Boston – Carolina 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – New Jersey 2:3 (kon.) | Washington – Ottawa 3:2 (kon.)
Florida – Toronto 3:2 (po pr.) | Minnesota – St. Louis 8:3 (kon.) | Winnipeg – Nashville 5:6 (kon.)
Dallas – Calgary 2:0 (kon.) | Vegas – Los Angeles 1:4 (kon.) | San Jose – Edmonton 5:2 (kon.)
po prodl.
Boston Bruins
4:3 (2:3, 1:0, 0:0 - 1:0)
Carolina Hurricanes
Středa 28.02.2018, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne už je to pro dnešek vše. Přeji příjemnou středu a někdy příště opět na počtenou! (04:06:01)
     
    Československá stopa v zápasu:
    Zdeno Chára 0+0, 4 střely, čas na ledě 23:50
    David Krejčí 0+1, 1 střela, čas na ledě 16:02
    David Pastrňák 0+0, 3 střely, čas na ledě 14:35.
     
    Tři hvězdy zápasu:
    1. Rick Nash (BOS) 1+0
    2. Tommy Wingels (BOS) 1+1
    3. Charlie McAvoy (BOS) 1+1.
     
    Konečný poměr střel:
    Boston 32:32 Carolina.
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se nakonec stává tým Boston Buins! Mnohem lépe měla zápas rozehraný Carolina, která vedla 3:1 a disponovala převahou na kotouči. Hosty ale hodně srazil zbytečně inkasovaný gól dvě sekundy před koncem první části, kterým Bruins snížili na 2:3 a vycítili šanci na obrat. Osvědčily se posily. Rick Nash rozradostnil tribuny vyprodané TD Garden při svém druhém startu za Boston a Tommymu Wingelsovi se to podařilo dokonce při premiéře! Vyrovnaný souboj dospěl do prodloužení, které rozsekl poměrně rychle Charlie McAvoy. Pro Hurricanes je to škoda, opět si totiž zkomplikovali stíhací jízdu za postupovými pozicemi.
     
    61:08
    Konec utkání.
     
    61:08
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston ukončuje prodloužení už po minutě a osmi sekundách a bere dva body! Byla to poměrně typická akce při hře tří proti třem. Riley Nash uzmul puk po nevyvedeném brejku Caroliny a poslal jej na CHARLIEHO MCAVOYE, jenž táhl přečíslení dvou proti jednomu. Nabízel se mu Brad Marchand, ale dvacetiletý obránce to vzal na sebe a udělal dobře, z pravého kruhu totiž zápěstím zamířil zcela přesně na bližší tyčku mimo dosah lapačky Scotta Darlinga! Asistence: Riley Nash.
     
    60:21
    Jaccob Slavin vyrazil po pravé straně do ofenzivy a snažil se najít před branku si najíždějícího Eliase Lindholma. Kotouč mu k jeho smůle poskočil na holi a pas postrádal přesnost.
     
    60:11
    Rick Nash se prodírá přes Jaccoba Slavina, ale hostující bek má lepší výchozí pozici a tuto akci v klidu zvládne.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí perioda byla nejméně atraktivní. Hrálo se poměrně opatrně a uvidíme bonusovou pětiminutovku.

    Střely na branku po 3. třetině:
    Boston 31:32 Carolina.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:58
    Riley Nash byl ale úspěšný a Carolina se tak vytouženého zakončení nedočká. Následuje prodloužení!
     
    59:56
    Canes jsou v poslední minutě nebezpeční a Danton Heinen to řeší odpalem puku přes všechny čáry. Ještě jedno vhazování po levici Tuukky Raska!
     
    59:21
    Derek Ryan nahodil puk po zemi na Tuuku Raska. Ten jej nevyrazil pro Boston nejlépe, nicméně Jeff Skinner se k dorážce nedostal a vypadá to na prodloužení.
     
    58:50
    Carolina se také dostala ke střele. Konkrétně to byl Justin Faulk, jenž zkusil štěstí zpoza levého kruhu, ale na maskovaného muže si střelou doprostřed branky nepřišel.
     
    58:11
    Rick Nash nahodil puk do útočného pásma. K mantinelu si sjíždí Charlie McAvoy, který by rád v akci pokračoval.
     
    57:48
    Boston má teď navrch. Jen co se Carolina osvobodila, rozjíždí Matt Grzelcyk další ofenzivní akci svého týmu.
     
    57:30
    Matt Grzelcyk vypálil od modré čáry a svoji dělovku poslal pouze do clonícího Davida Pastrňáka. Nic příjemného pro českou hvězdu v zámořské soutěži.
     
