Chomutov – Třinec 3:2 (po pr.) | Mladá Boleslav – Olomouc 3:4 (po pr.) | Vítkovice – Mountfield HK 4:2 (kon.)
Kometa Brno – Plzeň 4:5 (2:3 po s.n.) | Pardubice – Litvínov 2:1 (kon.) | Sparta – Zlín 3:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:2 (2:0, 0:0, 1:2)
Berani Zlín
Středa 28.02.2018, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 50. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se s Vámi loučím, ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit. Na počtenou! (20:59:52)
     
    Těsně před uplynutím základní hrací doby mohl zakončit do prázdné branky Petr Vrána, to se mu nepovedlo, ale sparťany to ale vůbec nemusí mrzet. Pražané totiž dokráčeli k vydřenému vítězství 3:2. Za Zlín nejprve snížil Štěpán Fryšara a poté vyrovnal David Šťastný. Sparťané se ale dočkali třetího gólu, když tím nejšťastnějším se stal Juraj Mikuš. Zlín si tedy domů neodveze ani bod, všechny zůstávají v Praze.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Buly ve středním pásmu, Zlínským už moc času nezbývá.
     
    58:56
    Do prázdné branky nedokázal puk uklidit Vrána a Zlín vyráží do protiútoku.
     
    58:38
    Zlínští nastupují na led bez gólmana se šesti bruslaři!
     
    58:38
    Zlín si vyžádal oddechový čas.
     
    57:10
    V identické situaci se později ocitl Lukáš Klimek, který ještě zvažoval přihrávku na svého kolegu, ale nakonec zakončil. Do střely mu ale skočil jeden ze zlínských obránců.
     
    56:25
    Domácí mohli přidat další branku! Jarůšek s Kudrnou ujeli do přečíslení dva na jednoho, první jmenovaný se rozhodl vypálit, jeho rána ale nebyla přesná.
    55:53 Juraj MIKUŠ - 3:2
     
    55:53
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pocity se teď v O2 areně střídají jako na běžícím pásu!! Domácí Sparta najela do útočného pásma a podařilo se jí necelých pět minut před koncem třetí třetiny vrátit vedení na svoji stranu. Puk se ještě před zlínským dotekem dotkl JURAJE MIKUŠE a puk skončil v síti! Asistence: Jan Buchtele, Miroslav Forman.
     
    54:35
    Piskáček si sjel do mezikruží, aby mohl pálit, to také udělal a zlínský brankář se za pukem jen ohlédl, jelikož střela byla hodně rychlá,, ale bohužel pro Spartu nepřesná.
     
    53:55
    Berani jsou teď při chuti. Fořt v nadějné střelecké pozici však upadl na druhou stranu rychle sprintoval Andrej Kudrna. Sparťanský útočník přebruslil všechny protihráče, vystřelil, Kašík jen vyrazil před sebe a Kudrna ve snaze dorazit puk pouze promáchl!
    53:20 David ŠŤASTNÝ - 2:2
     
    53:20
    Zlín právě vstřelil branku!
    A velký pozor! Ve Vysočanech máme vyrovnáno a fanoušci domácího mužstva jsou teď pořádně zkoprnělí. Noskova rána skončila zablokována, ale odražený kotouč si nejrychleji našel DAVID ŠŤASTNÝ a forvard ve službách Zlína zakončil přesně nahoru! Bez asistence.
     
    53:05
    Sparťané se pro puk museli vrátit až do svého obranného pásma, Michálek našel Pecha, jenž potřeboval už vystřídat, a tak jen poslal puk po hrazení směrem do útočného pásma.
     
    51:51
    Po dlouhé době máme opět možnost sledovat hru v kompletním složení na obou stranách. Vyloučený Fořt naskočil do hry a Zlín hraje v pěti.
     
    51:41
    Sparťané byli v rovnovážném počtu hráčů na ledě lepším týmem, Michálek se opřel na pravém kruhu pro vhazování do střely, zlínský Kašík dnes však podává spolehlivý výkon.
     
