Boston – Carolina 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – New Jersey 2:3 (kon.) | Washington – Ottawa 3:2 (kon.)
Florida – Toronto 3:2 (po pr.) | Minnesota – St. Louis 8:3 (kon.) | Winnipeg – Nashville 5:6 (kon.)
Dallas – Calgary 2:0 (kon.) | Vegas – Los Angeles 1:4 (kon.) | San Jose – Edmonton 5:2 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
5:6 (0:0, 4:3, 1:3)
Nashville Predators
Středa 28.02.2018, 02:10 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:10
    Jets to zkouší v šesti!
     
    59:00
    Winnipeg si bere svůj oddechový čas.
    59:00 Ryan HARTMAN - 5:6
     
    59:00
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predators dokonávají svůj obrat, když se puk dostal na modrou k Josimu, jenž si sjel až do levého kruhu, odkud vyslal střílenou přihrávku a RYAN HARTMAN usměrnil puk za záda Hellebuycka. I pro Hartmana je to jeho první branka hned při jeho prvním utkání v dresu Predators. Asistence: Roman Josi.
    53:57 Ryan JOHANSEN - 5:5
     
    53:57
    Nashville právě vstřelil branku!
    Arvidsson v útočné třetině zkrotil skákající puk, kde ho posunul přesně do středu pravého kruhu, kam si najel RYAN JOHANSEN, jenž následně našel díru v Hellebuyckových betonech. Tato branka bude domácího brankáře hodně mrzet. Asistence: Viktor Arvidsson, Roman Josi.
    50:57 Craig SMITH - 5:4
     
    50:57
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predators však mají zanovu připravenou rychlou odpověď. Weber získal puk v rohu útočného pásma, odkud se mu jej podařilo dostat na levou stranu útočného pásma, kde byl CRAIG SMITH, jenž následně pověsil kotouč pod víko domácí klece. Asistence: Yannick Weber.
    50:00 Paul STASTNY - 5:3
     
    50:00
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Ehlers předvedl parádní forčeking, když u mantinelu sebral puk Hartnellovi a následně nahrál na pravou stranu PAULU STASTNEMU, jenž se z velkého úhlu prosadil a ve svém prvním představení v dresu Jets vstřeluje svou první branku. Asistence: Nikolaj Ehlers, Patrik Laine.
     
    48:44
    Turris obdržel velmi obtížnou přihrávku na modrou čáru a následně jel sám na Hellebuycka, kterého chtěl překonat střelou mezi betony, ale domácí brankář podržel svůj tým.
     
    47:55
    Roslovic obdržel přihrávku na hranici levého kruhu, odkud vystřelil a jeho pokus zřejmě skončil na brankové konstrukci za zády Rinneho.
     
    47:23
    Laine poslal puk před bránu Nashvillu, kde byl Stastny, jenž mohl ihned vystřelit i první branku v novém dresu, ale to by v bráně Preds nesměl být Rinne.
     
    38:50
    Mark Scheifele (WPG) dostává dvě minuty za hákování, a tak si Predators zahrají svou druhou přesilovou hru.
    37:39 Nikolaj EHLERS - 4:3
     
    37:39
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tak to je hodně divoká druhá třetina! Laine vyhodil puk o mantinel z obranného pásma a na pravém křídle si jej následně sebral NIKOLAJ EHLERS, jenž se s kotoučem dostal až do pravého kruhu, odkud vystřelil k vzdálenější tyči a prostřelil Rinneho. Asistence: Patrik Laine, Ben Chiarot.
    37:06 Mattias EKHOLM - 3:3
     
    37:06
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predators využívají přesilovou hru! Hosté se snad poprvé ve své početní výhodě dostali do útoku a hned je z toho branka. Järnkrok totiž nahrál puk na modrou MATTIASI EKHOLMOVI, jehož následná střela skončila u vzdálenější tyče domácí klece. Asistence: Carl Järnkrok, Roman Josi.
     
    36:27
    Wheeler se ve vlastním oslabení dostal do velmi nebezpečného zakončení, které musel Rinne vyrazit mimo svou klec.
     
    35:07
    Jack Roslovic (WPG) nakonec tedy odsedí dvě minuty za zdržování hry.
     
