Chomutov – Třinec 3:2 (po pr.) | Mladá Boleslav – Olomouc 3:4 (po pr.) | Vítkovice – Mountfield HK 4:2 (kon.)
Kometa Brno – Plzeň 4:5 (2:3 po s.n.) | Pardubice – Litvínov 2:1 (kon.) | Sparta – Zlín 3:2 (kon.)
po prodl.
Piráti Chomutov
3:2 (0:0, 1:0, 1:2 - 1:0)
HC Oceláři Třinec
Středa 28.02.2018, 17:30 • ZS Chomutov • Tipsport extraliga • 50. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásný den všem fanouškům extraligového hokeje! Nejvyšší česká soutěž je zpátky a do konce základní části zbývají poslední tři duely. Domácí Chomutov bojuje o předkolo play-off, aktuálně ztrácí dva body. Třinec se zase pokouší o co nejlepší pozici pro play-off a domácí prostředí. Utkání o důležité body startuje na chomutovském zimáku v 17:30!
     
    PIRÁTI CHOMUTOV (11.)

    Chomutovští hokejisté se nacházejí na jedenácté pozici Tipsport extraligy se ztrátou dvou bodů na desátou Spartu, která je aktuálně posledním postupujícím celkem do předkola play-off. Piráti v olympijské pauze sehráli trojici přátelských utkáních, všechny skončili výhrou severočeského celku. Dynamo Moskva hrající KHL svěřenci Vladimíra Růžičky přehráli těsně 2:1, Litvínov následně porazili během tří dnů 4:3 na venkovním ledě a 4:2 doma.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Michal Vondrka – 49 zápasů, 42 bodů (18+24)
    Ivan Huml – 49 zápasů, 27 bodů (12+15)
    Vladimír Růžička – 43 zápasů, 25 bodů (16+9)
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC (3.)

    Hokejisté Třince jsou i letos hodně vysoce postavení a play-off nejspíše budou začínat stejně jako minulý rok na domácím ledě. Aktuálně jsou Oceláři na třetí pozici se ziskem devadesáti bodů. Na dvojici Vítkovice – Brno mají aktuálně náskok čtyř bodů. Třinečtí se vydali v olympijské pauze do Davosu, kde sehráli skvěle obsazený Davos Hockey Summit Cup. Poradili si s Dinamem Rigou (2:1sn.) a domácím Davosem (6:2). Nestačili jen na ruský Magnitogorsk (3:5).

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Martin Růžička – 46 zápasů, 53 bodů (28+25)
    Tomáš Marcinko – 45 zápasů, 34 bodů (13+21)
    Vladimír Roth – 30 zápasů, 20 bodů (7+13)
    Oceláři vyrazili do Chomutova již v úterý po obědě

     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně

    Hokejisté Třince vyhráli všechny tři předchozí vzájemné duely, čímž Severočechům alespoň trochu vrátili vyřazení z play-off z minulé sezóny. Piráti ve vzájemných duelech letos vybojovali jediný bod. Výraznou postavou duelů je Martin Růžička, jemuž se proti Chomutovu parádně daří.

    1: Třinec 4:3p Chomutov
    34. Roth (Svačina, Adamský), 45. Adamský (Krajíček, Polanský), 57. Polanský (Roth, Martin Růžička), 63. Martin Růžička (Marcinko, Hrňa) – 24. Lauko (Poletín), 48. Huml, 56. Huml (Koblasa, Valach).

    2: Chomutov 3:5 Třinec
    33. Huml (Vondrka, Mrázek), 52. Valach (V. Růžička), 55. Vondrka (Huml, V. Růžička) – 3. Rákos (M. Doudera, Mikulík), 11. Irgl (Adámek, Chmielewski), 19. Martin Růžička (Mikulík, M. Doudera), 24. Marcinko (Mikulík, Martin Růžička), 36. Martin Růžička (Marcinko, Rákos).

    3: Třinec 4:2 Chomutov
    19. Roman Vlach (Martin Růžička), 21. Roman Vlach (Marcinko, Martin Růžička), 28. Marcinko (Hrňa, D. Musil), 30. Adamský (Martynek, Polanský) – 40. Šťovíček (J. Mrázek), 43. Dietz (Koblasa, Flemming).
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Pavlát) – Knot, Valach, Dietz, Flemming, L. Chalupa, Slovák, Szathmáry – Koblasa, Smejkal, Skokan – Sklenář, V. Růžička, Vondrka – Poletín, Huml, Vantuch – Lauko, Šťovíček, Hlava.

