Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 2:0 (kon.) | Poprad – Košice 4:2 (kon.) | Banská Bystrica – Trenčín 2:0 (kon.)
Nitra – Žilina 3:2 (kon.) | Detva – Zvolen 1:6 (kon.)
konec
HK Nitra
3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
MsHK Žilina
sk Středa 28.02.2018, 18:00 • Zimný štadión, Žilina • Tipos Extraliga (SR) • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Pekný deň prajem všetkým hokejovým fanúšikom. Po olympijskej prestávke sa v nedeľu rozbehlo dianie v Tipsport lige, v ktorom dnes budeme pokračovať. Tretí domáci duel v rade ohrajú hokejisti Nitry, ktorí tentokrát pod Zoborom privítajú Žilinu.

    HK NITRA

    Nitrania šesť kôl pred koncom základnej časti figurujú na druhom mieste, pričom v porovnaní s Banskou Bystricou majú len horšie skóre. Na konci uplynulého týždňa zaokrúhlili svoje bodové konto na rovnú stovku, keď zdolali Trenčín 4:1. Dva góly strelil obranca Matúš Rais a troma asistenciami sa zaskvel navrátilec do zostavy Matej Paulovič. Napriek pomerne jasnej výhre nebol tréner Antonín Stavjaňa s disciplínou svojich zverencov. Corgoni nazbierali až 18 trestných minút a neraz ich musel podržať výbornými zákrokmi Nathan Lawson. Ten pustil za svoj chrbát len jednu z 33 striel Vojakov. Dobrou správou je, že „olympionikov“ v prvej formácii dopĺňa uzdravený Tomáš Mikúš a po treste bude môcť hrať Branislav Mezei. Nitra podáva tradične lepšie výkony doma, kde v tomto ročníku vyhrala 18 z 25 zápasov. Paradoxne, proti Žiline v oboch meraniach síl pod Zoborom prehrala. „Určite urobíme všetko preto, aby sa to nezopakovalo. Je rad na nás,“ povedal asistent trénera Andrej Kmeč.

    MSHK ŽILINA

    Žilinčania momentálne ťahajú sériu štyroch prehier v rade. Od 7. februára získali len dva body, no napriek tomu to s ich šancami na play off vyzerá dobre. Vlci sú na siedmom mieste, pričom získali o deväť bodov viac než ôsme Nové Zámky. Po olympijskej prestávke pod Dubňom podľahli Košiciam 3:6, hoci Lukáš Kozák už v štvrtej minúte využil presilovú hru. Hrdinom zápasu bol Michel Miklík, ktorý zaznamenal bilanciu 1+4. Žilinčania doposiaľ získali 60 bodov, no z nich len 19 na ľade súperov. V priemere vonku inkasujú skoro 3,5 gólu na zápas, s čím sa veľmi ťažko hrá. Dnešný zápas môžu rozhodnúť početné výhody, ktorých využívanie majú oba tímy nad 20%. Zverenci Petra Rosola dokonca nastrieľali Nitre v piatich stretnutiach až osem presilovkových gólov. Najproduktívnejším hráčom mužstva je 28-bodový Lukáš Handlovský. Ešte dnes však bude chýbať, pretože si musí odtrpieť poslednú dvanástu časť disciplinárneho trestu. V bráne zrejme dostane opäť šancu Tomáš Tomek, ktorý si drží úspešnosť zákrokov na hranici 92,5%.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Lawson (Foltán) – Mezei, T. Milam, Versteeg, M. Rais, Ordzovenský, J. Milam, Rýgl, M. Pupák – T. Mikúš, Krištof, Paulovič – Blackwater, Slovák, Kovacs – Kutálek, Bradley, H. Ručkay – Macík, J. Ručkay, Šiška.

    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Kozák, Hatala, Andersons, M. Roman, Mikuš, Mazanec, Mendrej, Dolinajec – Pospíšil, Hruška, Tvrdoň – Konečný, Holovič, Klimenta – J. Jurík, Húževka, Švihálek – Rogoň, Ondruš, Stupka.

    Rozhodcovia: Peter Stano, Vladimír Fridrich – Roman Výleta, Peter Šefčík.
     