    56:42
    Velká příležitost Bruins! Noel Acciari udržel napadajícího beka na zádech a poslal puk před branku. Tam si jej našel Sean Kuraly, jenž se rychle otočil a nastřelil vyrážečku Scotta Darlinga.
     
    56:24
    Justin Faulk hned po vyhraném vhazování v útočném pásmu tvrdě vypálil. Rána to byla prudká, ale minula cíl.
     
    55:38
    Brock McGinn se vrhl skrz obránce, přičemž mu puk utekl a zamířil až k Raskovi, který jej gólmanskou holí odpálil s přispěním mantinelu mimo dosah carolinského forvarda.
     
    55:08
    Tuukka Rask si vyjel pro puk za branku a přenechal jej Zdeno Chárovi, jen mu rychle přispěchal na pomoc.
     
    Střely na branku: 31:31.
     
    54:50
    Chárovi se nepodařilo dostat puk pryč z pásma. Na modré čáře se jej chopil Trevor van Riemsdyk a po mantinelu jej vyslal za Raskovu klec. Dočkáme se branky ještě ve třetí části, nebo nás nemine prodloužení?
     
    54:33
    Zdeno Chára přenechal rozehrávku Jakeovi DeBruskovi, ale puk z jeho hokejky zamířil až na zakázané uvolnění. Šedesátá minuta se pomalu blíží a týmy začínají hrát stále více opatrně.
     
    53:54
    Jeff Skinner by rád zavezl puk do útočného pásma. Je tísněn z obou stran, ale zdá se, že jeho výlet bude úspěšný.
     
    53:20
    Matt Grzelcyk prohodil puk o mantinel na Tima Schallera. Ten se ovšem nedostal přes bránícího Joakima Nordströma, jenž posílá kotouč k Raskovi.
     
    52:40
    Phillip Di Giuseppe svedl sprinterský souboj s Brandonem Carlem. Rychlejší byl zadák Bruins, jenž za Raskovou bránou dostihl puk jako první.
     
    52:17
    Dělovka Kevana Millera od modré čáry byla přizvednuta některým z obránců Canes až do ochranné sítě. Hra je přerušena a bude se vhazovat po pravé ruce Scotta Darlinga.
     
    51:59
    Nakonec domácí řešili menší tlak, ale Rask nebyl nikterak ohrožen. David Pastrňák se snaží obrátit hru proti soupeřově svatyni.
     
    51:31
    Střela Sebastiana Aha narazila do hokejky Rileyho Nashe a definitivně se zastavila až o holenní chránič Zdena Cháry. Ten nevěděl, kde se puk nachází a Canes se toho mohou pokusit využít.
     
    50:47
    Tim Schaller o černou gumu bojoval neúspěšně. Carolina se osvobozuje a Brock McGinn proniká přes neutrální zónu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:21
    Kevan Miller se prodral do středního pásma a nahodil kotouč po mantinelu až za branku patřící Scottu Darligovi. Na místo už se sjíždějí zástupci obou mužstev.
     
    Střely na branku: 29:31.
     
    49:34
    Tim Schaller se jako osamocený medvěd vydal do ofenzivní zóny. Velice důsledně si jej hleděl Jeff Skinner, který se s domácím forvardem vrátil přes podstatnou část kluziště a kotouč je nakonec jeho.
     
    48:53
    To byla zajímavá šance! David Pastrňák od pravého hrazení poslal puk před branku, kde se odrazil od brusle Rileyho Nashe a div, že neskončil pod betonem zaskočeného Darlinga!
     
    48:39
    Vyhozený puk Canes není posouzený jako icing a Charlie McAvoy tedy musí rozehrát.
     
    47:54
    Noah Hanifin zkusil štěstí střelou od levého mantinelu. Tuukka Rask přerušuje hru, toto nebylo nic, co by ho mělo vyvést z rovnováhy.
     
    47:31
    Carolina se snaží co možná nejvíce držet na kotouči. Boston to nyní mohl narušit, ale Jake DeBrusk se z rohu neprokličkoval a hrát tak mohou opět hosté.
     
    47:02
    Haydn Fleury nahazoval od modré čáry a trefil Kevana Millera, jenž jeho pokus k Raskovi nepustil.
     
    Dnešní utkání sleduje v TD Garden 17 565 diváků. Jako obvykle je na domácím zápase Bruins vyprodáno!
     
    46:39
    David Pastrňák zatím v dnešním utkání není moc vidět. Proto vzal za vděk šancí podniknout akci podél levého mantinelu. Bránil ho Jaccob Slavin, jenž při tom ztratil rukavici, ale stejně českému forvardovi nedovolil cokoliv vymyslet.
     