    50:59
    Lukáš Pech byl v dobré šanci před zlínským brankářem. Sparťanský štírek jen nastavil svoji hokejku, Kašík byl chvíli dezorientovaný, jelikož ve svém brankovišti klouzal jako v bazénu, nicméně i se štěstím vytěsnil puk ven.
     
    50:37
    Dohraný Zbyněk Michálek už je zase zpátky v akci a byl to právě on, kdo mohl Spartě obstarat dvoubrankový náskok. Domácí obránce dostal nabito na modrou, ale svou tvrdou bombou trefil jen Kašíka.
     
    50:06
    Hra se po krátké chvilce zase vyrovnala v počtu čtyřech na obou stranách. Tomáš Voráček vypálil od modré čáry a před brankou ještě clonil jeden ze sparťanů. Kašík si bez problémů poradil.
     
    49:51
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (Tomáš Fořt – 2 min., krosček).
     
    49:19
    Berani se ihned nastěhovali do útočného pásma a zakombinovali. Zděnek Okál však svou přihrávkou našel pouze bránícího Petra Vránu, který dokázal poslat kotouč přes všechny čáry.
     
    48:17
    Rozhodčí po dlouhé poradě usoudili tak, že Zlínští budou zřejmě za pozdější zákrok Jana Buchteleho na Davida Šťastného hrát přesilovku čtyři na tři.
     
    48:17
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jan Buchtele – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (David Šťastný – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (Dalibor Řezníček – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Miroslav Forman – 2 min., hrubost).
     
    48:03
    Na ledě skončil po ostrém hitu Zbyněk Michálek, jehož se okamžitě vydal pomstít Jan Buchtele, Miroslav Forman. Nejhůře z hostí dopadl Šťastný, který skončil skolený na zemi. Rozhodčí si volá oba kapitány k sobě, bude se vylučovat.
     
    47:51
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Michal Řepík – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (Štěpán Fryšara – 2 min., hrubost).
     
    47:39
    Za Zlín se vydala kontrovat formace kolem Michala Popelky. Na konci celé akce stál na modré čáře Pavel Sedláček, jehož dělovku chytil pohotový sparťanský brankář.
     
    46:35
    Pražané vyhráli buly v útočném pásmu a okamžitě si připravili další gólovou šanci. Mikuš od modré posunul puk k mantinelu na Formana, který ještě celou situaci chtěl vyšperkovat nahrávkou na Pecha, jeho střela byla ale zablokovaná.
     
    46:18
    Domácí sparťané se nyní rychle snažili přejet útočnou modrou čáru, Vrána na levém kruhu zvolil střelu do horních pater Kašíkovy branky, puk se ale odrazil od hole jednoho ze zlínských obránců do ochranné sítě.
    45:52 Štěpán FRYŠARA - 2:1
     
    45:52
    Zlín právě vstřelil branku!
    A je tu snižující gól Zlína! Pavel Klhůfek se dostal sám před Aittokallia, svoji akci zakončil střelou pouze do betonů sparťanského brankáře, ale puk mu vypadl z výstroje a do domácí klece ho bez problémů dorazil ŠTĚPÁN FRYŠARA. Asistence: Pavel Klhůfek, Roberts Bukarts.
     
    43:44
    A zase další dobrá možnost na pohnutí skóre na světelné tabuli. Zdeněk Okál se výborně vymotal mezi dvěma sparťanskými obránci a v jeho akci pokračoval Nosek. Střela hostujícího obránce mířila mimo.
     
    43:01
    Buchtele na pravém kruhu pro vhazování pořádně rozjel svoje motory, před brankou nikdo v rudém nebyl, a tak střela tohoto robustního útočníka skončila v náruči gólmana Kašíka.
     
    42:16
    Oba brankáři jsou teď docela v permanenci. Sami Aittokallio si teď počkal na střelu Tomáše Žižky od modré čáry a puk bez problémů vyrazil svými betony.
     
    41:48
    Lukáš Pech dostal přihrávku přímo před Kašíka, ten zázračným způsobem dokázal zneškodnit pokus sparťanského útočníka. Skvělý zákrok zlínského brankáře.
     