    Dnešný prenos začíname smutnou správou. Ešte pred úvodným vhadzovaním si obe mužstvá a fanúšikovia uctili pamiatku Vieroslava Klenka. Bývalý hráč domáceho tímu a donedávna tréner HK 96 Nitra dnes vo veku 45 rokov nečakane zomrel.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:12
    Elitnému útoku domáceho tímu prvé striedanie nevyšlo podľa predstáv. Partia okolo Michala Krištofa sa previnila ofsajdom, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    00:31
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti sa veľmi rýchlo dostávajú do vedenia. Od modrej čiary nahadzoval puk na bránu Branislav Mezei, jeho pokus výborne tečoval MATEJ PAULOVIČ, čím dokonale pomýlil bezmocného Tomáša Tomeka. Asistencie: Branislav Mezei a Troy Milam.
     
    01:13
    V úvode zápasu majú obe mužstvá menšie problémy s prechodom cez útočnú modrú čiaru. Po 73 sekundách hry registrujeme tretí ofsajd, prvý na strane Žiliny, ktorá musí doťahovať manko.
     
    01:44
    Matej Paulovič šikovne nahadzoval bekhendom puk pred bránu súpera. Do zakončenia sa tlačil Juraj Šiška, ktorý nestihol prestriedať, no dobrú prácu odviedol brankár Tomáš Tomek.
     
    02:32
    Prvý domáci útok opäť pohrozil. Michal Krištof prihrávkou na modrú čiaru našiel Troya Milama. Ten nešpekuloval, z prvej vystrelil, ale jeho pokus kryje pozorný žilinský brankár.
     
    02:56
    Vôbec prvýkrát v zápase musel zasahovať aj domáci brankár. Lukáš Kozák strieľal od modrej čiary, no Nathan Lawson nemal veľké problémy zneškodniť jeho strelecký pokus.
     
    03:27
    Marcel Holovič bol v dobrej pozícii pred bránou súpera, no puk letiaci vzduchom netrafil. Následne pálil aj Janis Andersons, ale lotyšský obranca súperovu bránu tesne minul.
     
    04:42
    Žilinčania sa prezentovali zakázaným uvoľnením, a tak sa hra presťahovala pred Tomáša Tomeka. Ten následne musel opäť zasahovať, keďže ho strelou od modrej čiary preveril Troy Milam.
     
    05:12
    Žilinčania sa trošku osmelili, no teraz sa hra odohráva viac-menej v strednom pásme. Obaja tréneri posielajú na ľad čerstvé sily. Momentálne je v hre prvá útočná formácia hostí.
     
    05:48
    Sledovali sme pomerne kurióznu situáciu. Nitrania zahrali vysokou hokejkou, a tak nemohli hrať. Príliš sa však nechcelo pred vlastnou bránou pokračovať ani hosťom, a tak hlavný rozhodca po chvíľke váhanie prerušil hru.
     
    06:14
    Nitra bude hrať po reklamnej prestávke prvú presilovú hru zápasu. Na trestnú lavicu si už sadá krídelník prvej formácie hostí Tomáš Pospíšil. Dostáva menší trest za podrazenie.
     
    06:46
    Početná výhoda domáceho tímu sa veľmi skoro končí. Voči pravidlám sa totiž previnil aj navrátilec v nitrianskej zostave Branislav Mezei. Ten takisto dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    07:25
    Žilina sa dokázala usadiť v útočnom pásme. Martin Mazanec nahadzoval puk na bránu od modrej čiary, ale kanadský brankár Nathan Lawson sa nenechal prekvapiť.
     
    08:10
    Hostia sa previnili zakázaným uvoľnením. Následne po vyhranom buly pohotovo pálil Judd Blackwater, ale jeho strelecký pokus z ľavého kruhu dokázal zneškodniť Tomáš Tomek.
     
    08:38
    Domáci hokejisti sa dokázali oslobodiť a vyzerá to tak, že ani Žiline sa nepodarí využiť početnú výhodu. Branislav Mezei je už pripravený skočiť späť na ľadovú plochu.
     
    09:32
    Michal Švihálek nahodil puk do útočného pásma, ale následne išiel spoločne so svojimi spoluhráčmi striedať. Spomínanými vylúčeniami sa trošku stratilo tempo z úvodných minút.
     
    10:40
    Hralo sa pomerne dlho bez prerušenia, no nevideli sme prakticky žiaden strelecký pokus smerom na bránu. Menej vydarený úsek hry tak končí zakázané uvoľnenie domáceho celku.
     