    35:07
    A tak pozor domácí trenér nechává přezkoumávat předchozí situaci, zda při přechodu do útočného pásma nedošlo k ofsajdu.
    35:07 Kyle TURRIS - 3:2
     
    35:07
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tak to je blesková odpověď Predators! Arvidsson zavezl puk do útočného pásma, kde i vystřelil, když jeho střelu Hellebuyck vyrazil před sebe, kde si jej nikdo nevšímal, a tak si kotouč sebral KYLE TURRIS, jenž ho poslal do domácí klece. Asistence: Viktor Arvidsson, Roman Josi.
    34:23 Mark SCHEIFELE - 3:1
     
    34:23
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets využívají přesilovou hru! Wheeler přihrál k bráně Predators Stastnemu, jenž ihned poslal puk mezi kruhy na MARKA SCHEIFELEHO, jehož okamžitá střela skončila za zády Rinneho. Pro Paula Stastneho je to jeho první bod hned v prvním utkání za Winnipeg. Asistence: Paul Stastny, Blake Wheeler.
     
    33:43
    Scott Hartnell (NSH) oslabuje svůj tým, když zahákoval Ehlerse a za svůj prohřešek dostává dvě minuty.
    32:41 Mark SCHEIFELE - 2:1
     
    32:41
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets se dostali do rychlého protiútoku, kde Roslovic dostal přihrávku do druhé vlny a následně podržel puk až mezi kruhy, odkud jej poslal před bránu Predators, kde byl MARK SCHEIFELE, který už ho doklepl za záda Rinneho. Asistence: Jake Roslovic, Kyle Connor.
     
    30:13
    Rozhodčí to nakonec rozsekli vcelku neutrálně, když oba dostali po dvou minutách. P.K. Subban (NSH) si je odsedí za sekání a Mark Scheifele (WPG) za nedovolené bránění.
     
    29:39
    Forsberg viděl zcela volného Arvidssona, kterému nahrál mezi kruhy a hostující útočník následně orazítkoval břevno domácí klece!
    28:55 Craig SMITH - 1:1
     
    28:55
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tak to byla parádní akce od Romana Josiho, jemuž Smith poslal puk na modrou a obránce Nashvillu si nejdříve objel napadajícího útočníka Winnipegu, aby si sjel až do pravého kruhu, odkud vystřelil a Hellebuyck jeho pokus vyrazil přesně na hůl CRAIGA SMITHA, jenž už měl před sebou snadnou úlohu a vyrovnal stav utkání. Asistence: Roman Josi.
    22:45 Matt HENDRICKS - 1:0
     
    22:45
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets udrželi puk v útočném pásmu, kde nakonec Armia nahrál mezi kruhy zcela volmému MATTU HENDRICKSOVI, jenž se následně trefil přesně k tyči hostující klece. Asistence: Joel Armia, Andrew Copp.
     
    22:12
    Tak to byl parádní zákrok Rinneho, který nyní zneškodnil střelu Laineho na Ehlerse, jenž měl před sebou zcela prázdnou bránu, ale i jeho následnou střelu hostující brankář dokázal vytáhnout.
     
    14:29
    Laine obdržel přihrávku na hranici levého kruhu a jeho rychlá střela skončila na tyči hostující klece!
     
    14:05
    Viktor Arvidsson (NSH) je prvním vyloučeným v utkání, když dostává dvě minuty za podražení a Winnipeg si tedy zahraje svou první přesilovou hru.
     
    02:23
    Hartnell nahrával zpoza brány Winnipegu mezi kruhy, kde byl Bonino, jenž ihned zakončoval, ale se svou střelou trefil hůl bránícího Kulikova, čímž jeho střela ztratila na razanci a skončila pod lapačkou Hellebuycka.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 23. Hendricks (Armia, Copp), 33. Scheifele (Roslovic, Connor), 35. Scheifele (Stastny, Wheeler), 38. Ehlers (Laine, Chiarot), 50. Stastny (Ehlers, Laine) – 29. C. Smith (Josi), 36. Turris (Arvidsson, Josi), 38. Ekholm (Järnkrok, Josi), 51. C. Smith (Y. Weber), 54. Johansen (Arvidsson, Josi), 59. Hartman (Josi)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Hutchinson) – Morrissey, T. Myers, Enström, Byfuglien, Chiarot, D. Kulikov – Connor, Scheifele, Wheeler – Perreault, Little, Roslovic – Ehlers, Stastny, Laine – Hendricks, Copp, Armia.
    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi, Ellis, Ekholm, P. K. Subban, Jemelin, Y. Weber – F. Forsberg, Johansen, Arvidsson – Fiala, Turris, C. Smith – Hartnell, Bonino, Järnkrok – Hartman, Sissons, Watson.
    thejrc.org