    41:06
    Na opačné straně kluziště zahrozil útočník Pavel Kubiš, jenž byl u levé tyčky chvíli nepokryt. Následná střela mu ale nevyšla podle představ, a tak puk ukořisťují domácí.
     
    40:14
    Sparťané se ihned zkraje třetí dvacetiminutovky snaží útočit. Michálek poslal na zteč Michala Řepíka, ten měl ale ztíženou pozici, jelikož mu na záda dýchal obránce Freibergs.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:10 hodin.
     
    Prostřední dvacetiminutovka dovršila svého konce. Hra se od první třetiny poměrně vyrovnala, ale od 30. minuty měla přeci jen více ze hry Sparta. Ta však svoje gólové příležitosti zužitkovat nedokázala, a tak stále platí stav, který určila první třetina – 2:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:43
    Pražané teď vystihli zlínskou rozehrávku a sami chtěli přejít do rychlého protiútoku. Sparťanskou akci však zastavuje hvizd rozhodčího, který píská zakázané uvolnění domácích.
     
    38:59
    Petr Vrána měl kotouč na hokejce za brankou Kašíka, jenž už byl zcela mimo svoji pozici, ale domácí hráč s dvacítkou na zádech nedokázal vrátit kotouč do brankoviště.
     
    38:13
    Domácí mohli pomýšlet na další gólový úspěch v tomto utkání! Miroslav Forman měl sice dobrou rychlost, ale puk mu poskakoval na čepeli, což bylo plus pro obránce Freibergse, který domácího útočníka dobruslil a odzbrojil ho.
     
    37:31
    Sparťané promarnili možnost vyhraného vhazování, ale přesto se domácí udrželi v pásmu. Hlinka ještě zabojoval o puk, z čehož mohl těžit Kalina. Sparťanský zadák se opřel do střely na modré čáře a puk jen těsně vedle prosvištěl Kašíkovy branky.
     
    37:19
    Berani se dokázali na chvíli podívat do útočné třetiny, Okál udržel puk v rohu kluziště, přihrál ho na modrou Daliboru Řezníčkovi, ale do přihrávky se vložil jeden ze sparťanů a puk skončil ve středním pásmu.
     
    36:06
    Zlínští nyní jen vyhazují puky do sparťanské třetiny a domácí se okamžitým obratem snaží zakládat útočné protiakce. O ohrožení Kašíkovy branky to však zatím nevedlo.
     
    35:08
    Petr Vrána byl nyní hodně rychlý, najel si až do brankoviště Kašíka, kde čekal na nastřelený puk od svých obránců. Hrací gumy se také dočkal, ale tečovat se mu ji nepodařilo.
     
    34:12
    Formanovi se podařilo najít Buchteleho, který přejel útočnou modrou čáru a už napřahoval ke střele. Svůj pokus si však rozmyslel a následně mu do případné rány skočili hned dva protihráči.
     
    33:33
    Tomáš Žižka se už dostával k odraženému kotouči v mezikruží, proti čtyřem sparťanům neměl šanci uspět. Na druhou stranu spěchají Pražané, konkrétně Forman.
     
    32:33
    Vyloučený Černoch je zpět na ledě, sparťané si po delší odmlce zkusili zahrát si v početní nevýhodě, která se jim vyvedla na výbornou. Zlínské nepustila téměř do žádné větší gólové šance.
     
    32:12
    Roberts Bukarts příliš váhal na útočné modré čáře a sparťané byli naopak dobře zformováni a nakonec se jim podařilo Zlínské vytlačit až do středního pásma.
     
    31:31
    Na ledě už je opět úderná zlínská formace, kterou vede Roberts Bukarts. Obránci si teď ale nerozuměli se svými útočníky a Zbyněk Michálek osvobodil svůj celek.
     
    30:54
    Berani sice ztratili útočné pásmo, ale rychle se do něj stihli vrátit. Tomáš Valenta nahodil černou gumu až za branku Aittokallia a hosté připravili pro Pavla Sedláčka střelu z první. Ta však trefila přesouvajícího se sparťanského brankáře.
     
    30:33
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Jiří Černoch.
     