    11:13
    Nitrania akoby sa uspokojili s tesným náskokom. Ani zďaleka už nie sú takí aktívni a postupne začínajú preberať iniciatívu do svojich rúk zverenci českého trénera Petra Rosola.
     
    12:06
    Hlavní rozhodcovia tretíkrát vylučujú a tretíkrát je to za podrazenie. Nedovoleným spôsobom si počínal Martin Mazanec a bude dúfať, že si na trestnej lavici odsedí celých 120 sekúnd.
     
    12:53
    Nitra dala gól!
    Corgoni využívajú presilovú hru a vedú už o dva góly. Parádnu prácu pred bránou odviedol najmä Matej Paulovič, ktorý krásnou zadovkou našiel TOMÁŠA MIKÚŠA. Ten bol nestrážený pri ľavej žrdi a z tesnej blízkosti nemal problém usmerniť puk do žilinskej siete. Asistencie: Matej Paulovič a Michal Krištof.
     
    13:27
    Vhadzovať sa bude opäť v obrannom pásme Žiliny. Puk totiž skončil mimo hracej plochy po kontakte s jedným z hráčov v zelenom drese. Na buly sa už skláňa pomerne čerstvá domáca posila Cody Bradley.
     
    14:38
    Tentokrát bude musieť byť v strehu domáci brankár Nathan Lawson. Vhadzovať sa bude po jeho ľavej ruke, keďže sa nitrianski hokejisti previnili zakázaným uvoľnením.
     
    15:12
    Peter Mikuš vystrelil od modrej čiary. Jeho pokusu ale chýbala dostatočná razancia, a tak Nathan Lawson nemal problém ukryť puk do svojej lapačky.
     
    15:43
    Tentokrát budú hrať v početnej výhode zverenci Petra Rosola. Po faule na prenikajúceho Filipa Ondruša dostáva menší trest za podrazenie domáci útočník Henrich Ručkay.
     
    16:19
    Žilina dala gól!
    Vlci potvrdzujú fakt, že štatisticky majú najlepšie presilové hry v súťaži. Práve v početnej výhode sa im podarilo znížiť náskok súpera. Marek Tvrdoň nezištnou prihrávkou našiel na pravom krídle LUKÁŠA KOZÁKA, no a ten pohodlne skóroval do odkrytej brány. Asistencie: Marek Tvrdoň a Peter Mikuš.
     
    16:45
    Domáci brankár musel zasahovať po strele jedného z hráčov Žiliny. Predviedol pekný reflexívny zákrok lapačkou, a tak sa bude vhadzovať v obrannom pásme Nitranov.
     
    17:18
    Troy Milam v úvodnej časti vyslal na bránu súpera snáď štvrtú strelu. Tentokrát z pravej strany pálil po ľade, ale brankár Tomáš Tomek predviedol veľmi dobrý zákrok pravým betónom.
     
    18:25
    Radim Hruška sa snažil pretlačiť do zakončenia, ale tiesnený domácim obrancov nedokázal výraznejšie ohroziť kanadského brankára v službách klubu spod Zobora.
     
    18:48
    Domáci hokejisti sa dostali do prečíslenia štyroch proti dvom. Po prihrávke Radoslava Macíka strieľal z druhej vlny obranca Martin Rýgl, ale jeho prudký pokus dokázal vyraziť Tomáš Tomek.
     
    19:32
    V poslednej minúte prvej tretiny sa ešte snažil zahroziť Tomáš Klimenta. Vystihol rozohrávku súpera, vystrelil, ale jeho pokus tečoval na ochrannú sieť jeden z domácich obrancov.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Hokejisti Nitry v tejto sezóne doma ešte Žilinu nezdolali. Po prvej tretine ale majú dobre našliapnuté k tomu, aby túto štatistiku zmenili. Vedú totiž 2:1, keď sa gólovo presadil Matej Paulovič, Tomáš Mikúš a na druhej strane obranca Lukáš Kozák. Úvodný gól padol už po 31 sekundách hry a ďalšie dva boli dosiahnuté v početných výhodách. Hráči si zatiaľ nedávajú pozor na prácu s hokejkou, keďže všetky štyri tresty boli za podrazenie. Spokojnejší ale môže byť Antonín Stavjaňa, keďže jeho tím viac-menej kontroval priebeh úvodnej časti hry. Druhá tretina sa začne o 18:57 hod.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:22
    Úvodné sekundy druhej tretiny patrili domácim. Najskôr bola zblokovaná strela Michala Krištofa a následne si Tomáš Tomek postrážil prihrávku Troya Milama smerujúcu do priestoru bránkoviska.
     