    46:18
    Brett Pesce nahazuje puk do útočného pásma. Tam se jej chopil Matt Grzelcyk a obrací hru opačným směrem, tedy proti brance Hurricanes.
     
    45:46
    Brad Marchand se nyní zpoza brány vytočil až k tyčce, za kterou se snažil kotouč zasunout neúspěšně. Darling je spolehlivý a nenechal kanadskému forvardovi žádné místečko.
     
    45:21
    Na ledě je elitní formace Bruins, která nutí defenzivu Canes být v pohotovosti. Aktivně působí především Brad Marchand, jenž nápor řídí.
     
    44:51
    Rick Nash se jako blesk prohnal přes střed pole a po přejetí modré čáry dělovkou našel Darlingovu rukavici.
     
    44:05
    Elias Lindholm zaváží puk za modrou čáru a Canes se usazují v pásmu. Zatím vodí kombinaci spíše podél hrazení, což pro domácí neznamená žádnou extra vysokou hrozbu.
     
    43:25
    Zdeno Chára předvedl další poněkud nepřesnou rozehrávku. Tentokrát rozhodčí signalizuje, že se zakázané uvolnění pískat nebude, na což musí dojíždějící Noah Hanifin zareagovat zvýšením rychlosti.
     
    42:43
    Boston se opět nedostal na dostřel brance a iniciativa se zatím po návratu z kabin nachází spíše na hokejkách týmu z Caroliny, který je mírně aktivnější.
     
    42:11
    Carolina si málem vzala zpět vedení! Nahození od modré čáry tečoval u pravé Raskovy tyčky Lee Stempniak. Kotouč finskému gólmanovi vypadl za záda a zůstal stát těsně před brankovou čarou! Tam si jej jako první všiml bek a uklidil jej do bezpečí.
     
    41:40
    David Pastrňák se individuálně vydal kupředu. Nedostal se za útočnou modrou čáru, kde mu nastavil tělo Trevor van Riemsdyk.
     
    41:04
    Ke střele z kruhu se dostal Rick Nash a Darling vytáhl povedený zákrok vyrážečkou. Střela to nebyla špatná! Boston zůstává usazen v ofenzivní zóně.
     
    40:12
    Ihned po buly vypálil Elias Lindholm. Branku přestřelil, kotouč se ovšem od zadního plexiskla odrazil nazpět před Raska, kde bylo poměrně veselo, ale domácí těžkou chvíli přečkali.
     
    40:07
    Třetí periodu otvírá bleskový icing. Zdeno Chára totiž rozehrával velice nepřesně a kotouč se zastavil až o zadní mantinel.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:00.
     
    Prostřední dvacetiminutovka patřila Bostonu, a to jak herně, tak výsledkově. Přečíslení zakončil povedenou střelou Tommy Wingels, který se prosadil hned při své premiéře v dresu s velkým "B" na hrudi a vyrovnal na 3:3. Carolina se vrátila z kabin ve velkém stylu, svůj tlak však nezužitkovala a poté už se musela výhradně bránit. Zbytek zápasu nabídne pravděpodobně pořádné drama!

    Střely na branku po 2. třetině:
    Boston 23:24 Carolina.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:53
    Aktivní Rick Nash se chce před domácími příznivci ukázat. Těsně před zazněním sirény zaměstnal Darlinga přízemním nahozením z rohu, které by maskovanému muži nečinilo žádné potíže, kdyby ovšem nepanoval před brankovištěm takový provoz.
     
    39:38
    Rick Nash vyhrál dlouhý sprinterský souboj s mladším Justinem Faulkem a jeho tým se tedy může pokusit o zahrození ještě před odchodem na druhou přestávku.
     
    39:16
    Carolina se na chvíli dostala do blízkosti domácí klece, ale neudržela se tam dlouho a nakonec Brett Pesce zachytil touš až ve střední třetině. Píská se tedy ofsajd.
     
    38:41
    Charlie McAvoy hledal Cháru. Ten byl zdvojen, k přihrávce se nedostal a kotouče se tak chopili Hurricanes, kteří vyrážejí kupředu.
     
    38:08
    Jeff Skinner posílá puk po mantinelu za Tuukku Raska. Vidiny Caroliny na usazení v pásmu se rozplynuly s dobře odvedenou defenzivní prací Brandona Carla.
     
    37:49
    Boston pokračuje v aktivitě a po ztrátě pásma se hnal rychle zpět. Kotouč však opustil prostor mezi mantinely a přistál na domácí hráčské lavici. Vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    37:02
    Rick Nash se moc pěkně protáhl po levé straně až do střelecké pozice. Z těžkého úhlu navíc poslal velice nepříjemnou střelu, proti které si Darling nebyl vůbec jistý, ale ramenem ji vyrazil.
     