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Roth, Jank, L. Kovář, Zahradníček – Rákos, Marcinko, Martin Růžička – Dravecký, R. Vlach, Hrňa – Adamský, Polanský, Petružálek – Chmielewski, Cienciala, O. Kovařčík.

    Rozhodčí: Lacina, Kika – Hynek, Gerát..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba celky jsou na ledové ploše a utkání padesátého kola mezi domácími Piráty a Oceláři brzy začne!
    Třinec je aktuálně na třetím místě.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Piráti se hned dostali do útoku a na Hrubce posílali dva pokusy. Ani jeden ovšem nebyl nebezpečný, Dávid Skokan následně stál v brankovišti a píská se.
     
    00:35
    Hned po vhazování nahazovanou střelou spíše na teč zakončoval Stanislav Dietz. Hrubec ovšem kotouč viděl a k teči nedošlo. Další vhazování před Hrubcem.
     
    01:01
    Od zadního mantinelu zkoušel nachytat třineckého brankáře na hruškách kapitán domácích Michal Vondrka. Hrubec ovšem neudělal chybu a pokračuje se za nerozhodného stavu.
     
    02:21
    Domácí hrají výhodu a následně je čeká přesilová hra. Jakub Lauko zakončoval z vrcholu kruhů, ale trefil jen Hrubce do betonů!
     
    02:33
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Lukáš Krajíček – 2 min., sekání).
     
    03:11
    K zakončení se mezi kruhy dostal Petr Koblasa, jenž mířil po ledě k pravé tyčce. Našel ovšem pouze beton Hrubce, Piráti následně ztratili pásmo.
     
    03:49
    Aktivita domácích pokračovala a Brett Flemming střílel. Hrubcovi kotouč přepadl přes beton, do branky ovšem nezapadl. Michal Vondrka nestačil dorazit.
     
    04:33
    Hosté v plném počtu.
     
    05:22
    Další střelecký pokus pro Jakuba Lauka připravil Nicolas Hlava. Chomutovský mladík střílel, ale svým pokusem ani netrefil branku. Oceláři následně vyhodili na icing.
     
    05:33
    Hned po vhazování hosté opět poslali kotouč až za branku Štěpána Lukeše, hra tak bude pokračovat vhazováním po levici Šimona Hrubce.
     
    05:49
    Třinečtí se následně dostali do první střelecké pozice a hned z toho byla velká šance! Erik Hrňa se dostal přes bránícího hráče Pirátů, bekhendem ovšem mířil jen do betonů Lukeše.
     
    07:09
    Nahazovaný kotouč nedokázal zachytit bránící hráč Třince a Lukáš Vantuch jej dojížděl. To už ale byl v pozoru Šimon Hrubec, jenž kotouč ukryl v lapačce. Pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    07:29
    Lukáš Vantuch si následně najel do pásma a kotouč přenechal Ivanu Humlovi. Ten z pravého kruhu zakončoval, Šimona Hrubce ale nedokázal prostřelit.
     
    08:05
    Po chybě obránce Slováka se ke kotouči dostal Lukáš Kovář, jenž od modré čáry zakončoval. Před Lukešem byla mela a došlo k teči, chomutovská branka ovšem ohrožena nakonec nebyla.
     
    08:48
    Piráti se následně dostávali aktivně do pásma. Jiří Smejkal před kotouč na Juraje Valacha, akce ovšem skončila díky ofsajdu, v němž se nacházel Jakub Sklenář.
     
    09:20
    Vladimír Růžička chytře přihrával před branku na Michala Poletína, kde našel jeho hůl. Tomu se ale nepodařilo kotouč usměrnit do branky. Na druhé straně Lukeš vyrážel pokus od levého mantinelu.
     
    10:07
    Šikovně nyní obešel bránící hráče Jakub Lauko, jenž před brankou hledal Lukáše Vantucha. Před ním ovšem zakročil bránící hráč, jenž zachytil přihrávku.
     