    20:58
    Mitch Versteeg vystrelil od modrej čiary. Na odrazený puk sa snažil reagovať Marek Slovák, no v poslednej chvíli ho za cenu hákovania zastavil Marcel Holovič.
     
    21:26
    Matej Paulovič to skúšal podobne ako v prvej tretine šikovnou zadovkou. Tentokrát bol ale jeho úmysel prečítaný a následne sa hostia dokázali oslobodiť vyhodením puku.
     
    22:03
    Domáci chybovali na modrej čiare a takmer za to pykali. Michal Švihálek sa dostal do brejku, postupoval sám na Nathana Lawsona, no tiesnený Michalom Krištofom nedokázal vyrovnať skóre zápasu.
     
    22:44
    Druhý nitriansky útok sa usadil v útočnom pásme. V závere presilovky ešte prudko vystrelil od modrej čiary Jamie Milam, ale našiel len pripraveného žilinského brankára Tomáša Tomeka.
     
    23:32
    Pekná akcia domáceho tímu. Tibor Kutálek vnikol do útočného pásma po pravej strane, následne strieľanou prihrávkou hľadal pred bránou Codyho Bradleyho, no ten z tesnej blízkosti minul.
     
    24:08
    Hostia trošku chybovali v rozohrávke. Potrestať to mohla štvrtá formácia Nitry, ale Radoslav Macík neuspel v kombinácii s Jurajom Šiškom.
     
    25:31
    Nitrania teraz veľmi dlho točili súpera vo vlastnom obrannom pásme. Prihrávkou spoza brány sa snažil niečo vymyslieť Marek Slovák, no našiel len Marcela Holoviča, ktorý následne vyhodil puk.
     
    25:55
    Zakázané uvoľnenie domáceho tímu. Po dlhšom čase sa tak bude vhadzovať v obrannom pásme Nitry. Nathan Lawson sa už chystá čeliť prípadnej strele jedného z hráčov súpera.
     
    26:35
    Domáci teraz nemohli hrať, pretože bol signalizovaný ofsajd. Na poslednú chvíľu si toho všimol aj Henrich Ručkay a vykorčuľoval do strednej tretiny.
     
    27:00
    Žilina mala šancu vyrovnať skóre. Strelu Martina Mazanca od modrej čiary domáci brankár len vyrazil pred seba, no následne sa zaskvel pri takmer gólovej dorážke Patrika Rogoňa.
     
    27:24
    Na druhej strane musel zasahovať aj Tomáš Tomek. Po vyhranom buly pálil od modrej čiary český obranca Martin Rýgl, no puk nasmeroval len do miest, kde stál žilinský brankár.
     
    28:37
    Pekná akcia Nitranov. Michal Krištof zostal na ľade s druhou formáciou, prihrávkou spoza brány našiel Justina Kovacsa, no jeho pohotové zakončenie kryje pri bližšej žrdi brankár Tomek.
     
    28:58
    Rastislav Končený od pravého mantinelu nahadzoval puk na bránu. Tečovať sa ešte snažil Tomáš Klimenta, ale napokon celú situáciu vyriešil istým zákrokom Nathan Lawson.
     
    29:32
    Nahodenie Petra Ordzovenského od modrej čiary nebolo presné. Nitrania nedokázali ohroziť bránu súpera a v polovici zápasu prichádzajú o výhodu útočného pásma.
     
    30:17
    Jakub Ručkay posunul puk na Mateja Pauloviča. Ten sa krásnou kľučkou zbavil brániacieho obrancu, ale jeho následná strela skončila iba na pravom betóne Tomáša Tomeka.
     
    30:38
    Domáci sa dostali do prečíslenia. Tomáš Mikúš našiel na pravej strane Michala Krištofa. Ten si však musel puk spracovať korčuľou a následne z tesnej blízkosti nedokázal prestreliť žilinského brankára.
     