    36:31
    Medvědi zůstávají v tlaku. Torey Krug pálil od modré čáry a rozezvučel zadní hrazení. Kotouč si za brankou vzal Tommy Wingels a posílal jej do ohně. Tam projela černá guma skrz les hokejek až zpátky ke Krugovi.
     
    35:49
    Charlie McAvoy obdržel přihrávku a opřel se do ní přímo "z voleje". Darling se musel rychle přesouvat, ale zvládl to a betonem projektil vychýlil.
     
    35:10
    David Pastrňák nahodil za hostující klec a se svými společníky z formace odjíždí na střídačku. Justin Faulk rozehrává a Hurricanes mohou zaútočit.
     
    34:38
    Bruins se hrnuli do ofenzivy, byli ale přistiženi v ofsajdu a vhazování tedy proběhne v neutrální zóně.
     
    Střely na branku: 19:23.
     
    34:27
    Po dlouhé době vážnější zákrok Tuukky Raska! Puk dostal do jízdy Jeff Skinner, dobruslil s ním až na pravý kruh a posléze trefil maskovaného muže do břicha. Raskovi puk nevypadl a bude se vhazovat.
     
    33:59
    Phillip Di Giuseppe probudil Tuukku Raska ze zimního spánku tvrdou ranou od mantinelu. Finský gólman ji dobře viděl a po zákroku vyrážečkou poskakuje touš u protějšího hrazení.
     
    33:17
    Carolina se neudržela v ofenzivní zóně a musí se znovu vracet nazpět. Rick Nash nahazuje ze střední třetiny za Darlingovu klec.
     
    32:30
    Noel Acciari moc pěkně podnikl útok po pravém křídle, načež poslal puk před branku. Tam do něj plácl Tim Schaller a byla pro Boston škoda, že jej neusměrnil do prostoru tří tyčí.
     
    32:06
    Noah Hanifin na modré čáře nic nevymýšlel a nahodil puk vstříc Raskovi. Ten zasahovat nemusel, zakončení mířilo mimo branku.
     
    31:40
    Teď už se Canes dostali z defenzivy. Ke své smůle chybovali při přechodu modré čáry a píská se ofsajd, ve kterém byl nachytán Phillip Di Giuseppe.
     
    31:25
    Hluchá pasáž Hurricanes nebere konce, nyní hráči v bílém posílají kotouč na další zakázané uvolnění. Stále tak zůstanou uzamčeni před svojí svatyní.
     
    30:47
    To byla šance! David Krejčí vymyslel skvělou přihrávku na unikajícího Jakea DeBruska. Ten byl tísněn navrátivším Trevorem van Riemsdykem, stejně se však dostal k zakončení. Darlinga si chtěl roztáhnout, ale kotouč mu mezi nohy nezasunul, trefil pouze beton.
     
    30:21
    Bruins tlačí. Marchand pálil od modré čáry bez přípravy pouze do zadního mantinelu, ale domácí stále zůstávají v náporu.
     
    29:42
    Carolina se teď nemůže pořádně dostat do hry. Její hru provázejí četné nepřesnosti a o pobytu v útočném pásmu si může nechat pouze zdát.
     
    29:15
    Po dalším icingu už Canes konečně vyhodili v souladu s pravidly a mohou vystřídat.
     
    28:54
    Medvědi teď disponují územní převahou a hosté alespoň vyhodili na zakázané uvolnění. Hra se vrací do jejich pásma.
     
    28:05
    Zdeno Chára poslal od modré čáry kotouč za bránu Darlinga. Tam puk projel po hrazení až k Charlie McAvoyovi, jenž pokračuje v domácím náporu.
     
    27:18
    Canes se dostali ze zajetí, ale nepodívali se za útočnou modrou čáru, Sebastian Aho byl totiž obrán o kotouč Noelem Acciarim.
     
    26:49
    Puk se po kombinaci dostal na modrou čáru ke Zdeno Chárovi, jehož dělovku Darling v klidu vyřešil.
     
    26:30
    Boston znovu přenáší hru do pásma Canes. Tommy Wingels se nyní pokoušel lišácky nachytat Darlinga zpoza jeho svatyně. Neúspěšně, nicméně Bruins drží pásmo.
     
    25:55
    Vyrovnání mohlo mít jepičí život! Jeff Skinner se protlačil až na úroveň brankové čáry a z nulového úhlu poslal touš na branku. Černá guma prošla Raskovi přes beton a kutálela se brankovištěm, žádný z hostů ji ale nedoklepl za čáru.
    25:34 Tommy WINGELS - 3:3
     
    25:34
    Bruins právě vstřelili branku!
    Carolina doplácí na nevyužitý nápor a TD Garden slaví další premiérovou trefu. Charlie McAvoy vyslal Jakea DeBruska do přečíslení tří proti dvěma. DeBrusk přenesl hru na TOMMYHO WINGELSE a ten se trefil přesně na vzdálenější tyč! Asistence: Jake DeBrusk, Charlie McAvoy.
     