    30:11
    Zlínští při své útočné akci nic zajímavého nevymysleli, naopak na druhé straně byl k vidění forvard Tomáš Pšenička. Střela sparťanského juniora mířila doprostřed branky, kde stál připravený Libor Kašík.
     
    29:41
    Andrej Kudrna dostal přihrávku do jízdy vzad a musel se otáčet proti směru hodinových ručiček. To se mu nepodařilo, a tak puk odpálil jen do hloubi obranného pásma Zlína.
     
    28:49
    Lukáš Pech v situaci dva na dva zvolil rychlou střelu zápěstím. Kašík měl ztížený výhled, jelikož mu v dráze střely stál obránce Matějíček, ale i tak dokázal vytasit svoji lapačku.
     
    28:08
    V útočném snažení pokračovala formace kolem Pavla Kubiše a hned to bylo nebezpečné. Do střely zlínského obránce se vrhl jeden ze sparťanů a poté se podařilo Buchtelemu přisunout puk na Formana, jenž ho vyvezl ven z obranné třetiny.
     
    27:49
    Bukarts s pukem na holi zvedl hlavu a vybídl ke skórování najetého Davida Šťastného, jenž však v moc velké rychlosti nedokázal obstřelit beton ležícího sparťanského brankáře.
     
    27:03
    Petr Kalina byl hodně v problémech za brankou Aittokallia, ale Zlínští toho nedokázali využít. Nakonec puk nastřelil do útočného pásma znovu Freibergs a hosté mohou pokračovat v útočení.
     
    26:32
    Michal Řepík si počkal na přihrávku od svého spoluhráče a poté sám ujížděl společně se třemi kolegy. Útočník Buchtele byl ale příliš netrpělivý a rozhodčí odpískal postavení mimo hru. Sparty.
     
    26:09
    Berani teď trochu přidali a sparťané je jen naháněli po mantinelech. Nakonec se vložil do jejich souhry domácí Černoch a alespoň vyvezl kotouč do středního pásma.
     
    25:02
    Pavel Kubiš musel vyjet až k modré čáře a vystřelit. To se mu povedlo a Sami Aittokallio měl štěstí, jelikož před ním zrovna projížděl Fořt, ale puk přesto letěl mimo.
     
    24:32
    První nebezpečnější pokus na straně hostí. Zlínští vyhráli vhazování před svým brankářem a Žižka dostal od Sedláčka krásný pas do jízdy. Jeho střelu ihned za modrou ale zablokoval obránce Pavelka.
     
    23:57
    Až teď se Zlín alespoň na chvíli osvobodil ze sparťanského tlaku. Obránce Matějíček ale nezahrál přesně, jelikož hůl Robertse Bukartse se kotouče nedotkla. Nicméně rozhodčí icing nepíská.
     
    22:36
    Domácí se neustále tlačí dopředu a Zlínští nevědí, kam skočit. Buchtele se Řepíkem uzamkli Zlín v jeho pásmu a Jiří Černoch mohl na brankovišti dorážet. Kašík ale zůstal na zemi a levou tyčku si pokryl.
     
    21:56
    Pražané jsou při chuti. Jarůšek sice nenašel Formana před brankou, v jeho díle pokračoval Klimek, který na modré našel opět dobře postaveného Voráčka. Druhý minisouboj opět vyhrál Libor Kašík.
     
    21:11
    Poprvé také nakoukli do útočné třetiny domácí. Útok táhnul Forman, na jehož střelu byl Kašík bez problémů připraven. Následně čelil ostré ráně Tomáše Voráčka, ale i tak si s ní poradil.
     
    20:26
    Zlínští vstoupili do druhé části velmi aktivně. Bukarts se na pravém kruhu pro vhazování snažil posunout puk na Okála, toho ale měla sparťanská obrana dobře pokrytá.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:20 hodin.
     
    Úvodní třetina je minulostí. Nutno podotknout, že domácí Sparta v ní byla o něco lepší a zaslouženě vede o dvě branky. Zlínští si zatím nedokáží připravit dobrou šanci vyjma Ondráčka, zatímco sparťané se už dvakrát prosadili zásluhou Richarda Jarůška a Jana Buchteleho. Do druhého dějství tak sparťané půjdou s dvoubrankovým náskokem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Domácí nadále svého soka drží v útočné třetině a Zlínští už jen ztěžka oddychují. Forman bojoval o puk v rohu hřiště, ale nepodařilo se mu ho vydolovat. Následně hosté vyhodili puk na střídačku a hra je přerušena.
     