    31:55
    Marek Slovák potiahol puk do útočného pásma. Z druhej vlny mu nabiehal Matúš Rais, dostal sa k strele, no tentokrát nebol taký úspešný ako v nedeľnajšom zápase proti Dukle Trenčín.
     
    32:31
    Veľká smola na strane Žiliny. Obranca Michal Roman sa vybral na útočný výlet, z priestoru pravého kruhu na vhadzovanie vystrelil švihom, ale trafil len hornú žrď brány Nathana Lawsona.
     
    33:12
    Nitrania opäť dokázali zatlačiť súpera do obranného pásma. Na strelu si to už chystal obranca Jamie Milam, ale nevyšlo mu spracovanie a puk mu ušiel do strednej tretiny.
     
    33:38
    Teraz sme videli menšiu potyčku pred žilinskou bránou. Rozhodcovia ale z toho nevyvodili žiadne dôsledky, a tak budeme pokračovať v piatich hráčoch na oboch stranách.
     
    34:54
    Opäť sa hralo dlhší časový úsek bez prerušenia. Postaral sa o to až Radim Hruška, ktorého strela z medzikružia bola zblokovaná na ochrannú sieť. Nasledovať bude reklamná prestávka.
     
    35:20
    Martin Mazanec zachytil rozohrávku súpera. Mal dostatok času i priestoru na modrej čiare, ale jeho následnú strelu švihom dokázal vyraziť ľavým betónom Nathan Lawson.
     
    36:01
    Domáci gólman musel opäť zasahovať. Ak sa nemýlim, bol to obranca Peter Mikuš, ktorý od modrej čiary nasmeroval puk len do lapačky kanadského brankára.
     
    36:17
    Jamie Milam si pekne položil na ľad súperovho obrancu. Potom sa dostal aj k strele, no tá bola zblokovaná lesom tiel, ktorý vyrástol pred bránkoviskom žilinského brankára.
     
    37:13
    Štvrtý domáci útok dlho držal puk v útočnej tretine. Spolupráca Radoslava Macíka s Jurajom Šiškom ale k ničomu neviedla, pretože hru radšej prerušil brankár Tomek, ktorý puk prikryl lapačkou.
     
    38:27
    Tomáš Mikúš pohotovo vystrelil po spätnej prihrávke z priestoru pravého kruhu na vhadzovanie. Tomáš Tomek ale zasahovať nemusel, pretože puk nesmeroval medzi tri žrde.
     
    39:00
    Minútu pred koncom druhej časti sa Nathan Lawson trošku pohral s nervami domácich fanúšikov. Puk mu po relatívne ľahkej strele švihom vypadol a takmer sa dokĺzal až za bránkovú čiaru.
     
    39:22
    V závere prostrednej tretiny sa bude vylučovať na domácej strane. Na trestnú lavicu putuje Matúš Rais, ktorý po súboji s Rastislavom Konečným dostáva menší trest za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme sa žiadneho gólu nedočkali. Možno trošku prekvapujúco mala viac z hry Žilina, ktorá síce prehráva, no kvalitatívne je o niečo slabšia než domáca Nitra. Veľkú šancu na vyrovnanie mal Patrik Rogoň, no jeho dorážku skvelým spôsobom zneškodnil Nathan Lawson. Kanaďan mal takisto aj kus šťastia, keď strelu Michala Romana z 33. minúty zastavila žrď. Každopádne, pred treťou tretinou je všetko otvorené. Pokračovať budeme približne o 19:50 hod.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:38
    Na začiatku tretej tretiny hrajú hostia ešte presilovú hru. Zatiaľ sa im nepodarilo usadiť sa v útočnom pásme, a to už ubehlo takmer štyridsať sekúnd.
     
    41:16
    Žiline presilová hra absolútne nevyšla. Zverenci Petra Rosola sa nielenže nedostali k strele na bránu, ale ani len sa nedokázali usadiť v útočnej tretine.
     
    41:43
    Marcel Holovič bojoval v útočnom pásme, ale do zakončenia sa napokon nedostal. Puk letiaci vzduchom nedokázal zasiahnuť a potom rozbehli útočnú akciu domáci hokejisti.
     
    42:23
    Od modrej čiary prudko vystrelil obranca Jamie Milam. Američan trafil jedného z hráčov súpera, od ktorého sa následne puk odrazil na ochrannú sieť. Vhadzovať sa tak bude pred Tomekom.
     
