij Orlov (WSH) u mantinelu příliš okatě držel Duboise, Columbus si tak zahraje svou první přesilovku.
     
    03:44
    Příležitost i na druhé straně. Na levém kruhu zůstal zcela osamocen Cam Atkinson, jehož následnou ránu švihem ale Braden Holtby dokázal polapit!
     
    03:20
    První velkou šanci zápasu měl na hokejce Alexandr Ovečkin, který se povedenou kličkou zbavil Murrayho a natlačil se až před Bobrovského, jeho následný bekhend ale proletěl mimo!

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 6. Panarin (S. Jones, Atkinson), 8. Milano (Wennberg, S. Jones), 15. Letestu (Calvert, Sedlák), 19. S. Jones (Atkinson, Panarin), 58. Atkinson – 7. Ovečkin (Carlson, Oshie)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, R. Murray, D. Savard, Cole – Panarin, Dubois, Atkinson – Milano, Wennberg, J. Anderson – Jenner, Dubinsky, Bjorkstrand – Sedlák, Letestu, Calvert.
    Washington Capitals: Holtby (21. Grubauer) – Orlov, Niskanen, Kempný, Carlson, Djoos, Orpik – Ovečkin, Bäckström, T. Wilson – Connolly, Kuzněcov, Oshie – Stephenson, Eller, Burakovsky – Chiasson, Beagle, Smith-Pelly.

    Rozhodčí: Rehman, Pollock – Brisebois, Cameron
    thejrc.org