    24:47
    David Pastrňák zaznamenal první střelu Bruins ve druhé periodě. Nebyla sice nikterak nebezpečná, ale Darling přerušil hru a B´s si tak mohou oddychnout.
     
    24:02
    Canes mohli být za enormní tlak odměněni. Po chybě v domácí rozehrávce nabil Jeff Skinner na pravý kruh Brocku McGinnovi, jenž už měl před sebou poloprázdnou klec, ale Tuukka Rask se stihl bleskurychle přesunout!
     
    23:39
    Vypadá to, jako by hosté hráli v přesilovce! Boston se nemůže dostat z defenzivní zóny a Elias Lindholm vystřelil jen těsně mimo.
     
    22:50
    Boston se konečně také dostává do pásma. Operoval u levé tyčky Darlingovy klece a Sean Kuraly se o dorážky snažil marně, kotouč mu totiž přeskočil hokejku.
     
    22:08
    Carolina dále tlačí! Jeff Skinner pálil z kruhu jen těsně vedle. Kotouč si zpracoval za brankou Phillip Di Giuseppe a ze záporného úhlu jej okamžitě nahrnul do betonů přesouvajícího se Raska.
     
    21:31
    Boston start druhé části úplně nezachytil. Zatím si pořádně nesáhl na puk a bruslí výhradně naprázdno.
     
    20:49
    Sebastian Aho poslal puk z úhlu na branku. Tuukka Rask dnes nepůsobí zrovna nejjistějším dojmem a vyrazil střelu do nebezpečného prostoru. Nakonec pálil od modré Justin Faulk a zakončení bylo zblokováno.
     
    20:13
    Opět hrajeme! Zdeno Chára musel okamžitě řešit nahození do domácího obranného pásma, ale s napadajícím protihráčem neměl potíže.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:07.
     
    Úvodní část nabídla parádní představení. K vidění bylo pět branek a Carolina drží těsný náskok. Skóre otevřel Brock McGinn, který předvedl pěknou dorážku ze vzduchu. Boston s odpovědí dlouho nečekal a byl to premiérový zásah Ricka Nashe! Canes ale působili mírně aktivnějším dojmem a dostali se zpátky do vedení, přesilovku využil Teuvo Teräväinen. Už na 3:1 poté zvýšil bekhendovým blafákem Sebastian Aho a s Bostonem to nevypadalo nikterak růžově. Dvě vteřiny před koncem však snížil, když si Darlinga vytáhl Riley Nash a poslal černou gumu za čáru. Snad budeme takto atraktivní hokej sledovat i nadále!

    Střely na branku po 1. třetině:
    Boston 11:9 Carolina.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:58 Riley NASH - 2:3
     
    19:58
    Bruins právě vstřelili branku!
    To je přestřelka! Medvědi dvě sekundy před koncem první části korigují. Před branku se dostal Tommy Wingels, leč drzá otočka mu neprošla a Brett Pesce mohl touš odpálit. To se mu ale nepodařilo, jelikož mu Wingels klepl do hokejky. Kotouč se odrazil přesně k RILEYMU NASHOVI, jenž si Darlinga zkušeně vytáhl z branky a jednoduše zakončil do prázdné klece. Moc pěkné řešení! Asistence: Tommy Wingels.
     
    19:38
    Kevan Miller si v rohu vlastního obranného pásma našel Victora Raska a tvrdým hitem na hranici pravidel jej poslal k zemi. Toto se zatím poněkud zklamaným tribunám TD Garden líbilo.
    19:02 Sebastian AHO - 1:3
     
    19:02
    Carolina právě vstřelila branku!
    To byla paráda! Hurricanes ukázkově vykombinovali bostonskou defenzivu a vedou o dva góly. Derek Ryan zavezl kotouč do pásma a přenechal jej Teuvo Teräväinenovi. Ten moc dobře věděl o volném SEBASTIANU AHOVI, jenž měl cestu k brance volnou a Tuukku Raska překonal ukázkovým bekhendovým blafákem. Asistence: Teuvo Teräväinen, Derek Ryan.
     
    18:29
    Carolina se znovu dostává více na puk a snaží se soupeře přehrávat. Phillip Di Giuseppe posílá kotouč do pásma, kde se Canes usazují a už kombinují.
     