    43:32
    Druhá nitrianska formácia teraz bola veľmi aktívna. Justin Kovacs hľadal pred bránou Judda Blackwatera, no táto americko-kanadská spolupráca nepriniesla želané ovocie.
     
    44:10
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti odskakujú svojmu súperovi na rozdiel dvoch gólov. Jakub Ručkay z pravej strany nahadzoval puk na bránu, pred ňou bol veľmi dôrazný RADOSLAV MACÍK a napokon sa mu podarilo prepasírovať puk za bránkovú čiaru. Asistencia: Jakub Ručkay.
     
    44:36
    Na inkasovaný gól mohol odpovedať Peter Húževka. Ten strieľal z priestoru medzi kruhov, ale našiel len pripraveného kanadského brankára Nathana Lawsona. Skúsený hokejista si tak na gól bude musieť počkať.
     
    45:12
    Pekná akcia domáceho tímu. Na ľavej strane mal dostatok priestoru Branislav Mezei, ale jeho strelecký pokus dokázal Tomáš Tomek vyraziť pred seba. Následne mu pomohli jeho obrancovia.
     
    45:46
    Od modrej čiary strieľal Mitch Versteeg. Hosťujúci brankár bez väčších problémov schoval puk do lapačky, a tak budeme po krátkej pauze svedkami vhadzovania v útočnom pásme Nitry.
     
    46:34
    Justin Kovacs krásnym pasom našiel osamoteného Judda Blackwatera. Ten bol pred bránou súpera nestrážený, ale nedokázal si puk ideálne spracovať, respektíve zakončiť.
     
    47:08
    Nitra mohla spečatiť svoje víťazstvo. Dostala sa do brejku troch proti dvom. Justin Kovacs spätnou prihrávkou našiel voľného Mareka Slováka, no ten z ideálnej pozície namieril len do vyrážačky Tomáša Tomeka.
     
    47:53
    Po pravej strane prenikol do útočného pásma Tibor Kutálek. Dokázal aj vystreliť, no jeho pokus na dvakrát skrotil žilinský brankár. Hektický úsek hry tak bude na chvíľu prerušený.
     
    48:22
    Domáci hokejisti pokračujú vo svojej aktivite. Tomáš Tomek musel opäť zasahovať, pretože strelou od modrej čiary preveril jeho pozornosť navrátilec v domácej zostave Branislav Mezei.
     
    49:41
    Tlak domáceho tímu je teraz veľmi veľký. Pohrozila aj štvrtá nitrianska formácia. K strele sa dostal Miroslav Pupák, no proti jeho gólu bol ľavý betón žilinského brankára.
     
    50:30
    Tretia tretina sa nám prehupla do svojej druhej polovice. Žiline sa manko zdvojnásobilo a zatiaľ to nevyzerá tak, že by aj tretíkrát v sezóne mala pod Zoborom uspieť.
     
    51:06
    Branislav Mezei to teraz spravil veľmi pekne. Posunul si puk na os ihriska, švihom vystrelil z blízkosti pravého kruhu na vhadzovanie, ale tesne minul žilinskú svätyňu.
     
    52:22
    Žilina absolútne nevie reagovať na útočnú aktivitu súpera. Krásnu prihrávku do jazdy dostal Radoslav Macík, z pravej strany vystrelil, ale aj on tesne minul bránu, v ktorej stojí Tomáš Tomek.
     
    53:29
    Hráme veľmi dlho bez prerušenia a Žiline sa rýchlo kráti čas na to, aby dokázala ešte vyrovnať. Teraz išli jej hráči striedať, a tak nechávajú v pokoji rozohrať zverencov Antonína Stavjaňu.
     
    53:55
    Približne šesť minút zostáva do konca riadneho hracieho času. V Nitra Aréne je na programe posledná reklamná prestávka, pretože Tomáš Tomek kryje puk po nie najlepšej rozohrávke súpera.
     
    54:18
    Žilinčania sa nedostali do útočného pásma v súlade s pravidlami, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme. Podľa záberu kamier bol až príliš netrpezlivý obranca Jakub Emil Mendrej.
     