    10:48
    V další střelecké pozici byl útočník Pirátů Jakub Sklenář, tomu se ovšem nepovedlo prostřelit postaveného Hrubce. Hned po vhazování zakončoval do vesty třineckého brankáře Petr Koblasa.
     
    10:50
    Hned po buly zakončoval Jiří Smejkal, jenž se v kruhu dostal ke kotouči. Na přední tyčce ale hostujícího brankáře nepřekvapil. Dnes chytá opravdu poctivě.
     
    11:27
    Juraj Valach následně střílenou přihrávkou o beton zakončoval. Petr Koblasa se dostával k dorážce, ale zakončit se mu již nepovedlo.
     
    11:41
    Olympionik Martin Růžička následně útočným faulem obral o kotouč Ronalda Knota. Menším háčkem mu nedovolil pokračovat ve hře a uvidíme další přesilovku domácích.
     
    12:11
    Piráti dnes zatím hrají opravdu skvěle a chtějí dát branku. Stanislav Dietz zakončoval z pravého kruhu, Hrubec nicméně zasáhl i nyní. K dorážce se Piráti nedostali.
     
    12:44
    Další pokus Dietze skončil vedle branky a kotouč se dostal až pryč z útočné třetiny. Oba celky střídají a začíná druhá minuta početní výhody Pirátů.
     
    13:41
    Hosté v plném počtu.
     
    14:01
    Vracející se Martin Růžička se pokoušel dostat do zakončení. Na levém kruhu se mu ovšem nepovedlo obstřelit bránícího hráče, ten jeho pokus pohotově zblokoval.
     
    14:21
    Hned po vhazování před domácí brankou zakončoval talentovaný Ondřej Kovařčík. Jeho pokus ke vzdálenější tyčce ovšem skončil na betonu Lukeše.
     
    15:21
    Piráti byli aktivní v pásmu, kde se jim ale nic vymyslet nepovedlo. Střelecký pokus a následná teč trefila rozhodčího, Oceláři následně projeli do útoku.
     
    15:59
    Další pokus z pravého kruhu obstaral Michal Vondrka. Kotouč se od betonů Hrubce dostával před branku, ani jeden z Pirátů se ovšem nedostal do zakončení.
     
    16:51
    Tomáš Marcinko zničehonic inkasuje osobní trest na deset minut. Putuje na trestnou lavici, kde nějakou dobu pobude. Těžko říct, co na ledě proběhlo.
     
    17:38
    Pokus Milana Doudery od modré čáry byl před Lukešem ještě tečován, nakonec ale změnil směr tak, že skončil za brankou.
     
    18:03
    Následoval protiútok a Michal Poletín dostal přihrávku před branku. Najel si až před Hrubce, svižnou střelou ovšem zakončil jen vedle branky třineckých Ocelářů!
     
    18:24
    Následně je hra přerušena ve střední třetině, hosté zahráli vysokou holí a vhazovat se bude po levici Šimona Hrubce. Piráti jsou aktivní a rádi by dali branku.
     
    18:29
    Hned po vhazování přišla střela Juraje Valacha, jenž zakončoval do vzdálenější šibenice. Šimon Hrubec kotouč dokázal vyrazit nad branku, černá guma skončila v ochranné síti.
     
    19:01
    Rozeběhla se poslední minuta první části. U kotouče jsou hokejisté Třince, jenž kombinují za svou brankou a kde vymýšlejí nějakou gólovou situaci.
     
    19:55
    Naprosto zbytečným faulem se následně provinil Dávid Skokan, jenž za brankou sekl projíždějícího hráče Třince. Druhá třetina tak začne početní výhodou Ocelářů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První dvacetiminutovka je u konce. Sledovali jsme aktivní hokej, ve kterém byli o něco lepší domácí Piráti. Ti Hrubce zaměstnali několika střely, hostující brankář ovšem ani jednou neinkasoval, nenudil se ovšem ani Štěpán Lukeš. První třetině zkrátka chyběly jen branky.

    Střely na branku: 15:7
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:22.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:47
    Třinec dlouho kombinovali a Vladimír Roth se nakonec odhodlal ke střeleckému pokusu. Před Lukešem to slušně skákalo, do branky se ale puk nedostal.
     