    18:15
    Petr Vrána se ve spolupráci s Řepíkem prodral do útočného pásma a z jejich práce mohli těžit nástupci. Buchtele na brankovišti dostal přihrávku, ale měl zaklíněnou hokejku, a nemohl tak zakončit.
     
    17:09
    Berani se trochu oklepali a vydali se po dlouhé době útočit. Antonín Honejsek hledal na modré čáře své spoluhráče, svou nahrávkou ale našel pouze rozjetého Jarůška, jenž předvedl kličku a poté také nepřesné zakončení.
     
    16:08
    Pražané předvedli v pásmu Zlína dobrý zámek a hosté měli s jejich pohybem značné problémy. Pechova formace si snažila připravit nějakou palebnou pozici, to se jim však nepovedlo.
     
    15:16
    Miroslav Forman se tlačil do dalšího samostatného úniku, ale cestu mu zkřížil obránce Martin Matějíček. Dobrý počin zlínského obránce. Fanoušci v hale se ještě dožadovali vyloučení, ale o nedovolený zákrok se nejednalo.
     
    15:03
    Jaroslav Hlinka si sjel před branku na přihrávku svého spoluhráče a zavánělo to dalším sparťanským gólem. Domácí matador však střílel pouze do boční sítě.
    14:08 Jan BUCHTELE - 2:0
     
    14:08
    Sparta právě vstřelila branku!
    Teď už to sparťanům vyšlo a odskakují do vedení o dvě branky! Pech našel přesně postaveného JANA BUCHTELEHO, který nekompromisně zavěsil do Kašíkovy svatyně! Asistence: Lukáš Pech, Miroslav Forman.
     
    12:55
    Pražané se zabydleli v útočném pásmu. Hlinka nabil na modrou Michálkovi, do jehož střely obětavě padl David Šťastný. Poté ještě byl úplně osamocen na levém kruhu Michal Řepík, který sice puk trefil, ale přestřelil.
     
    12:33
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (Zdeněk Okál – 2 min., hrubost).
     
    11:46
    Puk po zásahu jednoho z hráčů skončil v ochranné síti. Vhazovalo se ve středním pásmu, které vyhráli Berani. Kalina však dobře zapracoval s Mikušem a vyvezli kotouč do středního pásma.
     
    11:30
    Na hostující straně se nejprve zkoušel individuální akcí prosadit David Šťastný, který udělal kličku poslednímu obránci, ta mu však nevyšla. Poté ujel Pech, jenž střelou přes obránce prověřil Kašíka.
     
    10:29
    Sparťané vybojovali kotouč ve středním pásmu a hned byli v další gólové tutovce. Klimek si počkal na vhodný moment a našel hůl Miroslava Formana. Sparťanská osmaosmdesátka však kotouč nezpracovala.
     
    09:38
    Zlín měl dobrý tlak před Aittokalliem, ale vyrovnání z toho nebylo. Radoslav Illo střílel z bezprostřední blízkosti pouze do sparťanského brankáře.
     
    09:06
    Nyní měl brankář Libor Kašík obrovské štěstí! Jaroslav Hlinka nenápadně nastřelil puk na zlínského brankáře, kterému puk klouzal po zádech a nakonec skončil na síťce.
     
    08:33
    Sparťané už hrají v plném počtu a přečkali druhé oslabení v krátkém sledu. Puk mají na holích obránci a ženou se dopředu za dalším gólem.
     
    07:57
    Teď už to z pohledu hostů bylo podstatně nebezpečnější. Jiří Ondráček si už připravoval hokejku na střelu, ale puk mu v poslední chvíli sjel z čepele.
     
    07:09
    Zlínští mají možnost další přesilové hry. V začátku se však lépe vede domácím, kteří se dokázali osvobodit vyhozením přes všechny čáry.
     