    54:49
    Radoslav Macík zaviedol puk do útočného pásma, no tam si nerozumel so svojimi spoluhráčmi zo štvrtého útoku. Po nepresnej spätnej prihrávke môžu ísť dopredu hostia.
     
    55:26
    Po dlhom čase sme videli peknú akciu Žiliny. Lukáš Kozák si nabiehal z druhej vlny, dostal ideálny pas na jazdy, ale jeho následnú strelu vyrazil mimo priestoru troch žrdí Nathan Lawson.
     
    55:44
    Na druhej strane strieľal od modrej čiary Troy Milam. Brankár Tomáš Tomek si však poradil, a tak stále drží žilinské šance na úspech v dnešnom dueli.
     
    56:27
    Puk skončil mimo hracej plochy. Ako posledný sa ho dotkol jeden z domácich hokejistov, a tak sa bude vhadzovať po ľavej ruke brankára Nathana Lawsona.
     
    57:00
    Radoslav Macík mohol definitívne rozhodnúť dnešný zápas. Zachytil rozohrávku súpera, potom sám strieľal z priestoru pravého kruhu na vhadzovanie, ale tesne minul bránu.
     
    57:37
    Nitrania teraz hraničným spôsobom prešli do útočného pásma. Dlho sa v ňom ale neohriali, a tak môžu založiť jeden z posledných útokov hráči v zeleno-žltých dresoch.
     
    58:00
    Presne dve minúty zrejme zostávajú do konca zápasu. Vyvrátiť moje slová sa ešte snaží Petr Rosol, ktorý si berie oddychový čas a zrejme ešte bude chcieť stiahnuť z hry Tomáša Tomeka.
     
    58:35
    Nitrania bránia svoj dvojgólový náskok výborne. Držia puk v útočnom pásme a nedovoľujú hosťom ani len pomyslieť na stiahnutie brankára, prípadne ohroziť Nathana Lawsona.
     
    59:22
    Domáci hokejisti to teraz neurobili najlepšie. Po zakázanom uvoľnení sa hra presťahuje pred Nathana Lawsona. Samozrejme, Žilinčania hrajú v šiestich hráčoch na ľadovej ploche.
     
    59:27
    Žilina dala gól!
    Vlci ešte vykresali iskričku nádeje. Po vyhranom vhadzovaní napriahol k strele od modrej čiary LUKÁŠ KOZÁK a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Dobrú prácu odviedol aj Peter Húževka, ktorý skúsene clonil nitrianskemu brankárovi. Asistencie: Marcel Holovič a Marek Tvrdoň.
     
    Koniec zápasu.
     
    Kontaktný gól hokejistov Žiliny prišiel neskoro. Hostia sa v záverečnej polminúte už k ničomu nedostali a prvýkrát v tejto sezóne pod Zoborom neuspeli. Rozhodujúci gól si pripíše na konto Radoslav Macík, ktorý v 45. minúte zužitkoval svoj dôraz pred bránou súpera. Na druhej strane zažiaril dvoma gólmi Lukáš Kozák, ale na bodový zisk to nestačilo. Vlci tak prehrali piaty zápas v rade a trošku si komplikujú cestu do play off. Naopak, Nitra sa drží na rovnakej bodovej úrovni ako vedúca Banská Bystrica, ktorá dnes nezaváhala proti Dukle Trenčín. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:30:19)

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 1. Paulovič (Mezei, Milam), 13. Mikúš (Paulovič, Krištof), 45. Macík (Ručkay) – 17. Kozák (Tvrdoň, Mikuš), 60. Kozák (Holovič, Tvrdoň)


    HK Nitra: Lawson (Foltán) – Mezei, T. Milam, Versteeg, M. Rais, Ordzovenský, J. Milam, Rýgl, M. Pupák – T. Mikúš, Krištof, Paulovič – Blackwater, Slovák, Kovacs – Kutálek, Bradley, H. Ručkay – Macík, J. Ručkay, Šiška.
    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Kozák, Hatala, Andersons, M. Roman, Mikuš, Mazanec, Mendrej, Dolinajec – Pospíšil, Hruška, Tvrdoň – Konečný, Holovič, Klimenta – J. Jurík, Húževka, Švihálek – Rogoň, Ondruš, Stupka.

    Rozhodčí: Peter Stano, Vladimír Fridrich – Roman Výleta, Peter Šefčík.
    thejrc.org