    21:33
    Ve velké šanci se následně zjevil Jakub Petružálek, jenž u pravé tyčky zakončoval pod víko. Štěpán Lukeš si ovšem ramenem připsal důležitý a pěkný zákrok!
     
    21:54
    Domácí v plném počtu.
     
    22:01
    V brankovišti byl aktivní Jiří Polanský, jemuž se nadvakrát nepovedlo překonat ležícího Lukeše. Ten si podruhé během malé chvilky připsal skvělé zákroky!
     
    23:08
    Martin Adamský pokoušel následně štěstí od levého mantinelu, branku se mu ovšem trefit nepovedlo. Bohumil Jank následně předvedl ukázkový hit na Šťovíčka.
     
    24:02
    Do útočné třetiny si následně sjel Juraj Valach, jenž kotouč přenechával najíždějícímu Ronaldu Knotovi. Ten hned tvrdě zakončoval, Hrubec ovšem zasáhl vyrážečkou.
     
    24:49
    Následně tečoval pokus od modré čáry Jakub Sklenář. Domácí útočník si parádně našel kotouč a dostal se k němu, ten ale nakonec skončil jen nad brankou Hrubce.
     
    26:00
    Od levého mantinelu zakončoval rychlý útok Třince Martin Adamský. Jeho dělovka ovšem skončila jen na betonech Lukeše, Piráti jdou dopředu.
     
    26:22
    Aktivní kombinace domácího celku byla následně ukončena nepřesnou přihrávkou. Píská se icing a pokračovat se bude po levici Štěpána Lukeše.
     
    26:38
    Milan Doudera si nejdříve objel branku a zakončoval do připraveného Lukeše. Následně to zkoušel od modré čáry, to ale trefil bránícího hráče.
     
    27:02
    Tlak byl ukončen až pokusem z hokejky Davida Ciencialy. Ten to zkoušel z pravého kruhu, Štěpána Lukeše ovšem trefil přímo do prsou, pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    28:04
    Třinečtí následně sevřeli domácí čtvrtou lajnu, ale nic nevymysleli. David Musil dostával dobrou přihrávku na levý kruh, z dobré pozice ale nezakončil ideálně.
     
    28:13
    Následoval rychlý útok domácích, jenž byl zakončen zákrokem Šimona Hrubce. Hra bude pokračovat vhazováním po pravici třineckého brankáře.
     
    28:48
    Aktivní snažení domácích bylo následně zakončeno pokusem Bretta Flemminga z pravého kruhu. Hrubec ovšem díky bránícím hráčům nemusel ani zasahovat. Hra byla přerušena až střelou Dietze do lapačky třinecké jedničky.
     
    29:40
    Nyní jsou pro změnu aktivnější domácí, těm se ale nedaří vymyslet nějaké akce. Vidíme spíše vyrovnanou hru ve střední třetině, hokej ovšem nenudí.
     
    30:28
    Třinec si zahraje druhou přesilovku v utkání. Na trestnou lavici jde za podražení chomutovský útočník Nicolas Hlava.
     
    31:05
    Domácí celek zatím oslabení zvládá a již se mu dvakrát povedlo vyhodit kotouč až za branku Hrubce. Oceláři se nemohou dostat do aktivní kombinace.
     
    31:49
    Jakub Petružálek si následně sjel na levý kruh a dostal se do zakončení. Kotouč byl ovšem zablokován a Michal Vondrka obloučkem vyhodil pryč z pásma.
     
    32:28
    Domácí v plném počtu.
     
    33:07
    Hra byla následně ve střední třetině přerušena a pokračovat se bude vhazováním po komerční přestávce. V Chomutově stále čekáme na první branku!
     
    33:47
    Petr Koblasa to zkoušel individuálně, ale nezakončil. Tomáš Marcinko následně zakončoval z pravého kruhu vedle branky.
     
    34:21
    Jakub Sklenář si najel do pásma a z vrcholu levého kruhu střílel po ledě, kotouč mezi betony Hrubce ovšem nedostal. Pokračovat se bude vhazováním.
     
    34:51
    Lukáš Chalupa nyní zpomalil pronikajícího Hrňu a protože do pásma najeli spoluhráči, píská se ofsajd. Vhazovat se bude ve střední třetině.
     
    35:34
    Zpoza branky se pokoušel lišácky prosadit domácí útočník Hlava. Svižným zakončením ovšem trefil je tyč, Piráti nicméně pokračují v aktivní kombinaci.
     