    06:33
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Tomáš Voráček – 2 min., podražení). Trest odpyká Jiří Černoch.
     
    05:49
    Ševci se v závěru přesilové hry ještě dostali k mírnému tlaku, ale nic velkého to nebylo. Sparťané zvládli svoje první oslabení na jedničku a už hrají v pěti.
     
    04:46
    Domácí odvádí ve svém prvním oslabení vskutku parádní práci. Nejprve se výborně uvolnil Vrána, jehož střelu Kašík nejistě vyrazil svou vyrážečkou a poté zlínského brankáře ohrozil obránce Mikuš pohotovým nahozením od modré čáry.
     
    04:02
    Zlínští byli plně usazeni ve sparťanském obranném pásmu. Honejsek však špatně rozehrál na svého obránce, což vystihl Vrána a vyhodil puk až ke Kašíkovi.
     
    03:49
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jan Piskáček – 2 min., hákování).
     
    03:08
    Po zlínském ofsajdu se vhazovalo ve středním pásmu, které vyhráli domácí. Klimek se pokusil zabojovat o puk v rohu kluziště, ale sparťané stejně později puk ztratili.
     
    02:48
    Buchtele obdržel přihrávku do středu kluziště, odkud rychle našlápl, ale k většímu ohrožení zlínské branky ho hosté nepustili.
     
    02:09
    Ševci se snaží o odpověď, ale zatím se jim to nedaří. Teď dobře zapracoval u mantinelu bránící Kulda a Sparta může útočit.
    01:50 Richard JARŮŠEK - 1:0
     
    01:50
    Sparta právě vstřelila branku!
    A sparťané se hned při své první přesilové hře prosazují! Michálek dostal skvělý pas na modrou čáru, odkud trefil snad tyčku, ale odražený puk si včas našel RICHARD JARŮŠEK a uklidil ho do prázdné branky. Asistence: Zbyněk Michálek, Jaroslav Hlinka.
     
    01:14
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (Tomáš Žižka – 2 min., nedovolené bránění).
     
    00:52
    A poprvé se také předvedli v útoku Zlínští. Bukarts zavezl kotouč středem do útočného pásma, předal zadovkou na Šťastného, který však přestřelil.
     
    00:15
    Sparťané se pokusili o první útočnou akci v tomto utkání. Po vyhraném vhazování nahodil puk do pásma Michálek, ale domácí v útočném pásmu moc dlouho nepobyli.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Aittokallio (J. Laco) – Z. Michálek, T. Pavelka, Kalina, Mikuš, A. Kulda, T. Voráček, Piskáček – J. Hlinka, P. Vrána, Řepík – Buchtele, Pech, Forman – Kudrna, Klimek, Jarůšek – Pšenička, Černoch, Uher. Trenéři: František Výborný, Radim Rulík.

    Aukro Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Valenta, Nosek, Řezníček, Žižka, Matějíček – J. Ondráček, Fořt, Okál – Roberts Bukarts, Honejsek, Šťastný – P. Sedláček, Popelka, Kubiš – Illo, Fryšara, Klhůfek. Trenér: Robert Svoboda.

    Rozhodčí: Hodek, Hribik – Lhotský, Svoboda.
     
    Aktéři se postupně ztratili v útrobách stadionu, v hale budou následně představeny soupisky obou týmů. Utkání o důležité body do tabulky vypukne za necelých dvacet minut!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Zlínští trenéři udělali oproti zápasu v Třinci několik změn, které se týkají především třetího a čtvrtého útoku. Obrana je identická, ale do ofenzivy dnes Zlín hlásí návrat Zdeňka Okála, který se zařadí do elitní formace k Jiřímu Ondráčkovi a Tomáši Fořtovi. Naopak z první se do té druhé přesunou hned dva tahouni Modrožlutých. Roberts Bukarts společně s Davidem Šťastným budou nastupovat po boku Antonína Honejska. Ze třetího útoku vypadl Štěpán Fryšara, jenž se přesune do čtvrtého útoku a jeho místo zaujme další navrátilec Pavel Kubiš. Čtvrtá útočná lajna bude tedy nastupovat ve složení Illo – Fryšara – Klhůfek. Takto poskládal sestavu trenér Robert Svoboda spolu se svými kolegy.

