Columbus – Washington 5:1 (kon.) | Montreal – Philadelphia 0:1 (1:2 po s.n.) | Tampa – Toronto 4:3 (1:0 po s.n.)
Colorado – Vancouver 3:1 (kon.) | Los Angeles – Vegas 3:2 (po pr.)
konec
Colorado Avalanche
3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Vancouver Canucks
Úterý 27.02.2018, 03:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:15 Nathan MACKINNON - 3:1
     
    59:15
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Jeden z hráčů Canucks na pravé straně obranného pásma v blízkosti modré čáry podklouzl, čehož po krátké kolmé přihrávce od Mikka Rantanena využil NATHAN MACKINNON a střelou po ledě poslal puk do prázdné brány! Je rozhodnuto! Asistence: Mikko Rantanen.
     
    58:55
    Jacob Markström znovu naskočil na střídačku a Canucks to opět zkouší při hře bez brankáře!
    58:42 Daniel SEDIN - 2:1
     
    58:42
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Alexander Edler od modré čáry nahodil puk do levého kruhu, kde DANIEL SEDIN z ostrého úhlu zamířil nad vyrážečkou Semjona Varlamova do sítě a snížil při hře bez brankáře! Naděje žije. Asistence: Alexander Edler a Henrik Sedin.
     
    57:42
    Colorado vyhodilo puk na zakázané uvolnění poté, co Vancouver odvolal Jacoba Markströma z brány!
     
    57:25
    Erik Gudbranson po zpětné přihrávce Brocka Boesera napřáhl na vrcholu pravého kruhu k pěkné střele zápěstím, která mířila ke vzdálenější levé tyči, Semjon Varlamov ji ale pravým betonem vyrazil!
     
    56:16
    Blake Comeau našel střelou z bodu levého kruhu pouze lapačku Jacoba Markströma, který pár okamžiků předtím rozbil přečíslení Avalanche dva na jednoho! Komerční přestávka.
     
    53:25
    Jake Virtanen byl potřetí v zápase vyloučen, tentokrát za sekání, a Colorado si po reklamní přestávce zahraje pátou přesilovou hru. Zatím využilo jednu.
     
    52:58
    Colorado mohlo udeřit potřetí, když z mezikruží jeden z domácích hokejistů mířil do levého horního rohu brány, Jacob Markström ale puk vyrážečkou vytáhl mimo!
    47:52 Nathan MACKINNON - 2:0
     
    47:52
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Jake Virtanen se řítil do samostatného úniku, střelou zápěstím z vnitřního oblouku pravého kruhu pro vhazování ale orazítkoval pravou tyč a na opačné straně se po bleskovém protiútoku prosadil NATHAN MACKINNON, který se na levém křídle protáhl do útočného pásma kolem Troye Stechera a střelou zápěstím mezi tělem a pravou rukou Jacoba Markströma zamířil k přední tyči! Asistence: Gabriel Landeskog a Nikita Zadorov.
     
    41:58
    Nikita Zadorov stáhl Sama Gagnera v pravém rohu k ledu a dostal dvě minuty za podržení.
     
    34:58
    Canucks na pravém křídle střelou od modré čáry mířili ke vzdálenější levé tyči, Semjon Varlamov ale dobře zakročil tentokrát pravým betonem a puk vyrazil!
     
    34:18
    Gabriel Landeskog napřáhl na vrcholu mezikruží bez přípravy ke střele s příklepem, kterou nedokázal Jacob Markström vkleče udržet, a puk se ocitl za jeho zády! Alexander Edler si ho ale včas všiml a odpálil ho do bezpečí!
     
    33:11
    Sam Gagner střelou z vrcholu levého kruhu mířil ke vzdálenější pravé tyči, Semjon Varlamov ale puk po skvělém přesunu dokázal vyrazit levým betonem mimo!
    31:10 Druhý gól domácího Mikka Rantanena nebyl uznán!
     
    31:10
    Nathan MacKinnon nabral na pravém křídle skvělou rychlost a po pokrytí puku rychle objel bránu, zpoza které parádní přihrávkou našel na vzdálenější pravé tyči Mikka Rantanena, který bekhendem poslal puk nad lapačkou roztaženého Jacoba Markströma do sítě! Vancouver si vzal ale Coach Challenge kvůli nedovolenému bránění brankáře a gól byl odvolán!
     