    36:03
    Piráti právě vstřelili branku!
    Domácí čtvrtá lajna dnes hraje aktivně a dočkala se vytoužené branky! Po dobré práci dvojice Lauko – Šťovíček se dostal kotouč před branku na NICOLASE HLAVU, jenž zamířil do přední šibenice. Asistence: Martin Šťovíček a Jakub Lauko.
    36:03 Nicolas HLAVA - 1:0
     
    36:28
    Hned po obdržené brance se Oceláři pokoušeli dostat do útoku, úspěšní ovšem nebyli. Píská se icing a vhazovat se bude opět před zraky Šimona Hrubce.
     
    37:23
    Na levém kruhu se ke kotouči dostal Daniel Rákos, jenž jej posílal po ledě na branku. Štěpán Lukeš ovšem pohotově zakročil a pokračovat se bude jeho pravici.
     
    38:05
    Sprinterský souboj domácích a hostů byl nyní hodně vyrovnaný, nicméně se píská icing a vhazovat se bude před Lukešem. Domácí střídačce se to moc nelíbí, rozhodčí ovšem své rozhodnutí nezměnil.
     
    39:05
    Domácí celek se dostal do pásma, kde aktivní kombinaci zakončovalo nahození od modré čáry. Šimon Hrubec kotouč raději podržel a vhazovat se bude po jeho levici.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Končí nám druhá třetina, která nám konečně nabídla branku. Jediným střelcem je zatím odchovanec chomutovského hokeje Nicolas Hlava, jemuž se povedlo zakončit přihrávku Martina Šťovíčka. Sledujeme pěkný a vyrovnaný hokej, počkejme si na třetí třetinu.

    Střely na branku: 24:19 (9:12 v této třetině)
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:13.
     
    Začátek třetí periody se o pár chvilek prodlouží. Za brankou Hrubce probíhají nějaké úpravy s ledem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Domácí se hned dostali do útoku a Jiří Smejkal zakončoval z levého kruhu. Branku ovšem svým pokusem na zadní tyčku trefit nedokázal.
     
    40:37
    Piráti právě vstřelili branku!
    Následně se domácí již prosadili a vedou již o dvě branky. Dávid Skokan si najel až před brankáře Hrubce, ale nezakončil. Posunul kotouč jen na PETRA KOBLASU, jenž zakončoval do odkryté klece! Asistence: Dávid Skokan a Jiří Smejkal.
    40:37 Petr KOBLASA - 2:0
     
    40:57
    Snížit mohl v následném úniku Erik Hrňa. Najel si před Lukešem, kde byl těsně bráněn, ale nenechal se rozhodit. Bekhendem nicméně střílel jen vedle branky.
     
    41:50
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nyní se Ocelářům již průnik povedl a opět je to jen o jednu branku! JAKUB PETRUŽÁLEK se dostal přes dva bránící hráče jako nůž máslem. Následně se hostující útočník dostal do kličky, kterou zakončil střelou nad beton roztaženého Lukeše. Asistence: Bohumil Jank.
    41:50 Jakub PETRUŽÁLEK - 2:1
     
    42:16
    Před brankou Třince se do zakončení dostával chomutovský útočník Martin Šťovíček, jenž z otočky zakončoval bekhendem. Bránící hráči ovšem puk nepropustili.
     
    43:13
    Hra byla následně přerušena při útoku Třince, který ale přerušoval důrazně hrající Brett Flemming. Sudí ale pískali díky Lukešovi, jenž měl nějaké problémy s výstrojí.
     
    43:41
    Petr Koblasa nezakončil přihrávku zpoza branky a přišel protiútok hostů. Ten sice nebyl zakončen, nicméně domácí hokejisté vyhodili kotouč na icing.
     
    44:13
    Hra byla přerušena v době, kdy Dávid Skokan vyhazoval kotouč z vlastní třetiny. Jakub Petružálek ležel u mantinelu a následně opustil ledovou plochu, nejspíše bude v pořádku.
     
    45:05
    Michal Vondrka si najel do třetiny a nebezpečně po ledě zakončoval. Šimon Hrubec se jen ohlídl, kotouč nicméně skončil jen těsně vedle branky.
     
