Most – Letňany 0:5 (kont.) | Jablonec n/N – Sokolov 3:5 (kon.) | Val. Meziříčí – SHK Hodonín 4:2 (kon.)
Nový Jičín – Šumperk 2:5 (kon.) | Kopřivnice – Poruba 2011 5:1 (kon.) | David Servis – Žďár n/S 3:7 (kon.)
Klatovy – Kolín 3:0 (kon.) | Tábor – Nymburk 4:3 (po pr.) | Mor. Budějovice – Pelhřimov 12:2 (kon.)
Havlíčkův Brod – Písek 5:3 (kon.) | Trutnov – Řisuty 4:1 (kon.) | Vrchlabí – Bílina 3:4 (kon.)
Kobra – Dvůr Králové n. L. 2:3 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
IHC Králové Písek
Středa 28.02.2018, 18:00 • ZS Kotlina • 2. liga skupina Střed (ČR) • 36. kolo
Partner:
     
    Z promrzlé Kotliny je to dnes ode mne vše. Tímto vám děkuji za pozornost a přeji úspěšný konec týdne. U dalších přenosů, třeba těch z play off II. ligy, se těším znovu na počtenou. (20:08:14)
     
    Je dobojováno. Na gól Lukáše Endála bleskově odpověděl Karel Strnad a závěr zápasu tak přinesl pořádné drama. Hostům ovšem risk bez brankáře nevyšel a Miroslav Třetina gólem do prázdné brány potvrdil tříbodové vítězství Havlíčkova Brodu.

    Střely na bránu: 44:37
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    David Marek v samotném závěru ještě jednou předvádí svůj um, když se stačil přesunout proti Martinu Parýzkovi, jehož střelu zápěstím vyrazil levým betonem.
     
    59:09
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Jihočeši se odhodlali a začali se tlačit před brankoviště, ale právě tam k kotouč přišli. Po levém křídle tak mohl puk vyvézt MIROSLAV TŘETINA, který kousek za modrou čarou od mantinelu trefil prázdnou bránu. Asistence: Kryštof Kulhánek.
     
    58:51
    Hosté se od buly stále drží na kotouči v útočném pásmu, žádnou střelu na bránu ale zatím nevyslali.
     
    58:30
    Hosté si vzali oddechový čas a Jonáš Štekr zůstává na střídačce. je tu power play Písku!
     
    58:30
    Hosté se natlačili před brankoviště Havlíčkova Brodu. Všichni vytvořili hromadu okolo brankáře Davida Marka, jenž pod svým tělem kotouč udržel
     
    57:55
    Hra se znovu soustředí převážně ve středním pásmu. Až teď se snažili hosté kombinovat v útočném pásmu, dobrou práci ovšem odvedl Dominik Vacík.
     
    55:47
    Další dobrá příležitost hostů. Josef Urbanec dostal přihrávku přes šířku kluziště a bez přípravy vypálil z levého kruhu. Mířil nad Markovo rameno, střela ale postrádala větší razanci a domácí brankář ji vyrazil.
     
    55:24
    Písečtí se dostali do dobré šance! David Marek střelu z pravé strany jenom vyrazil a musel dávat ještě na dorážku Jakuba Volfa! Následně měl co dělat, aby si betony sám nesrazil puk do brány.
     
    54:42
    Miroslav Třetina poslal na útočnou zteč Lukáše Endála. Ten se snažil schovat svoji střelu za obránce, trefil ale pouze nohu Matěje Pokorného.
     
    53:26
    Před hostujícím brankářem se vytvořil chumel hráčů, který se snažil prostřelit Kryštof Kulhánek. To se mu ale nepodařilo, sražená rána skončila nad bránou.
     
    52:48
    David Vala projel přes polovinu hřiště až do útoku. Během své cesty se snažil dvakrát rozehrát, puk se mu pokaždé ale vrátil. Až napotřetí přiťukl kotouč Tomáši Ludvíkovi, jehož střelu písecký brankář vyrazil.
     
    51:06
    Písek právě vstřelil branku!
    Hosté našli velmi rychlou odpověď! Jan Turek z rohu nasměřoval kotouč před brankoviště, kde stál připravený KAREL STRNAD, jenž zblízka našel mezírku mezi betony Davida Marka! Asistence: Jan Turek.
     
    50:04
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři se po odmlce dostali do útočného pásma a radují se ze čtvrtého gólu! Miroslav Třetina přihrál LUKÁŠI ENDÁLOVI, jehož střela z mezikruží mířená na vyrážečku propadla za brankářova záda! Asistence: Miroslav Třetina, Kryštof Kulhánek.
     
    49:36
    Hra v těchto chvílích, ostatně jako po většinu zápasu, nemá příliš valnou kvalitu. Hraje se především ve středním pásmu, ani jeden z týmů se nemůže dostat do útoku.
     
    48:16
    Písečtí se hnali do přečíslení tří na dva. Jan Bárta vedl kotouč a nakonec se sám rozhodl vystřelit. Jeho rána z vrcholku levého kruhu minula vzdálenější tyč a David Marek zasahovat nemusel.
     
    47:26
    Domácí teď byli při rozehrávce ve vlastním pásmu trochu laxní, čehož málem využil Martin Koupal. Kryštof Kulhánek se k němu ale stačil vrátit a do zakončení jej nepustil.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 19. Beneš (Kuchta, T. Semrád), 29. Třetina (Dvořák), 34. Michálek, 51. Endál (Třetina, Kulhánek), 60. Třetina (Kulhánek) – 14. Urbanec (Bárta, Volf), 37. Urbanec, 52. Strnad (Turek)


    BK Havlíčkův Brod: Marek (Č. Novák) – T. Semrád, Vacík, Vala, Dvořák, Kulhánek, Horák, Balgalvis – Endál, Třetina "C", Přidal – Michálek, Milfait "A", Voříšek – Kozlík, Kuchta, Beneš – Ludvík, Šuhaj
    IHC Králové Písek: Štekr (R. Kříž) – Parýzek "C", Pokorný, Turek, Červinský, Hanus "A", Stauber – Urbanec "A", Bárta, Ciboch, Koupal, Strnad, Vlk, Volf, Rod, A. Novák

    Rozhodčí: Vojtěch Král – Jan Vašíček, Michal Zedník

    Diváci: 388
    ocianews.com