    29:00
    Matt Nieto se po nahození z vrcholu pravého kruhu ocitl před bránou ve velké šanci a stejně jako Nathan MacKinnon mířil do pravého horního rohu brány, jenže stejně jako v případě jeho spoluhráče se puk od horní tyče odrazil mimo a skončil v ochranné síti!

     
    28:22
    Blake Comeau dnes nastoupil v dresu Colorada k jubilejnímu 700. utkání NHL. Blahopřejeme!
     
    25:51
    Sam Gagner se ocitl před bránou po přihrávce Alexandera Edlera zpoza brány ve velké šanci, jenže bránu přestřelil a puk skončil v ochranné síti!
     
    24:21
    Nathan MacKinnon napřáhl na vrcholu mezikruží k nádherné střele, která se od horní tyče odrazila zpět do hry! Puk těsně neskočil v pravém horním rohu brány.
     
    21:01
    Jake Virtanen na pravé straně útočného pásma zbytečně fauloval Nikitu Zadorova a dostal dvě minuty za hákování.
     
    20:52
    Avalanche předvedli krásnou kombinační akci, kterou zakončili před vrcholem mezikruží po pěkné zadovce střelou mířící do levého horního rohu brány, Jacob Markström ji ale vyrazil!
    19:36 Mikko RANTANEN - 1:0
     
    19:36
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Jacob Markström u levé tyče dobře zasáhl proti střele Colorada od modré čáry, jenže domácí pokračovali v tlaku. Nathan MacKinnon udělal na vrcholu levého kruhu pěkný oblouk a poté přenesl hru krásnou přihrávkou přes šířku útočného pásma doprava, kde útočník MIKKO RANTANEN střelou bez přípravy napálil puk nad levým ramenem brankáře Canucks do bližšího pravého horního rohu brány! Colorado využilo v závěru úvodní části přesilovou hru a vede 1:0! Asistence: Nathan MacKinnon a Tyson Barrie.
     
    18:19
    Troy Stecher vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění a Colorado si v závěru úvodní části zahraje třetí přesilovou hru, která přijde na řadu po komerční přestávce.

     
    14:27
    Vancouver mohl udeřit v oslabení, Semjon Varlamov ale tvrdou ránu Troye Stechera z vrcholu mezikruží vyrazil a následnou dorážku Bo Horvata z levého kruhu zastavil!
     
    13:31
    Jake Virtanen byl vyloučen na dvě minuty za hákování a Colorado si zahraje druhou přesilovou hru.
     
    07:10
    Canucks se po nahození z pravého křídla ocitli na vzdálenější levé tyči ve slibné šanci, jenže z blízkosti ani nadvakrát nedokázali překonat klečícího Semjona Varlamova!
     
    05:49
    Henrik Sedin z pravého kruhu krásně přenesl hru doleva, kde bez přípravy pálil dvakrát Bo Horvat, Semjon Varlamov ale jeho první pokus zastavil pravým betonem, zatímco dorážka zamířila mimo a skončila v ochranné síti!
     
    05:11
    Alexander Kerfoot dostal dvě minuty za vysokou hůl a první přesilovou hru si zahraje také hostující Vancouver.
     
    02:15
    J. T. Compher se po nahození Alexandera Kerfoota z pravého křídla ocitl na přední tyči ve velké šanci, z otočky ale Jacoba Markströma překonat nedokázal!
     
    00:57
    Alexander Edler byl po zákroku Semjona Varlamova pravým betonem proti střele Canucks z vrcholu pravého kruhu pro vhazování vyloučen na dvě minuty za sekání.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 20. Rantanen (MacKinnon, Barrie), 48. MacKinnon (Landeskog, Zadorov), 60. MacKinnon (Rantanen) – 59. D. Sedin (Edler, H. Sedin)


    Colorado Avalanche: Varlamov (Hammond) – Zadorov, Barrie, Nemeth, Girard, Siemens, Warsofsky – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen – Jost, Kerfoot, C. Wilson – Comeau (A), Söderberg, Nieto – G. Bourque, Toninato, Compher. Hlavní trenér: Jared Bednar.
    Vancouver Canucks: Markström (A. Nilsson) – Edler, Gudbranson, Del Zotto, Stecher, B. Hutton, D. Pouliot, Biega – D. Sedin (A), H. Sedin (C), Boeser – Bärtschi, Horvat, Gagner – Archibald, B. Sutter (A), Virtanen – Goldobin, Dowd. Hlavní trenér: Travis Green.

    Rozhodčí: Tom Chmielewski, Marc Joannette. Čároví: Brad Kovachik, Bevan Mills

    Diváci: 12654
    thejrc.org