    17:58
    Přesilovka Bruins skončila fiaskem. Pořádně se nedostali do pásma, a ještě měli štěstí, že Lucas Wallmark neproměnil svoji zajímavou příležitost.
     
    Střely na branku: 8:7.
     
    17:31
    Lucas Wallmark se při oslabení dral do šance, byl ovšem tísněn vracejícím se Krugem a pod tlakem poslal kotouč po ledě mimo brankový prostor.
     
    16:58
    Brad Marchand už mohl střílet, ale ke zklamání publika ještě přihrával za sebe, kde Torey Krug nepropálil hradbu těl a hosté se tak znovu osvobozují.
     
    16:27
    Úvodní část přesilovky se Bostonu vůbec nedaří. Výbornou práci odvádí Lee Stempniak a vybojoval kotouč už ve středním pásmu.
     
    15:55
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Derek Ryan – 2 min., hákování).
     
    15:48
    Medvědi se nakonec usadili před Darlingem. Ten zasahovat nemusel, pokus Kuralyho od modré čáry byl totiž Trevorem van Riemsdykem ztečován až do ochranné sítě.
     
    15:30
    Boston je kompletní a může naplno rozvinout svoji snahu o vyrovnání. Sean Kuraly drží puk a nakonec jej nahazuje za branku Scotta Darlinga, kde probíhá souboj o zisk pásma.
     
    14:37
    Sváteční střelec Brandon Carlo mohl v oslabení vyrovnat! Riley Nash unikl po levé straně a hodil mu puk mezi kruhy. Domácí bek se pokusil o nečekaný bekhendový blafák a zakončil ho nepřesně.
     
    13:50
    Hurikáni pokračují v přesilovce. Elias Lindholm pálil zpoza kruhů a trefil blokujícího Brandona Carla, jenž jeho ránu nepustil k Raskovi.
    13:09 Teuvo TERÄVÄINEN - 1:2
     
    13:09
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hosté opět skórují v přesilovce a vedou si vedení zpět na své hokejky! Justin Faulk nabil na pravý kruh, kde operoval TEUVO TERÄVÄINEN. Ten si kotouč zpracoval a parádní rabou ze zápěstí trefil prostor pod břevnem! Asistence: Justin Faulk, Victor Rask.
     
    12:44
    Carolina zatím honí puky spíše po rozích a Boston dobře brání. Canes jsou usazeni v pásmu a snaží se o vytvoření nějaké střelecké příležitosti.
     
    11:59
    Carolina má po faulu Pastrňáka k dispozici čtyři minuty hry proti oslabenému soupeři! Domácí ale rychle vyhazují.
     
    11:48
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (David Pastrňák – 2 min., vysoká hůl + 2 min., vysoká hůl).
    11:41 Rick NASH - 1:1
     
    11:41
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je to tady, RICK NASH zaznamenává svůj první gól v dresu Bostonu! Předcházela tomu obrovská chyba Justina Faulka. Ten rozehrával z vlastního pásma, ale trestuhodně se nechal obrat Jakem DeBruskem. David Krejčí poté poslal kotouč před brankou osamocenému Nashovi, jenž ještě tento prostor nestihl opustit. Posila z Rangers se s pukem rychle otočila a napálila jej k tyči. Asistence: Jake DeBrusk.
     
    11:24
    Carolina vyrazila dopředu, ale provinila se technickým přestupkem. Derek Ryan byl nachytán v postaveni mimo hru a rozhodčí musel zadout do píšťalky.
     
    10:54
    Rychle mohlo být vyrovnáno! Po zmatečné situaci se touš odrazil k Noelu Acciarimu, jenž byl zcela sám před brankou. Dokonce si poměrně dobře vytáhl Darlinga, leč na dlouhou hůl už nedokázal usměrnit své zakončení mezi tři tyče.
    10:01 Brock MCGINN - 0:1
     
    10:01
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tuukka Rask si vyjel pro puk, ale nerozehrál vůbec dobře. Jeff Skinner z úhlu prázdnou bránu minul, ale tlak pokračoval a krátká přesilovka je využita. Nepříjemnou střelu Jeffa Skinnera po přihrávce Justina Faulka vyrazil Rask před sebe do vzduchu, kde se do kotouče skvěle trefil BROCK MCGINN a sklepl jej do sítě! Asistence: Jeff Skinner, Justin Faulk.
     
    09:05
    Canes jsou při hře ve čtyřech jednoznačně aktivnější. Další střelu vyslal Victor Rask a jeho jmenovec Tuukka hru opět přerušuje.
     
    08:53
    Justin Faulk dostal nabito a ihned pálil. Dělovku tečoval zakleknuvší hráč Bruins a Rask musel řešit nepříjemně se vrtící střelu. Ani to mu však v zásahu nezabránilo.
     