    45:48
    Jakub Lauko postupoval do útoku a proti sobě měl jediného obránce. Chomutovský mladík ovšem rychle zasekl a ocitl se na zemi, do útoku jde Třinec.
     
    46:48
    Bojovné utkání pokračuje. Tomáš Slovák vyvážel kotouč, ale napadající hráči jej o černou gumu připravili. Následně Oceláři vjeli do ofsajdové pozice, pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    47:13
    Domácí hokejisté se prokličkovali do zakončení. Vladimír Růžička se ocitl sám před Hrubcem a nad jeho rameno hned zakončoval, hostující brankář ovšem předvedl skvělý zákrok!
     
    47:24
    Po hře vysokou holí se ve středu ledové plochy strhla menší strkanice, která nebude trestána. Pokračovat se bude vhazováním.
     
    47:45
    Do dobré šance se u levé tyčky domácí klece dostal útočník Daniel Rákos. Svižná střela ovšem Lukeše nepřekvapila a přišel pohotový zákrok, do útoku jdou Piráti.
     
    48:53
    Dávid Skokan dojížděl kotouč, kde byl ale nejdříve držen a poté poslán k zemi. Erik Hrňa tak putuje na trestnou lavici a domácí mají výhodu.
     
    48:57
    Hned po vhazování přišlo zakončení Flemminga od modré čáry, jeho pokus ale skončil jen na vestě Hrubce, jenž hru přerušil.
     
    49:23
    Brett Flemming následně hledal parádní křižnou přihrávkou na vzdálenější kruh hokejku Růžičky. Před ním ale skvěle zakročil bránící hráč.
     
    49:37
    Přesilovka bude dvojnásobná! Šimon Hrubec chtěl rychle rozehrát, ale kotouč skončil v hledišti. Velká šance pro domácí, přichází logicky timeout Vladimíra Růžičky.
     
    50:13
    Pirátská kombinace byla zakončena rychlou přihrávkou na levý kruh a dělovkou Petra Koblasy. Hrubec se ovšem včas přesunul a kotouč vyrazil!
     
    50:55
    Následně se domácím nepovedlo ideálně zakombinovat a kotouč skončil mimo obrannou třetinu. Oceláři jsou ve čtyřech a střídají.
     
    51:07
    Hra je aktuálně přerušena a upravuje se branka Šimona Hrubce. Pirátská pětice vymýšlí závěrečný přesilovkový tlak.
     
    51:25
    Šimon Hrubec byl nyní za brankou pod tlakem Jakuba Sklenáře, i tak se mu ovšem povedlo vyhodit. Kotouč skončil díky teči chomutovského útočníka v ochranné síti.
     
    51:37
    Hosté v plném počtu.
     
    52:11
    Michal Poletín si bruslí přihrál a podél levého mantinelu se dostal ke střele. Hrubec kotouč vyrazil nad sebe a ten se dostal až k zadnímu mantinelu.
     
    52:38
    Do pásma se následně dostal David Musil, jenž zakončoval před brankou. Zblízka se mu ovšem beton Štěpána Lukeše přehodit nepovedlo!
     
    53:55
    Piráti klidní hru a Ronald Knot je za brankou Štěpána Lukeše. Domácí hokejisté budou chtít udržet těsné vedení, uvidíme, za se jim to povede.
     
    54:32
    Vladimír Růžička aktivně postupoval mezi bránícími hráči, nakonec ale posunul branku a hra se přerušuje. Pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 845 diváků.
     
    54:57
    Třinečtí hokejisté se zmocnili kotouče a podél mantinelu se pokoušeli dostat do útoku. Přihrávka ovšem nebyla zachycena a píská se icing.
     
    55:23
    Nahozený kotouč se dostal do brankoviště Chomutova, kde jej pohotově ukryl v lapačce Štěpán Lukeš. Pokračovat se bude po levici kadaňského rodáka.
     
    55:46
    Štěpán Lukeš si raději před dojíždějícími hráči pohlídal i střelecký pokus ze střední třetiny. Po dalších dvaceti sekundách se tak opět bude vhazovat před ním.
     
    56:11
    Nyní chomutovský brankář zachyboval a Jiří Polanský se jej pokoušel překvapit. Z úhlu ovšem nezakončil ideálně, Lukeš svoji chybu dokázal napravit!
     