    Na sparťanské straně udělali trenéři v obranných řadách dvě nepatrné úpravy. Do prvního páru se ke Zbyňku Michálkovi přesune Tomáš Pavelka. Na místo druhého zmiňovaného pak naskočí obránce Arturs Kulda. V útočných liniích hlásí comeback veterán Jaroslav Hlinka, kterému budou dělat společnost v první útočné formaci Vrána a Řepík. Pro dnešní zápas se naopak nevešel do sestavy Alexander Reichenberg.
     
    Ještě jednou Vás Vítám u naše online textového přenosu, tentokrát už přímo z pražské O2 areny. Před malou chvílí vyjeli hráči obou mužstev na předzápasová rozbruslení. Pojďme si mezitím odtajnit změny týkající se v obou sestavách.
     
    Krásný hokejový podvečer. Základní část Tipsport extraligy pomalu finišuje a dnes má na programu své 50. kolo, které sice nenabídne kompletní přehlídku všech extraligových týmů, ale i tak se bude rozhodně na co koukat. Ve svém předposledním domácím duelu pražská Sparta vyzve houževnatý výběr Zlína. Úvodní vhazování je na plánu od 18:30 hodin, buďte u toho!
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V SEZONĚ 2017/18

    11. kolo Zlín – Sparta 4:2
    24. kolo Sparta – Zlín 1:3
    37. kolo Zlín – Sparta 2:4

    Sparta narazila na Zlín v této sezoně třikrát. Nyní oba soupeře čeká již poslední vzájemný duel v základní části. V dosavadních kláních zapisuje o něco lepší bilanci Zlín, který ve dvou případech odešel z utkání jako vítěz. Naposledy se však radovala Sparta, jenž díky dvougólovému Zbyňku Michálkovi dokráčela k výhře 4:2.
    V pondělním utkání proti Olomouci vstřelil Richard Jarůšek druhou a zároveň poslední branku Sparty v tomto utkání.
     
    ZAJÍMAVOSTI

    Během olympijského hokejového turnaje v Jižní Koreji se všechny týmy poctivě připravovaly na ostrý závěr základní části. A několik z nich si také zahrálo pro zpestření několik přípravných duelů.
    _______________________________________________

    Sparťané bez svých opor reprezentující svoje země v Jižní Koreji absolvovali náročný zápas s účastníkem KHL Dynamem Moskva, kterého přetlačili 5:4 po nájezdech, poté utkání na ledě Norimberku. Tam však Sparta prohrála 1:3. Zlínští odehráli jeden přípravný zápas, a to s týmem HK Soči. Svěřenci Roberta Svobody se však proti ruskému favoritovi neprosadili a padli 0:5.
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO

    Kanadské bodování Sparty nadále vede Lukáš Pech (11+24), jehož bodový příspěvek šel však v posledních časech malinko dolů. Na druhém místě figuruje další útočník, tentokrát Miroslav Forman (13+16). Druhý jmenovaný se po hlušším začátku dokázal nastartovat a v současnosti patří mezi tahouny sparťanského útoku. Třetí příčku stále zaujímá Andrej Kudrna (14+12), který je nejlepším sparťanským střelcem.

    Gólmani:
    Sami Aittokallio – 1460 minut; 2,38 prům. / 91,80%
    David Honzík – 1044 minut; 2,82 prům. / 89,94%
    Ján Laco – 354 minut; 3,39 prům. / 86,11%

    Pro mnohé fanoušky extraligového hokeje nebude překvapením, když zlínskou ofenzivu pořád táhne Lotyš Roberts Bukarts (21+25). Tento zlínský rychlík má na svém kontě 47 odehraných zápasů, čímž v součtu si drží skoro průměr jednoho bodu na zápas. Navíc se řadí mezi top desítku celé soutěže. Za ním s trochu větším bodovým odstupem se nachází Antonín Honejsek (16+14) a třetí Zdeněk Okál (14+14) na něj ztrácí pouhé dva bodíky.