    08:34
    Justin Faulk si s pukem na holi najel od modré čáry až do rohu pásma, přičemž si ze soupeřů udělal tréninkové kužele. Posléze se vrátil zpět na svoji typickou pozici.
     
    08:07
    Síly na ledě jsou srovnány, po držení Marchanda se hraje ve čtyřech na každé straně. Rask přerušuje hru po střele hned z vhazování a celý proces se tak bude po jeho levé ruce rychle opakovat.
     
    08:05
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Brad Marchand – 2 min., držení).
     
    07:48
    David Backes nabil na modrou čáru Toreymu Krugovi, jehož projektil zaduněl o beton Darlinga a odrazil se ke hrazení.
     
    07:34
    Hurikány hned na úvod oslabení osvobozuje po vyhraném buly Jaccob Slavin, jenž posílá puk do bezpečí.
     
    07:28
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Trevor van Riemsdyk – 2 min., držení).
     
    06:45
    Matt Grzelcyk vytečoval kotouč alespoň do střední třetiny a B´s si tak mohou částečně vydechnout.
     
    06:10
    Carolina stále obléhá domácí svatyni. Trošku vázne finální fáze, díky které si nevytváří až tolik střeleckých situací. Nyní Boston opět dobře vykrývá volné prostory.
     
    05:32
    Hurricanes jsou zatím mírně aktivnějším týmem. Nyní opět pronikli k Raskovi a ten měl s nenápadným bekhendem Lee Stempniaka více starostí, než by se na první pohled mohlo zdát.
     
    04:49
    Na ledě je Tommy Wingels, jenž musel hned absolvovat souboj s Lindholmem. Ten byl silnější a seslal domácího hráče k ledové ploše.
     
    04:22
    Po pobytu domácích v útočném pásmu dostal nabito Zdeno Chára. Ten okamžitě vyslal svoji extrémně tvrdou ránu a brankář ji vyrážečkou odklonil do rohu kluziště.
     
    03:50
    David Pastrňák se prezentoval interesantní samostatnou akcí. Po levém křídle se protáhl až na kruh k bekhendovému zakončení, mířil však mimo tři tyče a Darling mohl zůstat klidný.
     
    02:57
    Boston si nyní nekomplikoval situaci. Ocitl se pod menším tlakem, který vyřešil Brandon Carlo vyhozením až na zakázané uvolnění.
     
    02:32
    Po divoké pasáži se týmy spíše přetahují o puk. Matt Grzelcyk se snažil o spolupráci s Noelem Acciarim, ale nedostali se přes neutrální zónu.
     
    01:52
    A pořádná tutovka také na druhé straně! Přímočará akce skončila zakončením Jaccoba Slavina z mezikruží. Tuukovi Raskovi jeho střela prošla mezírkou ve výstroji za záda a odrazila se od tyčky. Kotouč posléze putoval souběžně s brankovou čarou a skvělé fotbalové schopnosti prokázal Rick Nash, jenž jej vykopl do bezpečí!
     
    01:18
    Po výborné práci Ricka Nashe měl dobrou šanci na otevření skóre David Krejčí. Puk se k němu odrazil od brusle beka před brankoviště, odkud český forvard mířil nepřesně!
     
    00:40
    Bruins vyrazili kupředu, ale tam si nic nevytvořili a jejich pobyt v pásmu byl tak skutečně krátkého trvání.
     
    00:05
    Hrajeme! Ihned po úvodním buly si Sebastian Aho proklestil cestu skrz nedůrazného soupeře a ze zajímavé pozice na levém kruhu vypálil mimo bližší tyčku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy již vstupují na led vyprodané TD Garden. Boston oblékl tradiční černé dresy, hosté z Caroliny se představí v bílé barvě. Střetnutí během několika minut odstartuje!
     
    Zatímco Carolina nastupuje v obvyklém složení, u Bruins jsou k vidění podstatné změny. Tou nejvýznamnější je jednoznačně absence Patrice Bergerona, kterého v elitní formaci nahradí Riley Nash. Hraje taky čerstvá zvučná akvizice Rick Nash, jenž nastupuje na levém křídle druhé lajny. První utkání v dresu s medvědem na hrudi čeká centra třetí formace Tommyho Wingelse.
     
    Zápasy Bostonu bývají štědré na československé zastoupení. Nejinak tomu bude také dnes, trojlístek Zdeno CháraDavid KrejčíDavid Pastrňák je totiž připraven.
     