    56:36
    Ronald Knot nešťastně poslal kotouč mimo ledovou plochu a inkasuje dvě minuty, velká šance pro Třinec! Brett Flemming následně dostal osobní trest na deset minut.
     
    56:54
    V oslabení se do akce dostal Ivan Huml, jenž postupoval na Hrubec. Chomutovský útočník ovšem neměl rychlost a bránící hráči jej stihli dojet.
     
    57:32
    Snažení Ocelářů bylo nyní ukončeno v chomutovském pásmu. Oceláři si po odpískání vzali timeout a budou se pokoušet o vyrovnání aktuálního stavu.
     
    57:32
    Šimon Hrubec zůstává na střídačce a na ploše je šestý třinecký hráč!
     
    57:45
    Domácím se hned po vhazování povedlo vyhodit až za branku Třince, kde kotouč dojížděl Jakub Sklenář. Oceláři se hned ovšem vydávají do útoku.
     
    58:15
    Dobrá šance pro hosty, Martin Růžička dostal kotouč do střelecké pozice, Lukeše se mu ovšem rychlou střelou překonat nepovedlo!
     
    58:36
    Domácí v plném počtu.
     
    59:24
    Hosté zakončovali od modré čáry, ale kotouč se dostal jen na síťku na brance. Sudí hru nepřerušili a pokračuje se aktivní kombinací Ocelářů.
     
    59:49
    Piráti následně vyhodili a píská se icing. Posledních jedenáct sekund zbývá a vhazuje se po levici Štěpána Lukeše.
     
    59:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hostům se ovšem daří vyrovnat a utkání půjde do prodloužení! Štěpán Lukeš střelu od modré čáry vyrazil před sebe, bekhendem se dokázal do odkryté branky prosadit mladý útočník ONDŘEJ KOVAŘČÍK! Asistence: Vladimír Roth a Erik Hrňa.
    59:54 Ondřej KOVAŘČÍK - 2:2
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Třetí třetina nám nabídla hned tři branky a utkání jde do prodloužení! Petr Koblasa v první minutě třetí třetiny navýšil vedení domácích na 2:0, hned vzápětí ale snížil Jakub Petružálek a v poslední minutě srovnal Ondřej Kovařčík.

    Střely na branku: 30:31
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:15
    Piráti se hned dostali do útoku, kde ale nezakončili. Martin Růžička se tak vydal do protiútoku, který zakončoval bekhendem. Lukeš ale předvedl skvělý zákrok lapačkou!
     
    60:41
    Piráti právě vstřelili branku!
    Skórují ovšem domácí, kteří si připisují bonusový bod! VLADIMÍR RŮŽIČKA dostal přihrávku do jízdy a unikal sám na Šimona Hrubce, kterého střelou mezi betony překonal a zařídil svému celku důležitý bod navíc. Asistence: Michal Vondrka a Štěpán Lukeš.
    60:41 Vladimír RŮŽIČKA - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Domácímu celku se tak povedlo zvítězit i přes to, že v posledních šesti sekundách dostali vyrovnávací branku. O vítězství rozhodl Vladimír Růžička, jenž proměnil samostatný únik střelou mezi betony Hrubce.

    Nejlepší hráči utkání: Petr Koblasa – Jakub Petružálek
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u extraligového hokeje na počtěnou. (20:09:41)
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 37. Hlava (Šťovíček, Lauko), 41. Koblasa (Skokan, Smejkal), 61. V. Růžička (Vondrka, Š. Lukeš) – 42. Petružálek (Jank), 60. O. Kovařčík (Roth, Hrňa)


    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Pavlát) – Knot, Valach, Dietz, Flemming, L. Chalupa, Slovák, Szathmáry – Koblasa, Smejkal, Skokan – Sklenář, V. Růžička, Vondrka – Poletín, Huml, Vantuch – Lauko, Šťovíček, Hlava.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Roth, Jank, L. Kovář, Zahradníček – Rákos, Marcinko, Martin Růžička – Dravecký, R. Vlach, Hrňa – Adamský, Polanský, Petružálek – Chmielewski, Cienciala, O. Kovařčík.

    Rozhodčí: Lacina, Kika – Hynek, Gerát.

    Diváci: 3 845
    thejrc.org