    Gólmani:
    Libor Kašík – 2854 minut; 2,46 prům. / 92,27%
    Tomáš Štůrala – 119 minut; 5,04 prům. / 85,29%
     
    AUKRO BERANI ZLÍN

    Aktuální forma: V, P, V
    6. místo, 71 bodů, skóre: 112:132

    Zlínští hokejisté nemusejí mít až takové obavy jako právě jejich dnešní soupeř. Tým z moravské metropole má před závěrem základní části vcelku příjemné starosti. Aktuálně se tým trenéra Roberta Svobody pohybuje na posledním šestém místě zaručují přímý postup do play off. Ten ještě však nemusí být zdaleka jistý, protože hned dva týmy na sedmém a osmém místě mají na Zlín pouze ztrátu jednoho bodu!

    Berani se od začátku sezony snaží udržet křivku v postupových příčkách a s tím také přichází aktuální forma. Zlínský mančaft z posledních pěti utkání zvítězil hned čtyřikrát, z toho třikrát v základní hrací době. Ještě před olympijskou přestávkou změřil síly s Třincem, kde po vskutku bojovném výkonu uhrál výhru 4:2. Do Prahy se tedy pojede Ševcům v celkem dobrém rozpoložení.

    Hvězdy týmu: Robert Bukarts, Antonín Honejsek, Ondřej Veselý, Ralfs Freibergs, Tomáš Žižka, Libor Kašík

    Přesilovky: 16,34%, 33 vstřelených gólů (7. místo)
    Oslabení: 85,17%, 209 početních nevýhod (6. místo)

    Posledních pět zápasů:
    Zlín – Jihlava 2:1
    Litvínov – Zlín 3:4p
    Zlín – Olomouc 4:3
    Hradec – Zlín 6:3
    Třinec – Zlín 2:4
     
    HC SPARTA PRAHA

    Aktuální forma: P, P, P
    10. místo, 65 bodů, skóre: 129:142

    Noční můra – takto se by dal nazvat sparťanský scénář v probíhajícím ročníku. Tato sezona Pražanům nevychází, což potvrzuje postavení v tabulce. Sparta se už několik kol komíhá na hranici postupu do předkola play off a bojů o umístění.

    Pražský celek během celé fáze základní části postupnými kroky obměňoval svůj hráčský kádr. Změny se však nedotkly pouze hráčských postů, ale také realizačního týmu. Vedení se podařilo přivést hned trojici nových trenérů, avšak ani tento tah nepomohl Spartě k lepším výkonům. Před tímto kolem se sparťané po olympijské pauze nažhavili už v pondělí, kdy v dohrávce 48. kola s Olomoucí padli 2:3 v nastavení.

    Hvězdy týmu: Jaroslav Hlinka, Lukáš Pech, Jan Buchtele, Michal Řepík, Zbyněk Michálek, Sami Aittokallio

    Přesilovky: 16,67%, 30 vstřelených gólů (11. místo)
    Oslabení: 82,56%, 172 početních nevýhod (14. místo)

    Posledních pět zápasů:
    Sparta – Plzeň 2:4
    Sparta – Kometa 3:4p
    Hradec – Sparta 4:1
    Liberec – Sparta 3:2sn
    Sparta – Olomouc 2:3p
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 2. Jarůšek (Z. Michálek, J. Hlinka), 15. Buchtele (Pech, Forman), 56. Mikuš (Buchtele, Forman) – 46. Fryšara (Klhůfek, Roberts Bukarts), 54. Šťastný


    HC Sparta Praha: Aittokallio (J. Laco) – Z. Michálek, T. Pavelka, Kalina, Mikuš, A. Kulda, T. Voráček, Piskáček – J. Hlinka, P. Vrána, Řepík – Buchtele, Pech, Forman – Kudrna, Klimek, Jarůšek – Pšenička, Černoch, Uher.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Valenta, Nosek, Řezníček, Žižka, Matějíček – J. Ondráček, Fořt, Okál – Roberts Bukarts, Honejsek, Šťastný – P. Sedláček, Popelka, Kubiš – Illo, Fryšara, Klhůfek.

    Rozhodčí: Hodek, Hribik – Lhotský, Svoboda
    ocianews.com