    Do brankovišť nasadili oba trenéři své jedničky. V domácí kleci se představí finská stálice Tuukka Rask a carolinskou svatyni bude hájit Scott Darling. U něj není pozice prvního gólmana tak jednoznačná, zatím totiž odchytal jen o jedno utkání více než Cam Ward. Darling nemá na Boston nejlepší vzpomínky, jakožto startující gólman byl totiž u debaklu 1:7, který Canes utrpěli při poslední návštěvě TD Garden. Darling tehdy inkasoval ze tří střel dvě branky a střídal už po šesti minutách.
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, K. Miller, Grzelcyk – Pastrňák, Riley Nash, Marchand – Rick Nash, Krejčí (A), DeBrusk – Backes (A), Wingels, Heinen – Acciari, Kuraly, Schaller.

    Carolina Hurricanes: Darling (C. Ward) – Faulk (C), Slavin, Pesce, Hanifin, T. van Riemsdyk, H. Fleury – T. Teräväinen, E. Lindholm, Aho – Williams (A), D. Ryan, B. McGinn – Di Giuseppe, V. Rask, Skinner (A) – Stempniak, Wallmark, Nordström..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    VZÁJEMNÝ ZÁPAS V SEZÓNĚ

    7.1.2018: Boston – Carolina 7:1 (5:1 2:0 0:0)
    ---------------------------------------------------------
    Branky: 4., 15., 26. a 31. Bergeron (na třetí a čtvrtou Pastrňák), 6. Riley Nash, 10. Pastrňák, 11. DeBrusk (Krejčí) – 8. Jordan Staal. Střely na branku: 30:28. Diváci: 17.565. Hvězdy zápasu: 1. Bergeron, 2. Marchand, 3. Pastrňák (všichni Boston).
     
    CAROLINA HURRICANES

    Zlepšené výsledky vyšvihly Hurricanes na chvilku dokonce na pozice zaručující postup do vyřazovacích bojů. V současnosti ale z formy těžce vypadli a hořkost porážky museli skousnout již pětkrát za sebou. Až na zápas s Pittsburghem se sice nejednalo o nikterak drtivé prohry, ale Canes ztrácejí i těsná utkání.

    Carolina doplácí na malý počet vstřelených branek. Pouze tři týmy v soutěži si užily ještě méně gólových radostí. Odvíjí se to od nepříliš kvalitních přesilovek, jejichž úspěšnost se pohybuje kolem 19%. Hurikáni jsou závislí na finském duu Aho – Teräväinen, které produktivitu drží nad vodou. Překvapí na ledě Bostonu a zmenší pětibodovou ztrátu na play-off?
     
    BOSTON BRUINS

    Medvědi se o Vánocích dostali do obrovské formy, v rámci které zaznamenali neskutečnou bilanci. Během 24 zápasů totiž nebodovali pouze ve dvou případech! Toto parádní období je vyneslo těsně pod samotný vrchol tabulky. Tým z Massachusetts se momentálně nachází na třetí příčce Atlantické divize a zároveň Východní konference. Play-off jej nemine.

    Poslední dobou ale forma Bostonu poněkud uvadá. Z pětizápasového venkovního tripu si přivezl tři porážky, přičemž se ta nejčerstvější urodila na ledě posledního Buffala. Bruins byli v posledních dnech velice aktivní na přestupovém trhu. Nejvýznamnější akvizicí je bezpochyby Rick Nash, jehož přivedli z Rangers. Potvrdí i s ním v sestavě domácí tým roli favorita?
     
    Zdravím všechny fanoušky zámořského hokeje! National Hockey League pokračuje a my se budeme společně věnovat střetnutí mezi týmy Boston Bruins a Carolina Hurricanes. Obě mužstva se budou snažit nalézt ztracenou formu, sledujte tedy náš přenos a užijte si aktuální informace!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 12. Rick Nash (Krejčí, DeBrusk), 20. Riley Nash (Wingels), 26. Wingels (DeBrusk, McAvoy), 62. McAvoy (Riley Nash) – 11. B. McGinn (Skinner, Faulk), 14. T. Teräväinen (Faulk, V. Rask), 20. Aho (T. Teräväinen, D. Ryan)


    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, K. Miller, Grzelcyk – Pastrňák, Riley Nash, Marchand – Rick Nash, Krejčí (A), DeBrusk – Backes (A), Wingels, Heinen – Acciari, Kuraly, Schaller.
    Carolina Hurricanes: Darling (C. Ward) – Faulk (C), Slavin, Pesce, Hanifin, T. van Riemsdyk, H. Fleury – T. Teräväinen, E. Lindholm, Aho – Williams (A), D. Ryan, B. McGinn – Di Giuseppe, V. Rask, Skinner (A) – Stempniak, Wallmark, Nordström.

    Diváci: 17 565 (vyprodáno)
    ocianews.com